Close
Faqja 13 prej 20 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 193
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Mbi 3.000 vullnetarė ndihmojnė haxhinjt nė Meke

Mbi 3.000 vullnetarė ndihmojnė haxhinjt nė Meke

Mė shumė se 3.000 vullnetarė tė rinj janė duke marrė pjesė, pėr tė nėntėn herė radhazi, nė programin me titull ”Rini e Mekės - nė Shėrbimin tuaj”, njė program pėr tė ndihmuar haxhinjt dhe vizitorėt nė Xhaminė e Madhe.
    Halid Al-Vafi, menaxher i programit, tha se vullnetarėt ndihmojė tė moshuarit dhe personat me aftėsi tė kufizuara gjatė Tavafit, rreth Qabesė.
    Programi ėshtė duke u drejtuar nga Presidenca e Pėrgjithshme pėr Ēėshtje tė Dy Xhamive tė Shenjta.
    Ai tha se vullnetarėt punojnė 24 orė nė ditė nė ndėrrime nė Xhaminė e Madhe.

Burimi: Arab News
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė
    ================================================== ====

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

E pranoi Islamin dhe po agjėron Ramazanin

E pranoi Islamin dhe po agjėron Ramazanin

Therly Mainit e pranoi Islamin para se tė largohet nga Filipinet nė muajin gusht tė vitit tė kaluar.
    "Unė fillova rrugėn e gabuar," tha zonja Mainit, 34 vjeēare, sekretare nga qyteti Cotabato. "Unė kam mėsuar se si tė luten, lexoi Kur'anin dhe kam mė shumė njohur pėr Islamin kėtė vit."
    Prindėrit e saj dhe shtatė vėllezėrit e motrat, tė gjithė katolikė, e kanė pranuar vendimin e saj. Emri i saj, tani si myslimane, ėshtė Alyssa.
    "Ata e mėsuan kėtė nėpėrmjet Facebookut, tani unė jam e veshur me hixhab," tha ajo. "Ata mė thanė se unė jam e pjekur, nė moshė, pėr tė marrė vendimet e mia dhe ata do tė mė pėrkrahin pėr ēdo gjė qė mė bėn tė lumtur."
    Qė nga muaji maj, zonja Mainit ka ndjekur mėsimet nė gjuhėn arabe, nė Kur'an dhe nė studime Islame nė Qendrėn e Re Muslimane nė Abu Dhabi.
    "Mė kujtohet takimi i parė me te nė fillim tė kėtij viti," tha mėsuesi zonjės Mainit, Dr. Nasser Raciles, njė administrator i zyrės nė Qendrėn e Re Muslimane.
    "Alyssa ka mėsuar vetėm pėr Islamin kėtu nė qendėr, por unė me sa po mund tė shoh, ajo ėshtė e pėrkushtuar dhe e pasionuar pėr tė mėsuar mė shumė."
    Ajo ėshtė duke e agjėruar Ramazanin e saj tė parė nė Abu Dhabi. "Burri im, i cili ėshtė njė mysliman, nuk mė detyrojė mua pėr tė pranuar Islamin, " tha ajo. "Pėr vite unė kam qenė duke kėrkuar njė lloj tė paqes sė brendshme dhe e kam e gjetur atė nė Islam. Besimi im mė ka sjellė mė afėr Allahut."

Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė

================================================== =============

Pėr: E pranoi Islamin dhe po agjėron Ramazanin

Zoti e udhezofte..., heret a vone te vjen mendja..., por kur te vin mend, s'ti hane as qent!
    Un jam shume dakort te konvertohen ne islam, kush te doje...
    Por po ne te njejten permase, duhet qe edhe islamiket mos ti vrasin ata qe konvertohen ne te krishtere!!!
    At'here po qe do te ishte barazi formidabel..., por se kjo e fundit i ngjan vetem nje enderre -dhe vetem kaq!
    Pergezime per nje myslimane te re,
    NJE GRIHET , QINDRA BIEN ....!;.)
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Une doja qe te pyesja keta qe drejtojne Forumin Shqiptar. Si ka mundesi qe ne 10 teme te hapura 9 kane te bejne me propangade islamike...?!?!Eshte e rastesishme apo e qellimshme???Qe mund te kete 1 ose 2 tema fetare qe gjithseskush te jap mendimin e tij , e pranoj . Por te behet forumi i gjithe shqipetarve pike propangadistike per cfaredolloj feje e aq me keq per islamin, personalisht me duket provokuese.

i/e regjistruar Maska e CRO
    Anėtarėsuar
    29-12-2013
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    305

Citim Postuar mė parė nga WesternBlot Lexo Postimin
    Une doja qe te pyesja keta qe drejtojne Forumin Shqiptar. Si ka mundesi qe ne 10 teme te hapura 9 kane te bejne me propangade islamike...?!?!Eshte e rastesishme apo e qellimshme???Qe mund te kete 1 ose 2 tema fetare qe gjithseskush te jap mendimin e tij , e pranoj . Por te behet forumi i gjithe shqipetarve pike propangadistike per cfaredolloj feje e aq me keq per islamin, personalisht me duket provokuese.
    Nuk ka te beje fare me ata qe drejtojne forumin. Me sa kam pare drejtuesit, pervec rasteve me ndonje cic-mic, jane mjafte liberal ne administrimin... Nga sa kam pare poston kush te doje, debaton kush te doje, mjaft qe te respektohen rregullat.
    Ne kete rast do thoja se keta qe kane hapur keto tema jane me aktive se te tjeret... kaq!

Edit1:Westernblot, zere se nuk e thashte kete me siper.
    Tani qe kujtohen, para ca oresh kisha lene nje koment ketu ku i kerkoja komentuesit fillestar te postonte lajmin origjinal.. Pse e fshive admin?
    Edit2: Lere lere, paska qene teme tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga CRO : 14-07-2014 mė 09:46

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Pėrshėndetje, WesternBlot, vėrtet, ky ėshtė Forumi Shqiptar, por postimet janė nė hapėsirėn e Komunitetetit Mysliman, prandaj kėtu s'ka asgjė provokuese, por janė mendimet tuaja helmuese...!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Sinagoga e Londrės fton pėr iftar nė Ramazan

Ftesa u pa nga udhėheqėsit fetarė si njė letėr e paqes, tolerancės dhe bashkėjetesės.

Londėr –
    Rast i parė i kėtij lloji, myslimanėt nė Veri Perėndim tė Londrės tė ftohen pėr iftar nė njė sinagogė hebreje, pėr tė pėrhapur mesazhin e paqes, tolerancės dhe bashkėjetesės.
    Kjo ėshtė hera e parė nė njė sinagogė dhe kjo ėshtė njė pėrvojė e mrekullueshme, "tha Hamza pėr radion 17 BBC Radio 5.
    " Mė ėshtė thėnė se vėrtetė ka shpresė dhe paqe nė njerėzi ... dhe unė e pranova mrekullisht," shtoi ai.
    Hamza ėshtė njėri prej muslimanėve tė Londrės tė cilėt u ka shėrbyer ushqimin e iftarit nė Sinagogun Golders Green.
    Ftesa u pa nga udhėheqėsit fetarė si njė letėr e paqes, tolerancės dhe bashkėjetesės.
    " Emri im Nabila dhe unė jam njė shkrimtar dhe kjo ėshtė hera e parė, nė tė vėrtetė, qė unė kam ardhur nė njė sinagogė dhe kjo ėshtė nė tė vėrtetė diēka e veēantė," tha njė tjetėr musliman pjesėmarrės nė iftar.
    Anglia ėshtė vendi i njė komuniteti musliman prej gati 2.7 milionė.
    Ramazani, muaji i shenjtė nė kalendarin islamik, bie kėtė vit nė mes e diel, 29 Qer, dhe 28 korrik 2014.
    Nė muajin Ramazan, muslimanėt e rritur abstenojnė nga ushqimi, pija, duhani dhe marrėdhėniet seksuale nga agimi i diellit deri nė perėndim tė diellit.
    Tė sėmurėt dhe ata qė udhėtojnė janė tė liruar nga agjėrimi veēanėrisht, nėse kjo paraqet rreziqe shėndetėsore.
    Pėrreth botės, myslimanėt e respektojnė muajin e Ramazanit me njė rend tė ritualeve tradicionale, duke pėrfshirė mbledhjen e familjes nė kohėn e iftarit, mėsimet fetare, lutje tė veēanta nė mbrėmje dhe duke ndihmuar tė varfėrit.

Burim: OnIslam & News Agencies
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pėr: Sinagoga e Londrės fton pėr iftar nė Ramazan

Citim Postuar mė parė nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin

Londėr –
    Rast i parė i kėtij lloji, myslimanėt nė Veri Perėndim tė Londrės tė ftohen pėr iftar nė njė sinagogė hebreje, pėr tė pėrhapur mesazhin e paqes, tolerancės dhe bashkėjetesės.
    Kjo ėshtė hera e parė nė njė sinagogė dhe kjo ėshtė njė pėrvojė e mrekullueshme, "tha Hamza pėr radion 17 BBC Radio 5.
    " Mė ėshtė thėnė se vėrtetė ka shpresė dhe paqe nė njerėzi ... dhe unė e pranova mrekullisht," shtoi ai.
    Hamza ėshtė njėri prej muslimanėve tė Londrės tė cilėt u ka shėrbyer ushqimin e iftarit nė Sinagogun Golders Green.
    " Emri im Nabila dhe unė jam njė shkrimtar dhe kjo ėshtė hera e parė, nė tė vėrtetė, qė unė kam ardhur nė njė sinagogė dhe kjo ėshtė nė tė vėrtetė diēka e veēantė," tha njė tjetėr musliman pjesėmarrės nė iftar.
    Anglia ėshtė vendi i njė komuniteti musliman prej gati 2.7 milionė.
    Ramazani, muaji i shenjtė nė kalendarin islamik, bie kėtė vit nė mes e diel, 29 Qer, dhe 28 korrik 2014.
    Nė muajin Ramazan, muslimanėt e rritur abstenojnė nga ushqimi, pija, duhani dhe marrėdhėniet seksuale nga agimi i diellit deri nė perėndim tė diellit.
    Tė sėmurėt dhe ata qė udhėtojnė janė tė liruar nga agjėrimi veēanėrisht, nėse kjo paraqet rreziqe shėndetėsore.
    Pėrreth botės, myslimanėt e respektojnė muajin e Ramazanit me njė rend tė ritualeve tradicionale, duke pėrfshirė mbledhjen e familjes nė kohėn e iftarit, mėsimet fetare, lutje tė veēanta nė mbrėmje dhe duke ndihmuar tė varfėrit.

Burim: OnIslam & News Agencies
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė
    Cifuti ketej te jep buke per te ngrene dhe nga krahu tjeter te fut plumbin. I dashur Mexhid nuk ka paqe e tolerance me cifutet , ata te pabese kane qene qe ne kohen e profetit dhe te tille do jene deri ne kijamet me muslimanet. Nuk ka bereqet ushqimi prej tyre me 500 pislleqe e maskaralleqe qe merren ata.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Filloi turizmi hallall nė Japoni

Filloi turizmi hallall nė Japoni

Dhoma pėr namaz (lutje), shami tė punuara nga mėndafshi vendor dhe mish hallall, i vėrtetuar, janė duke u shfaqur nė Japoni, kėshtu bosėt e turizmit po zgjohen pas kėrkesave tė udhėtarėt, turistėve, myslimanė.
    Pėr njė vend kryesisht homogjen me vetėm rreth 100.000 muslimanė, praktikues tė Islamit, kjo do tė thotė me ja mėsyuar rrugės, me sa duket e panjohur, por njė treg nė rritje, i cili do tė dyfishohet pėr nga numri i vizitorėve tė huaj nė vitin 2020, njoftoi agjencia AFP.
    "Udhėtarėt myslimanė ende nuk ndjehen rehat kėtu," tha Ibrahim Haxhi Ahmad Bedavi, kreu i kompanisė sė ushqimit Brahim nė Malajzi , pėr agjencinė AFP, nė njė seminar, nė kohėn e fundit, rreth turizmit hallall nė Tokio. "Qeveria duket se e kanė kuptuar kėtė."
    Vitin e kaluar, seminare si ky janė mbajtur nė 20 rajone tė ndryshme nė Japoni, ku ishin tė ftuar hotelierė dhe pronarė tė restoranteve pėr tė mėsuar se si tė kujdesėn pėr muslimanėt.

Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Aeroplanėt luftarakė izraelitė shkatėrrojnė tri xhami nė Gaza

Aeroplanėt luftarakė izraelitė shkatėrrojnė tri xhami nė Gaza

Aeroplanėt luftarakė izraelitė sulmuan tri xhami nė pjesė tė ndryshme tė Rripit tė Gazės nė sabah tė martėn, nuk raportohet pėr viktima.
    Dėshmitarėt okularė thanė se aeroplanėt luftarakė izraelitė gjuajtėn njė numėr tė raketave nė xhaminė al-Shuhada Aksa nė qendėr tė qytetit tė Gazės, e cila u shkatėrrua tėrėsisht. Tė gjitha shtėpitė pėrreth nė xhami janė dėmtuar pėr shkak tė sulmit.
    Njė tjetėr sulm nė shėnjestėr kishte xhaminė el-Farouk nė qytetin Rafah, nė jug tė Gazės, njoftojnė banorėt.
    Xhamia Al-Abrar nė Deir el-Balah nė qendėr tė Rripit tė Gazės u shkatėrrua plotėsisht nė njė sulm tė tretė, pasi dy raketa u pėrplas nė tė, thanė burimet lokale.
    Fushata ushtarake izraelite nė Gaza qė filloi 15 ditė mė parė deri mė tash ka shkatėrruar 40 xhami, 15 prej tyre janė rrafshė me tokė, ndėrsa 25 xhami janė shkatėrruar pjesėrisht, tha Ministria Palestineze e Strehimit dhe Punėve Publike nė njė raport statistikor.

Burimi: Palestine Info
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė

Faqja 13 prej 20 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •