Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 49 prej 49

Tema: Islami!

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Pėr: Islami!

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Perendimi tash e 50 vjet e njeh lirine qe e pershkruan ti......kurse "lumturine" e gjen akoma si ne lashtesi vetem nepermjet te alkoholit. Sill shembuj me substance, mos me lodh edhe ti me bajramlleqe.....jane se paku shqiptaret popull i lumtur, ēka thua ?

Tung
    Argumentimi im eshte i thjeshte,ate qe te shkrova : Perendimi eshte rruga,jeta ndersa Lindja berllogu !

Shiqo,... kjo qe te mesoj nuk eshte pa baze , por behet fjale per nje ideologji qe mbizotron ne shumicen apsolute te eurofilet dhe admiruesit e Perendimit.Edhe pse ka kontestime skajore te percjellura edhe me hulumtime empirike ( mendja islamike arrin ti kap fenomenet skajore : plakat perendimore vdesin ne azile te vetmuar,vetevriten dhe pine alkohol - gjasme pijne raki sepse jane te palumtur haha) - prap se prap kjo ideologji mbizotron bindshem.Dhe jo pa baze,sic te shkrova me larte ... mjafton te shikohet gjendja e pergjithshme e gjerave Dhe Rezultatet.
    Ne njeren ane kemi forme te persosur te rafinuar ndersa ne anen tjeter ne Lindje kemi papasteri,flliqesi.Popuj qe.nese i heqim imigrimin prap kane me shume natalitet se mortalitet ... kesi popujsh - them -
    sot asesi nuk munde ti quajme aspak te kulturuar e as te civilizuar,e as qe kane krijime te vlefshme.Tendenca e ketyre popujve te ciftezohen, lindin jashte mase, Vie valle nga vezhgimi dhe imitimi i kafsheve hehe ... sot kjo tendence shtimi eshte edhe me e shprehur, sepse jetes se tyre natyrore i eshte ofruar paralel ta shfrytezojne teknologjine industriale te Perendimit dhe keshtu ne boten e muslimaneve kemi shtim te pakontrrolluar,intenzitet i qendrueshem.Vetem ky fakt eshte tregues i deshtimit te plote te gjithckaje lindore,e ajo qe vlen atje,eshte Perendimore.
    Cdo lindor (musliman,afro,hindu,pakistino-afgano etc...) qe rebelohet kunder Perendimit ka deshire ta percjell Tv perendimore dhe enderron te kete jeten e mire perendimore ... cdo terrorist kunder Perendimit mban ne dore armen e prodhuar ne Perendim ... te shkojme pak me ne Lindje (Japoni) se keta muslimanet e tu nuk jane te denje as per ti krahasuar dhe e shoim qe Japonija mundej ti kundervihej SHBAse vetem ne Det,me marine (gjersa mbahej per filozofine racionaliste,teknologjine perendimore) ,ndersa kur u terheq nga Deti dhe kaloi ne ishullin e tyre dhe ju kthye fanatizmit iracional filloi te humbe bindshem edhe ate cdo beteje ( kjo vlen edhe per vendet muslimane - e din historine ?)
    Gjithe keto vende, Perendimi do i shkel dhe do ja imponoj vetveten,nese JO atehere do te shkoj gjithcka ne dreq.Askush nuk do viente ne Perendim te jetonte nese AI nuk do vlente,vetem duduket behen memec dhe kane retorike antiperendimore (ne rastin tende e huazuar nga hoxhallaret palaco).
    Asnjehere nuk ka qene mire ne vendet e tuaja muslimane,edhe nese ka qene ne ndonje moment me mire te vendet muslim.,Asnjehere atje (Muslim world) nuk eshte paraqitur Ideali qe ne te arrdhmen te jete me Mire.Mentaliteti i skllavit i ka penguar qe mos te dalin as sot nga gjendja fillestare e natyres se dhene.
    Vetem ne Perendim njeriu eshte individ qe i vlen vetvetja dicka,me emer dhe mbiemer kete ja pranon edhe te tjereve...Gjith kjo,edhe sot,pervec ne Europ dhe Perendim nuk egziston askund ...as ne boten azijatike e as ne boten islame.Individi atje eshte gabim statistikor,rastesi e paster.
    Vetem ne Perendim ka arritur te fitoje ideja e Lirise dhe respektimi i individualitetit dhe kjo eshte trashegimi kulturore e Krishterimit i cili i VETMI ka mundesuar kushte qe njeriu te vet-tejkalohet,te realizoje Lirine Ose me mire te themi : formimin e marrdhenieve me humane midis njerezve dhe perparimit shkencor dhe shpirteror.Kjo ka ndodhur vetem ne Perendim,e askund tjeter madje as ne Antike !

Nuk e di sa jane te lumtura familjet muslimane kur i tere Deti Egje eshte i mbushur me femije,gra,pleq,te rinj,vajza muslimane - eshte bere varreze Egjeu.Ideali i tyre eshte te mberrijne ne nje ishull te vogel te Evropes.Enderra e tyre quhet Lampeduza.

I Lire dhe me te edhe i lumtur eshte vetem Perendimi.Nuk ka lumturi pa Liri !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 18-08-2014 mė 06:09
    Rri qetė dhe fol Shqip !

Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Oooo, kete perlen e paskam mbilexuar.....

Jane apo nuk jane te disciplinuar ?, nese nuk jane, atehere edhe nuk kane te bejne me kulturen ushtarake islame.

Si duket edhe per ti termi xhihad eshte inflacionare si per bagladadin.....

Tungi
    Keto nuk jane musliman,ky nuk eshte Xhihad ... Nuk eshte Xhihad prerja e kokes,nuk jane kta musliman ore ... nuk eshte xhihad ky,musliman nuk jane ... U plaket duke u distancuar ,nuk do mbetet asnje musliman.
    Cka kultura ushtarake islame ?!
    Problem me xhihadin natyrisht edhe me cdo lufte eshte Joselektiviteti se si te definohet armiku....Te themi ,vie ndonje Atesit ne shtepine tende dhe te pshurre ne koke , dhe ti tash je ne lufte me ate Ateiste,mqns edhe une jam nje i tille si sulmuesi - pra ateist - dhe TI tani je ne Lufte edhe me mua dhe me gjithe ateistet.Edhe pse une asnjehere nuk kam qene ne shtepine tende,e as qe mendoj te vie.
    E kupton ku eshte problemi me xhihadin ?
    Posa te flitet per ndonje lufte,paraqitet problemi i seleksionimit,definimit te armikut ndersa spiralja e armiqesise vetem thellohet.
    Cila eshte zgjidhja teorike e mos perhapjes se kesaj spirale.paj,ja Jezu Krishti ka propozuar zgjedhje perfekte " Duajene armikun e juaj...".Kuptohet qe zgjedhja e tij eshte vetem e karakterit teorik e pazbatueshme.
    Por Xhihadi (i definuar ashtu-keshtu nga ju) eshte edhe me keq.Nese te gjithe nisemi ne xhihadin tone (krishter,budist,judej,ateist,hindus...) do behej ferr ne Bote ?

Xhihadin nuk e kryejne aborixhinet por keta :

Fotojen e dyte te ketij exekutimi mos ta publikojme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 18-08-2014 mė 07:01
    Rri qetė dhe fol Shqip !

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

.................................................. ............................................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 18-08-2014 mė 07:19
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Argumentimi im eshte i thjeshte,ate qe te shkrova : Perendimi eshte rruga,jeta ndersa Lindja berllogu !

