Motra ime ka 8 vjet ne Itali eshte e martuar dhe jeton atje. Se shpejti do shkoj dhe un me vize 3 mujore por kam deshir tjetoj atje. Mund tme thote ndonjeri ndonje menyr si ti bej letrat ju lutem me ndihmoni. Skam ide cfar tbej . un jam 19 vjece
Motra ime ka 8 vjet ne Itali eshte e martuar dhe jeton atje. Se shpejti do shkoj dhe un me vize 3 mujore por kam deshir tjetoj atje. Mund tme thote ndonjeri ndonje menyr si ti bej letrat ju lutem me ndihmoni. Skam ide cfar tbej . un jam 19 vjece
N.q.s. motra jote eshte martuar ne Itali, ndofta ka nenshetesine Italjane, dhe imagjinoj qe i di si jane ligjet ketu ne Itali. Mendoj qe eshte me mire te pyesi motra jote ne Itali si fuksionon, edhe sepse ligjet ndryshojne shume shpejt ne Itali.
Megjithate te illustroj aq sa di une, mund te te jepen dokumenta ne itali (permesso qe te lejon te rrish me teper se 3 muaj ne Itali):
- n.q.s. adoptohesh nga nje familje italjane
- n.q.s. futesh ne ndonje shkolle ne Itali (shkolle te mesme apo universitet)
- n.q.s. merr vise pune, po procedura eshte shume e gjate.
- n.q.s. martohesh ne Itali me nje nenshetes italjane, apo me ndonje nenshetes qe nuk eshte itajane, po ka lejeqendrimi (permesso di soggiorno) ne Itali.
Ka dhe motive te tjera po mendoj se nuk eshte rasti jot (per shembull, n.q.s. punon per shtetin italjan, ecc)
1. Varet nga motra
2. C'te duhet Italia? Ku ka si Shqiperia qe per dy vjet hyn ne BE?
3. Martohu me nje lesbo italiane ne Rumano apo Spanje.
4. Martohu me nje italian...ftoje ne shtepi me FB dhe vuri tyten ke koka.
5. Shkollat italiane jane me kot se keto shqiptaret, vec asaj te Pizes...pastaj c'te duhet shkolla? Me apo pa shkolle perseri pastruse do perfundosh.
6. Shko 3 muaj dhe bej si di vete.
7. Martohu me vellain apo kusheririn e kunatit prej gjoja dhe ndahu pas 2 vjetesh.
8. Shko ne policine Italiane dhe t'i mesojne ata gjithe pislleqet pa qene nevoja e ndihmes se forumit
p.s. motive te tjera nuk ka...edhe po te kete eshte humbje kohe...![]()
Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!
E pse na qenka me č mire shkolla ne Pisa? Ngaqe quhet Normale?![]()
une me te degjuar e kam, se shkolla qe kam bere une ne ate kohe ka qene nga me te fortat ne evrope. kisha nje shok gjiton qe studionte ne France dhe me konfermonte qe shkollat e larta shqiptare ishin shume te zhvilluara per kohen...
p.s. eshte edhe shkolla e Bolonjes thone...
ti Lela a doje nje pergjigje? nese nje te jep gjithe rastet e mundshme, si ka mundesi qe shkruan vetem "no comment!"? edhe kerkon pergjigje, edhe kur te japin ate me te drejten nuk do te besosh e shkruan "no comment". atehere nese e di vet pergjigjen pse pyet.
p.s. si thone ne fuēbol: ka rendesi fitorja...se si arrihet nuk ka aspak rendesi...ku e di ti qe motra jote te do kaq shume???!!!
Elian70, une jetoj ne Itali, jam 20 vjet qe jam ketu.
Kam bere universitetin dhe sbej pastruese, po jam bere manager ne nje multinazionale.
Kush ta ka thene ty qe shkolla ne Itali eshte pa vlere???? mbaroje ti universitetin ne Itali dhe pastaj flasim bashke.
Dhe nqs mbaron universitetin ne Itali apo kudo ta mbarosh dhe me vone ben pastrusen (p.s. eshte pune me ndere dhe pastrusja), ajo do te thote se sje i afte te gjesh nje pune me te mire, nuk eshte faji i unviersitetit. Universiteti te jep dijeni ne nje lloj dege, nuk te jep trurin :-) :-)
Qe Shqiperia ne 2 vjet do jete ne BE une ja uroj, po nuk i dihet akoma.
Me vjen keq te lexoj qe "keshillat" jane gjithmone "si tja hedhesh ligjit".
Ky eshte mendimi im personal.
moj ti? me ke mendon se po flet???? a ke bere ndonjehere shkolle ne shqiperi te asaj kohe??? (rreth viteve '90) Nese jo pyet ndonje te asaj kohe.
E dyta: ne se ben pastrusen, merr ne Jug te Italise rreth 2000€ ne muaj (madje njoh qe marrin shume here me shume), nejse. kurse nje pedagoge e anglishtes (edhe te profileve te tjera) merr 900€. Atehere UNE te pyes ku do punosh???? Pastruse, me nje rroge te mire....apo pedagoge (apo aty ku punon ti) me nje rroge qe ne fund te muajit nuk blen dot as nje pale breke???!!!
p.s. edhe ky eshte mendimi im personal. Tung! e si pastruese s'te kerkon njeri llogari...
Une mendoj se po flas me nje qe ja keput kot ēfare shkruan.
Ti shkruan idjotsira.....
Mendimi jot personal mund te jete nje opinion dhe une e respektoj, po fakti eshte komplet ndryshe.
ēfare shkruan ti sjane te verteta, ne jug te Italise njerezit skan te hane buke, dhe nje pastruese qe merr 2.000 euro ndofta ben ndonje lloj "pastrimi" tjeter. Dhe nje pastruse ne jug te Italise nuk arrin dot as tek 1000 euro ne muaj (dhe ne 100% e rasteve nuk eshte as ne rregulla ne pune)
po te ishte e vertet qe me rrogat tona ketu s'arrijme dot deri ne fund te muajit do ishim kthyer me kohe ne Shqiperi, dhe nuk do rrinim akoma ne Itali.
p.s. se do ta dish rrogen time futu ne internet e shiko sa merr nje manaxher ketu :-) :-) :-)
Krijoni Kontakt