Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Cfare u shtyu qe te besoni ne Zot?

Nga eksperienca fetare e secilit prej jush, une do te kisha deshire tu pyesja:

- Cfare u shtyu te besoni ne ate doktrine fetare qe besoni?
    - A e bete vete perzgjedhjen apo e trasheguat nga familja?
    - Cilat jane frutet e besimit tuaj personal?

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Albo për postimin:

user010 (19-09-2014)

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    ME VEND KJO PYETJE I DASHUR!
    besova ne Zot sepse pashe shume argumente qe e vertetonin ekzistencen e Tij.
    Perzgjedhjen e fese e kam bere vete megjithese edhe prinderit e mij kishin po kete fe.
    KURSE FRUTET E BESIMIT JANE TE SHUMTA POR ME KRYESORJA ESHTE SE JAM NJE NJERI I NDERSHEM DHE KAM KUPTUAR QELLIMIN E JETES SIME.
    Ndryshuar për herë të fundit nga INDRITI : 01-06-2003 më 14:31
    Injoranca nuk zhduket me top

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

une

Besova ne Jezusin(Zot) per keto arsye:

1- Sepse i vetmi me dha dashurine e vertete(qe nuk gjendet ne asnje vend tjeter)

2- me dha Faljen e mekateve.

3- me dha jeten e perjetershme

4- me beri te kem paqe me Perendine dhe ta quaj At(Perendine)
    Nuk mendoj se ka gje me te madhe se keto!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar i krishteri për postimin:

user010 (19-09-2014)

*Forever* Maska e malli
    Anëtarësuar
    24-09-2002
    Vendndodhja
    Antwerpen
    Postime
    668
    Mua me shtyu besimi tek Zoti sepse e kam pasur gjithmone prane ne momentet me te veshtira dhe ai me ka ndihmuar shume.
    **Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.

Kureshtar Maska e DiamondRing
    Anëtarësuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Around the world
    Postime
    42
    Te jem i sinqerte me ju sic jam me veten mua ajo qe me shtyu te besoj te zoti ishte nje njeri i cili kete problem ma shtoi ne kete menyre..Rasti i pare mendojme se nuk ka zot por une besoj tek ai dhe ti jo Une nuk fitoj gje as Ti gjithashtu por as nuk humb gje..Rasti dyte mendohet se ka nje Zot une qe besoj fitoj Parajsen ti humb gjithcka..Normale qe zgjodha te dyten sepse Zoti me verte ekziston sepse ne te kundert nuk do ekzistonte as ideja per te..Sa per te ndimuar apo jo nuk e di a me ka ndihmuar Ai mua apo une veten..Mendoj se zgjedhja ka qene e tera e imja ai thjesht me ka dhene mundesine te zgjedh...PEACE
    Nese per te jetuar te duhet te zvarritesh atehere ngrihu dhe vdis...
    VOX POPULI VOX DEUS

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anëtarësuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Hey albo,

Ja ku jane pergjigjet e tua:
    1) Cfare me beri te besoj ne fene time? Jeta, veshtiresite e saj, dhe shkenca. Kisha shume pyetje dhe asnje pergjigje...lexova per shume fe dhe asnjera s'i dha pergjigje pyetjeve te mia, pervec njeres...pervec asaj qe praktikoj tani Nuk me pelqen te jem njeri qe beson ne gjera koti; dua qe ajo ne te cilen te besoj te jete provuar shkencerisht ose historikisht te pakten deri ne nje pike. Dhe faktikisht, ka shenja, ka shume shenja rreth nesh per ate qe eshte i zgjuar

2) Zgjedhja ishte imja po ama edukata merret ne familje. Per mendimin tim, s'ka gje me te mire kur te lejojne t'i besh vete zgjidhjet ne jete sepse atehere e kupton me te vertete se cfare deshiron nga jeta dhe atehere e kupton se kush je si individ.

3)S'e di se c'do te thuash me kete pyetjen e trete, por po i pergjigjem ashtu sic e kuptova. Frutet e besimit tim? Kam vene re qe besimi tek Zoti me ka bere nje person me te mire. Jam me "aware" per ate qe bej dhe e gjykoj dicka shume thelle perpara se te marr vendim.

Ok pra, love and care
    MisCongeniality
    p.s. me pelqen nje shprehje qe thote...une ne kete jete jam si ai udhetari qe ulet e pushon pak nen hijen e nje peme dhe pastaj ngrihet e shkon ne udhen e tij.
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    beosva tek ALLAHU xh.sh ne ZOT per shume arsye .por arsye me bindese per mua eshte KURAN'I DHE JETA E BEJGAMBERIT si fillim fillova te lexoj kuranin dhe me aq sa e kuptoja me terhoqi jashte mase pastaj lexova jeten e pejgamberit dhe thuajse u dashurova me veprat e tij keshtu hyra ne islam por arsyeja e vazhdimit tim ne islam ishte kenaqesia qe ndjeja gjat kryerjes se namazit dhe kjo ma shtoj qetesinne menyren e te menduarit dhe dashurine ndaj zotit dhe profeteve te tij......
    thuaj,ZOTI eshte nje.

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    beosva tek ALLAHU xh.sh ne ZOT per shume arsye .por arsye me bindese per mua eshte KURAN'I DHE JETA E BEJGAMBERIT si fillim fillova te lexoj kuranin dhe me aq sa e kuptoja me terhoqi jashte mase pastaj lexova jeten e pejgamberit dhe thuajse u dashurova me veprat e tij keshtu hyra ne islam por arsyeja e vazhdimit tim ne islam ishte kenaqesia qe ndjeja gjat kryerjes se namazit dhe kjo ma shtoj qetesinne menyren e te menduarit dhe dashurine ndaj zotit dhe profeteve te tij......
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    O Jimmy! Kushtoji pak vemendjeve fjaleve te J. Morrison dhe do kuptosh shume me teper sesa mund te te shpjegoje kurani.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    10

besimi

hey albo pyetja juaj me ka pelqyer shume por do te thj se besimi ne zot me ka shtyer ajo cka shohe cdo dite natyra e gjithcjìka tjeter me ben te mendoj se dikush e ka krijuar dhe tani une do te beja nje oyetje ty albo edhe ti bej keto oyetje vetes tende
    1 nga kam ardhu?
    2 kush jame?
    3 ku do te shoj?
    ora ciao
    TE DUA ME SHUM SE DJE DHE ME PAK SE NESER QE DO TE THOT SE DASHURIA IME PER TY CDO DIT RRITET.

13. Anetarët më poshtë kanë falenderuar THE_TIGER për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  2. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovës?
    Nga ILMGAP në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  3. Përse nuk besoni në "zot"?
    Nga Albo në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:11
  4. A besoni në bestytni...?
    Nga master2006 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22
  5. Përse besoni në Zot?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 06-03-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •