Close
Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 214
    Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Për: Replika dhe Përgjigje për myslimanët dhe ateistët për pyetjet e tyre

Mesia, çfarë ka dashur të thotë Jezusi me këtë më poshtë:

Mateu 15/24 thuhet:''Unë nuk jam dërguar gjetiu, përveç te delet e humbura të shtëpisë së Izraelit''.

Dmth ai paska ardhur për çifutët dhe jo për kombet e tjera.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Akoma nuk mundohesh ta kuptosh islamin, edhe pse jeton ne nje mjedis musliman, edhe duke patur literature te bollshme. Akoma je i mendimit se islamin e vertete e rreprezentojne arabet e shkretires, akoma je i mendimit se pas cdo muslimani te devotshem (perjashtuar "tradicionalet", qe une jav paskam mohuar vetite e muslimanit !!!) fshihet nje selef me thike te mprehur, i cili ftyren e vertete do ta tregoje vetem kur do ti permbushen kushtet, ashtu sic jane mbush sot ne irakun dhe sirine e shkateruar.....
    Kemi fakte nga Kurani e nga Hadithet. S'themi kot qe ata jane duke ndjekur Islamin, por ju i keqkuptoni gjerat.

Ne Hadithe Muhamedi regjistrohet te kete thene kete: 'Jam urdheruar te luftoj njerezit deri sa te deklarojne se nuk ka zot tjeter perpos Allahut'. Kjo d.m.th. se myslimanet duhet te luftojne dhe vrasin jo myslimanet. Sido qe ta interpretosh apo ta perkthesh, ky urdher i Muhamedit ka kete kuptim. E vetmja menyre qe te shpetojme nga shpata e Islamit dhe humbja e jetes e prones eshte qe nje jo mysliman te konvertohet ne mysliman. Madje edhe kur te behesh mysliman mund te te qesin akuza 'se nuk je mysliman i vertete' dhe nje ide tjeter qe jep mund te te thone 'se je bidatxhi'. Madje tutje nese nuk e paguan taksen e zeqatit dhe nuk u bindesh urdherave te sulltanit, emirit, prijesit te kalifatit, myslimanet do te ndjekin dhe vrasin. E nese vendose ta braktisesh fene, perseri do te te vrasin. Kjo eshte gjendja e Islamit (ISIS) sot dhe do te jete edhe ne te ardhmen. Sot ISIS eshte me i interesuar qe te plackise pasuri, gra, vajza te reja, sesa te perhape Islamin, madje armiqesia ka arritur ne ate shkalle saqe shume viktimave te tyre nuk ua ofrojne as mundesine e te konvertuarit ne Islam, thjeshte posa t'i kapin i ekzekutojne ne vend.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kemi fakte nga Kurani e nga Hadithet. S'themi kot qe ata jane duke ndjekur Islamin, por ju i keqkuptoni gjerat.

Ne Hadithe Muhamedi regjistrohet te kete thene kete: 'Jam urdheruar te luftoj njerezit deri sa te deklarojne se nuk ka zot tjeter perpos Allahut'. Kjo d.m.th. se myslimanet duhet te luftojne dhe vrasin jo myslimanet. Sido qe ta interpretosh apo ta perkthesh, ky urdher i Muhamedit ka kete kuptim. E vetmja menyre qe te shpetojme nga shpata e Islamit dhe humbja e jetes e prones eshte qe nje jo mysliman te konvertohet ne mysliman. Madje edhe kur te behesh mysliman mund te te qesin akuza 'se nuk je mysliman i vertete' dhe nje ide tjeter qe jep mund te te thone 'se je bidatxhi'. Madje tutje nese nuk e paguan taksen e zeqatit dhe nuk u bindesh urdherave te sulltanit, emirit, prijesit te kalifatit, myslimanet do te ndjekin dhe vrasin. E nese vendose ta braktisesh fene, perseri do te te vrasin. Kjo eshte gjendja e Islamit (ISIS) sot dhe do te jete edhe ne te ardhmen. Sot ISIS eshte me i interesuar qe te plackise pasuri, gra, vajza te reja, sesa te perhape Islamin, madje armiqesia ka arritur ne ate shkalle saqe shume viktimave te tyre nuk ua ofrojne as mundesine e te konvertuarit ne Islam, thjeshte posa t'i kapin i ekzekutojne ne vend.
    Foli arifhikmeti......dhe nuk ka teori tjeter......
    albanish by nature

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    "Është e ndaluar në Islam për të vrarë emisarë, ambasadorë dhe diplomatë, është e ndaluar për të vrarë gazetarët dhe punëtorët e ndihmave, ", thuhet në letër.
    Luftoni e vrisni qafirat por jo nese jane ambasadore, gazetare ose punetore te ndihmave. U must be kidding us.

