Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 99
    Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Për: Perse emrat Murat, Mehmet, jane me te perdorura se emri Gjergj te Shqipetaret?

Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    1)Une po. Njoh Gjergj,njoh Gjin, njoh Gjon. Bile ka pase binjake ne nje lagje me larg lagjes time qe quheshin Gjin dhe Gjon. Sa per dijeni jetoj ne nje qytet qe s' ka pase deri pas luftes te tjera etnitete fetare vec myslimaneve. Tani jane disa persona qr jane bere katolike e evangheliste se ishte trend mbas luftes. Kaloi dikur. Njesoj siç ishte trend te shkonin ne xhami te gjithe nje kohe po edhe ky trend ka fillu te zbehet.
    2) Jo buka po kulaçi po thu ti.
    3) Prandaj Gjergji mysliman qe e njoh une e mban me krenari kete emer.
    4) He mo se emer arab duhet te jete Murat. Hamendesoj nuk e di sigurte. Pastaj nuk besoj qe te kete prinder te rinje t'i vene emrin femijes Murat veç ne rastin kur e perterijne dtth kur i vene djalit emrin e babes ia gjyshit. Njejte si Viktor te katoliket psh qe eshte emer i huaj ose Luiza psh ose Maria psh. Se mos kene emra shqip keta tjeret?! Jo. U pelqeu prinderve dhe ua vune.
    Pse lidhni gjithçka me fe ju?
    Pa sa per mu dhe familjen time te siguroje qe mbi 90% te te rinjeve kemi emra te paster shqip. Tani kemi nje Naim nje Antigone nje Valeria qe nuk jane shqip po e pati ajo pune tani. Ne fakt ne kemi pothuj komplet harten e toponimve shqiptare ne listen e emrave te kusherinjeve te pare dhe te dyte. Nuk kemi vetem Sarande dhe Shkodran. Po nuk eshte mbylle akoma procesi....
    Rrèspèkt pèr ata shiptar tè cilèt prindèrit i vèjn èmra si Gjin, Gjon apo Gjèrgj. Janè èmrat è vètèm tè cilèt dèshmojn autoktonicitètin shiptar nè kèto trojè.
    Bota è krishtèr mban tè njètèt èmra, por tè pèrshtatur sipas gjuhès tè çdo kombi. Kèto èmra è kanè origjinèn nga bota è antikitètit, shumè mè pèrpara lindjès sè krishtèrimit. Mira vitè pèrpara nuk ka patur shtètè apo kombè, prandaj dhè èvropianèt kanè èmra tè njèjtè, siç janè dhè èmrat shiptar si Mark, Gjèrgj, apo Gjon.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776

Për: Perse emrat Murat, Mehmet, jane me te perdorura se emri Gjergj te Shqipetaret?

Citim Postuar më parë nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    Rrèspèkt pèr ata shiptar tè cilèt prindèrit i vèjn èmra si Gjin, Gjon apo Gjèrgj. Janè èmrat è vètèm tè cilèt dèshmojn autoktonicitètin shiptar nè kèto trojè.
    Bota è krishtèr mban tè njètèt èmra, por tè pèrshtatur sipas gjuhès tè çdo kombi. Kèto èmra è kanè origjinèn nga bota è antikitètit, shumè mè pèrpara lindjès sè krishtèrimit. Mira vitè pèrpara nuk ka patur shtètè apo kombè, prandaj dhè èvropianèt kanè èmra tè njèjtè, siç janè dhè èmrat shiptar si Mark, Gjèrgj, apo Gjon.
    Une kam nje shoqe katolike ( te mrekullueshme) qe quhet Kristine. Eshte njesoj si Muhamet per myslimanet apo jo? Une e thashe me lart opinionin tim per emrat. Pra dua emrat shqip me mire. Por vlersoj me te njejten menyre si emrat e krishtere si ata myslimane. Se ne degjojme akoma me keq se Murat ia Viktor sot. Psh Argjentina, Amanda etj etj...
    AUTOCHTHONOUS

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Me uren e sumes, merreni ju?

I kokerr injoranti qe quan arab emrat Murat dhe mehmet...

Ky si aneja, me nji bir I bie fyllit...

Murat is a male Turkish name, spelled as Murad during the Ottoman period. Its meaning can be translated roughly into desire, wish, "straight" or goal. It may refer to:

Mehmed (modern Turkish: Mehmet) is the most common Turkish form of the Arabic name Muhammad (Muhammed and Muhammet are also used, though considerably less) and gains its significance from being the name of Muhammad, the prophet of Islam. Originally the intermediary vowels in the Arabic Muhammed were completed with an e, which spelled Mehemed, and the name lost a vowel over time and changed from a hard d sound to a softer t sound. The prophet himself is referred to in Turkish using the full version, Muhammed.

The name Mehmet also often appears in derived compound names. The name is also prevalent in Turkish influenced cultures, particularly Balkan Muslims. An affectionate form of Mehmet may be Memo. The name is also commonly used in Turkish culture in the form of Mehmetçik, meaning little Mehmet, for unranked soldiers.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhuxhumaku : 12-07-2014 më 17:38
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Uuuuuuuuuuuu na u kthye ne çeshtje kombetare, po me mire osman dhe muhamad...,
    se sa mahmut dhe zylyf!
    Une jam dakort qe myslimanet te mbajne emra myslimane..., keshtu ta kene para sysh,
    per dite gjithe jeten e tyre, qe jane imitazjon dhe jo ORIGJINALI!!! ( shaka )
    Mos më thuaj se emrat Shqipëtar janë : JanaQi, KristaQi, DhimitraQi
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Ke harruar emrin skipetaris puris...

Ef-ti-qi

--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Ce bre me mire se mafmut e aqif, nuk po te duket?
    Mgjs emeri eshte ambasadori qe nuk mban faj...:-)
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    Une kam nje shoqe katolike ( te mrekullueshme) qe quhet Kristine. Eshte njesoj si Muhamet per myslimanet apo jo? Une e thashe me lart opinionin tim per emrat. Pra dua emrat shqip me mire. Por vlersoj me te njejten menyre si emrat e krishtere si ata myslimane. Se ne degjojme akoma me keq se Murat ia Viktor sot. Psh Argjentina, Amanda etj etj...
    Nuk è marrè vèsh psè i bini nga Kina?!
    Nuk ka lidhjè pèrgjigja juaj mè komèntin tim!
    I shpjègova si janè punèt mè sipèr. émrat Turko - Arab nuk janè pjèsè è traditès shiptarè!!! Tradita shiptarè ka èmra tè krishtèrè!! Kuptoni?!
    Osmanèt i sollèn ato èmra kètu bashkè mè kolonit è tyrè nè kèto trojè!

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Nuk kam pa ndonjè Hebre me emrin Gjon apo Gjergj. Vetèm shiptar mund tè gjèsh me èmrin Gjergj dhe Gjon.
    Nuk munde te mohohet ajo qe shkrova,qe emrat tradicional te krishtereve shqiptar ne shumice jane te sferes Biblike ( judejo-krishtere),ndersa te muslimanet shqiptar nga emrat qe perdoren ne Kuran dhe nga gjenerata e pare e muslimaneve (sa Omera ke te shqiptaret),dhe natyrisht nga turqit...shikuar edhe siperfqesisht kjo duket.

Nese dy emrat qe i cek (Gjon dhe Gjergj) nuk jane hebreje me prejarrdhje,atehere jane shperndare te shqiptaret me perhapjen e krishterimit...emra te krishtere,ndoshta shenjtore te krishtere , dhe ne gjuhen shqipe jane transformuar si Gjon dhe Gjergj...pra rrjedhin nga korpusi abrahamik... une e pata fjalen per emra burimor te gjuhes shqipe.
    Perndryshe llidhje skam me emrat,vetem logjikoj.... me spjego etmiologjin e emrave Gjon dhe Gjergj.

Ajo qe TI spake pare askund dhe asnjehere shqiptar me fee islame qe kane emra Gjergj ...eja te une ne Shkup dhe bindesh,kam nje te aferm qe djalit te tij ja ka vendosur emrin Gjergj ...tani Gjergji musliman eshte 20 vjec ...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 12-07-2014 më 20:02
    Rri qetë dhe fol Shqip !

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

émrat Turko - Arab nuk janè pjèsè è traditès shiptarè!!!
    Keto emra depertojne me P.O e cila qendroi 500 vite.Kultivimi i emrave ne nje periudhe 500 vjecare nuk munde te quhet tradite ?..shto ketu edhe 100 vite mbas P.O....
    Kjo i bie 24 gjenerata.
    Tradita shiptarè ka èmra tè krishtèrè!! Kuptoni?!
    Kupto edhe ti,qe para emrave abrahamik krishtero-judej te shqiptaret kishte emra si Bardhyl...King Bardhyll Ilirycym...!
    Rri qetë dhe fol Shqip !

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Nuk munde te mohohet ajo qe shkrova,qe emrat tradicional te krishtereve shqiptar ne shumice jane te sferes Biblike ( judejo-krishtere),ndersa te muslimanet shqiptar nga emrat qe perdoren ne Kuran dhe nga gjenerata e pare e muslimaneve (sa Omera ke te shqiptaret),dhe natyrisht nga turqit...shikuar edhe siperfqesisht kjo duket.

Nese dy emrat qe i cek (Gjon dhe Gjergj) nuk jane hebreje me prejarrdhje,atehere jane shperndare te shqiptaret me perhapjen e krishterimit...emra te krishtere,ndoshta shenjtore te krishtere , dhe ne gjuhen shqipe jane transformuar si Gjon dhe Gjergj...pra rrjedhin nga korpusi abrahamik... une e pata fjalen per emra burimor te gjuhes shqipe.
    Perndryshe llidhje skam me emrat,vetem logjikoj.... me spjego etmiologjin e emrave Gjon dhe Gjergj.

Ajo qe TI spake pare askund dhe asnjehere shqiptar me fee islame qe kane emra Gjergj ...eja te une ne Shkup dhe bindesh,kam nje te aferm qe djalit te tij ja ka vendosur emrin Gjergj ...tani Gjergji musliman eshte 20 vjec ...!
    Ka bèr mir pèr vèndosjèn è èmrit Gjergj djalit i afèrmi juaj. Jam i bindur sè duhèt tè jèt njèri mè mènd. Arrij ti kuptoj njèrèzit nga èmrat tè cilèt i vèndosin fèmijèvè tè tyrè.
    èmrat è pèrdorura nga tè krishtèrèt ègzistonin shum mè para krishtèrimit. Jan shumica mè origjinè paganè, p.sh. Mark, mè origjin latinè, apo Gjergj, me origjin grèkè.

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •