Vallai ju se keni ndermend ta ndalni genjeshtren.
Ky thote se Bibla thote se Jezusi u be 'kamikaz'. Kamikazi eshte nje person qe me qellim qe t'i demtoje sa me shume armiqte e tij ai vret edhe veten. Kemi rastin e myslimaneve te cilet madje vrasin e hudhin ne ere edhe femije vetem per t'i demtuar sa me shume armiqte e tyre. Jezusi nuk e beri kete qe pretendon ky genjeshtar ateist, por Jezusi u sakrifikua per mekatet e botes. Veprimi i Jezusit ne kryq ishte veprim jetedhenes e jo jetemarres. Kamikazi kur ben veprimin e tij ai eshte i shtyre nga urrejtja e pa kufishme qd ka ne zemren e tij, ndersa Jezusi ishte i shtyre nga dashuria per krijesen kur u kryqezua ne kryq.
Andaj eshte hapur kjo teme qe te sqarohen gjerat dhe qe te hidhet poshte pretendimet e genjeshterta.
Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 30-09-2015 më 21:46
Po shum mir thot . Ju t'gjith thoni qe xhejzusi u vetevra per t'shpetu njerzimin. Keshtu thojn t'gjith kamikazet. Po vetvritem qe t'shpetojm njerzimin.
Ca te mire i solli akti kamikaz i xhejzusit njerzimit? Vrasje shumshekullore, injoranc , perdhunime e terror per shekuj me rradh.
E sheh sa kapacitet ke ???.....une te sjelli shembuj krahasues per ta kuptuar nje realitet me kollaj, ti e fut ne krejt kllapa tjera dhe e vazhdon ate "monologun" qe ta kane trus ne kry me cekan !
Cfare barazimi ???, shembulli krahasues eshte qe ta kuptosh me kollaj.....kur mesuesi ta meson barazimin 1+1 ai ta krahason me dy kokra molla, njeren ne njeren dore, e tjetren ne doren tjeter dhe te thote, SA MOLLA KE NE DUARTE E TUA ???......nese nuk je hepten lesh i ndauket (i shukavitet), do te thuash : JANE DY KOKA MOLLA SHOKU MESUES !!!......nuk eshte MOLLA pointa e krahasimit, por barrazimi 1+1 !....edhe ne shembullin qe ta solla me vrasesin.....po mos ta dinte vrasesi se "vrasja" eshte krim sipas cdo norme, cdo standardi te njeriut qe mendon, atehere ai nuk do ta bente vrasjen (fjalen e kam per kriminel ordinare qe ta marren jeten per nje pako cigare ose banalitete tjera, poer motive te uleta shtazarake)....njejte edhe puna jote, po ta dije ti se trajtimi i kishes mbi rrastin e marteses se pejgamberit tone me ajshen ra. i ofendon rrende muslimanet, nuk do ta perdorje ate trajtim ne "monologjet" qe i ben ketu....
Ashtu messi ???....JO ???, ani, mire osht per ty.....
albanish by nature
O vllai, une jam inxhinjer, njerezit me besojne te ju ndertoj objekte ku ata pastaj jetojne aty dhe ndihen me sigurte se jashte....lidhshmerite, mvaresite e elementeve teknike mes njera tjetres ne thelb jane te njejte me lidhshmerine dhe mvaresite edhe te "konnotacioneve" qe ndodhin ne trurin e njeriut kur mendon (per arsye te kushteve qe i kemi nga ligjet natyrore).....nese une nuk jam i "parapergatitur" ti kuptoje keto mesele, kush atehere ???.....TI ???....dhe pastaj, nese fus ndonje dore ne gaca, te jesh i sigurte, njemije perqind (kjo nuk eshte tash e llogjikshme, mjaftojn edhe njeqind per qind, aman kam pune me TY, andaj edhe e them keshtu), se do ta fus doren "tende" me doren "time"....po qe vjen deri ne ate shkalle puna....e kupton nuhen tash ???....JO ???, ani, prap mire eshte per ty....(kjo me futjen e dores ne gace eshte vetem hypotetike, mos mendon se nuha ka shpirt djallezore per ti bere keq tjetrit....por meqe rra fjala, ja ku ta them ta kuptosh se cfare brockullash te pakrypuna njeh, e sa pak me njeh mua ne pergjithesi !!!)
tung
Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 01-10-2015 më 04:31
albanish by nature
mesia4ever (01-10-2015)
Keshtu te ka bindur ty djalli por keshtu nuk eshte hiq realiteti.
Per ty qe nuk beson nuk ka vlere asgje por per te krishterin ai veprim eshte dashuria e Zotit. Jo sepse mesazhi i Jezusit ishte per falje, dashuri, jo hakmarrje e dhune. Perdhunimet e terrori i perkasin fese se terrorit, andaj terrorin ne emer te Zotit e sollen arabet me ne krye qelbesiren Muhamed e jo krishterimi. Idene qe duhet te vrasim ata qe nuk besojne si ne e duhet t'i trajtojme si kriminele e qytetare te dores se trete i gjejme ne mesimet e profetit Muhamed e jo ne mesimet e Jezusit te Nazaretit. Jezusi jep dinjitet, dashuri sepse eshte Drita e Botes.
Krijoni Kontakt