Shiqo,... kjo qe te mesoj nuk eshte pa baze , por behet fjale per nje ideologji qe mbizotron ne shumicen apsolute te eurofilet dhe admiruesit e Perendimit.Edhe pse ka kontestime skajore te percjellura edhe me hulumtime empirike ( mendja islamike arrin ti kap fenomenet skajore : plakat perendimore vdesin ne azile te vetmuar,vetevriten dhe pine alkohol - gjasme pijne raki sepse jane te palumtur haha) - prap se prap kjo ideologji mbizotron bindshem.Dhe jo pa baze,sic te shkrova me larte ... mjafton te shikohet gjendja e pergjithshme e gjerave Dhe Rezultatet.
    Ne njeren ane kemi forme te persosur te rafinuar ndersa ne anen tjeter ne Lindje kemi papasteri,flliqesi.Popuj qe.nese i heqim imigrimin prap kane me shume natalitet se mortalitet ... kesi popujsh - them -
    sot asesi nuk munde ti quajme aspak te kulturuar e as te civilizuar,e as qe kane krijime te vlefshme.Tendenca e ketyre popujve te ciftezohen, lindin jashte mase, Vie valle nga vezhgimi dhe imitimi i kafsheve hehe ... sot kjo tendence shtimi eshte edhe me e shprehur, sepse jetes se tyre natyrore i eshte ofruar paralel ta shfrytezojne teknologjine industriale te Perendimit dhe keshtu ne boten e muslimaneve kemi shtim te pakontrrolluar,intenzitet i qendrueshem.Vetem ky fakt eshte tregues i deshtimit te plote te gjithckaje lindore,e ajo qe vlen atje,eshte Perendimore.
    Cdo lindor (musliman,afro,hindu,pakistino-afgano etc...) qe rebelohet kunder Perendimit ka deshire ta percjell Tv perendimore dhe enderron te kete jeten e mire perendimore ... cdo terrorist kunder Perendimit mban ne dore armen e prodhuar ne Perendim ... te shkojme pak me ne Lindje (Japoni) se keta muslimanet e tu nuk jane te denje as per ti krahasuar dhe e shoim qe Japonija mundej ti kundervihej SHBAse vetem ne Det,me marine (gjersa mbahej per filozofine racionaliste,teknologjine perendimore) ,ndersa kur u terheq nga Deti dhe kaloi ne ishullin e tyre dhe ju kthye fanatizmit iracional filloi te humbe bindshem edhe ate cdo beteje ( kjo vlen edhe per vendet muslimane - e din historine ?)
    Gjithe keto vende, Perendimi do i shkel dhe do ja imponoj vetveten,nese JO atehere do te shkoj gjithcka ne dreq.Askush nuk do viente ne Perendim te jetonte nese AI nuk do vlente,vetem duduket behen memec dhe kane retorike antiperendimore (ne rastin tende e huazuar nga hoxhallaret palaco).
    Asnjehere nuk ka qene mire ne vendet e tuaja muslimane,edhe nese ka qene ne ndonje moment me mire te vendet muslim.,Asnjehere atje (Muslim world) nuk eshte paraqitur Ideali qe ne te arrdhmen te jete me Mire.Mentaliteti i skllavit i ka penguar qe mos te dalin as sot nga gjendja fillestare e natyres se dhene.
    Vetem ne Perendim njeriu eshte individ qe i vlen vetvetja dicka,me emer dhe mbiemer kete ja pranon edhe te tjereve...Gjith kjo,edhe sot,pervec ne Europ dhe Perendim nuk egziston askund ...as ne boten azijatike e as ne boten islame.Individi atje eshte gabim statistikor,rastesi e paster.
    Vetem ne Perendim ka arritur te fitoje ideja e Lirise dhe respektimi i individualitetit dhe kjo eshte trashegimi kulturore e Krishterimit i cili i VETMI ka mundesuar kushte qe njeriu te vet-tejkalohet,te realizoje Lirine Ose me mire te themi : formimin e marrdhenieve me humane midis njerezve dhe perparimit shkencor dhe shpirteror.Kjo ka ndodhur vetem ne Perendim,e askund tjeter madje as ne Antike !

Nuk e di sa jane te lumtura familjet muslimane kur i tere Deti Egje eshte i mbushur me femije,gra,pleq,te rinj,vajza muslimane - eshte bere varreze Egjeu.Ideali i tyre eshte te mberrijne ne nje ishull te vogel te Evropes.Enderra e tyre quhet Lampeduza.

I Lire dhe me te edhe i lumtur eshte vetem Perendimi.Nuk ka lumturi pa Liri !

Po perseritem,

PERENDIMI tash e 50 vjet e njeh lirine qe ma pershkruan ti.....te thash sill dicka me SUBSTANCE.....kurse dhjetra here ta kam sugjeruar dhe vertetuar, se ISLAMI e dredh njeriun ne INDIVID te perkryer, i cili pos kesaj LIRIE absolute (apo cka mendon eshte LIRIA ???, te dale nje aktrese ti ekspozoje cicat duke thane se "paraqitet ashtu sepse te tille e ka krijuar natyra ?"), e ka edhe pergjegjesine absolute, dhe qe mbi te dyjat eshte prap ne menyre absolute i VETEDIJSHEM. Kuptohet se kete shkalle te perceptimit te natyres mbi vetveten nuk mund ta arrije cdokush, por shpresoj se TI me kupton, dhe e kupton se perse kjo qe shkruan me larte nuk eshte thelbi i asaj qe te pyes.

RRendi shoqerore eshte relativ, per kete edhe te shkruaj se kjo cka ma cane barkun me larte njihet tash e 50 vjet, e kur do te zbehet materializmi, do te dalin perseri instinktet e uleta te perendimoreit ne mejdan, qe i ke pare dhe i PERJETON edhe ne lekuren tende cdo dite ne shkupin shkavell....qe kosovaret e pane dhe perjetuan ne kosoven milloseviciane, qe e sheh dhe e injoron ne ukraine (apo i ka fajet orthodoksia tash ???).....ke sy aman per lindjen e aferme, ku marrezira te ketij soji ke patur edhe nen saddamin (gazimi i kurdeve), ngjajshem ke patur edhe nder enverin (pastrim konsekuent te kundershtareve) !!!!

Perendimori lumturine e jetes e gjen me materialzmin qe e ka, money makes happy ???, TI nuk e njeh perendimin !

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Keto nuk jane musliman,ky nuk eshte Xhihad ... Nuk eshte Xhihad prerja e kokes,nuk jane kta musliman ore ... nuk eshte xhihad ky,musliman nuk jane ... U plaket duke u distancuar ,nuk do mbetet asnje musliman.
    Cka kultura ushtarake islame ?!
    Problem me xhihadin natyrisht edhe me cdo lufte eshte Joselektiviteti se si te definohet armiku....Te themi ,vie ndonje Atesit ne shtepine tende dhe te pshurre ne koke , dhe ti tash je ne lufte me ate Ateiste,mqns edhe une jam nje i tille si sulmuesi - pra ateist - dhe TI tani je ne..............(
    Kush thote se nuk jane musliman ???....une thash se ajo nuk eshte xhihadi qe e definon drejtesia islame !!!..........natyrisht se jane musliman, me ALLAHU EKBER ja hjek koken, kurse ai tjetri para se ti hiqet koka thot LA I LAHE IL ALLAH....

Dhe akoma je i mendimit se i kupton keto gjana ti ????

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Kush thote se nuk jane musliman ???....une thash se ajo nuk eshte xhihadi qe e definon drejtesia islame !!!..........natyrisht se jane musliman, me ALLAHU EKBER ja hjek koken, kurse ai tjetri para se ti hiqet koka thot LA I LAHE IL ALLAH....

Dhe akoma je i mendimit se i kupton keto gjana ti ????

tungi
    Ashtu pra i shume lavderuari nga ti Lavdrim Muhaxheri dhe company jane musliman.... 99% te reagimeve te muslimaneve tane shqiptare thone te kunderten : ai nuk eshte musliman ... Arif Hikmeti i Gostivarit eshte decid : " Nese LM je musliman,une nuk jam..." dhe madje shton : Kur foli une,nuk ka tjeter teori !
    Pra,shohim nga forumisti yne NMja qe ndarja e muslimaneve ne "radikal" dhe te "ndrojtur" eshte e paqene,mashtrim.Keto nuk jane dy pale te konfrontuara te botes islame,por kjo thjesht eshte nje shkalle e radikalizmit qe e tregojne DISA musliman, njeri fillon me allahu ekber tjetri me lllalla tralllallla ... Gjithcka duket si nje deal i coruditur ku shumica arsyeton vellezerit kokepreres ( edhe ata jane musliman = vellezerit tane ) i hedhin hirin ne sy te tjereve gjersa pakica kryen punet e pista.
    Vet fakti qe muslimaneve ne teresi i prek shume me shume gjoja keqkuptimi mbi islamin nga jo-muslimanet se sa keqkuptimi i fese se tyre midis grupeve terroriste ,tregon gjithcka !

Per postimin me larte,nuk je i afte te replikosh...je i ceket dhe pa njohuri.

P.s: cu be me shpresen tende qe terroristet e burgosur ne Kosove do te lirohen per 2-dite,do te intervenojn halla,daja,miku dhe do lirohen ...Mallo morgen Atifetja po ben kerdine.Forza Presidente !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 18-08-2014 mė 14:00
    Rri qetė dhe fol Shqip !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Ashtu pra i shume lavderuari nga ti Lavdrim Muhaxheri dhe company jane musliman.... 99% te reagimeve te muslimaneve tane shqiptare thone te kunderten : ai nuk eshte musliman ... Arif Hikmeti i Gostivarit eshte decid : " Nese LM je musliman,une nuk jam..." dhe madje shton : Kur foli une,nuk ka tjeter teori !
    Pra,shohim nga forumisti yne NMja qe ndarja e muslimaneve ne "radikal" dhe te "ndrojtur" eshte e paqene,mashtrim.Keto nuk jane dy pale te konfrontuara te botes islame,por kjo thjesht eshte nje shkalle e radikalizmit qe e tregojne DISA musliman, njeri fillon me allahu ekber tjetri me lllalla tralllallla ... Gjithcka duket si nje deal i coruditur ku shumica arsyeton vellezerit kokepreres ( edhe ata jane musliman = vellezerit tane ) i hedhin hirin ne sy te tjereve gjersa pakica kryen punet e pista.
    Vet fakti qe muslimaneve ne teresi i prek shume me shume gjoja keqkuptimi mbi islamin nga jo-muslimanet se sa keqkuptimi i fese se tyre midis grupeve terroriste ,tregon gjithcka !
    Oooooo semikooo, lexoje lalen nush njehere me vemendje, dhe do te hasesh ne mantra te ndryshme qe jav recitoje, njera nder ta eshte pyetja periodike se a jane muslimate EVLIJA ???, a jane muslimanet te rrame nga qielli ???..........pse mendon ekziston sheriati ???, dhe per cilin vlen sheriati ???...........sheriati ektziston per KRIMINELET sic jane ato te isisit, dhe sheriati vlen EKSKLUZIVIKISHT per muslimanet !!!.....leri onanimet mendore mbanesh !

Arifhikmeti fol nga realiteti ne te cilin eshte rrit, dhe si ai duhet edhe ti me fole !!!, ashtu si foli edhe une !!!

Per postimin me larte,nuk je i afte te replikosh...je i ceket dhe pa njohuri.
    Perendimoret nuk pjellin, sepse nje femije ju kushton shume para !!!, ironia e kesaje eshte se per te mbijetuar nuk te nevojitet me shume se nje grusht oriz.....nje grusht oriz kushton 1 cent.....perndryshe une nuk jam nga ato qe onanojne me mendjen....pikerisht, duhet me ec mbi ujera shume te ceketa, qe te mirrem vesh me ty....per kete aman as me premton koha, dhe as kam "llust"...

P.s: cu be me shpresen tende qe terroristet e burgosur ne Kosove do te lirohen per 2-dite,do te intervenojn halla,daja,miku dhe do lirohen ...Mallo morgen Atifetja po ben kerdine.Forza Presidente !
    Pse shprese ??, e din sa ma nin k.... per ata ???, nuk i kam as mik, as fis, as dost....le te ju haje palla atyre qe i kane ne shtepi !.....mua me brengos dicka tjeter, por ajo eshte e paperceptueshme per ti ne kete moment !, ashtu si cyniyzmi im me "dy ditet".....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Oooooo semikooo, lexoje lalen nush njehere me vemendje, dhe do te hasesh ne mantra te ndryshme qe jav recitoje, njera nder ta eshte pyetja periodike se a jane muslimate EVLIJA ???, a jane muslimanet te rrame nga qielli ???..........pse mendon ekziston sheriati ???, dhe per cilin vlen sheriati ???...........sheriati ektziston per KRIMINELET sic jane ato te isisit, dhe sheriati vlen EKSKLUZIVIKISHT per muslimanet !!!.....leri onanimet mendore mbanesh !
    Nuk u pergjigje asgje,vazhdon me onanime,vagina,une jam perverz ne shtrat,jav rrasi-jav trusi etj. - nuk ka problem, une kam nerva te bisedoje me tipa neurotik (neurotik bute thene) ndersa ne jeten time private dhe profesionale "jam hanger me Arusha te verteta" ti je nje harrdhuce pare si sfide.
    BTW ta dh.j.e.v.sh.a sherijatin !
    Arifhikmeti fol nga realiteti ne te cilin eshte rrit, dhe si ai duhet edhe ti me fole !!!, ashtu si foli edhe une !!!
    Ti nuk flet si Arifhikmeti,ai se paku ka standarte me te larta se ti - e refuzon kriminelin ta quaj vella,ta beje pjese e tij.Je me shpirt krimineli qe i ben hapesire terroristeve.Madje pikerisht kete kokepreresin e quaje "njeri idealesh" dhe na akuzoje nesh "njerez pa ideale".
    Une nuk pajtohem me Arifhikmetin ,sepse edhe ai nuk eshte me shume se sa ti - nje abrahamist i dehur,por te pakten e mban nje nivel etike.
    Perendimoret nuk pjellin, sepse nje femije ju kushton shume para !!!, ironia e kesaje eshte se per te mbijetuar nuk te nevojitet me shume se nje grusht oriz.....nje grusht oriz kushton 1 cent....
    Kerkove dic supstanciale dhe te dhash konceptin mbi Lirine,si gjeja me sublime dhe ideal i njerezve dhe cka me ofrove ? ... banalitete te bisedave cajtoresh neper fshatra: plakat vdesi te vemtuara duke kundermuar,vetvriten,nuk pjellin femije sepse i kushton ... ndersa nga ana tjeter ofrove kusheriren tend ne varferi te thelle qe gjithmon buzeqesh dhe eshte optimist ,krejt kjo per merite te islamit bla bla bla tjera.
    Hajde edhe nje here,e leme Lirine, te bisedojme per gjerat e tua.Cka don te thuash me budallallekun qe "Vetem muslimanet jane te lumtur ne kete planet dhe kan moral..." ...ose mendon qe Perendimi e ka teknologjine ndersa muslimanet e kane ruajtur moralin dhe vlerat shpirterore ?!
    Cilat jane te "arriturrat" shpirterore,morale,vlerat njerezore te Lindjes (hajt futja vetem per muslim world) qe shkelqejne ndersa ne Perendim qenkan te zhdukura ?
    ....pikerisht, duhet me ec mbi ujera shume te ceketa, qe te mirrem vesh me ty...
    Po hyre ore thelle,apo frigohesh se do te gulfatesh ... e din cfare loje luan ti dhe sa del primitiv : i vetmi kriter i bisedes sate eshte ai,qe nese bashkebiseduesi nuk mendon si une ( nuk eshte musliman),une cka te thote ai nuk e pranoje,i kthej theniet e tij koke poshte ,qellimi te krijoje absurde biseden.Shto ketu qe je nje subjektivist i semure.
    Shiqo,shoh qe 12-13 vite llapton pa nderpre ketu dhe cfare ke arritur : je i vetmuar,mban ne bisht me dhjetra nofka ofenduese , nuk te don askush edhe ai qe te don Qenushi-1 ka filluar te te kritikoje !
    per kete aman as me premton koha, dhe as kam "llust"...
    A te premtonte koha kur publikisht me thirrje ketu qe te dal nga ana jote duke shtuar Pleasee.
    Pse shprese ??, e din sa ma nin k.... per ata ???, nuk i kam as mik, as fis, as dost....le te ju haje palla atyre qe i kane ne shtepi !.....mua me brengos dicka tjeter, por ajo eshte e paperceptueshme per ti ne kete moment !, ashtu si cyniyzmi im me "dy ditet".....
    Jo,jo ishte dhimbje dhe shprese qe do i lironin mbas 2-diteve muhaxhedinet terrorist te islamit madje duke e nencmuar shtetin e Kosoves, sepse Gjyqi kosovar do i leshoje ata menjehere posa te intervenojne halla,daja,mixha,tezja ... mallo morgen,e para qe do marrin muhaxhedinet e tu ne Dubrave eshte qe do ja cajne anusin te burgosurit tjere luftetareve te allahut.Mandej vie denimi i shtetit kosovar.
    Ku e di ti cka asht cinizmi ?!!
    Cka asht cinizmi,me spjego, ja e ke rastin ta aktivizosh ate turbon tende te famshme ?
    Nese ofron dicka,ndoshta te kushtoje vemendje.
    Rri qetė dhe fol Shqip !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Nuk u pergjigje asgje,vazhdon me onanime,vagina,une jam perverz ne shtrat,jav rrasi-jav trusi etj. - nuk ka problem, une kam nerva te bisedoje me tipa neurotik (neurotik bute thene) ndersa ne jeten time private dhe profesionale "jam hanger me Arusha te verteta" ti je nje harrdhuce pare si sfide.
    BTW ta dh.j.e.v.sh.a sherijatin !
    Nese don ti kuptosh gjenat sakte, duhet te mbetesh edhe ne kontekstin e ceshtjes. Per "kriminelet" musliman vlen sheriati, dhe per ASNJE TJETER !!!, kurse isistat jane "muslimane" per definicion, ergo, trajtimi i "vepres" se tyre eshte ceshtje sheriatore, po qe se don me e njohur qednrimin nga ana fetare, eshte ceshtje "ligjore", po qe se don me e njohur qendrimin nga ana institucionale.

Une te foli per aspekte teknike, jo per muhabete kafehanesh !, sipas cdo standardi jane "musliman", dhe sipas cdo standardi ceshtje e sheriatit. Rrjedhimisht nga keto te dhena, sejcili ligj shtetnore i denon, sejcili institut relevant i denon, sejcili individ me reputacion per ceshtjen (dijetare i ceshtjeve fetare) i denon.....

Ti nuk flet si Arifhikmeti,ai se paku ka standarte me te larta se ti - e refuzon kriminelin ta quaj vella,ta beje pjese e tij.Je me shpirt krimineli qe i ben hapesire terroristeve.Madje pikerisht kete kokepreresin e quaje "njeri idealesh" dhe na akuzoje nesh "njerez pa ideale".
    Kjo pikemapje vjen nga mungesa e njohurive perkatese !!!, XHIHADI, mbi te ciloin te foli une, dhe veprat kriminale te individave jane dy ceshtje te ndryshme.

Une nuk pajtohem me Arifhikmetin ,sepse edhe ai nuk eshte me shume se sa ti - nje abrahamist i dehur,por te pakten e mban nje nivel etike.
    Nivel ETIK mban TI, kurse une dhe arifhikmeti mbajn nivel MORAL.....mua nivelin ma cakton feja islame ashtu edhe sic mendon per arifhikmetin abrahamik. Per mua ne kete konteks nuk ka kufizimie (etika eshte e kufizuar, ajo cka sot vlen, neser mund te jete relativuar !!!), morali nuk relativohet, ose e ke, ose nuk e ke !!!...ke ti moral ???

Kerkove dic supstanciale dhe te dhash konceptin mbi Lirine,si gjeja me sublime dhe ideal i njerezve dhe cka me ofrove ? ... banalitete te bisedave cajtoresh neper fshatra: plakat vdesi te vemtuara duke kundermuar,vetvriten,nuk pjellin femije sepse i kushton ... ndersa nga ana tjeter ofrove kusheriren tend ne varferi te thelle qe gjithmon buzeqesh dhe eshte optimist ,krejt kjo per merite te islamit bla bla bla tjera.
    Hajde edhe nje here,e leme Lirine, te bisedojme per gjerat e tua.Cka don te thuash me budallallekun qe "Vetem muslimanet jane te lumtur ne kete planet dhe kan moral..." ...ose mendon qe Perendimi e ka teknologjine ndersa muslimanet e kane ruajtur moralin dhe vlerat shpirterore ?!
    Cilat jane te "arriturrat" shpirterore,morale,vlerat njerezore te Lindjes (hajt futja vetem per muslim world) qe shkelqejne ndersa ne Perendim qenkan te zhdukura ?
    Po cka mendon e ben kusheririn tim te buzeqesh dhe te jete optimist ???....po LIRIA de....LIRIA !!!.

Kurse sa i perket teknollogjise, ate e kane ata qe kane PARA....e kane ndash perendimoret, ndash te orientit, ndash afrikanet ndash aziatiket....apo duhet ta theksojme se ne vitet e 80-a per shembull teknollogjia elektronike e japonise ishte e pashoqe ???, ose per shembull India qe sot ne informatike eshte tejet e avancuar, keshtu pra, teknollogjia nuk ka asnje lidhje kausale me kontekstin e muhabeteve qe zhvillohen ne forumin shqiptare. Hamendjet e tilla kane te bejne me ate punen e bo...leve per forumistet qe nuk dijne nga tja mbajne ndryshe....jan te mendimit se krishti in persona i ka shpik dhe i mban gjalle zhvillimet teknollogjike....

Perndryshe, dynjaja nuk rrotullohet sot e 50 vjet (nuk ka me shume kohe, nga liberalizimi i pakushtezuar i botes perendimore)....ne kete kontekst mund ti barazpeshosh realitetet nga bota islame me keto perendimore, natyrisht duke patur para sysh natyren e pergjithshme te kohes dhe vendit !

Po hyre ore thelle,apo frigohesh se do te gulfatesh ... e din cfare loje luan ti dhe sa del primitiv : i vetmi kriter i bisedes sate eshte ai,qe nese bashkebiseduesi nuk mendon si une ( nuk eshte musliman),une cka te thote ai nuk e pranoje,i kthej theniet e tij koke poshte ,qellimi te krijoje absurde biseden.Shto ketu qe je nje subjektivist i semure.
    Shiqo,shoh qe 12-13 vite llapton pa nderpre ketu dhe cfare ke arritur : je i vetmuar,mban ne bisht me dhjetra nofka ofenduese , nuk te don askush edhe ai qe te don Qenushi-1 ka filluar te te kritikoje !
    hape nje teme dhe diskutojme, po qe se ke qejfe kaq shume......perndryshe, replikat e mia jane reflektim i realitet te juaj qe e shfaqni ketu. Nese une nuk jam i thelle ne muhabetet, ose nuk thellohem ne to, ajo ka te beje thjeshte me kapacitetin tend qe e tregon !!!, une nuk ka qe si te thellohem ne dicka, kur nuk e kerkon nevoja. Sa per polemika ke plot tjere qe kane me shume kohe dhe "llust" se une te miren me to. Si shembull e ke ceshtjen e "xhihadit" me larte. Ti thjeshte nuk je ne gjendje te diskutosh mbi te, ngase nuk e kupton ate qe une shkruaj dhe e pasqyron me shembuj krahasues jokausal, te cilet ne kuptimin tend jane aman absolut kausal.....pra tregom atehere, si do te thellohem ne nje muhabet, qe ti NUK E KUPTON ???, kjo as qe ka te beje me "mendimin" tend personal, ngase nuk eshte mendim ajo qe e ofron, por thjeshte nje pasqyre e gabuar qe e ke te gatuar dhe qe e perdore sa ta kerkon nevoja. Rrezulltat i ketioj konfuzuiteti eshte edhe mendimi i jot, se Ceni nuk me perkrah !!!, cenin e ngushton OFFENDIMI qe i behet Pejgamberit alejhiselam, dhe me ofroje thjeshte nje deshire, qe mos te behem "sebep" une qe dikush tjeter ta ofendoje pejgamberin tone, edhe pse per disa pak forumist, ose te themi DY, maksimal TRE nga 60 000 anetare te forumit.....se paku keto dy a tri persona nuk kane as karakter e as ftyre te kursejne gjuhen ofenduese per hire te faktiti te vetem se jemi NJEREZ me ndjenja, disa me te forta, e disa edhe me te buta.....

A te premtonte koha kur publikisht me thirrje ketu qe te dal nga ana jote duke shtuar Pleasee.
    Une gjithmone i kam thire njerezit per ne hajer dhe ne paqe dhe do ti thirr...

Jo,jo ishte dhimbje dhe shprese qe do i lironin mbas 2-diteve muhaxhedinet terrorist te islamit madje duke e nencmuar shtetin e Kosoves, sepse Gjyqi kosovar do i leshoje ata menjehere posa te intervenojne halla,daja,mixha,tezja ... mallo morgen,e para qe do marrin muhaxhedinet e tu ne Dubrave eshte qe do ja cajne anusin te burgosurit tjere luftetareve te allahut.Mandej vie denimi i shtetit kosovar.
    Ku e di ti cka asht cinizmi ?!!
    Cka asht cinizmi,me spjego, ja e ke rastin ta aktivizosh ate turbon tende te famshme ?
    Nese ofron dicka,ndoshta te kushtoje vemendje.
    Shkurt e thjeshte, cinizem eshte per shembull nese dikush te ben suxhuk ne zoren tende....

tung
    albanish by nature

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •