Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 55 prej 55

Tema: Ora

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Orwell, parathenien nuk ia kam idene se kush e ka bere

2 ore
    6 vite, te shkalafitura mes shaleve te mia dhe buzeve te saj. Buze te shpifura shushu, te betohem, megjithate ishin vendqendrimi me i pershtatshem per syte e mi. Qe te mos te te permend vrimen. I shifja syte e mbufatur dhe isha gati te vija bast se vrimen e kishte te zene, perderisa ajri kish kerkuar me aq ngulm t'i shperthente nga kapaket e syve.
    gjysem ore,
    ai, te cilit nuk dua t'i zene vend as eshtrat pas kalbjes ne toke, kishte mbledhur gjysem ore vrer per vaftin tim te fundit. Nje e hapur shalesh, shoqeruar sigurisht me renkimet e rastit. Kaq thjeshtezohet ne fund. Mjaftueshem per t'i krijuar krimbit pershtypjen se po plehron token e po i jep gjak njerezimit.
    Perpiqen te me mbushin mendjen se pergjithesimi eshte bashkesia me fitimprurese per mua. Perse pikerisht une te jem e veēante e te trajtohem ndryshe?
    16 dite
    agonia rritet dhe krruarja e duarve per te ma prere litarin zevendeson teresisht funksionin parimor te duarve, ate te shtrengimit te duarve te tjera. Edhe kjo e fundit hyn ne bashkesine e pergjithesimeve. Sa me lart e shof ne ngjitjen e saj drejt pushtetit mbi "te pergjithshmit" aq me shume i rendohen kapaket e syve nga bulezat e fundit te ajrit qe kane filluar te urrejne veten per qenien perēues te jetes ne qeliza te kthyera ne qeska qelbi e ambicje njerezore. E nese kjo eshte renia e lire, copezat e femres qe refuzojne te jene te sajat sapo na parakaluan. Meqe ferrin e zjarrmine e tij e kam ruajtur per mua e ty, uroj qe ne ngjitjen e saj mbi eshtrat e mia, te preke parajsen! Per kete rast duhen pergjithesimet; eshtrat e shtyllave te jo me shume se nje dyzine si puna ime duhet t'ia garantojne rrugen me dy korsi - te dyja paralele - njera per bythet, tjetra per siset e medha qe nuk me ngjallin veē deshiren t'ia shkul si dikur kerpushat nga veshet e qenit tim te dashur. Ti ke qene ne Kine, si i kane dherėsit e Kines sisėt?
    1 ēast,
    Ai i pafundmi eshte i imi! Perderisa pas ēdo shkrepje te ēarkut i rishoh gjerat te levizin serish, ēasti nuk me ka mbaruar. Ai i pafundmi eshte i imi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-09-2002
    Postime
    63
    ok, ok,
    po po orwell mu kujtua
    nuk e kam lexuar asnjehere ate liber.
    Ti gjithsesi me sjell ne mendje
    miller
    HENRI MILLER

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-09-2002
    Postime
    63
    SEXUS
    PLEXUS
    NEXUS
    duhet ti lexoj keta
    pershendetje niti

i/e regjistruar Maska e nitROSHI
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    710
    Sa shume kemi filluar te ngjajme e dashur.
    E per kete te dua edhe me shume.

Kam thene njehere:
    "Perdite e me shume behemi si ata qe duam nga deshira per te vdekur te lire".
    Tani e kuptoj se paskam pasur te drejte.

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ...
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •