Nėn titullin Njė mesazh i dytė pėr Amerikėn, grupi islamik ISIS lėshon njė tjetėr video tė njė pengu amerikan, qė ėshtė nė duart e tyre. Ai ėshtė Steven Sotloff, njė gazetar 31-vjeēar i pavarur, i cili flet nė kamera pasi ėshtė kapur nga terroristėt.
Unė jam i sigurt, se ju e dini saktėsisht se kush jam unė, edhe pse nuk jam shfaqur deri tani. Barack Obama, politika juaj e jashtme e ndėrhyrjes nė Irak duhet tė funksionojė pėr ruajtjen e jetės dhe tė interesave amerikane, kėshtu qė pse kjo rrugė e zgjedhur nga ju po kthehet nė njė ēmim pėr jetėn time?, dėgjohet tė ketė thėnė nė video gazetari amerikan Sotloff.
Kjo video vjen pak ditė pasi nėna e Sotloffit, Shirley, iu drejtua kalifatit islamik, duke thėnė se djali i saj nuk duhet tė paguajė pėr veprimet e qeverisė amerikane nė Lindjen e Mesme.
Unė dua atė qė dėshiron ēdo nėnė, tė jetoj dhe tė shoh fėmijėt e mi. Ju lutem ma jepni sėrish kėtė mundėsi, ishte mesazhi i lutjes sė saj ndaj kreut tė ISIS.
Sotloff ndodhej nė Siri prej vitit 2013. Ai ishte kėrcėnuar kohėt e fundit me vdekje nga militantėt nė njė video, nėse SHBA nuk ndalnin sulmet ajrore nė Irak. I njėjti skenar ndoqi dhe fatin e gazetarit James Foley, i cili u ekzekutua nė mėnyrė brutale, me prerje koke.
Sekretari pėr shtyp i Shtėpisė sė Bardhė, Josh Earnest, ishte nė mesin e njoftimeve tė pėrditshme nė konferencėn me gazetarėt, kur doli lajmi i ri i kobshėm. Ai tha se administrata Obama duhet tė punojė pėr ta konfirmuar autenticitetin e kėsaj videoje tė dytė
Krijoni Kontakt