Mediat italiane: Delegacioni shqiptar la Samitin për kazinonë. Kodheli mohon
Itali- Delegacioni shqiptar në Samitin-euro-aziatik në Milano përfshihet në një skandal. Corriere della Sera shkruan se “një grup i madh i delegacionit shqiptar, sapo ka mundur, ia ka mbathur për në Liguria. Jo për të parë detin, por për kazinonë e Sanremos”.
Skandali është raportuar edhe në disa media të tjera, ndonëse në gazetën italiane zuri një vend të vogël nga fundi i kronikës.
Në samitin e Milanos, ku merrnin pjesë 53 përfaqësues të qeverive, sipas opozites delegacioni shqiptar përfaqësohej nga Ministrja e Mbrojtjes, Mimi Kodheli.
PD: Braktisja e Samitit për të shkuar në kazino, arrogancë e qeverisjes
“Tirana zyrtare është përfshirë në një skandal me përmasa të padëgjuara më parë. Në Samitin e Euro- Azisë që po mbahet në Milano, me pjesëmarrjen e 53 shteteve, delegacioni shqiptar i kryesuar nga Ministrja e Mbrotjes Mimi Kodheli, ka braktisur punimet për të shkuar në kazinotë e Sanremos.
Lajmi është publikuar në mediat italiane më prestigjoze. Partia Demokratike e denoncon ashpër këtë skandal të rëndë dhe e cilëson sjelljen e delegacionit shqiptar si të papërgjegjshëm.
Mbathja nga punimet e këtij samiti të rëndësishëm për të shkuar në Kazino, tregon arrogancën e qeverisjes së vendit, që nuk ndalet para asnjë lloj etike dhe norme zyrtare. Ky skandal vjen pas zhdukjes një javë të kryeministrit Rama jashtë vendit, ku nuk bëri transparencë, ku nuk tregoi se ku shtoi dhe as kë takoi” deklaroi zëdhënsja e selisë blu, Nebiaj.
Kodheli: Shpifje, Shqipëria nuk është pjesë e Samitit, s’ka pasur delegacion
Vete Kodheli e pyetur nga Ora News ka përgenjështuar një fakt të tillë, ndërsa ka paralajmëruar se do të hedhë në gjyq mediat italiane për shpifje.
“Ne jemi mësuar me një opozitë të dëshpëruar që kapet pas lajmeve dhe shpifjeve fallco që për fat të keq ndonjëherë edhe ndonjë gazetë si “Corriere della Sera” nxjerr. Për fat të keq opozita jonë as nuk dëgjon dhe as nuk shikon sa herë ka lajme të mira për shqiptarët dhe Shqipërinë. Zyra ime është duke pregatitur padinë për lajmin që “Corriere della Sera” nxjerr.
Ju besoj që e dini se Shqipëria nuk është pjesë për fat të keq e atij Samiti. Ai Samit është midis BE dhe vendeve të Azisë. Shqipëria nuk është pjesë e atij Samiti, nuk ka pasur asnjë delegacion shqiptar atje. E përsëris se zyra ime po bën këtë padi ndaj gazetës” tha Kodheli.
ORA NEWS
Lajmin original ne italisht e gjeni me poshte:
http://milano.corriere.it/notizie/cr...1311664f.shtml
Krijoni Kontakt