Close
Faqja 16 prej 20 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 193
    i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Pėr: Nuk ka vend varrimi pėr muslimanėt nė Finlandė

Shtetet skandinave mirren si shembull per demokraci . Ja demokracia e tyre tregohet ne shembujt e tille !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga JuliusB Lexo Postimin
    O mexho m qafsh sa te paguajne mor burr ? A merr naj cik a jo ? Ngele vec tu bo propagande more. Myslimanet kshu e ashu.
    Si nuk shkrujte njiher per femijet e afrikes mor burr? Ata atje skane buk te hane kurse ti u qan hallin muslimaneve ne Finlande se shkojne nga 80 e kusur e skan vend ku te vdesin pastaj.
    Jeta dhe vdekja nuk kane shume ndryshim ne jeten e nje muslimani. Ritet fetare per besimtarin musliman kur eshte i gjalle kane po aq rendesi sa ritet fetare kur ai vdes.

Nenforumi musliman nuk eshte thjeshte nje dritare ku lexuesi merr dituri rreth islamit por sherben dhe si faqe informuese per te gjithe besimtaret muslimane ne mbare boten. Prokupimi mbi jeten dhe problemet e muslimaneve ne evrope , afrike , azi apo australi eshte nje nga virtytet madheshtore qe muslimanet kane ndaj njeri -tjerit. Kjo besoj per ty eshte a pakonceptueshme ndaj dhe pas here coroditesh nga lajmet te tilla. Gjithsesi mua me behet qejfi qe ti je nje lexues besnik i temave ne nenforumin musliman packa se del nga vetja kur ben komente.

Selam!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Polici amerikan pranoi Islamin

Polici amerikan pranoi Islamin

Unė tani jam njė amerikan mysliman, dhe me udhėzimin e ndihmėn e vazhdueshme tė besimtarėve si Nasiri dhe Riadi, unė shpresoj qė njė ditė tė caktuar unė do tė jem njė shembull i mirė pėr tė tjerėt sikur ata qė ishin pėr mua.
    Emri im ėshtė William, unė jetoj nė njė qytet tė madh nė mes tė Shtetet tė Bashkuara tė Amerikės.
    Unė jam njė amerikan tipik nė shumė mėnyra tė cilat pasqyrohen nė tė dy jetėt e mia profesionale dhe personale. Profesionalisht, unė jam njė mbikėqyrės nė njė departament tė madh policor, dhe unė kam qenė ushtar, aktiv dhe rezervist.
    Personalisht, unė jetoj nė periferi me gruan time dhe fėmijėn, vozisė njė kamion dhe herė pas here veshi ēizme tė kaubojve.
    Unė i paguaj faturat e mia, i trajtojė mirė fqinjėt e mi, i kam trajtuar mirė edhe para se tė pranoi Islamin, kam ndjekur fenė time nė mėnyrėn nė tė cilėn unė kam qenė i udhėzuar.
    Udhėtimi im nė Islam filloi me shoqėrinė time dhe me miqėsinė mė vonė, me njė njeri me emrin Nasir. E kam takuar Nasirin pėrmes punės nė fund tė viteve 1980, dhe isha i impresionuar me sjelljet e tij dhe mėnyrėn se si ai mė trajtonte mua. Unė, deri, atėherė, kisha takuar shumė pak myslimanė, dhe kam qenė gjithmonė pakės i shqetėsuar rreth tyre sepse unė nuk isha i sigurt se si ata do tė mė pranojnė.
    Pėrveē pamjes sime si njė vozitės, zhyllan, jam jahudi, njė kombinim jo tėrheqės. Nasiri, megjithatė, mė shoqėroi me dashamirėsi, dhe si rezultat lindi njė miqėsi lulėzoi ngadalė. Nėpėrmjet Nasirit, unė me tė vėrtetė i formova pėrshtypjet e mia tė para rreth Islamit dhe tė pasuesve tė tij.
    Gjatė viteve, unė vėretja se si Nasiri gjatė situatave tė ndryshme, ishte vazhdimisht i sjellshėm, i urtė dhe i durueshėm, kur ai kishte tė bėj me raste, situata tė vėshtira me njerėz. Ai gjithmonė e mori rrugėn e duhur, tė drejtė, madje edhe nė kohėn kur unė, po tė isha nė tė njėjtėn situatė, do tė isha sjellė ndryshe.
    Nėse unė e pyeti atė se pėrse ai sillet kėshtu, ai do tė mė thoshte se kjo vjen nga nga dituria, nga urtėsia, nga udhėzimi i tij. Mė vonė e kuptova se kėto virtyte ishin frymėzim nga Kur’ani, pa mė treguar citate, ajete nga Kur’ani drejtpėrsėdrejti, jo njė mėnyrė propaganduese, por nė njė mėnyrė tė butė, sikur po mėsonte njė fėmijė nė rrugėn e jetės tė kėsaj bote.
    Nė fakt, para se tė lexoi Kur'anin, unė shpesh habitėsha se si njė person mund tė jetė aq i menēur dhe i ditur! Unė nuk e kam ditur se kėto parime udhėzuese janė tė shkruara, ku unė ose dikush tjetėr mund t’i lexojė ato. E kuptoj tani se sa i bekuar jam me fenė Islame dhe i pranoi myslimanėt nė mėnyrė pozitive.
    Rreth dimrit tė vitit 2000, unė fillova tė interesohem seriozisht pėr Islamin. Kam lexuar Kur'anin, por nuk isha nė gjendje pėr tė kuptuar plotėsisht atė. Pavarėsisht nga kjo vėshtirėsi, kam vazhduar tė kem njė ndjenjė qė unė duhet tė vazhdojė, dhe kėshtu kam studiuar libra tė tjerė rreth Islamit. Kam mėsuar shumė, por kam mėsuar si njė akademik dhe jo nė mėnyrė shpirtėrore.
    Unė dy herė i kam kontrolluar ajetet shumė moderne pėr "zbulimet" qė janė janė nė Kur'an, dhe jam habitur me atė qė kam zbuluar.
    Pėrsėri, unė u pėrpoq pėr tė lexuar dhe pėr tė kuptuar Kur'anin, dhe sėrish kam pasur vėshtirėsi. Mė nė fund kėrkova ndihmė nga Nasiri dhe mė pas ndodhi incidenti i 11 shtatorit 2001. Papritmas kam pasur njė mori tė brengave tė reja dhe i kam bėrė vetes shumė pyetje. Gjatė kėsaj periudhe, kam pasur njė lidhje tė madhe rreth ekspozimit ndaj Islamit, por shumė pak nga ajo qė paraqitej ishte nė njė mėnyrė pozitive pėr mua.
    Si njė mbikėqyrės i policisė, unė kam qenė vazhdimisht marrės i paralajmėrimeve rreth kėrcėnimeve tė perceptuara islame, dhe si njė oficer rezervist, isha rreth njerėzve tė cilėt e perceptonin Islamin si njė kėrcėnim tė drejtpėrdrejtė dhe tė muslimanėve si armiq tė mundshėm. Pra, pėr turpin tim, unė kam vazhduar pėr tė pritur dhe pėr nisur studimet e mia nė botėn islame nė ato zona qė ndikuan drejtpėrdrejt nė jetėn time profesionale.
    Pastaj, nė fund tė verės tė vitit 2004, njė ndjenjė mė bezdiste sėrish dhe papritmas intensifikohej dhe unė mė nė fund e pyes Nasirin pėr udhėzim. Ai mė mėsoi nė lidhje me parimet e besimit Islam dhe nė lidhje me pėrmbajtjen e Kur'anit. Ai mė tha se sa i rėndėsishėm ėshtė Islami pėr jetėn e tij, dhe sa fort ai besonte nė tė, jo vetėm nė Fjalėn Allahut, por edhe mėnyrėn nė tė cilėn njeriu duhet jetuar.
    Ai dhe vėllai i tij, Rijadi, atėherė mė dhuruan broshura rreth Islamit qė kishin pėrgjigje pėr shumė nga pyetjet qė kam pasur. Me kėtė njohuri nė dorė, unė pėrsėri iu afrova Kur'anit, dhe papritmas zbulova se ky nuk ishte vetėm i lexueshėm, por ishte edhe i kuptueshėm! Kam lexuar dhe ri-lexuar ēdo gjė qė mė ėshtė ofruar dhe pastaj dyfish kam kontrolluar faktet qė janė paraqitur para meje. Sa mė shumė kam lexuar, aq mė shumė isha i habitur.
    Kam zbuluar se informacioni qė ishte nė Kur’an do tė ishte e pamundur qė Muhamedi tė ketė atė njohuri sikur ai tė mos ishte Pejgamber, i Dėrguar i Zotit. Jo vetėm qė do tė kishte qenė e pamundur pėr njė njeri me atė prejardhje dhe nė ēfarė vendndodhje gjeografike, do tė ishte e pamundur pėr cilindo njeri tė kohės, periudhės sė tij tė ketė atė njohur. Unė dy herė i kam kontrolluar tė dhėnat shumė moderne tė "zbulimeve" qė janė shėnuar nė Kur'an, dhe jam habitur me atė qė kam gjetur. Jo vetėm qė Kur’ani pėrmban informacion qė ėshtė shekuj pėrpara kohės sė vet, por ai e bėri kėtė me detaje, shumė prej tė cilave nuk janė njohur deri nė kėtė shekull.
    Unė nuk kam marrė asnjė informacion tė ri, por e kuptoi atė qė kam mėsuar tashmė.
    U binda se Muhammedi ėshtė me tė vėrtetė njė i Dėrguar qė ishte i frymėzuar nga Zoti nėpėrmjet melekut (engjėllit) tė Tij. Pavarėsisht nga kjo, unė ende pėrballem me njė dilemė. Edhe pse unė tani besoi se Muhammedi ėshtė i Dėrguar i Zotit, unė ende jam i hutuar rreth asaj se ēfarė duhet tė bėj. Ēdo gjė qė kisha besuar ndonjėherė u kthyer papritmas me kokė poshtė, dhe unė nuk kam qenė nė gjendje pėr njė shpjegim.
    Njė natė unė u luta pėr udhėzim dhe mirėkuptim. Kam besuar vetėm nė njė Zot, por kam kėrkuar tė di mėnyrėn nė tė cilėn unė duhet tė mbajė kėtė besim. Lutja ime ishte e thjeshtė, por e pėrzemėrt, dhe unė shkova pėr tė fjetur plot shpresė se unė do tė marrė njė kuptim nga kjo situatė. Kur unė u zgjova, u zgjova me ndjenjėn se unė kam pėrjetuar njė pagėzim.
    Ēdo gjė ishte e papritur, e qartė, dhe kam kuptuar se tė gjitha gjėrat qė unė kam praktikuar pėrpara ishin thjesht rite qė janė sajuar nga njeriu nė njė pėrpjekje pėr tė ndjekur parimet fetare qė kishin ndryshuar gjatė mijėvjeēarėve. Unė nuk kam marrė asnjė informacion tė ri, por isha i aftė pėr tė kuptuar atė qė kisha mėsuar tashmė. U ndjeva i ngazėllyer, i lumtur dhe nė paqe, dhe atė mėngjes e kam thėnė, dėshmuar, Shehadetin.
    Unė i thashė Nasirit, dhe ai mė ēoi nė njė xhami aty pranė pėr tė falur namazin e xhumasė. Nė xhami, Nasiri mė ēojė pėrpara dhe i tha xhematit se pėrse kam ardhur nė xhami. Pastaj, Nasiri dhe Imami i xhamisė mė ndihmuan tė dėshmojė Fjalėn e Dėshmisė (Shehadetin) nė gjuhėn arabe.
    Edhe pse isha pakės nervoz, gėzimi qė ndjeva mė mundėsoi qė tė tejkaloi ēdo ndjenjė e tjetėr. Pastaj, unė u mirėprita nga shumica e xhematit, nė njė mėnyrė qė ishte aq mikpritėse sa qė unė e kam vėshtirė ta pėrshkruaj atė. Shumica e xhematit mė shtrėngoi dorėn time dhe mė uruan me mirėseardhje nė Fenė Islame dhe shumė prej tyre mė ofruan ndihmė pėr ēdo pyetje qė mė mundon. Kjo ishte njė pėrvojė e mrekullueshme qė unė kurrė nuk do tė harroj.
    Nė pėrfundim, mė lejoni tė them se ndjenja e paqes qė erdhi nė mua ėshtė ende me mua, edhe pse unė jam ende nė fazėn fillestare tė mėsimit, unė jam i lumtur dhe i bindur se e kam bėrė vendimin e duhur. Tani unė jam njė amerikan mysliman dhe me udhėzimin dhe ndihmėn e vazhdueshme tė besimtarėve, si Nasiri dhe Riadi, unė shpresoj qė nė njė ditė tė caktuar tė bėhem njė shembull i mirė pėr tė tjerėt, sikur ata qė janė pėr mua.

Burimi: Deen Show
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė
    ================================================== ====

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Kina ndalon mjekrrat, shamitė...

Kina ndalon mjekrrat, shamitė nė autobusė nė Turkestanin Lindor

Autoritetet do tė ndalojnė udhėtaret qė veshin shami, veshje me shenjat e hėnės sė re dhe yllit dhe ata me mjekra tė gjata, qė tė udhėtojnė shalle kokė, njė veshje tė lirshme-montim quhet jilbab, veshje me hėnės sė re dhe ylli, dhe ata me mjekra tė gjata tė udhėtojnė me autobus nė qytetin veriperėndimor tė Karamay.
    Njė qytet nė rajonin e trazuar tė Kinės perėndimore tė Turkestanin Lindor (Xinjiang) ka ndaluar njerėz me shall koke, shami, dhe me mjekra tė gjata nė autobus, ndėrsa qeveria zhvillon beteja kundėr trazirave si shkak i njė politike qė kritikėt e cilėsojnė si diskriminim kundėr muslimanėve.
    Turkestanin Lindor, ėshtė atdheu i myslimanėve turq-Ujgur, vend i cili prej vitesh ka qenė i pėrfshirė nga dhuna qė qeveria i fajėson separatistėt.
    Autoritetet do tė ndalojnė pesė lloje tė udhėtarėve - ato qė veshin mbulesė, shami, shalle kokė, hixhab, veshje me shenjėn e hėnės sė re dhe yllit, dhe ata me mjekra tė gjata, kėta, ndalohen tė hypin nė autobusė nė qytetin veriperėndimor tė Karamay, tha media shtetėrore.
    Hėna dhe ylli janė simbole karakteristike nė shumė shumė flamuj kombėtar-turk, ndėrsa Kina thotė se grupet e pėrdorin sepse duan tė krijojnė njė shtet tė pavarur pėr turqit Ujgur.
    Rregullat ishin tė destinuara pėr tė ndihmuar nė forcimin e sigurisė deri mė 20 gusht, gjatė evenimenteve tė atletikės dhe do tė zbatohen nga ekipet e sigurisė, kėshtu tha tė hėnėn e pėrditshmja komuniste Karamay Daily, e drejtuar nga Partia Komuniste.
    "Ata, ato, qė nuk janė nė pėrputhje, veēanėrisht, me kėto pesė lloje tė ndalesave, do tė raportohen nė polici," njofton gazeta.
    Nė muajin korrik, autoritetet nė kryeqytetin e Turkestanit Lindor, Urumki, ndaluan pasagjerėt e autobusit tė cilėt kishin me vete sende, gjėra, duke filluar nga shkrepse pėr cigareve, jogurt, ujė, pėr tė cilat bėn pėrpjekje pėr t’i parandaluar sulme tė dhunshme.
    Grupet ujgure nė mėrgim dhe aktivistė tė tė drejtave tė njeriut thonė se politikat represive tė qeverisė nė Turkestanin Lindor, duke pėrfshirė kontrollet ndaj Islamit, kanė provokuar trazira, njė pretendim qė Pekini e mohon.
    "Zyrtarėt nė qytetin Karamay po e pėrkrahin njė politikė tė hapur raciste dhe diskriminuese ndaj njerėzve tė thjeshtė ujgur, " tha Alim Sejtof, Kryetar i Shoqatės Ujgure-Amerikane me qendėr nė Uashington, shkruan nė njė deklaratė dėrguar me email.
    Policia ka ofruar para, bakshish, pėr informatorėt rreth ēdo gjė nga "trajnimet e terrorizmit tė dhunshėm" tė individėve me mjekra tė gjata.
    Me qindra kanė vdekur gjatė trazirave nė Turkestanin Lindor nė 18 muajt e fundit, por siguria e rreptė bėn pothuajse tė pamundur pėr gazetarėt pėr tė bėrė vlerėsime tė pavarura rreth dhunės.
    Rreth 100 vetė u vranė kur sulmuesit organizuan sulme nė dy qytete nė jug tė rajonit nė fund tė muajit korrikut, ka thėnė media shtetėrore, duke pėrfshirė edhe 59 "terroristė" tė cilėt u qėlluan pėr vdekje nga policia. Njė shpėrthim vetėvrasės vrau 39 njerėz nė njė treg nė Urumki nė muajin maj.

Burimi: World Bulletin
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė

================================================== ====

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Pėr: Kina ndalon mjekrrat, shamitė...

Cili eshte lajmi ketu Mexhid, ndalimi i mjekrrave si pasoje e sulmeve terroriste te muslimaneve, apo sulmet terroriste te myslimaneve si pasoje e ndalimit te mjekrrave??!!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Ndihma Islamike lehtėson vėshtirėsitė e tė krishterėve nė Irak

Ndihma Islamike lehtėson vėshtirėsitė e tė krishterėve nė Irak

Veprimtaria e organizatės humanitare “Ndihma Islamike” ka filluar qė nga ditėt e para tė konfliktit pėr tė siguruar furnizimet thelbėsore pėr irakianėt e zhvendosur.
    Kairo –
    Ndėrsa media botėrore u pėrqėndrua nė dėbimet e krishterėve tė Irakut nga Mosuli, njė grup i vullnetarėve muslimanė nga Ndihma Islamike ka punuar nė heshtje pėr tė siguruar ndihmė thelbėsore humanitare pėr familjet nė nevojė tė cilat u dėbuan me forcė nga shtėpitė e tyre nga konflikti nė Irak.
    "Familjet nė rrethet Nineva, Al-Hamadanya dhe Ba'sheka kanė pėrfituar nga shpėrndarja, qė ishte nė koordinim me kishėn lokale," shkruan nė faqen e saj Ndihma Islamike.
    Familjet e krishtera janė nga qyteti verior i Irakut, Mosuli, tė cilat u larguan sepse “Shteti Islamik” ju bėri kusht, tė konvertohen nė Islam, tė paguajnė taksė, nėse nuk paguajnė ata duhet tė vriten.
    Paralajmėrimi u lexua, u transmetua nė xhamitė e Mosulit tė premten pasdite, dhe u transmetua nė tė gjithė qytetin pėrmes altoparlantėve.
    "Ne ofrojmė pėr [tė krishterė] tri zgjedhje: Islam;Kontrata qė pėrfshin pagesėn ... nė qoftė se ata refuzojnė kėtė, pėr ata nuk do tė ketė asgjė, pėrveē shpatės, " shkruan nė njoftimin transmetuar.
    Aty thuhet se kreu i Shtetit Islam, Ebu Bekr el-Bagdadi, grup i cili tani quhet Kalifi Ibrahim, kishte urdhėruar tė krishterėt tė cilėt nuk duan tė qėndrojnė dhe tė jetojnė nė ato kushte pėr tė "lėnė kufijtė e Kalifatit Islamik".
    Pavarėsisht paralajmėrimit tė ISIL-it, rreth 500.000 banorė nė provincėn e Ninevas u zhvendosėn kur lufta shpėrtheu nė qershor.
    Mijėra familje tė krishtera ishin tė detyruara tė largohen edhe nga qyteti i dytė mė tė madh i Irakut, Mosuli, nga luftėtarėt e armatosur.
    Thuhet se i kanė lėnė vetėm me rrobat e trupit, disa janė duke kėrkuar siguri nė Kurdistanin e Irakut, ndėrsa tė tjerėt kanė ikur nė lindje tė Ninevas, ku disa janė strehuar nėpėr kisha, shkolla dhe ndėrtesa tė papėrfunduara.
    Luftimet, gjithashtu, vazhdojnė nė Irakun perėndimore, ku konflikti i tejzgjatur nė Anbar, ėshtė shkaku qė tė paktėn 72.000 familje tė largohen nga shtėpitė e tyre.
    Verpimtaria e Ndihmės Islame nė Irak ka filluar qė nga ditėt e para tė konfliktit pėr tė siguruar furnizime thelbėsore pėr irakianėt e zhvendosur.
    "Nė Anbar dhe Salaheddin, mbi 3.000 familje kanė marrė pako ushqimore dhe 2.000 pako higjienike janė shpėrndarė," shkruan nė faqen e saj, Ndihma Islamike.
    "Pothuajse 25.000 artikuj tė ndryshėm tė veshjeve janė dhėnė pėr banorėt e zhvendosur nė Anbar - ndėrsa familjet e prekura nga pėrmbytjet nė Abu Ghraib kanė pėrfituar 7.000 artikuj tė veshjeve."
    Grupi humanitar “Ndihma Islamike” ka partneritet edhe me Oganizatėn e Kombeve tė Bashkuara pėr tė arritur njė numėr tė madh tė irakianėve nė nevojė.
    “Ndihma Islamike” kohėt e fundit ka nėnshkruar njė marrėveshje me UNICEF-in pėr tė ofruar ujė, artikuj sanitar dhe tė higjienės nė Sinxhar dhe pėr tė mbikėqyrur shpėrndarjen e artikujve tė ndihmės jetike pėr rreth deri nė 8.000 banorė nė nevojė," tha organizata humanitare Ndihma Islamike.
    "Ne jemi afėr pėr tė filluar vendosjen e rreth 1.000 tendave familjare nga “Nihma Islame” pėr tė ofruar strehim tė pėrkohshėm pėr ata qė kėrkojnė sigurinė nė kamp".

Burimi: OnIslam Staff
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė

================================================== ===

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

O angmokio thuj paqe mer pse thua selam. Pastaj duket se sa shum e rruajn lesht myslimanet per njeri tjetrin. Shife cfare po behet e eshte bere andej nga lindja dhe gjithcka flet qartazi fare. Po plas dhembshuria dhe merakosja sheshit. Gjithsesi ! Ja ca thuhet tek pershkrimi i hapsires se komunitetit musliman.
    Komuniteti musliman(9 Vizitorė)
    Besimtarėt muslimanė shqiptarė mblidhen nė kėtė forum pėr tė diskutuar dhe ndarė me njėri-tjetrin mėsimet fetare dhe eksperiencat e tyre tė jetės.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Vandalėt racistė shkatėrruan disa varreza myslimane nė Chadderton

Vandalėt racistė shkatėrruan disa varreza myslimane nė Chadderton

Vandalėt racistė kanė kryer njė sulm tė pėshtirė mbi varrezat myslimane.
    Vandalėt ka ērrėnjosur gurėt e varreve, shkulėn pllakat, shkelėn lulet shkatėrruar pėrmendoret, sa qė policia e ka quajtur kėtė krim i “urryer dhe pa kuptim' nė Varrezat Chadderton.
    Bastisja u zhvillua nė Rrugėn Middleton, ndėrmjet orės 20:30 tė premten, mė 15 gusht 2014, dhe nė ora 7:30 njė ditė mė pas.
    Zyrtarėt kanė marrė njė telefonatė nga dikush qė ishte duke vizituar varrin e njė tė dashuri. Kur policia arriti gjetėn deri nė dhjetė varre - tė gjitha nė pjesėn e varrezave myslimane – tė gjitha tė dėmtuara, gjė qė qė kuptohet se ishte njė sulm me motive racore.
    Policia tani po apelon pėr dėshmitarėt. Sgt Jon Martin tha: "Motivi i saktė pėr kėtė vandalizėm tė urryer dhe tė pakuptimtė ėshtė i paqartė, por duke pasur parasysh se vetėm pjesa muslimane e varrezave ishte nė shėnjestėr, kjo duhet tė trajtohet si e motivuar nga ana racore. Kjo e bėn kėtė vandalizėm edhe mė tė pėshtirė. Kjo nuk ėshtė vetėm racizėm pa shkak, por ėshtė akti i qėllimshėm, i llogaritur dhe mizor i pėrdhosjes sė pėrkujtimoreve tė muslimanėve tė cilėt janė varrosur nė kėto varreza.
    Ankthi qė ka shkaktuar kjo pėr familjet qė kanė tė dashurit e tyre tė varrosur kėtu ėshtė i pamatshėm. Kjo nuk ėshtė vetėm vandalizėm, qė mund tė riparohet, por mendimi i dikujt thjeshtė pėr shkak tė fesė sė tyre. Ne kemi nevojė pėr tė gjetur fajtorėt, tė cilėt shumė mirė mund tė jetojnė nė zonėn lokale, kėshtu qė unė jam duke bėrė thirrje komunitetit pėr ndihmė nė identifikimin e tyre. Nėse ju dyshoni qė mund tė jenė tė pėrfshirė, atėherė ju lutem na telefononi.
    "Unė do tė kėrkojė nga njerėzit pėr tė kėrkuar nė ndėrgjegjen e tyre dhe nė qoftė se ju e dini se kush ėshtė pėrgjegjės, tė bėni gjėnė e duhur dhe tė na telefononi. Si do tė ndiheshit ju nėse tė dashurėve tuaj do tė ju ndodhte qė tė shkatėrrohen varrezat nė kėtė mėnyrė? Mendoni pėr ankthin qė ju do tė ndjeni. Pra, ju lutem, nėse ju dini diēka atėherė na telefononi. "

Burimi: Manchester Evening News
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė

========================================

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Udhėheqėsit muslimanė tė Detroitit...

Udhėheqėsit myslimanė tė Detroitit, shi’itė dhe sunnitė e denoncojnė ISIS-in si "kriminelė tė ēmendur '

Udhėheqėsit myslimanė u mblodhėn tė hėnėn tek shkallėt e Bashkėsisė sė Dearbornit, ku dėnuan me forcė ISIS-in, duke thėnė se grupi militant nė Irak dhe Siri nuk paraqet Islamin apo Muslimanėt.
    Anėtarėt ISIS-it janė "kriminelė tė ēmendur” tė cilėt kanė abuzuar fenė tonė," tha Imam Muhammed Ilahi i Shtėpisė Islamike tė Urtėsisė nė Dearborn Heights. "Ju jeni njė bandė e gangsterėve ... ju nuk jeni islamik."
    Organizuar nga imamėt me Kėshillin e Komunitetit Musliman tė Michigan-it, folėsit duke pėrfshirė udhėheqėsit Shi’a dhe udhėheqėsit Sunni tė etnive tė ndryshme dhe racave, tė gjithė tė bashkuar, duke thėnė se ISIS nuk flet pėr Islamin.
    "Prerja e kokės e James Foley ... ėshtė njė shkelje e qartė e Kur'anit dhe e mėsimeve tė Profetit Muhammed," tha Imam Mustafa Elturk, qė sė bashku me Imam Muhammed Ilahin e Kėshillit tė Komunitetit Musliman tė Michigan-it, thanė se "ISIS-i nuk pėrfaqėson Islamin as muslimanėt."
    Ngjarja e sė hėnės ishte tubim tretė anti-ISIS nė Dearborn kėtė verė qė u organizua nga muslimanėt lokalė. Dy tubime tė organizuara nga udhėheqėsit shiitė u mbajtėn nė Dearborn nė qershor, ku u dėnua ISIS. Nė tė dy mitingjet morėn pjesė me qindra muslimanė.
    Rreth 50 vetė morėn pjesė nė protestėn e sė hėnės, qė pėrfshinte vėrejtjet e bėra nga imamėt lokal, Osama Siblani, botues i gazetės Arab-American News nė Dearborn, Dawud Walid, drejtor i Kėshillit pėr Marrėdhėniet Amerikano-Islame nė Michigan dhe Steve Spreitzer, kryetar pėr Diversitete nė Michigan.
    "Ata janė armiq tė njerėzimit," tha Siblani pėr ISIS-in.
    Siblani dhe Ilahi kėrkuan nga Shteteve e Bashkuara tė Amerikės pėr tė ndaluar mbėshtetjen e grupeve tė opozitės siriane si ISIS. SHBA ka thėnė se mbėshtet grupet e moderuara tė opozitė nė Siri, jo grupet ekstremiste si ISIS. Ilahi kritikoi, gjithashtu,veprimet e Izraelit nė Gaza.
    "ISIS ėshtė njė grup terrorist," tha Imam Ali Aliu, udhėheqėsi fetar i Komunitetit Mysliman nė Periferinė Perėndimore, i xhamisė sė Kantonit. "Ata nuk flasin nė emėr tė Islamit, nė emėr tė muslimanėve, nė emėr tė njerėzimit."
    Njė Imam nė Dearborn, Ahmed Xhibril, ėshtė bėrė njė udhėheqės fetar shumė i popullarizuar nė internet pėr luftėtarėt ISIS-it nga Perėndimi, sipas njė analisti britanik. Por udhėheqėsit fetar myslimanė nė mitingun e sė hėnės ishin tė bashkuar tė gjithė kundėr ISIS-it.
    "Ata kanė njė program tė keq, mė i keqi qė prej Gjermanisė naziste," tha Ahmad Nasser nga Livonia dhe pėr ISIS tha, "Ata janė tė neveritshėm."
    Imam Ali Lela i Trojės tha pėr ISIS-in: "Ky nuk ėshtė Islami qė ne e praktikojmė.”

Burimi: Freep
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė
    ================================================

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Anėtarja e Kuvendit Saudit folėse nė Konferencėn e Shkencore Botėrore

Anėtarja e Kuvendit Saudit folėse nė Konferencėn e Shkencore Botėrore

Njė fondacion kryesor Shkencor Zviceran ka zgjedhur njė femėr anėtare e Kuvendit Sauditė pėr tė folur sė bashku me personalitete ndėrkombėtare nė njė Konferencė Shkencore pėr tė theksuar rolin e shkencės nė gjetjen e zgjidhjeve pėr problemet bashkėkohore globale.
    Hajat Sindi, bioteknologjiste, do tė flasė nė ngjarje ndėrkombėtare TEDxCERN, e cila do tė mbahet mė 24 shtator 2014, nėn sloganin "Pėrpara: Hartoni tė ardhmen me shkencė"
    Pjesėmarrėsit do tė diskutojnė hulumtimet, shpikjet dhe projektet ambicioze qė synojnė pėr tė mobilizuar shkencėn nė shėrbim tė njerėzimit dhe pėr tė kapėrcyer sfidat nė shėndetėsi, nė fushėn e mjedisit dhe fushėn arsimore.
    "Shkenca ėshtė edhe eksplorimi i botėve pėrtej imagjinatės dhe njė pjesė e jetės sė pėrditshme - njė pėrbėrėse shumė e rėndėsishme nė pėrballjen me sfidat me tė cilat pėrballemi sot dhe nė tė ardhmen," tha Brian Cox, mikpritės i kėtij evenimenti.
    Hajat Sindi do tė jetė nė mesin e personaliteteve kryesore nė fushėn e kėrkimit, duke pėrfshirė gjenetisten kryesore dhe biologen molekulare, Nina Fedoroff, shkencėtarin, Danielle Fong, studiuesen Julia Greer dhe matematikanin dhe filozofin, John Mighton.
    "Dr.Hajat Sindi ka luajtur njė rol pionier nė ofrimin e kujdesit shėndetėsor dhe mundėsive shkencore pėr gratė nė Lindjen e Mesme nė njė mėnyrėn qė mobilizon shkencėn dhe zbulimet pėr planifikimin e tė ardhmes dhe pėrmirėsimin e saj. "tha Claudia Marc.

Burimi: World Bulletin
    Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid Yvejsi, Gjakovė

=========================================

Faqja 16 prej 20 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •