Malësi e Madhe, Rama: Fshati një mundësi e madhe për të rinjtë, për të bërë lekë
Rama ne Malesi te Madhe
MALESI E MADHE- Qeveria shqiptare nisi sot nga Malësia e Madhe procesin e aplikimit tyë skemave mbështetëse në bujqësi, me dorëzimin e kontratave të para të investimit në bujqësi.
Kontratat fituese janë të përzgjedhur pas aplikimeve të bëra në Agjencinë për Zhvillim Bujqësor dhe Rural, nga vetë fermerët dhe investuesit dhe për këtë vit janë arritur kontrata për 60 investimet e para në bujqësi. I pranishëm në këtë takim, Kryeministri Rama theksoi se qeveria e mbështet me entuziazëm këtë nismë, edhe si një model për të rinjtë, për ta parë fshatin dhe tokën si një mundësi e madhe pune dhe mirëqenie.
“Ne e mbështesim me shumë entuziazëm këtë nismë, se duam ta kthejmë në një model për shumë vajza e djem, që duhet të shohin në fshat një mundësi të madhe për të jetuar mirë dhe copë, për të bërë lekë. Për të bërë lekë nëpërmjet punës dhe prodhimit. Fermerë të varfër në Europë nuk ka, nuk ekzistojnë. Familje në fshat, të varfra, në Europë nuk ka, nuk ekzistojnë, sepse fshati është pasuri, toka është pasuri. Por, sigurisht, siç e dinë shumë këtu, është një pasuri që nuk i nxjerr lekët vetë, duhet përpunuar që të nxjerrë lekë. Prandaj, kësaj nisme, ne i japim një mbështetje entuziaste,” – u shpreh Kryeministri, ndërsa i uroi sukses, gjithë atyre që përfituan nga skemat dhe inkurajuar të tjerët që të aplikojnë, pasi ky është vetëm fillimi dhe mbështetja për bujqësinë do të rritet vit pas viti.
Gjatë vizitës në Malësinë e Madhe, Kryeministri Rama dhe Ministri Panariti vizituan edhe fidanishten e kultivimit të sherbelës, një ndër bimët medicinale shqiptare më të kërkuara në tregun e jashtëm, kultivuesi i të cilës është një tjetër aplikues i suksesshëm dhe përfitues i fondit të mbështetjes. Kultivuesi tha se sherbela shqiptare përfaqëson një farë autoktone dhe kërkohet gjithnjë e më shumë, për mënyrën e tradicionale të kultivimit dhe të tipareve të saj cilësisht më të larta, krahasuar me varietet e huaja.
“80% e këtij produkti shkon në Amerikë. Këtu bëhet fjalë për fidanët më të mirë në botë. Tani po kap sipërfaqet më të mëdha të Malësisë së Madhe dhe më tej në Shqipëri,” – u shpreh kultivuesi.
Panorama
Krijoni Kontakt