Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Për: Fanatizmi është një entuziazëm që djeg, jo një e vërtetë që ndriçon

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Shkrimi i dijetarit eshte shembull per tolerance dhe zgjuaresi se si duhet kuptuar gjerat . Dhe une asgje nuk shkrujta keq per fete e tjera . Perderisa nje njeri ka pasur ne dore fjalen e Zotit , dhe e ka fsheh fajlen e Zotit , dhe ka shpif te pa verteta per Te , vetem per ti mashtruar njerezit s'ke si ta quash kete njeri ndryshe i nderuar . Ta kish qujtur i udhezuar do ti kisha ofenduar muslimanet athere !
    Dhe i nderuar une nuk ceka emer te nje feje te caktuar , por fola per fete e gabuara (shpifura nga njerezit ) ne pergjethesi . Ne menyre qe ti ruaj ndjenjat e te krishtereve ne kete forum .
    O Ceni, problemi yt dhe i myslimaneve ne pergjithesi, eshte se ju mendoni se vetem tre fé jane te denja per t'u permendur e nder keto, vetem feja e harapit eshte ajo e pranuara pre zotit harap!!! Tashi, nje njeri me dy pare mend, w din mire se ne bote egzistojne shume fe dhe se secila fe, ka te njejten rendesi per ithtarin e vet, sa edhe te tjerat!! Pra sic thote ai dijetari harap qe ke cituar ti: "feja ime, thirrja ime, besimi im, në të cilin mbështetem dhe përpiqem si mysliman, por edhe si qytetar shqiptar dhe si banor i kësaj toke, të ndërtoj urat e komunikimit dhe dialogut me cilindo, që ka zgjedhur në lirinë e vullnetit të tij të jetë ndryshe nga unë në besim e fé!"!!
    Tashi, meqe per mua kjo qe ka thene ky zotnia eshte e shenjte, e meqe edhe ti e ke sjelle ketu per te deshmuar tolerancen e islamit, si ia lejon vetes te flasesh per fete e tjera si "fe te shpifura nga njerez te kote" e pastaj me paturpesi(dalldi do thoshnja une), krenohesh se respekton fete e tjera?!!!
    Si e quan ti ate person qe thote se "islami eshte nje fe e shpifur nga nje harap i kote"??!!
    Pergjigju ndershmerisht, sic i ka hije nje ithtari te shembullit te njerezise!!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    O Ceni, problemi yt dhe i myslimaneve ne pergjithesi, eshte se ju mendoni se vetem tre fé jane te denja per t'u permendur e nder keto, vetem feja e harapit eshte ajo e pranuara pre zotit harap!!! Tashi, nje njeri me dy pare mend, w din mire se ne bote egzistojne shume fe dhe se secila fe, ka te njejten rendesi per ithtarin e vet, sa edhe te tjerat!! Pra sic thote ai dijetari harap qe ke cituar ti: "feja ime, thirrja ime, besimi im, në të cilin mbështetem dhe përpiqem si mysliman, por edhe si qytetar shqiptar dhe si banor i kësaj toke, të ndërtoj urat e komunikimit dhe dialogut me cilindo, që ka zgjedhur në lirinë e vullnetit të tij të jetë ndryshe nga unë në besim e fé!"!!
    Tashi, meqe per mua kjo qe ka thene ky zotnia eshte e shenjte, e meqe edhe ti e ke sjelle ketu per te deshmuar tolerancen e islamit, si ia lejon vetes te flasesh per fete e tjera si "fe te shpifura nga njerez te kote" e pastaj me paturpesi(dalldi do thoshnja une), krenohesh se respekton fete e tjera?!!!
    Si e quan ti ate person qe thote se "islami eshte nje fe e shpifur nga nje harap i kote"??!!
    Pergjigju ndershmerisht, sic i ka hije nje ithtari te shembullit te njerezise!!!
    Pyetja mu be per Origjinen e Fese dhe une u pergjigja ne kete kontekst se cila eshte feja e origjines .
    Kur nje fe eshte e vertete dhe e Origjines edhe pa e thene une kuptohet se fete e tjera jane jo te verteta , ose te shpifura prej njerzve . Quaji si te duash keto fe , Zoti nuk eshte i kenaqur prej njerezve kur e mohojne Ate dhe fene e Tij .
    Sa i perket pyetjes , se a eshte i humbure ai njeri qe i ka ndryshuar fjalet e Zotit dhe i ka thirrur njerezit ne humbje dhe jo ne adhurimin e Tij , nuk ka pike dyshimi ne kete . Te udhezuar jane vetem njerezit qe e percjellin fjalen e Zotit tek njerezit ashtu si eshte zbritur dhe e besojne ate dhe qe veprojne simbas atyre fajleve .

Ndoshta e kuptove kete here kontekstin e feve te rreme apo te shpifura nga njerezit . Sepse keshtu thote edhe Krishterimi per Islamin se eshte fe e rreme apo jo !?

Dhe perderisa une s'kam permend fe te caktuar besoj se kam respektuar fete e tjera . Eshte e drejte e juaja te besoni , por eshte e drejte e jona te ju lajmrojme se fjalet e Zotit jane korruptuar/ndryshuar nga njerez te pandergjegjshem . E ne nese kemi argumente per keto qe i themi , dhe ju e shini keto argumente si ofendim , eshte e drejte e juaja . Por , ne , se kem qellim ofendimin , po qellim i vetem i yni eshte ta adhruojme nje Zot e vetem dhe te largohemi nga cdo rruge e gabuar qe kane sjellur njerezit tek ne . Dhe nga keto rruge te gabuara njerzimi njehe ne histori shume lufetra dhe gjakderdhje .....

Shpresoj se kesaj here tu kam pergjigjur me mire dhe me ke kuptuar !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 14-08-2014 më 11:44
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Ceno, edhe keshtu sic don ta perdredhesh ti origjinen e fese tende, perseri po merr ne shqyrtim vetem fete qe ti beson si te vetmet te denja per njerezimin!!! E pikerisht ketu, ne arrogancen e te besuarit se keni celesat e te "vertetes" universale, qendron thelbi i intolerances dhe armiqesise qe mbart feja juaj; pikerisht duke folur keq per fete e tjera, edhe pa i permendur me emra, ti kryekeput bie ndesh me shkrimin e dijetarit tend harap, qe ke sjelle me siper!! Ne c'menyre po i ngren urat e mirekuptimit ti, me besimtaret e feve te tjera, te cilet po ashtu si ti, me vullnet te lire kane zgjedhur nje fe te ndryshme nga ajo e jotja!??
    Duke u thene se kane zgjedhur nje fe te shpifur nga njerez te kote!?
    E pse te mos jete feja jote e shpifur nga njerez te kote!?? Per shkak te "argumentave" qe jane te tilla vetem per ty e dokrra per te tjeret!?? Apo per arsyen se te pellasesh pa pushim "keto jane argumente vetem per te zotet e mendjes", te ben ty "zot te mendjes"!??

Sa per origjinen e fese, nje cope injoranti si ti, mund te pergjigjet vetem me gomarlleqet e Kuranit, ndersa ai qe ka lexuar paksa per historine e feve, nuk ngec vetem ne batakun semito-harap, por flet per fene qe nga origjina e njerezimit, atehere kur harapet ishin akoma maje pemeve!!!

Prandaj, Ceno, para se te flasesh per fete e tjera apo ateistet e, para se me arrogance te pyesesh "a me kuptove", zbrit nga pema dhe ulu mes njerezve, si i barabarte mes barabartesh, e mos te te shkoje ndermend se ti apo feja jote keni ndonje te drejte mbi te tjeret!!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2013
    Postime
    67

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Zoti nuk eshte i kenaqur prej njerezve kur e mohojne Ate dhe fene e Tij .
    Interresant,kshtu na asht than edhe ne katolikve...pra nuk duhet ta mohojm kurre Krishtin Zotin tone dhe fen tone !!!
    Ceni si thu ti,jena na gabim e ju n'rregull ?

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •