Kam nje projekt ne lidhje me kishen e Shen Triadhes Berat, por s'kam arritur te gjej informacion per te ne internet. Do ju lutesha qe nese ndonjeri di dicka mbi kohen e ndertimit, kush e ndertoi ate apo dicka tjeter te me thoshte.
Faleminderit![]()
Kam nje projekt ne lidhje me kishen e Shen Triadhes Berat, por s'kam arritur te gjej informacion per te ne internet. Do ju lutesha qe nese ndonjeri di dicka mbi kohen e ndertimit, kush e ndertoi ate apo dicka tjeter te me thoshte.
Faleminderit![]()
Kisha ėshtė e tipit kryq i brendashkruar me kupolė. Pėrbėhet nga naosi, narteksi dhe kthina e altarit.
Nė kishė janė pėrdorur me mjeshtėri shumė tipare tė arkitekturės Bizantine si organizimi i vėllimit tė brendshėm, zbukurimi dhe ndriēimi. Kėto veēori sė bashku dhe me ndėrimin pyramidal, format dhe pėrmasat i japin asaj njė pamje piktoreske. Elemetėt arkitekturorė Bizantinė nė kishė janė tė gėrshetuara dhe me elementė arkitekturorė perėndimor tė sė njėjtės periudhė.
Nė brendėsi ka dy kolona me kapitele tė ripėrdorura, tė cilat mendohen tė jenė marrė nga rrėnojat antike tė qytetit .
Nė njė mbishkrim tė afreskut tė kishės ėshtė shkruar emri i Andronik Paleologut, guvernator i provincės sė Belgradit (Beratit) gjatė viteve 1302-1326. Sipas kėtij shkrimi kisha duhet tė jetė ndėrtuar nė fillim tė shekullit tė XIV me mbėshtetjen financiare tė Andronik Paleolog Asanit.
Kisha ėshtė e tipit kryq i brendashkruar me kupolė. Pėrbėhet nga naosi, narteksi dhe kthina e altarit.
Nė kishė janė pėrdorur me mjeshtėri shumė tipare tė arkitekturės Bizantine si organizimi i vėllimit tė brendshėm, zbukurimi dhe ndriēimi. Kėto veēori sė bashku dhe me ndėrimin pyramidal, format dhe pėrmasat i japin asaj njė pamje piktoreske. Elemetėt arkitekturorė Bizantinė nė kishė janė tė gėrshetuara dhe me elementė arkitekturorė perėndimor tė sė njėjtės periudhė.
Nė brendėsi ka dy kolona me kapitele tė ripėrdorura, tė cilat mendohen tė jenė marrė nga rrėnojat antike tė qytetit .
Nė njė mbishkrim tė afreskut tė kishės ėshtė shkruar emri i Andronik Paleologut, guvernator i provincės sė Belgradit (Beratit) gjatė viteve 1302-1326. Sipas kėtij shkrimi kisha duhet tė jetė ndėrtuar nė fillim tė shekullit tė XIV me mbėshtetjen financiare tė Andronik Paleolog Asanit.Kisha e shėn Triadhės nė Beratndėrtuar nė afersi tė mureve tė rrethimit tė dytė tė Kalasė, te selia e garnizonit dhe e sundimtarėve , tė cilėve dukej se dhe i shėrbente. Eshtė e mbuluar me qemerecilindrikė dhe harqe kurse nė qender me njė kėsulė sferike , mė tė lartė se tė tjerat e ndėrtuar me tulla. Muret janė tė ndertuara me tekniken e kluasonazhit .
Ndertimi i kėsaj kishe ,sipas gjurmėve janė shekulliXIII-XIV.
Vetem Perendia nuk do te tradhetoje,vetem Perendia mund te te shpetoje. <3
Krijoni Kontakt