Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Exclamation Bibla 2000 vjeçare: “Jezu Krishti nuk është kryqëzuar dhe nuk është birii i Zot

http://sonsonthepyre.com/1500-year-o...atican-in-awe/

Të tjera websearch për këtë artikull

https://www.google.al/search?sourcei...%20old%20bible

Bibla që mendohet të jetë e vjetër nga 1500 deri në 2000 vjet, e gjetur në Muzeun Etnografik në Ankara, thotë se “Jezu Krishti nuk është kryqëzuar dhe se nuk ka qenë i Biri i Zotit”.

Në këtë libër që përmban Ungjillin e Bernabës, thuhet se Juda Eskariot është vënë në kryq, kurse Jezu Krishti ishte Profet dhe se është dërguar i gjallë në Parajsë.

Sipas një raporti në ‘National Turk’, kjo Bibël është gjetur tek një grup trafikantësh, gjatë një bastisjeje në zonën e Mediteranit.

Bazuar në raportet, ekspertët dhe njohësit e religjionit në Teheran, thonë se ky libër është origjinal.

E shkruar në shkronja ari mbi lëkurë, në këtë Bibël, përmendet edhe ardhja e Profetit Muhamed, gjë që ndodhë 700 vjet më vonë.

Bibla është e shkruar edhe në Ungjij të tjerë, si në atë të Lukës, Mateut, Markut dhe Gjonit, por duket se ky version po e shqetëson më së shumti Vatikanin.

Ç’farë do të ndodhë me të krishterët, që besojnë në faktet e dhëna më parë për ‘Birin e Shenjtë’?

Autoritetet nga Vatikani, kanë kontaktuar me ato turke, që të marrin këtë Bibël për të ekzaminuar në Kishë, por që ende nuk është marrë ndonjë përgjigje.
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wordless për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Për: Bibla 2000 vjeçare: “Jezu Krishti nuk është kryqëzuar dhe nuk është birii i Zot

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    http://sonsonthepyre.com/1500-year-o...atican-in-awe/

Të tjera websearch për këtë artikull

https://www.google.al/search?sourcei...%20old%20bible

Ç’farë do të ndodhë me të krishterët, që besojnë në faktet e dhëna më parë për ‘Birin e Shenjtë’?
    myslimane nuk kane per tu bere, kjo eshte e sigurt Do vazhdojne te besojne ne Krisht sepse Perendia (sipas ketij ungjilli) e mori ne Parajse kurse muhamedin , i vuri nje cifute ta helmonte dhe e torturoi 3 vjet me radhe sa ngriti kembet nga dielli
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Korcar-L1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Për: Bibla 2000 vjeçare: “Jezu Krishti nuk është kryqëzuar dhe nuk është birii i Zot

Ajo qe me pelqeu tek artikulli anglez eshte fjala "confirms"! Ca rendesi ka se eshte origjinal apo jo ai shkrim? Edhe ky shkrimi tim eshte origjinal "bota eshte katrore", por a valle eshte katrore?!

Fundja fundit Jezu Krishti eshte person historik, pra mbeshtet nga historia/librat e kohes dhe nuk ka nevoj per librin e barabas qe te konfirmohet. Gjithashtu dhe kryqezimi i Tij eshte fakt historik dhe mbeshtet historikisht, pra pa nevoj te referohemi tek bibla.

Shiko hebrenjte si ju leshojn akoma syte flak kur degjojn emrin Krisht e do kuptosh a ishte person i vertet apo jo.

Deri sa libri i barabas konsiderohet origjinal, kjo na tregon se qe shume shpejt, pra qe atehere filloi te hidhet balte mbi Krishtin, Paulin etj. Nejse, ne krishtereve pak na interesojn keto libra, le te shkruajn ca te duan.

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar user010 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Nejse, ne krishtereve pak na interesojn keto libra, le te shkruajn ca te duan.
    Bëhet fjalë për biblën origjinale këtu lol dhe ty nuk të interesonka ?!! Përndryshe është besim absurt .. Nejse gjithsesi kisha do të shpërbëhet dhe 2000 vjet besim i të krishterëve në absurditete do shkojnë për dhjam qeni Mbahuni dhe mos u dekurajoni, ka besime të tjera që akoma nuk i ka dalë tymi .. dhe mund t'i drejtoheni atyre deri atëhere

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wordless për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    myslimane nuk kane per tu bere, kjo eshte e sigurt Do vazhdojne te besojne ne Krisht sepse Perendia (sipas ketij ungjilli) e mori ne Parajse kurse muhamedin , i vuri nje cifute ta helmonte dhe e torturoi 3 vjet me radhe sa ngriti kembet nga dielli
    Po ç'mi shkel këta sy aman ? Po sikur më plasi se nga venë të krishterët. Do vijë dita në mos i pastë ardhë që të tilla zbulime do bëhen edhe për fen Islame e atë Hebraike dhe që të dyja fetë bashkë le të shkojnë atje ..... e le të marin me vete edhe Judaizmin si ati kryesor i budallallëkut që çmëndi miliarda njerëz me shekuj radhazi...!!

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wordless për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Nuk e di une si mund te besohet si liber i shenjet nje liber kur duart e njeriut e kane shkruar prej A - Zh .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ceni-1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Nuk e di une si mund te besohet si liber i shenjet nje liber kur duart e njeriut e kane shkruar prej A - Zh .
    Pse Kur'anin kush e shkrojti .. Allahu ?!

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wordless për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Pse Kur'anin kush e shkrojti .. Allahu ?!
    Kurani eshte shkruar si eshte komentuar nga Profeti , dhe jo si kane thene njerezit apo kane menduar njerezit . Me Biblen ka ndodhe e kunderta , p.sh., Pali se ka pare kurre Isen/Jesusuin ne jeten e tij , dhe sot njihet prej autoreve me me fame ne krishterizem ! Mendimet e Palit njihen si shkrim i shenjte edhe kur ka harruar ai ndonjehere personazhet ne shkrimet e tij !

Kurani eshte shkruar nga shoket e Profetit Muhamed as , por shoket e Profetit e kqne pare Muhamedin dhe jo Zotin , dhe kane shkruar ate cka ju eshte thene prej Shpalljes . Kurse apostujt e kane pare ''Zotin'' , dhe kane shkruar sipas mendimit te vete secili prej tyre . Vetem ti shikojme kontradiktat ndermejet Biblave e kuptojme te verteten , se ato nuk mund te jene fjale te Zotit , por te apostujve . Sepse shtrohet pyetja cila eshte fjala e Zotit , tek cila Bibel e apostuleve ?! Sepse librat e apostujve nuk jane te njejte . Kurse Kurani ne dallim me Biblen eshte nje liber i vetem .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 25-07-2014 më 12:31
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

16. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ceni-1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Bëhet fjalë për biblën origjinale këtu

Book = Liber
    Bible = Libri/Shkrimi i shenjte

pra vitet me vone, shkrimi i shenjte mer dhe sinonimin bibel.

Dua te them se kjo me lart mund te jet origjinale, por nuk eshte bible por book! Termin bibel (nga fjala greke βίβλος) e vuri krishterimi ne perdorim me vone per te ber dallim nga gjith librat e tjere!

Ajo qe nuk kuptojn njerzit eshe se ortodokset nuk kan si bazament/themel vetem librat, te tjeret (papistet, evangjelistet etj) qe jan ngjitur pas librave mund dhe te shqetesohen por jo ne.

Fundja fundit me mijra njerez te pa shkoll u masakruan nga turku, valle ca ishte ajo qe ju jepte fuqi shpyrtit te tyre mos ti trembej vdekjes?! mos valle bibla te cilen nuk dinin ta lexonin?

Kjo me lart nuk eshte shkrimi i shenjte, shkrimi i shenjte perbehet nga 76 libra!
    Ndryshuar për herë të fundit nga user010 : 25-07-2014 më 12:29

18. Anetarët më poshtë kanë falenderuar user010 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Kurani eshte shkruar si eshte komentuar nga Profeti , dhe jo si kane thene njerezit apo kane menduar njerezit . Me Biblen ka ndodhe e kunderta , p.sh., Pali se ka pare kurre Isen/Jesusuin ne jeten e tij , dhe sot njihet prej autoreve me me fame ne krishterizem ! Mendimet e Palit njihen si shkrim i shenjte edhe kur ka harruar ai ndonjehere personazhet ne shkrimet e tij !

Kurani eshte shkruar nga shoket e Profetit Muhamed as , por shoket e Profetit e kqne pare Muhamedin dhe jo Zotin , dhe kane shkruar ate cka ju eshte thene prej Shpalljes . Kurse apostujt , kane shkruar sipas mendimit te vete secili prej tyre , vetem ti shikojme kontradiktat ndermejet Biblave e kuptojme te verteten , se ato nuk mund te jene fjale te Zotit , por te apostujve .
    Mos po thua që bibla/dhijata nuk ekziston si libër hyjnor ?!

20. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wordless për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •