Close
Faqja 0 prej 22 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 214
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Replika dhe Përgjigje për myslimanët dhe ateistët për pyetjet e tyre

Iliria e Para shtroi nje pyetje shume te rendesishme. Do te mundohem t'i pergjigjem ketyre pyetjeve nga kendveshtrimi Krishter - Biblik, por nuk garantoj se per ty si ateiste do te kete sens pasi ju besoni se njerezimi u krijua rastesisht dhe njeriu erdhi krejt rastesisht ne ekzistence.

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Po Zoti çfare bente para se krijoje njeriun? Ka kush qe e din? A i kishte thene ndonje "profeti" per kete?
    Bibla na flet per nje Perendi qe ekziston jashta kohes dhe thote se eshte i perjetshem. Ai gjithmone ka ekzistuar dhe gjithmone do te ekzistoje.

Fetaret e verber pohojne qe Zoti ka egzistuar çdo here. Po çfare e shturi Ate te krijoje njeriun? Kush e "gezonte, kenaqte " Ate kure nuk kishte njeri? Si e kishte Ai "jeten" kur nuk kishte kush ta adhuronte e ta gezonte? Pse kishte pritur aq shume ta krijoje njeriun? Kush u tha Abelit dhe Kainit t'i bejne oferta Perendise per ta kenaqur Ate ?
    Njeri i ofroi Perendise nga prodhimet e tij bujqesore ndersa tjetri flijoji nje kafshe. A ishte Zoti i varfer?
    Perendia krijoi njeriun per lavdine e tij. Para krijimi te njeriut, Bibla na thote se pra vecse kishte engjuj qe e adhuronin. Ne nuk mund ta kuptojme se si funksionojne gjerat tek Krijuesi nese nuk besojme ne Bibel. Pasi ateistet punojne me llogjiken 'ne nuk dime as kush jemi, as nga shkojme, e as nga vijme' andaj kjo pikepamje e tyre nuk i le shume te kuptojne rreth Perendise.

Shume me heret kishte krijuar kafshe te tjera qe nuk e adhuronin, nuk i benin kurban? PSE? A i duhemi ne Zotit? Feja thote JO. A krijoje Perendia gjera te kota?
    Pse? Ka njeri qe ka ndonje sqarim?
    Ne i duhemi Zotit sepse ne jemi krijuar te kemi bashkesi-marrdhenie shpirterore me Te. Kafshet nuk jane krijuar qe ta adhurojne Perendine, vetem njeriu ka kapacitet te adhuroje Perendine.
    A krijoi Perendia gjera te kota?! Hmm ne botekuptimin ateist gjithcka duhet te jete e kote pasi erdhen ne ekzistence pa kurrfare qellimi. Madje edhe syri yt e dora jote ne botekuptimin tuaj eshte e kote pasi keto erdhen pra rastesisht pas miliona viteve te evoluimit.
    Ne botekuptimin ateist jeta nuk ka kurrfare rendesie, dhe asgje nuk vleresohet sic i takon, andaj ty se pari te ftojme ne agnosticizem (si pozicion me neutral) e pastaj pyet per kuptimin e jetes.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Për: Replika dhe Përgjigje për myslimanët dhe ateistët për pyetjet e tyre

Pergjoigje e plot goja.
    Po une di se cfare shkruan, por nuk e di per ato qe nuk shkruan. Çfare bente Zoti kur nuk kishte njerez? Kush e kenaqte?
    Nese Ai ka egziatuar , pse nuk ka egzistuar njeriu? A e dinte se nje dite ka per ta krijuar? Pse priti?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

90% te nenforumet fetare i keni mush ju dy me pacavure
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Pergjoigje e plot goja.
    Po une di se cfare shkruan, por nuk e di per ato qe nuk shkruan. Çfare bente Zoti kur nuk kishte njerez? Kush e kenaqte?
    Nese Ai ka egziatuar , pse nuk ka egzistuar njeriu? A e dinte se nje dite ka per ta krijuar? Pse priti?
    Bibla flet per nje Perendi qe ekziston jashte kohes, pra ishte dhe eshte i perjetshem. Teistet dhe ateistet jetojne ne dy botekuptime te ndara.
    Perendia eshte i perjetshem, njeriu nuk eshte i perjetshem. Perse ska ekzistuar njeriu?! Zonje/zonjushe njeriu si krijese eshte i krijuar, pra nuk ka natyre te perjetshme. Nuk ka ekzistuar njeriu sepse ska qene i krijuar. Njeriu nuk ka ekzistuar vetvetiu dhe as nuk do te mund te krijohej apo te vinte ne ekzistence vetvetiu.
    Nuk e dime se si funksionon koha tek Perendia, Perendia kishte ne plan ta krijonte nje qenie me vullnet te lire dhe me kete storie fillon edhe Bibla (kapitujt e pare). Bibla nuk tregon te gjitha misteret e Perendise, pasi Bibla eshte shkruar per te na treguar qellimin tone ne jete dhe poashtu eshte shkruar per te na treguar per planin e shpetimit te Perendise i cili zbulohet ne Ungjill.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Unlimited Lexo Postimin
    90% te nenforumet fetare i keni mush ju dy me pacavure
    Sepse ne i biejme 'trup' (shkurt). Ne sflasim per bacen Shefqet apo per Janullatos, ne bazohemi ne tekstet fetare.

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anëtarësuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Ja 1 pytje llogjike e mesia. A mundet zoti te krijoje nje gur aq te rende sa te mos jete i afte ta ngrije peshe ?
    Ose : A mundet zoti te behet njeri ?
    Ose a mundet zoti te krijoje nje te njejte me te ?
    Ose a je ftohur n byth ti mesia ?

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga JuliusB Lexo Postimin
    Ja 1 pytje llogjike e mesia. A mundet zoti te krijoje nje gur aq te rende sa te mos jete i afte ta ngrije peshe ?
    Ose : A mundet zoti te behet njeri ?
    Ose a mundet zoti te krijoje nje te njejte me te ?
    Ose a je ftohur n byth ti mesia ?
    Jo eshte e pamundur zoteri me t'u pergjigj ne pyetjet tuaja. Sepse mendoj se ne koken tende gjenden trute e gomarit. Kur ta provosh se ne koke ke tru te njeriut atehere do te te pergjigjem.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Tipike kjo per delete e krishtit, kur ngushtohen ja grahin fushave......ketu prap......
    Te krishteret quhen dele ne Bibel ne kuptimin jo se jane injorante 'sikur dele' por sepse Jezusi pershkruhet si Bari. Pra ne kuptimin se sikur bariu kujdeset per delet e tij ashtu edhe Krishti eshte Bari dhe kujdeset per besimtaret (delet) e Tij.

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    KUSH e mesoi hitlerin dhe lutherin ti "urrejne" cifutet ???......hajde hitleri ish ideolog, po lutheri, profeti i jot personal ???.....ti pse nuk fshin para deres tende, apo don ta mbulosh pisllekun qe e ke para dere duke treguar me gisht andej e kendje per me e larguar vemendjen tjeter kundi ???

tungi
    Hitleri u ndikua edhe nga racistet tjere, Hitleri nuk shpiku racizmin... (shiqo dokumentare me te dhena historike, ke plot ne Youtube), ideja se ka race inferiore dhe race superiore linde me teorine e evolucionit. Per Martin Luterin nuk kam lexuar shume, ka thenie qe e diskreditojne por gjithashtu ne nje kohe ai ka ndihmuar per shkatrrimin e disa idhujtarive pasi disa besime te fese katolike i ka shtrire per toke sepse dihej se me leximin e Bibles ato ishin injorance. Pra ai ishte murg dhe teolog, ka gjera te mira qe ka thene, por ka disa gjera te gabuara dhe jo krishtere qe i ka thene. Luteri nuk eshte profet i imi dhe i askujt, pasi ai ska pretenduar se eshte profet, por vetem si nje njeri qe ka pru argumente kunder fese dhe injoranteve fetare.
    Problemi eshte se nuk ka njeri sot ne bote qe urren cifutet e qe thirret ne mesimet e Martin Luterit, por sot ka miliona njerez qe dalin e vrasin e kepusin koka te njerezve ne emer te asaj cka predikoi e urdheroi Muhamedi (paqja cofte me ithtaret e tij). Shqiptarin e shqiptaren nuk e preokupon luteranizmi por e verteta se vertete mesimet e Kuranit dhe Muhamedit nxisin dhune e terrorizem te nje shkalle te gjere, sic tashme po e shohim per cdo dite. Pra per keto kemi jo nje lum me argumenta, por nje det te tere me argumenta.

Ne oborrin tim eshte mesazhi i Jezusit, Jezusi ishte i pa mekat, nuk ka 'pisllek' ne besimin krishter, por vetem pasterti, ciltersi e sinqeritet, krejt keto te kombinuara + edhe te vertete. Pra eshte vet Kurani qe Ungjillin e quan 'udhezim e drite', pra Islami e njeh Ungjillin, gje qe nuk ceket nga hoxhallaret dhe myslimanet e tjere. Po te ishe ateist do te thoja 'ke te drejte te mendosh keshtu' por ngaqe sje, sje njeri qe kuptohesh.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Kam nje pyetje une per ty..
    Ne nje pjese te bibles thohet qe profeti Lot piu vere dhe ne gjendje te dehur ngjizi bijat e tij..

Zanafilla 19:30-36Albanian Bible (ALB)

30 Pastaj Loti doli nga Coari dhe shkoi të banojë në mal bashkë me dy bijat e tij, sepse kishte frikë të qëndronte në Coar; dhe u vendos në një shpellë bashkë me dy bijat e tij.
    31 Më e madhja i tha më të voglës: "Babai ynë është plak, dhe nuk ka asnjë burrë në vend që mund të bashkohet me ne, ashtu siç ndodh mbi gjithë tokën.
    32 Eja, t’i japim verë babait tonë e të shtrihemi bashkë me të; kështu do të mund t’i sigurojmë pasardhës babait tonë".
    33 Kështu po atë natë i dhanë verë babait të tyre dhe e madhja u shtri bashkë me të atin, por ai nuk u kujtua as kur ajo u shtri me të, as kur u ngrit.
    34 Të nesërmen vajza më e madhe i tha më të voglës: "Ja, natën e kaluar unë rashë në shtrat bashkë me babanë tim; le të bëjmë që ai të pijë verë edhe sonte; pastaj ti futu dhe shtrihu me të, që të mund t’i sigurojmë pasardhës babait tonë".
    35 Edhe atë natë i dhanë verë babait të tyre dhe më e vogla shkoi të shtrihet bashkë me të, dhe ai nuk u kujtua as kur u shtri, as kur u ngrit.
    36 Kështu dy bijat e Lotit u ngjizën nga babai i tyre.

Si ka mundesi qe nje profet I Zotit te pije vere deri ne ate pike sa mos dije cfare behet me te dhe te ngjize bijat e tij?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Meriamun : 08-10-2014 më 13:58
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    ... ideja se ka race inferiore dhe race superiore linde me teorine e evolucionit.
    Hajde bre,kush ti ka mesuar keto marrezi.
    Lehte eshte te shkruash nje rresht,por ate duhet mbrojtur.

Hajt,zgjidhe problemin e pare : kur dhe ku ka qene racizmi ne kulm ?
    Libri i Darwinit eshte botuar me 1859.
    Me shume se 2 shekuj para se te paraqitet libri i Darwinit,roberit e zi jane sjellur ne Amerike.Instituti i roberise ka qene i ngulur ne Jug te SHBAse.Nje pjese e madhe e Botes eshte nen sundimin e shteteve kolonijaliste,keto shtete cdo kend qe nuk ka pasur ngjuren e bardhe te lekures i kane quajtur inferior....Lexo me kujdes,gjate gjithe kesaj periudhe ,te gjithe europianet kane qene kreacionist - besimtare te bindur qe zoti e ka krijuar boten ashtu sic eshte ne fillim te genezes se Bibles.
    Gjasme ta merr mendja qe deri te Drawini nuk ka pasur evulucionist,madje edhe zbulimet e tija i kane shkaktuar shok Darwinit.

Te thuash (ne te vertet te marresh te thena te kreacionisteve amerikan nga fletushka 3-4 faqesh) qe Teorija e Evulucionit eshte shkak i racizmit,eshte si te thuash qe Ligjet e Njutnit jane shkatare per shkaterrimin e Perandorise Romake....teorite mbi superioritetin ndaj te tjereve e hasim prej fillimit te njerezimit POR kreacionistet duduka,sidomos keta evangjelistet fashist qe edhe ti si duket je viktime e tyre,nuk jane naiv.Pergjegjesine per racizmin duan t`ja hedhin teorise se evulucionit qe ta fshehin ndikimin kreacionist ne perkrahjen e superioritetit te kombeve/racave (Bibla) gjate kesaj periudhe.
    Ih,sa klerik mesjetar te krishtere e kane mbrojtur ate qe sot i themi racizem.
    Rri qetë dhe fol Shqip !

Faqja 0 prej 22 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •