Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e Vinjol
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Fier
    Postime
    1,558

BIK: "Pjesëmarrja në luftë është haram"

Bashkësia Islame e Kosovës i bashkohet forumit më të lartë botëror të dijetarëve myslimanë për ta konsideruar 'haram', apo të ndaluar, pjesëmarrjen në luftën e Sirisë dhe Irakut.

Zëdhënësi i Bashkësisë Islame, Ahmet Sadriu tha për Top Channel se BIK e mbështet mendimin e forumit më të lartë botëror në lidhje me këtë çështje dhe vazhdon të apelojë që të rinjtë kosovarë të mos luftojnë përkrahë organizatës terroriste të ISIS-it.

Ditë më parë, Unioni Botëror i Dijetarëve Myslimanë, i kryesuar nga dijetari me përmasa botërore, dr. Jusuf ALl-Kardawi, dha një përgjigje fetare lidhur me këtë çështje, duke theksuar se është e ndaluar shkuarja në Siri ose Irak.

Referuar mediave ndërkombëtare, Kardawi e quajti organizatën ISIS dhe qëllimin për krijimin e shtetit islamik të pavlefshme dhe me mungesë legjitimiteti. Muajin e kaluar policia kosovare arrestoi më shumë se 40 kosovarë të dyshuar për përfshirje në terrorizëm.

Gjashtë prej tyre janë liruar, ndërsa të tjerët ndodhen në paraburgim. Ky aksion policor u vlerësua të hënën nga komandanti në largim i forcave paqëruajtëse në Kosovë, gjenerali Salvatore Farina.

Ai kujtoi se shkuarja në Siri dhe Irak është fenomen i pranishëm edhe në vendet perëndimore, ndërsa theksoi se arrestimi i të dyshuarëve tregon se institucionet e Kosovës kanë vullnet për t’u përballur me këtë problem.

Sipas CNN, numri i shqiptarëve të Kosovës që kanë shkuar në Siri është 100-120, me një përqindje të popullsisë e cila llogaritet në 0.006%
    Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Për: "Pjesëmarrja në luftë është haram"

Referuar mediave ndërkombëtare, Kardawi e quajti organizatën ISIS dhe qëllimin për krijimin e shtetit islamik të pavlefshme dhe me mungesë legjitimiteti. Muajin e kaluar policia kosovare arrestoi më shumë se 40 kosovarë të dyshuar për përfshirje në terrorizëm.
    Sa fraze pa kuptim....cfare eshte "legjitime" per nje qellim??!! Pastaj, cili organizem islamik na paska ne dore te drejten e perligjies!???
    Jarigas

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Dijetari me permasa boterore?! U must be kidding us.

Xhihadi sipas Kuranit jo qe nuk eshte haram, por gje teper e vleresuar tek 'allahu'. Secili qe e ka lexuar Kuranin kete e di.

Qenka e ndaluar me shkuar ne Siri e Irak me i luftu 'armiqte e allahut', he ju hanksha trute une juve, Kurani e Hadithet gjithe diten gjer e gjate flasin e thirrin per xhihad e vrasje te jo myslimaneve keta njerez me tru gomari thone se kjo gje qenka e ndaluar. Ptu dreqi ju marrte keta 'dijetare' qe cka i bete ketij populli me keto rrena. Kete cka po ndodhe sot ne Irak (me vrasje masive te civileve thjesht sepse konsiderohen caqe legjitime) ka ndodhur edhe ne kohen e Muhamedit. A e dini ju se Muhamedi urdheroi vrasjen e 700 cifuteve per nje dite? Kjo ngjarje regjistrohet ne Hadithe, epo ju ekspertat e fese nuk e dini se cfare jane Hadithet, per ju gjithmone mendojne 'dijetaret'...

http://en.wikipedia.org/wiki/Banu_Qurayza

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Dijetari me permasa boterore?! U must be kidding us.

Xhihadi sipas Kuranit jo qe nuk eshte haram, por gje teper e vleresuar tek 'allahu'. Secili qe e ka lexuar Kuranin kete e di.

Qenka e ndaluar me shkuar ne Siri e Irak me i luftu 'armiqte e allahut', he ju hanksha trute une juve, Kurani e Hadithet gjithe diten gjer e gjate flasin e thirrin per xhihad e vrasje te jo myslimaneve keta njerez me tru gomari thone se kjo gje qenka e ndaluar. Ptu dreqi ju marrte keta 'dijetare' qe cka i bete ketij populli me keto rrena. Kete cka po ndodhe sot ne Irak (me vrasje masive te civileve thjesht sepse konsiderohen caqe legjitime) ka ndodhur edhe ne kohen e Muhamedit. A e dini ju se Muhamedi urdheroi vrasjen e 700 cifuteve per nje dite? Kjo ngjarje regjistrohet ne Hadithe, epo ju ekspertat e fese nuk e dini se cfare jane Hadithet, per ju gjithmone mendojne 'dijetaret'...

http://en.wikipedia.org/wiki/Banu_Qurayza
    Allahu shenohet me te madhe , sepse emrin e Zotit po e shrkuan !
    Eshte e vertet qe Xhihadi e ka shume shkallen e larte ne Islam , sic e kemi pas rastin ne kosovaret te bejme xhihad kunder ortodokeseve sllavo-greke ! Shtrohet pyetja nese motrat muslimane ne rast lufte nuk i mbrojne muslimanet shqiptaret dhe kosovaret nga ortodokset serrb , kush do ti mbron athere ato ?!

Messia , a ja ke bere pyetje vetes apo a ke mendu ndonjehere se do te shkojsh ne parajas me te gjithe ortodokset serrb dhe greke , qe kane gri e masakru shqiptare ? Sepse simbas doktines krishtere , kush e pranon Jezusin si Zot do ta fitojne parajsen ! Sepse Jezusi simbas doktrines , eshte kryqua per ti lare mekatet e te krishtereve ! Si thu messia , me Sllobodanin e Januotollosat do te jesh ne shoqeri ne boten tjeter !
    Ah more messia , nga cila ane e Kosoves na vjene ? Sepse edhe nje katunar i imi thone qe eshte konvertu ne te krishtere ! Mos je ti rastesisht ai qe po mendoj !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Biden i thotë ISIS-it: Do ju dërgojmë të portat e ferrit

GazetaExpress E enjte, 04 Shtator 2014 01:15
    Joe Biden ka bërë të mërkurën njërin prej fjalimeve më emocionale të tij si përgjigje për ISIS, pasi këta të fundit ja hoqën kokën në mënyrë brutale një gazetari amerikan, duke thënë se SHBA është duke e përgatitur përgjigjen për këta njerëz e “do i dërgoj ata të portat e ferrit” në emër të drejtësisë

Nënpresidenti Joe Biden i është kundërpërgjigjur ashpër shtetit islamik të Irakut, pasi këta të fundit e ekzekutuan edhe një gazetar amerikan.

“Amerikanët tani janë edhe më të fuqishëm, edhe më të vendosur sesa e mendojnë armiqtë tanë”, tha nënpresidenti Biden gjatë një paraqitje të tij në marinën e “Portsmouth Naval Shipyard” në Kittery të Maines. “Si komb ne jemi të bashkuar. Kur njerëzit i lëndojnë amerikanët, ne nuk tërhiqem, ne nuk harrojmë, ne i sulmojmë fort”.

ISIS lansojë një video të martën ku tregonte vrasjen e gazetarit “freelancer” Steven Sotloff. Ajo vije pas dy jave kur një video e njëjtë tregonte vrasjen e gazetarit tjetër amerikan James Foley.

“Ne nuk shqetësohem nga ata që na ofendojë por kur kjo të përfundojë (ata që janë përgjegjës për vrasje) duhet ta dinë se ne do t’i ndjekim ata deri tek portat e ferrit derisa të sjellim drejtësi për të gjithë. Kjo sepse ferri është vendbanimi i tyre”, tha Biden.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Llapi për postimin:

mesia4ever (04-09-2014)

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •