Këngëtari i mirënjohur shqiptar, Floran Kondi, ose i njohur ndryshe si Doktor Flori, ka humbur jetën ditën e sotme. Lajmi tronditës është konfirmuar nga burime pranë urgjencës së spitalit në QSUT.
Doktor Flori ndërroi jetë mëngjesin e sotëm në një moshë të re, dhe la pas dy fëmijë, një vajzë dhe një djalë të vogël, i cili kishte vetëm disa javë që kishte lindur.
Urgjenca e QSUT-së konfirmoi se i riu mbërriti pa jetë rreth orës 10:30 minuta në spital. Doktor Flori ishte pjesë e grupit muzikor “West Side Family”, së bashku me Landin dhe Mirin.
Floran Kondi ose Dr. Flori ka lindur më 28 shkurt 1979.
Dyshohet se vdekja i ka ardhur nga përdorimi i drogës
Në botëthuhet se ekziston një mallkim për këngëtarët e famshëm, ku shumë prej tyre nuk arrijnë dot të kapërcejnë moshën 27 vjeç. Shumë prej emrave të njohur të muzikës kanë vrarë veten me armë apo kanë vdekur nga përdorimi i drogës apo alkoolit. Flori e kapërceu këtë “pengesë”, por u nda nga jeta për shkak të përdorimit të substancave narkotike në moshën 35-vjeçare.
Të paktën kjo është arsye për të cilën mjekët dyshojnë se ai ka gjetur vdekjen. Sipas mjeteve të QSUT-së, thuhet se Flori ka humbur jetën për shkak të takikardia-s (achycardia), rrahjeve të shpejta dhe të çrregullta të zemrës dhe kjo dyshohet se i ka ardhur nga përdorimi i drogës. 35-vjeçari ka lënë pas dy fëmijë, një vajzë dhe një djalë, i cili ka vetëm dy javë që ka lindur. Si për ironi të fatit, këngëtari që aq shumë i ka kënduar Tiranës, u shua pikërisht në ditën e Çlirimit të Tiranës.
Dr. Flori: Anonim nuk do të jem
Florian Kondi, emri i artit i të cilit ishte Dr. Flori e nisi karrierën e tij artistike me grupin Westside Family.
Tre çunat e Westside Family realizuan këngë të cilët tërhoqën vëmendjen e publikut. Një prej këngëve më të njohura të tyre është “Në krahët e tua do të jem”. Gjithashtu dhe kënga e realizuar me Edi Ramën, “Tirona”.
Dr. Flori ishte autori i teksteve të këngëve të grupit, si dhe i shumë këngëve të kënduar solo apo nga këngëtarë të tjerë. Tekstet e tij ishin shumë të ndjera dhe filozofike.
Në një prej këngëve me grupin Westside Family me titull “Mirëmëngjesi”, ai flet për peripecitë e jetës në ‘Tiranë e re’, ku ai thotë se nuk do të mbesë anonim.
Kurse kënga e tij më e re, e cila fatkeqësisht do të jetë dhe e fundit është ajo me titull "Toke Toke".
Shekulli.
Krijoni Kontakt