"Xhihadi në Islam është luftë mbrojtëse. Nuk është i lejuar pa një çështje të drejtë, me qëllim të drejtë dhe pa rregullat e duhura të sjelljes.
    Xhihadi eshte edhe lufte mbrojtese por edhe lufte sulmuese per t'i pushtuar territoret jo islame dhe per t'i konvertuar te tjeret ne Islam. Pra ka 2 lloje te xhihadit. Mos genjeni.

"Është e ndaluar në Islam për të dëmtuar apo keqtrajtuar, në çdo mënyrë - të krishterë apo ndonjë 'Ithtarët e Librit'.
    Ka ajet ku thuhet qe te luftohen qafirat, ka edhe ajet ku cifutet dhe te krishteret cilesohen dhe katapultohen ne rangun e qafirave. Qafirat ne Islam luftohen, qafirat nuk jane krijesa imagjinare sic mendojne disa myslimane, por thjesht secili jo mysliman eshte qafir.

"Ri-futja e skllavërisë është e ndaluar në Islam. Ajo është shfuqizuar me konsensus universal. Është e ndaluar në Islam që të detyrohen njerëzit për të ndrruar fenë. "
    Vrasja e burrave dhe kidnapimi i familjeve te tyre lejohet me Islam, ju ofrojme Hadithet + ajetet e qarta Kuranore nese deshironi. Por njerez si Mexhid Yvejsi keni zgjedhur shtremberimin e argumentave dhe fakteve. Edhe pas qindra viteve te praktikimit te ketyre gjerave ne vendet Islame ju keni zgjedhur t'i manipuloni shqiptaret. Keni zgjedhur te u vrisni qelizat e trurit shqiptareve. Perseri ngulim kembe qe te hiqni dore nga keto pretendime sepse nuk mundeni ta mbuloni diellin me site.

Duke vënë titullin "Shtetit Islamik" në thonjëza, udhëheqësit muslimanë të cilët e publikuan letrën, kërkojnë që njerëzit mos të për dorin termin Shtetit Islamik, sepse nuk është i vërtetë.
    Kerkoni?! Cfare dijetare te leshit more ju po te binit ne duart e ISIS do t'ju egzekutonin ne vend. Ti po ja interpreton fene, ai per ta zbatuar Islamin dhe urdherat e Muhamedit ka sakrifikuar gjithcka, madje edhe jeten e ti (Nihad Awad) nga Washingtoni ndjek Islamin.

"Ju lutem, ndaloni këtë shprehje, mos e quani " Shteti Islamik, "për shkak se ata nuk janë as shtet dhe ata nuk kanë as një fe," tha Ahmed Bedier, një musliman dhe kryetar i United Voices of America , një organizatë jofitimprurëse që inkurajon grupet e pakicave për t'u angazhuar në jetën civile.
    Jo more jo skane fe, perse spo e marrin krishterimin qe ta keqperdornin?! Po cfare organizate 'jo fitim prurerese', ju paguheni me para te majme qe te manipuloni njerezit e te shtremberoni te vertetat dhe argumentat qe krejt i posedojme.
    Sot si kurre me pare po hidhet drite e pandalshme e te kuptuarit te fese islame. I merrni disa ajete, i mohoni te tjerat, te tjerat i shtremberoni, as nuk ofroni kontekst as kurrgje. Merre shembull Lavdrim Muhaxherin, e poashtu si argument, nga 7 milione shqiptare doli ai qe ka haber per Islamin te dale e te prese ne fyt njerez.
    Ty ste ka krijuar Perendia, por arabet, atje ke zanafillen ti.

Burimi: OnIslam.net
    Përktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovë
    Po cfare veb faqe more duke bere copy paste, ne i posedojme argumentat direkt.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Belgu musliman promovon besimin Islam

Haxhi Mario Cools është një belg i cili ka përqafuar fenë Islame këto ditë.
    Sipas të përditshmes Xhadid el-Javm, ai ka themeluar një Shoqatë Islame dhe ju mëson parimet islame atyre që janë të interesuar për të mësuar në lidhje me fenë.
    Ai thotë se një nga arsyet pse ai e përqafoi Islamin ishte kur ai mësoi se në Islam pirja e alkoolit është haram (e ndaluar).
    Haxhi Mario dhe familja e tij kanë mësuar rreth Islamit gjatë një vizite në Egjipt. " Unë me familjen time ishim në Egjipt, ku jemi takuar me një familje egjiptiane dhe kemi mësuar për muslimanët dhe për virtytet e Islamit.
    "Gjatë kësaj vizite në Egjipt gruaja ime, Pascale, dhe pastaj vajza ime, Veronika, përqafuan Islamin. Unë kam qenë i pasigurt në fillim. Por më vonë e kuptova se Islami është feja e vërtetë.... Pastaj e dëshmova Fjalën e Dëshmisë, Shehadetin, dhe u konvertova në Islam. E falënderoi Zotin, djali im, Denisi, dhe, më vonë, babai e përqafuan fenë Islame."
    Haxhi Mario, i cili e ka kryer Haxhin këtë vit për herë të parë në jetën e tij thotë se Haxhi ishte një përvojë e tillë që ai ndjeu sikur ka lindur përsëri.
    U bënë një vit e gjysmë që Haxhi Mario themeloi një Shoqatë Islame dhe që atëherë ai promovon mësimet e Islamit në seancat që zhvillon në shtëpinë e tij në Bruksel.
    Ai thotë se shoqata ka rreth 1000 anëtarë muslimanë, burra dhe gra.
    Rreth 650.000 muslimanë jetojnë në Belgjikë, të cilët janë kryesisht nga Maroku dhe Turqia. Belgjika ka një popullsi prej rreth 11 milion banorësh. Ka mbi 300 xhami në Belgjikë.

Burimi: IQNA News
    Përktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovë
    Zoteri Mexhid kastraveci mos na detyroni te bijme shqiptareve si kunder argumenta 30-40 myslimane dhe te tjere te vrare per cdo evropian qe pranon 'islamin tradicional' qe predikohet nga disa organizata te dyshimta. Andaj ndaleni propaganden sepse nuk jetojme per franceze, angleze, belge apo daneze. Ne i kemi argumentat tona te cilat nuk do te ngurrojme te u ofrojme vellezerve te mi shqiptare. Ne Belgjike ka 650 mije myslimane, po perse kane ikur ore zoteri keta nga Siria, Iraku, Somalia, qe eshte aq mire atje, nga drejtesia qe u solli feja Islame apo?! ju deshironi te mbuloni diellin me shoshë, e po sdo te mundni kurre sepse ne kemi kunder argumente.

Mbi 30 të vrarë nga sulmet në Bagdad

Së paku 34 njerëz kanë humbur jetën dhe dhjetëra të tjerë janë plagosur nga një valë e sulmeve në zonat shiite të Bagdadit.

Sulmi më vdekjeprurës ka ndodhur në qarkun verior Al Davlai, duke vrarë 14 njerëz dhe plagosur mbi 30 të tjerë.

Sulme vdekjeprurëse ka pasur edhe në qarqet Talibia, Hurrijah dhe Al Shaoula.

Bagdadi, prej muajsh, është në shënjestër të militantëve sunitë, të cilët kanë marrë kontrollin e disa zonave në veri të Irakut dhe në Sirinë fqinje.

http://botasot.info/bota/334774/mbi-...met-ne-bagdad/

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Foli arifhikmeti......dhe nuk ka teori tjeter......
    ... Qe perkthehet, ka urdheruar Muhamedi, ska Islam tjeter perpos Islamit qe predikoi Muhamedi, pervecse nese beheni sikur disa shqiptare qe deshirojne islam imagjinar qe ska baze asku.

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mesia4ever për postimin:

lace (18-10-2014)

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

1- E Kam Lexuar K'uranin duke u munduar te gjeja ndonje argument per te gjetur Fakte dhe prova Logjike per te krishteret
    2- E Kam lexuar Biblen edhe K'uranin per te gjetur Fakte dhe Prova Kunder ekzistences se Zotit ,dhe Kemi qene nje grup shokesh prej 4 vetash te angazhuar
    Kuranin 4 here te lexuar himtesisht
    Biblen shume here
    Rezultati: -K'urani midis te tjerash kundershtonte shpesh theniet e tija jo me large se nje faqe me pas, ku 4 here qe e kam lexuar vume re se : fjalet [B] Ne te derguam ty u Muhamed,ne te dhame K'uranin o Muhamed, ne te dhame Pjekamberllekun o Muhamed ... bheshin kaq shume te besdishme sa qe Humbinin Kuptimin e tyre saqe Bibnin ne nje kontekst Shpallje te te veteves se Muhamedit dhe jo te fjales se Zotit. Vini re Sa here permenden Keto fjale qe permenda me siper....a nuk duket pake si veteshpallje ? kam dashur qe te mbaje shenime sa here permenden keto Fjale por siduket me ka shpetuar. kam plote fakte me Sure Ajete . tjeter gje e kuranit Ska Profeci dhe skam pare asnje mrekulli qe ka bere muhamedi duke qene se ishte profeti i fundit dhe qe mbane vulen e pejgamberit te Fundit dhe ne kete kontekst kam nje pyetje per Myslimanet ,Pse do te zberese Jezusi diten e Fundit te kjametit ,dhe nuk zbret Muhamedi? Muhamedi nqs se ishte vertet Profet duhet te ishte shume i qufishem dhe te bente mrekullira ashtu sikurse Beri dhe Jezusi.
    Bibla e mbushur me profeci qe une do ta lexoj gjithe jeten ,aq tereheqese kaq realiste per cdo kohe ,

Perfundimi i Studmimit per prova kundra Zotit ,Rezultoi qe sa me shume kerkoja per prova Kundra Aq me shume vertetoja ekzistencen e Zotit ,
    Sote Kam gjetur te verteten per me shume se 4-5 vjete studimesh personale Krahesime Analitike,kritike,Logjike,
    Kam gjetur Qetesine Shpirterore,Paqen,Vetekontrollin, Faljen, Bekimet,Dhe Shpetimin.

Nqs Dikush do prova Reale me Vargje Krahesime etj,te me shkruaj Pyetjen Ne Prv,Pasi Per Momentin edhe mund te Gaboj ne lidhje Me Surete apo me vargjet Biblike.
    [B] Uroj Paqe per te gjithe Njerezine . Me Mysliman me te krishter dhe te gjithe Njerezit [/B
    ,,,, Sugjerim Studjoni -studjoni,studjoni, Mos degjoni se c'fare thote Prifti,Hoxha,Papa,] Hapjani Zemeren Zotit dhe ai do drejtoje jetet tuaja
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar lace për postimin:

mesia4ever (18-10-2014)

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga lace Lexo Postimin
    1- E Kam Lexuar K'uranin duke u munduar te gjeja ndonje argument per te gjetur Fakte dhe prova Logjike per te krishteret
    2- E Kam lexuar Biblen edhe K'uranin per te gjetur Fakte dhe Prova Kunder ekzistences se Zotit ,dhe Kemi qene nje grup shokesh prej 4 vetash te angazhuar
    Kuranin 4 here te lexuar himtesisht
    Biblen shume here
    Rezultati: -K'urani midis te tjerash kundershtonte shpesh theniet e tija jo me large se nje faqe me pas, ku 4 here qe e kam lexuar vume re se : fjalet [B] Ne te derguam ty u Muhamed,ne te dhame K'uranin o Muhamed, ne te dhame Pjekamberllekun o Muhamed ... bheshin kaq shume te besdishme sa qe Humbinin Kuptimin e tyre saqe Bibnin ne nje kontekst Shpallje te te veteves se Muhamedit dhe jo te fjales se Zotit. Vini re Sa here permenden Keto fjale qe permenda me siper....a nuk duket pake si veteshpallje ? kam dashur qe te mbaje shenime sa here permenden keto Fjale por siduket me ka shpetuar. kam plote fakte me Sure Ajete . tjeter gje e kuranit Ska Profeci dhe skam pare asnje mrekulli qe ka bere muhamedi duke qene se ishte profeti i fundit dhe qe mbane vulen e pejgamberit te Fundit dhe ne kete kontekst kam nje pyetje per Myslimanet ,Pse do te zberese Jezusi diten e Fundit te kjametit ,dhe nuk zbret Muhamedi? Muhamedi nqs se ishte vertet Profet duhet te ishte shume i qufishem dhe te bente mrekullira ashtu sikurse Beri dhe Jezusi.
    Bibla e mbushur me profeci qe une do ta lexoj gjithe jeten ,aq tereheqese kaq realiste per cdo kohe ,

Perfundimi i Studmimit per prova kundra Zotit ,Rezultoi qe sa me shume kerkoja per prova Kundra Aq me shume vertetoja ekzistencen e Zotit ,
    Sote Kam gjetur te verteten per me shume se 4-5 vjete studimesh personale Krahesime Analitike,kritike,Logjike,
    Kam gjetur Qetesine Shpirterore,Paqen,Vetekontrollin, Faljen, Bekimet,Dhe Shpetimin.

Nqs Dikush do prova Reale me Vargje Krahesime etj,te me shkruaj Pyetjen Ne Prv,Pasi Per Momentin edhe mund te Gaboj ne lidhje Me Surete apo me vargjet Biblike.
    [B] Uroj Paqe per te gjithe Njerezine . Me Mysliman me te krishter dhe te gjithe Njerezit [/B
    ,,,, Sugjerim Studjoni -studjoni,studjoni, Mos degjoni se c'fare thote Prifti,Hoxha,Papa,] Hapjani Zemeren Zotit dhe ai do drejtoje jetet tuaja
    Shume interessant kjo....pra, e ke gjet fene e krishtere, pasiqe nje here aman e kerkove ne islam (ne kuranin kunderthenes) ???.........pra, PA ISLAM, sot nuk do te ishe i krishtere ???........hmmmm !!!............po, pse nuk u ndale ne islam, por e vazhdove rrugen ne krishterim ???
    albanish by nature

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Shume interessant kjo....pra, e ke gjet fene e krishtere, pasiqe nje here aman e kerkove ne islam (ne kuranin kunderthenes) ???.........pra, PA ISLAM, sot nuk do te ishe i krishtere ???........hmmmm !!!............po, pse nuk u ndale ne islam, por e vazhdove rrugen ne krishterim ???
    Zoteri Nuh Musa, nuk ka 'fe krishtere' por ka vetem besim ne ato cfare tha Krishti dhe ne pretendimet qe beri Ai. Jezusi ishte nje person historik, pra vertete ne kete bote ka jetuar nje person si Jezusi qe ka bere pretendimin se eshte Perendia i misheruar. Kjo eshte e gjitha. Tani a zgjedhim te besojme a jo kjo mbetet ceshtje personale.
    Nuk po thote se pa Islam nuk do te ishte i krishtere por thjeshte se ka lexuar dhe studiuar Kuranin...

Respekt

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Nuhu Musa - Shume interessant kjo....pra, e ke gjet fene e krishtere, pasiqe nje here aman e kerkove ne islam (ne kuranin kunderthenes) ???.........pra, PA ISLAM, sot nuk do te ishe i krishtere ???........hmmmm !!!............po, pse nuk u ndale ne islam, por e vazhdove rrugen ne krishterim ???

Si duket se ke kuptuar mire ate qe une kam thene pasi une kam bere edhe pyetje ne shkrimin time .
    Shpjegimi Pse jam i kristjan: Me siper kam thene se po studjoja per te gjetur prova kunder ekzistences se Zotit ...pra isha Ateist dhe debatoja me njeres besimtar ,dhe keshtu fillova te mblidhja prova kunder ekzistences se Zotit ,bashke me 4 miqte e mi. Por rezultati ishte se sa me shume studjoja aq me shume gjeja prova se zoti ekzistonte vertet.
    Studimi i Kuranit: e kam studjuar ashtu sikur kam studjuar edhe Biblen ( Tevratin-Inxhilin) pra me te njejta qellime qe kam permendur me siper per prova kunder Ekzistences se Zotit.. K'urani me ka marre me shume kohe se c'do liber pasi i kam dhene shume rendesi per arsye se i kisha syte e verber nga tradita familjare pasi familja ime thoshte qe ne jemi mysliman.Por kur e kam zgjeruar djapazonin e kerkimeve te mia per rreth 4-5 vjete se bashku me miqte e mi Zbulova ,jo qe Zoti ekzistonte por qe edhe kishte lene edhe ligjet dhe statutet e tija ne toke .
    Sqarim: Sjam ndikuar as nga Prifti as nga Hoxha,As nga Papa, As nga Familja per krijimin e nje besimi te qarte,

1- Islamiket e kane Obligim te besojne edhe tevratin edhe Inxhilin Sipas K'uranit,por ajo qe me vjene keq eshte se sa here qe perdoret Inxhili dhe tevrati ne K'uran ,Fill pas nje faqe thote te kunderteten dhe pergenjeshtron ato qe vete thote.Ajo qe mu be mua bezdi dhe miqeve te mi ishte se ne cdo ajet permendej shpesh : Ne te kemi dhene K'uranin o Muhamed,ne te dhame pejkamberllekun o Muhamed, ne te derguam ty o Muhamed, me pas Kishte shume Kopje nga tevrati por keto kopje ishin te pershtatur sipas deshirave te mishit ne menyre qe njerezia e shekullit 5,6,7 ta besonin sa me shume ,dhe Muhamedi beri edhe nje bllof kur pa se disa nuk po e besonin se ai ishte i derguari shkruajti nje ajet qe lejonte qe te praktikohej Paganizmi ,por kur e pa qe po humbiste terren u justifikua duke thene se ishte nen ndikimin e djallit,Asnje Profet i derguar prej Zotit aq me shume duke pretenduar se ishte profeti i fundit qe mbante vulen,Zoti nuk do ta lejonte nje gje te tille ,aq me shume qe ta bente si ligj te zotit. ka shume mos perputhje ne K'uran Psh.Vjene nje Pyetje : Pse Muhamedi per vete mbante 9-10 Gra dhe Ligjin te tjereve ja vuri 4 gra? Logjikisht kjo seshte aspak korrekte per nje profet pasi kjo nenkupton Beni si them une,mos beni si beje une,dhe kur njrezit e tije pyesinin njeri-tjetrin si ja del Profeti gjithe ketyre grave ,dhe kurani thote keshtu per kete : ne asokohe thoshim qe Profetit i ishte dhene Fuqi sa per 40 burra Nuk duket pak e pa drejte kjo? aq large shkonte fantazia e Muhamedit per grate saqe Per Xhenetin tha : Xheneti do te jete i mbushur,plote me vajza te virgjera,qe do te rrine gjithmone te virgjera,per te kenaqur shijet sexuale te Myslimaneve kjo ne aspektin Logjik te nje besimtari duhet te jete e pa vend pasi Zoti thote qendro i paster ketu ne toke dhe ruhu nga mekatet ,dhe si do te ndotesh kur do shkoshe ne xhenet ...Apo Muhamedi ja beri qefin njerezve duke i joshur me nje xhenet fantazie te mbushur me vajza te virgjera ,qe ata me pas ta mbeshtesnin duke zbutur keshtu statutet e Zotit , Kjo eshte e tepert
    Besimi Ime tek Jezusi u krijua pasi Kam lexuar edhe K'uranin edhe Biblen Ku edhe K'urani e pranon se Jezusi ishte i fuqishem ku edhe Besimtar te medhenj hoxhallar e kane pranuar se Jezusi ishte Mesihu Por jo vetem nga keto por i beja nje Petje Vetes gjithmone ja beja pyetjen edhe K'ranit ,dhe Peytja ishte kjo : Pse Diten e gjykimit do te zberese Jezusi dhe nuk do te zbrese Muahmedi duke qene se Muhamedi mbante Vulen? kete Pyetje se kam gjetur ne K'uran ku K'urani shpesh here ka nje pergjigje per ato qe nuk i jep dote zgjidhje ,dhe pergjigja eshte kjo : Zoti zgjedh ate qe don ,dhe heq ate qe don. E ndersa Ne Bibel nuk ka Pyetje qe nuk jepet pergjigje C'do pyetje gjen pergjigje ne Bibel .
    Une nuk paragjykoj Askend perkundrazi i lutem Zotit qe Te bekoj cdo shpirt njerezor dhe i them Paqe cdo njeri Mbi toke,

K'urani Nje Coroditje sureshe dhe ajetesh qe se merr veshe i pari te dytin ,me jane dashur rreth 2 vjete qe te ambjentohesha,Renditja kronologjike eshte Lemsh,dhe shpesh here me shume te c'orjenton se sa te orjenton,Versetet humbasin kronologjine duke dale nga Konteksti aktual se per c'fare flete sureja , K'urani eshte shume joshes e perseris shuuuuume JOSHES kete e pranoj sepse ja bene aq qefin njerezve me ligje te zbutura,duke e citur edhe vete k'urani thote : ne ja Zbutem statutet pasi ju jeni shume te dobet ,dhe kjo thenie eshte mjaft joshese ,

Pyetje : mqense Xhihadi eshte rruga me e sigurt per ne xhenet ,Muhamedi beri xhihadi apo vdiq si Zoteri? sepse kur e pyeten Muhamedin se ku do ta conte perendia ai iu pergjigj : As une nuk e di se ku do te me coje Allahu a Nuk eshte pake e cuditeshme kjo pergjigje Pasi une si ndjekes i muhamedit Mendoj : Por kur se di ky Profeti se ku do ta coje Allahu ,qe per me teper ky eshte profet ,do ta di une qe sjam gje tjeter vecse nje besimtar apo nje njeri i thjeshte?

Sugjerim Vellazeror: Mos degjoni Priftin,Mos degjoni hoxhen,mos degjoni Papen,Mos degjoni Kishen, mos u ndikoni ka tradita,krahina,Fisi,doktrina,etj, Shikojini gjerat me realizem mos bini viktima te vetevetes duke u joshur nga predikime te ndryshme dhe nga doktrina qe te bejne te ndihesh mire per te plotesuar nevojat e mishit dhe te Botes, eshte e vetmja gje me rendesi qe te studjosh ne menyre te panvarur,Gjejeni Kurajon brenda vetes qe te lini menjane Kenaqesin qe ju jep debati Mbi fjalen e Zotit duke mbledhur keshtu Argumenta te ndryshme ,ku ne menyre te pa vetedijshme bie ne mekat ,,, Une do te preferoja qe Keto lloje shkrimesh Te Mos quhen me Debate pooor RRAHJE IDESHE por me dashuri

Sote Kam gjetur Te Verteten Ne Jezu krisht por kjo sdo te thote qe une te perbuz vellezerit Mysliman ,Katolik,Ortodoks,Budist etj,. Do me pelqente qe Njerzit ta shohin te verteten te zhveshur realisht me argumenta,fakte analitike me syrin kritik ////// Kam nje sugjerin per njerzit qe jane duke kerkuar te verteten: Lutju Zotit Keshtu : Zot perendi i gjithfuqishim Krijuesi ime ati ime dhenesi i jetes krijues i gjithesis ,te kerkoj falje per mekatet e mia pasi une jam i verber Zot jam misheror Zot ,Jam mekatar Zot ,te Lutem Zot Jam i humbur ne rrugetimin time ne gjetjejen te vertetes tende te shenjte ne menyre qe une te jetoj sipas statuteve te tua perendi,Te lutem o Zot Hape zemeren dhe mendjen time Hapi syte e mi Zote mos me mbaje ne eresire Zote ,Po e le jeten time ne doren tende Zote qe ti ta udheheqesh ,te lutem perendi ,me jep mencurine ,qetesine,ne menyre qe une ti shikoj te vertat ne sy , Te lutem Zote mos me lere ne duart e Djallit Zot ,une jam i humbur Zote ne paditurine time ,dhe vetem me ndihmen tende mund ta gjeje te verteten tende, U befte Vullneti jote perendi, Amen

Duke Bere nje Lutje te tille ,ose edhe nje lutje tjeter qe mund ti kerkoni Zotit Orjentim per jeten tuaj ,Pooooooor Lutja me gjithe Shpirt e me zemer, Te Jeni te sigurt se Zoti do tjua ndricoje mendjen dhe ju do te gjeni te verteten,dhe per kete skam asnje dyshim

PAQE,PAQE, per te gjithe !!!
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •