Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 143
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-05-2012
    Postime
    390

Pėr: Origjina e species sonė (nga majmunet tek njerezit?!)

thua???

prandaj te gjithe me thone mua "o majmun"

lol

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar DiGiT@LiFE pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Wordless Lexo Postimin
    Sa rrot hajdari je mėr Mesia
    Hajvan ti dhe Jarigasi. Ani ky i fundit se bashku me Nuh Musan mendojne se krishterimi eshte fe evropiane, edhe pak kur te dalin te thone se Krishti ka lindur ne Hamburg...

Ju edhe myslimanet, shqiptarit i thoni se krishterimi eshte fe e shkieve?! A nuk eshte kjo vetvetiu tru shperlarje?! Ju beheni se nuk e dini se kur krishterimi ishte perhapur nder te paret tane Iliret, serbet bile nuk kishin ardhur hiq ne Ballkan. M'falni pak jashte teme kjo e fundit.

4. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar mesia4ever pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Une nje nga majmunet qe kan qendruar ketu me s egjati pa evuluar, por as ne grek nuk u shendrrova.
    Sa fjale te zgjedhura per antaret e forumit nga ty si pronar i ketij forumi! Ke treguar kulture dhe edukate mahnitese ketu, sikure te ishe vella me Janullatosin.
    Shikon sa mire. Ti e pranon qe je majmun, por nuk je majmun grek, je majmun shqiptar. Nga ndryshon majmuni grek nga majmuni shqiptar ne syte e nje njeriu?

Pikerisht kjo mendesi te mban te pazhvilluar o lummadh. Mbaj mend kur shkuam ne Greqi ne 1991 njerezit na shihnin mbrapa se mos kishim bisht. E tille ishte propaganda greke per shqiptaret. Ti ke mbetur shume pas o greku i forumit shqiptar, se tashme pas 24 vitesh edhe ne Greqi e kane kuptuar qe ne jo vetem nuk kemi bisht por jemi shume me te shvilluar se ata ne te gjitha drejtimet. Je 24 vjet i vonuar dhe mesa duket je autik sepse shenja zhvillimi nuk duken gjekundi.
    Dhe nese nuk je i tille atehere turp te kesh qe u drejtohesh ne kete menyre anetareve te forumit. Normalisht admini i temes duhet te te kishte dhene bllok per keto fjale apo smodi te te kishte perjashtuar nga forumi, por me mire qe nuk te perjashtojne dot.
    Ta shohin tere anetaret se cili je ne te vertete.
    Per dijeni majmuni eshte shartuar me derrin per te ardhur ke njeriu. dhe ti i meshiron me se miri cilesite e te dy specieve.
    Nga nje ane thoni se e keni origjinen nga majmuni. Nga ana tjeter nuk ju vjen mire t'iu quajne majmun? Une nuk jam majmun, une jam njeri, krijuar nga Zoti sipas imazhit dhe shembelltyres se Tij. E bukura me ju eshte se nuk kuptoni as majmurine e sjelljes tuaj. Habia tjeter e madhe e majmuneve ne forum eshte: "pse nuk sillen te gjithe si ne majmunet?!"

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Shikon sa mire. Ti e pranon qe je majmun, por nuk je majmun grek, je majmun shqiptar. Nga ndryshon majmuni grek nga majmuni shqiptar ne syte e nje njeriu?

Nga nje ane thoni se e keni origjinen nga majmuni. Nga ana tjeter nuk ju vjen mire t'iu quajne majmun? Une nuk jam majmun, une jam njeri, krijuar nga Zoti sipas imazhit dhe shembelltyres se Tij. E bukura me ju eshte se nuk kuptoni as majmurine e sjelljes tuaj. Habia tjeter e madhe e majmuneve ne forum eshte: "pse nuk sillen te gjithe si ne majmunet?!"

Albo
    wow ti i ngjan kaq shume Zotit????
    Ca thua?
    Pse edhe zoti kaq i bukur sa ti eshte?
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar 2043 pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

...
    Albo
    Kam nje edukate ndryshe nga ajo jotja, perndryshe do te tregoja se ku qendron dallimi. Sidoqofte me shume do doja ti perngjaja nje orangutani se sa Janullatosit.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

9. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar iliria e para pėr postimin:

Pentakosti (26-12-2014)

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Nga nje ane thoni se e keni origjinen nga majmuni. Nga ana tjeter nuk ju vjen mire t'iu quajne majmun? Une nuk jam majmun, une jam njeri, krijuar [B]nga Zoti[/B] sipas imazhit dhe shembelltyres se Tij. E bukura me ju eshte se nuk kuptoni as majmurine e sjelljes tuaj. Habia tjeter e madhe e majmuneve ne forum eshte: "pse nuk sillen te gjithe si ne majmunet?!"

Albo
    Albo , edhe njeriu nuk eshte Zot , sic nuk eshte njeriu majmun . Keta ateistet ja fusin kot me majmunin qe e bejne njeri , e ju ja fusni edhe me kot ku e beni Zotin njeri !

P.sh., kjo eshte kritik nga ana ime , sic po i kritikon besimtaret e teorise qe besojne se paraardhesite tyre kane qene majmune .

Ndoshta me kupton se cfare dua te theme me te tjera fjale !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ceni-1 : 17-11-2014 mė 20:57
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Hajvan ti dhe Jarigasi. Ani ky i fundit se bashku me Nuh Musan mendojne se krishterimi eshte fe evropiane, edhe pak kur te dalin te thone se Krishti ka lindur ne Hamburg...

Ju edhe myslimanet, shqiptarit i thoni se krishterimi eshte fe e shkieve?! A nuk eshte kjo vetvetiu tru shperlarje?! Ju beheni se nuk e dini se kur krishterimi ishte perhapur nder te paret tane Iliret, serbet bile nuk kishin ardhur hiq ne Ballkan. M'falni pak jashte teme kjo e fundit.
    Mesia, nese ti je i lindur ne Cameri, por je rritur ne Kosove, cfare je, Cam apo Kosovar??!
    E, na thuaj pakez, krishterizmi(jo krishterimi), a nuk eshte fe edhe e "shkijeve"??!
    Kujdes, se nga pergjigjet do te kuptohet se sa ke evoluar prej neandertalit!!
    Jarigas

12. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar jarigas pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Albo , edhe njeriu nuk eshte Zot , sic nuk eshte njeriu majmun . Keta ateistet ja fusin kot me majmunin qe e bejne njeri , e ju ja fusni edhe me kot ku e beni Zotin njeri !

P.sh., kjo eshte kritik nga ana ime , sic po i kritikon besimtaret e teorise qe besojne se paraardhesite tyre kane qene majmune .

Kontinentin amerikan e zbuluan shqiptaret?! Me kete logjike punoni ju. Si do te me quaje ti mua nese une i them ndonje shqiptari se vertete kontinentin e amerikes e kane zbuluar te paret tane iliret? Ju beni kesi pretendimesh.

Lexo artikullin ne fillim: 12 milionė vite mė parė, Toka ishte njė planet i majmunėve. PRovat e skeleteve tregojnė se ka patur shumė specie majmunėsh tė shpėrndarė nėpėr Afrikė dhe Azi. Afro 7 milionė vite mė parė, njė specie qė do tė shėnonte ngjitjen e humanėve dhe kushėrinjve tanė mė tė afėrt, shimpanzetė, jetonin nė Afrikė. Fosilet e kėtij “paraardhėsi tė fundit tė pėrbashkėt” ende nuk janė gjetur.

14. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar mesia4ever pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Kam nje edukate ndryshe nga ajo jotja, perndryshe do te tregoja se ku qendron dallimi. Sidoqofte me shume do doja ti perngjaja nje orangutani se sa Janullatosit.
    Pse nuk thua ti, qenka mbushur Malesia me orangotange! Per inat te Janullatosit qe eshte grek, do behesh orangotang? Po per inat te Papes se Romes qe eshte argjentinas e italian, cfare do te behesh, shimpanze?

E keqja me majmune si puna juaj eshte se as nuk dini, as nuk doni te mesoni, por nuk ju mbyllet edhe goja.

Thuaj #1: Teoria e evolucionit eshte teori, dhe si e tille, ajo nuk mund te vertetohet dhe as nuk mund te "besohet". Shkenca e shkencetaret nuk besojne dot si te vertete dicka qe nuk e vertetojne dot. Dhe vete komuniteti i shkencetareve ne bote, eshte i ndare kur vjen fjala tek teoria e evolucionit. Problemi me i madh qe shkencetaret kane me teorine e evolucionit eshte se eshte ne kundershtim me nje nga shtyllat e vete shkences: asgje nuk krijohet apo leviz nga vendi nga hici! Dhe nje bote perfekte ne te cilen ne jetojme, edhe nje krijese perfekte si njeriu, nuk ka se si te jete "produkt i evolucionit" por eshte produkt i nje krijese super-inteligjente krahasmisht me njeriun.

Thuaj #2: Qendrimi i traditave fetare ne lidhje me krijimin e krijeses e njeriut nuk eshte aspak ne kundershtim me shkencen e parimet e saj, perkundrazi, jane ne nje vije. Tradita fetare na deshmon nje te vertete historike qe bota dhe njeriu nuk u krijua nga hici apo nga rrethanat natyrore, por u krijua nga balta e nga Zoti, i cili i dha forme dhe jete krijeses se tij me Frymen e Tij. Eshte kjo forme (ngjashmeri) dhe kjo fryme jetedhenese qe e dallon njeriun nga te gjitha krijesat e tjera mbi toke. Dhe Zoti i dha njeriut edhe emrin e tij, njeri. Ne nuk ia vume emrin vetvetes, emrin njeri na e ka vene Krijuesi. Shkenca dhe shkencetaret e quajne kete deshmi te traditave fetare si "plani inteligjent i krijimit". Qe do te thote, se keta shkencetare besojne se nje bote perfekte dhe nje qenie perfekte si njeriu, u krijuan nga nje qenie me nje plan inteligjent, inteligjenca e te cilit i tejkalon kufijte e dijes njerezore. Nje nga keta shkencetare qe bente pjese ne kete grup ishte edhe Albert Ajnshtajni.

Thuaj #3: Me shume se sa nje pergjigje ndaj pyetjes: Si u krijua kjo bote dhe njeriu? teoria e evolucionit eshte nje perpjekje per te rrezuar deshmine e traditave fetare. Ti dhe shume si ty qe "besoni ne teorine e evolucionit" nuk e keni idene se cfare kjo teori eshte apo perfaqeson, por arsyeja perse dilni e thoni se "besoni" ne te, vjen si rezultat i prirjes juaj per te mos besuar deshmine universale dhe konstante ne historine e njerezimit te deshmuar nga traditat fetare. Sic e the edhe vete me lart, ti je gati te behesh orangotang per inat te Janullatosit qe eshte grek!

Thuaj #4: Nese ti beson ne teorine e evolucionit, atehere ti beson se nuk je njeri por je kafshe! Ti beson se njeriu nuk eshte gje tjeter vecse nje kafshe me shume ne kete planet. Pra je duke i mohuar vetes natyren qe ke, natyren njerezore, e cila dallon nga te gjitha natyrat e krijesave te tjera mbi kete toke apo ne ate qiell.

Shpegoja keto gjera qe te meson Albo edhe klubit te "katolikeve-ateiste" te forumit.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 20-11-2014 mė 15:33

16. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Albo pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

bsdev (03-03-2017),mesia4ever (22-11-2014)

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin

A ka gje te pamundur per Zotin?

A nuk je duke thene me lart qe "eshte e pamundur per Zotin te behet njeri"?

Kush eshte ne faj, une apo ti qe i mohon Zotit gjithedijen dhe gjithepushtetin e tij mbi Krijesen?

Gabimi tjeter qe ti ben, dhe kur them ti kam parasysh gjithe muslimanet, eshte se ju merrni persiper te perkufizoni Zotin qe nuk e keni pare. Ne te krishteret deshmojme Zotin qe kemi pare me sy, kemi degjuar me veshe, kemi prekur me dore. Ne besojme se Jisu Krishti eshte Zot, Biri i Vetemlindur i Perendise, qe mori mish nga Fryma e Shenjte e Virgjeresha Mari dhe u be njeri. Ju nuk e besoni kete gje, dhe kjo eshte arsyeja perse ti je musliman e une jam i krishtere.

Mesoi e besoi keto gjera sa je ende gjalle, para se te kalosh ne ate boten tjeter, e ta gjesh veten para fronit te Krishtit!

Albo

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •