Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 101
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Një shpjegim këtu ju lutem !

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    .Ok, nuk po ngutem me!!! Mesia, mos e kruaj me hunjte e shkences, nese nuk merr vesh nga ajo, padi eshte me rrezik!!
    As une, ti, e asnje forumist nuk kemi te dhenat shkencore por keto i kane sikur ateistet e sikur kreacionistet. Marr edhe une vesh, pse cka kini ju si ateiste me shume se une.

Si thua ti Mesia, a ka shanc qe krimbi te behet flutur??!!!
    A ka shance qe bebeja te rritet e te behet burre?! Une e ti kemi qene bebe dikur. Po si mund qe bebeja te jetoje ne barkun e nje gruaje per 9 muaj?! Po ky kompleksitet i trupit tone nga erdhi, rastesisht a?! Si more jahu qenka shkence te thuash se kjo ka ndodhur rastesisht ndersa te thuash se keto jane prova te Dizajnit Inteligjent qenka anti shkence?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!

Pikerisht, djalosh, e perndryshe nga c'llap ti, majmuni s'eshte aspak me i thjeshte se sa ti!!
    Majmunet nuk kane intelekt, sa i perket dizajnit trupor dallon shume nga ne homosapienset.
    A e di ti se kush eshte specia me e menqur pas njeriut. Nuk eshte stergjyshi yt majmuni, por delfini.

Djalosh, nje teori shkencore, ndertohet mbi vrojtimin e fenomeneve natyrore...gje qe ndodhi edhe me Darvinin!!!A e ke lexuar, Darwinin ti mesia!??
    Zotrote ku e ki vrojtuar ti qe nje majmun evoluon ne nje specie tjeter?! Darvini mendonte se permes seleksionimit natyror nje specie mund te evoluoje ne nje specie tjeter. Apo nuk eshte keshtu. Nese jo me korrigjo. Une kam lexuar nga 'Origjina e specieve' por jo te teren. Megjithate evolucionistet e kane modifikuar me kohe teorine e Darvinit. Perderisa une ne shkolle fillore e kam mesuar se ne njerezit kemi evoluar gradualisht nga majmunet, tani evolucionistet kete ide e kane gjuajtur ne berllog dhe tani thone se ne homosapienset dhe majmunet vetem kemi nje paraardhes te perbashket.

Silli argumentat, djalosh....mjaft me llogje!!
    Une po t'i le ty disa qeliza, peshqi, viruse dhe disa krokodile. Po e zeme se asnje specie tjeter nuk ekziston pervec ketyre qe i permenda. Hajde me sill argumenta qe nga keto mund te perfitojme nje dinosaur apo nje elefant, e pse jo edhe nje njeri. Ama jo me fyerje sic e keni zakon, por me argumenta.

Asnje fetar nuk ka te drejte te kritikoje "besime" te tjera, deri kur te mos jete i kercenuar nga ai besim...tte quash evolucionin "besim", eshte prej dallkauku!!
    Besim eshte, te besosh se nga materia e pa jete krijohet jeta si ta quaj une kete shkence a?! Shkenca ta verteton ore zoteri se kjo s'mund te ndodhe. Pyete cilindo shkencetar do te thote se kjo s'mund te ndodhe.

Krishti tha: jepini Qesarit ate qe eshte e Qezarit!!! C'kuptim te kete valle!??
    Jo sipas ateisteve Krishti ska ekzistuar ndersa Muhamedi po. Sipas logjikes se ateisteve duhet te dalesh e te vrasesh njerez qe te te pranohesh si person historik.

.Jam shume kureshtar te lexoj argumentat e 99.9% te idioteve!!!
    Idiote jane ata qe bejne pretendime pa kurrfare logjike dhe i quajne ato shkence.

A eshte edhe majmuni krijerese e zotit tend, Mesia??!!
    Zotit tim dhe Krijuesit tend. Apo jo ty te ka krijuar 'natyra'. He ju mente qe i kini pale na hiqeni te mencur.
    Po eshte, edhe maceja, edhe qeni, edhe dardha, edhe shalqini. Edhe uji, edhe bari i njome ne te cilen shtrihemi qe te rrezitemi, edhe dielli. Gjithcka qe shohim eshte e krijuar nga Perendia. Po eshte bile gjithe diten e gjithe naten GJER E GJATE.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Une e kam fI prettur veten ne pozite te veshtire duke te te thene se asnje i krishter nuk mund te ta imponoje besimin ne Krishtin.
    A te thote ty shkenca se dicka mund te vije ne ekzistence vetvetiu? A mund te te thote shkenca se ti e ke prejardhjen nga 'lower species'?! Nese ti e ke prejardhjen nga majmuni sic beson ti atehere cfare kuptimi ka qe te besosh ne Zot, kur ti je vetemse nje majmun, monkey?!

Nese shqiptaret vene ne koke trute e gomarit sikur ti do te benin kesi pretendimesh, por fatmiresisht shqiptaret po e shohin brutalitetin e fese islame sado qe juve spo ju pelqen kjo.

Postohet videoja që pretendon se tregon vrasjen e gazetarit tjetër amerikan

http://botasot.info/bota/323975/post...eter-amerikan/

Një video e publikuar në Internet pretendon se e tregon vrasjen e gazetarit amerikan, Steven Sotloff, nga militantët e Shtetit Islamik.

Shtëpia e Bardhë tha se nuk mund ta konfirmoj autenticitetin e videos.

31 vjeçari, Steven Sotloff, do të ishte gazetari i dytë amerikan, që tregohet në video duke u vrarë me heqje koke me thikë, nga militantët e Shtetit Islamik.

Videoja e parë e publikuar më 20 gusht, e ka treguar vrasjen e gazetarit, James Foley.

Në këtë video, një militant i maskuar i Shtetit Islamik, u ka tërhequr vërejten zyrtarëve të Shteteve të Bashkuara se gazetari tjetër, Sotloff, do të vritet, nëse Uashingtoni nuk i përfundon sulmet ajrore kundër militantëve të Shtetit Islamik në Irak.

Gazetari Steven Sotloff, ka punuar për revistat Time, National Interest dhe Foreign Policy.

Ai ishte rrëmbyer në Siri në gusht të vitit 2013.

Javën e kaluar, nëna e gazetarit Sotloff e ka postuar një video, në të cilën ajo kërkon nga shefi i militantëve të Shtetit Islamik lirimin e djalit të saj.

Ty ndoshta nuk duhet te te quaj njeri me trurin e gomarit por as njeri te mencur nuk do te quaj, ti je thjesht nje njeri qe nuk din cfare flet.
    Nuk e di se kush eshte gomar ti ose une! Jo shtepia e bardhe, vet Jezu Krishti me zbrit ne Toke e mem thene se videoja eshte e vertete, nuk do ta besoj. Une u besoj syve te mi e jo fjaleve te shtepise se bardhe!
    Ti si duket je vet gomar sepse nuk e ke pa videon ne syte e ty, se sikur te kishe pa, di te shikoje fort mire se eshte video montazh.
    Si e shpjegon ti more gomar se thika i pret gjysmen e kokes dhe ASNJE PIKE GJAKU NUK I DEL?
    Shko bej detyrat e shtepise gomar.

Dhe sa I perket konvertimit me dhune, jeni ju ato qe coni ne vendet islamike me mijera misionare, qe mundohen me nje qind mije lloje te mashtrimeve ti mashtrojne njerezit.
    Ne nuk kemi misionare ne vendet e huaja qe shkojne shtepi neper shtepi te predikojne fene islame. Ne kemi xhamite tona, dhe kush ka interesim vjen vete aty qe te njoftohet me fene tone.

Prandaj bej sic te thash me pare detyrat e shtepise para se te folish per fe.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nuk e di se kush eshte gomar ti ose une! Jo shtepia e bardhe, vet Jezu Krishti me zbrit ne Toke e mem thene se videoja eshte e vertete, nuk do ta besoj. Une u besoj syve te mi e jo fjaleve te shtepise se bardhe!
    Ti si duket je vet gomar sepse nuk e ke pa videon ne syte e ty, se sikur te kishe pa, di te shikoje fort mire se eshte video montazh.
    Si e shpjegon ti more gomar se thika i pret gjysmen e kokes dhe ASNJE PIKE GJAKU NUK I DEL?
    Shko bej detyrat e shtepise gomar.

Dhe sa I perket konvertimit me dhune, jeni ju ato qe coni ne vendet islamike me mijera misionare, qe mundohen me nje qind mije lloje te mashtrimeve ti mashtrojne njerezit.
    Ne nuk kemi misionare ne vendet e huaja qe shkojne shtepi neper shtepi te predikojne fene islame. Ne kemi xhamite tona, dhe kush ka interesim vjen vete aty qe te njoftohet me fene tone.

Prandaj bej sic te thash me pare detyrat e shtepise para se te folish per fe.

GV_USA
    O kastravec mos posto budallalleqe sic e ke zakon. Ti me i pas trute e gomarit do te ishe i pari prej shokeve, por ti ndoshta ske tru fare. Ti je me i keq se shkau pasi ti me fene tende deshiron t'i shndrrosh shqiptaret ne terroriste dhe vrases. Sdo te jete e larget dita kur tipa si ty do ju bombardon USA me aeroplane pa pilote e do ju kalle me temel.
    Cfare mashtrimi ore, ne e konsiderojme Ungjillin si te vertete, atehere pasi Ungjilli qenka mashtrim atehere po te del ty se besimi ne Perendine qenka mashtrim. Cfare mashtrimi ore, Bibla thote se Jezusi u kryqezua per mekatet tona dhe u Ringjall, nese te duket ty mashtrim apo genjeshter atehere mos beso, por per njerez te tjere qe besojne historicitetin e Ungjillit ajo eshte e vertete. Jezusi u kryqezua edhe per myslimane, andaj sot ka dhjetera mijera myslimane qe kane pranuar Jezusin si Shpetimtarin e tyre, madje edhe dijetare e jo njerez pa tru si ti.

Edhe feja islame ka misionare, por ka edhe fanatike qe e kane tensionuar situaten ne shume vende te botes e sidomos ne Lindjen e Mesme kur rrezikohet nje lufte me permasa rajonale e me pasoja te pa parashikueshme. Cdreqin beni ju ore me mijera botime ku sulmohet Bibla e interpretohet sipas qefit tuaj pa kurrfare argumenti.

O dreq cka e di se pse nuk i del gjaku gazetarit te pafajshem (i cili ska te beje asgje me luften) qe ia pren koken xhihadisti?! Qitash une te mirrem me ty e te te spjegoj se pse nuk i del gjaku.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Nuk I del gjak sepse nuk I kane pre koken o pakurizor !
    Se ti kishin pre koken do rrjedhte gjaku njelloj sikur rrjedh Drini I Zi.
    Tani se cfar beson ti , eshte puna jote, as qe me intereson sikur te besoje edhe ne nje cope .... Ti ke jeten tende te besojsh cfar te duash, por ama ne momentin e para kur do te vish ketu ne forum dhe te perhapish propagande anti islamike duke u bazuar ne keto montimet e holywoodit, ne ate moment do te ndjejsh reagimin tim qe kurre ne jete nuk e ke pa.
    Nese ke b... urdhero dhe debato me fakte, e jo me prodhimet e holywoodit.

Dhe sa per info e di pse nuk I pergjigjesh ti pyetjes pse atij gazetarit nuk I del gjak kur ja "presin" koken? Sepse ti e di fort mire qe eshte video e rrejshme, per ate nuk pergjigjesh!

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Me lejoni dhe mua nje koment lidhur me njeriun, kafshet dhe biblen... sigurisht ne qoft se dikush nuk pranon biblen nuk ka kuptim te bisedohet mbi kete.

Por ne qofte se dikush e pranon biblen po kujtoj se dallimi kryesor sipas bibles eshte se njeriu ka shpyrt dhe kafshet nuk kan. Krishti u kryqezua per te shpetuar (=ta sjell afer Tij/Perendise) shpyrtin e njeriut i cili eshte i pa vdekshem. Sa per trupin e njeriut, trupi do ringjallet pasi Perendia krijoi njeriun si trup dhe shpyrt bashk ne kundershtim me engjejt te cilet i krijoi si qenie shpyrterore pa trup. Thjesht pas ringjalljes trupi i njeriut do ket veti te tjera, po nuk bej gabim Pali ka dhene disa shpjegime/detaje lidhur me ringjalljen.

Per mua nuk ka shume kutpim biseda "evolucion apo bibel", pasi per tu konsideruar bibla kerkohet besim, gjithashtu (me sa di te pakten) teoria e evolucionit prej majmunit nuk eshte dicka e vertetuar 100%. Pra biseda e nje besimtari me nje jo besimtar nuk eshte e lehte pasi besimtari e shpjegon gjithcka ne lidhje me Perendin (ndryshe nuk do ishte besimtar).
    Ndryshuar për herë të fundit nga user010 : 05-09-2014 më 18:30

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po ky kompleksitet i trupit tone nga erdhi, rastesisht a?!
    Cka eshte rastesija ... cka kupton me kete term qe e perdor ?
    Une e di si e kuptoni shprehjen ju fetaret ~ e banalizoni,por per shkencetaret shprehja ka krejt tjeter domethenie.Eshte nje lloj modeli edhe ate matematikor !
    Si more jahu qenka shkence te thuash se kjo ka ndodhur rastesisht ndersa te thuash se keto jane prova te Dizajnit Inteligjent qenka anti shkence?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!
    Dizajn intelegjent ! IDja ne te vertet nuk eshte antishkence,por me shume pseudoshkence.
    I dizajnuar ne menyre intelegjente ~ uffff , vetem te kujtohem pak : lindja te njerezit ( te gjinia femer,kuptohet) eshte jashtezakonisht i rende,i dhimbshem (pyeti femrat qe kan lindur ).Eshte i rende dhe tejet i veshtire sepse sistemi origjinal eshte bere per levizjen ne 4 kembe (shumica e primateve ecin ne kete menyre - 4 kembeshe),ndersa Pelvisi/legeni eshte zvogeluar shume per shkak se homosapiensi eshte ngritur ne 2-kembe ... per te njejten arsye,homosapiensi ka probleme me kurrizin,ishijasin dhe gjera te tilla.
    Dizajni ne fillim eshte bere per 4-kembeshit !

Mesija,pse e quan Teorine e Evulucionit gje te shemtuar ?!! ...paj,te mos perdoren metodat evulucionit ne krijimin e barnave si do te sheroheshin me qindra semundje te njeriu ~ sidomos barnat neoropsikiatrike.Paj,nje palete e tere e barnave moderne dalin nga modelet e evulucionit ... si munde te egzistoje shkenca e Biologjise pa Teorine e Evulucionit ?!!

Si duket Evulucioni vs Kreacioni/kretenizmi dhe IDja se bashku 1:0
    Rri qetë dhe fol Shqip !

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

... Djalosh, nje teori shkencore, ndertohet mbi vrojtimin e fenomeneve natyrore...gje qe ndodhi edhe me Darvinin!!!
    ... te quash evolucionin "besim", eshte prej dallkauku!!
    ... Jam shume kureshtar te lexoj argumentat e 99.9% te idioteve!!!
    Bravo,me ne fund nje njeri/besimtar i mencur.
    Ta qetesosh gjuhen ne raste te caktuara do ishe edhe me i mencur !

Prsh ...
    Rri qetë dhe fol Shqip !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    ..
    P.sh., per fene islame , une cdo besimtare te krishtere e sfidoj me njohurit shkencore qe permban Kurani . Nese Kurani mban nje qendrim shkencor dhe i cili eshte ne kundershtim me shkencen , une theme mos e besoni sepse eshte vertete fe e rreme sic e quani ju te krishteret .Por , nese shkenca nuk ka arrit ende asnjehere te dal ne kundershtim me ato njohuri qe i ka permend Kurani dhe qe i ka zbulu shkenca baskohore , une theme ejani besoni ne Islam ..

Paqe !
    Po e pranoj sfiden me gjithe qejf!!
    Na trego per shkencen qe gjendet sipas teje ne Kuran dhe une do te te argumentoj se s'ka te beje aspak me shkencen bashkekohore, por se e shumta, eshte thjesht "shkence" rudimentale e njohur aso kohe nga harapet!!!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Ta qetesosh gjuhen ne raste te caktuara do ishe edhe me i mencur !

Prsh ...
    Urtesia na dikton te mos debatojme me budallenjte, por nese leme te flasin vetem ata, filizat e reja do te kene veten nje burim te vetem "mencurie": te budallepsurit!!!
    Prandaj, i dashur, nuk i vihet fre gjuhes kur ne pyetje eshte e ardhmja e kombit!!
    Tjeta..
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    9:23. O ju që besuat, mos u ofroni miqësi (dashuri) prindërve tuaj, as vëllezërve tuaj, nëse ata vlerësojnë mosbesimin kundër besimit. E kush prej jush miqësohet me ta, ata janë mizorë.
    Mund te te them vetem qe gjuha mistike eshte gjuhe simbolike e cila me pak fjale transmeton shume gjera. Gjuha e drejtperdrejte nuk perdoret ne mistike sepse eshte e rrafshet dhe e kufizuar. Prandaj kur lexon vargun si me lart duhet te kesh kujdes mos ta marresh drejtperdrejte si ne gjuhen e perditshme.
    Pra kuptimi i teksteve te tilla, ku maksimumin e arrin te Zbulesa, kapitulli i fundit i Bibles, behet duke mos harruar kendveshtrimin simbolik dhe duke mos harruar qe shume gjera thuhen per anen shpirterore te njeriut, si psh kur thote Krishti: "Leri te vdekurit te varrosin te vdekurit".
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •