Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Mediat gjermane: Kosova, shteti më i korruptuar në Evropë

Emri:  korruption_db.jpg

Shikime: 1200

Madhësia:  23.8 KB

Kosova është shteti më i korruptuar në Evropë, pas Shqipërisë. Kështu shkruajnë mediat kryesore gjermane.

“Pas Shqipërisë Kosova është vendi më i korruptuar në Europë. Në fakt sipas OSBE-së dhe misionit të BE-së EULEX drejtësia në Kosovë ngurron të veprojë kundër qeveritarëve. (...) ...privatizimi i ndërmarrjeve shtetërore dhe dhënia e licencave – pjesa më fitimprurëse e ekonomisë kosovare – është bërë pa mbikëqyrjen e vërtetë nga ana e parlamentit”, shkruan Frankfurter Allgeimene Zeitung.

Edhe gazeta Suddeutsche Zeitung ka shkruar se kosovarët jetojnë me ndihma dhe se ky shtet i vogël në cep të Evropës dergjet në një ekonomi të rrënuar pa industri.

“Zgjedhje të manipuluara, menaxhim i keq i ekonomisë, korrupsion – në Kosovë asgjë nuk po ec përpara. (...) Që nga viti 1999 bashkësia ndërkombëtare i ka harxhuar rreth katër miliardë euro për këtë vend të vogël; këtu pothuaj nuk ka industri, madje edhe qepët dhe hudhrat importohen nga Kina. Shumica e kosovarëve jetojnë nga ndihmat që marrin nga diaspora”, thuhet në Suddeutsche.

Edhe prestigjozia Der Spiegel në një artikull të sajin tregon se papunësia në Kosovë shënon majat dhe se Kosova është fund e krye një shtet i korruptuar.

http://www.gazetatribuna.com/?FaqeID=2&LajmID=69877
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907

Për: Mediat gjermane: Kosova, shteti më i korruptuar në Evropë

A thue per ate qe jemi shume "fetarë" ?

Kombi mbi te gjitha

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Mjekrroshat i kan fajet

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137

Wohoo GO ALBANIA !!
    Cdo gje eshte relative...

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907

Fajin e ka popullui qe nuk del nga koma.

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2014
    Postime
    20

Euri (moneta) jan mbi KOMB, Iliria e para

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2014
    Postime
    20

Jo populli nuk e ka fajin,Populli e ka xgijell PDK por korupcioni e byrokratat e don për kryeministar i politikan çi ka fitua veç 9% vota e i ka kallzua populli çi nuk e don.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kurravica : 09-07-2014 më 09:28

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2014
    Postime
    20

Po ju jap vetëm dy shembuj: e para, sot në Kosovë diskutohet kush do jetë kryeministër i Kosovës. Jam i sigurt që emri i tij ndodhet në zarfin e pesë ambasadorëve që në Kosovë quhen ambasadorët e Kuintit. E dyta, dhe me e rendesishme: Dihet nga të gjithë se baza e një shteti real është ajo që quhet Gjykata Kushtetuese. Por cila është Gjykata Kushtetuese e Kosovës? Është e përbërë nga nëntë anëtarë. Shqiptarët në Kosovë janë 95 për qind, pra mazhorancë super absolute, ndersa dhe ketu fillon paradoksi, në Gjykatë Kushtetuese janë pakicë. Janë vetëm katër anëtarë. Anëtarët e tjerë janë: Ivan Çukaloviç, nënkryetar i Gjykatës Kushtetuese së Kosovës, serb, Altai Syrai, anëtar i Gjykatës Kushtetuese së Kosovës, turk, Robert Carolan, amerikan, Almiro Rodrigues, anëtar i Gjykatës Kushtetuese, portugez dhe Snezhana Portuzhargva, anëtare e Gjykatës Kushtetuese së Kosovës, bullgare. Ku është shteti, kur të huajt bëjnë interpretimin e të gjithë legjislacionit të Kosovës? Kemi të bëjmë me një protektorat të pastër që fshihet pas fasadës së shtetit dhe që barazuan shtetin me qeverinë duke pandehur se shqiptarët janë kaq injorantë sa të kenë një absurd të tillë, të padëgjuar jo vetëm në Evropë por në të gjithë botën. Imagjinoni sikur në Gjermani, Gjykata Kushtetuese të kishte shumicën jogjermane. Në Gjermani do të ndodhte kryengritje. Imagjinoni po të ndodhte dhe në Francë. Marine Le Pen do kishte fituar me 90 për qind të votave. Ndërsa politikanët shqiptarë lejojnë që kombi i tyre apo vetëm një pjesë e kombit të përdoret si eksperiment. Mjafton që ato të jenë në rregull me pushtetin fiktiv që sigurojnë vetëm të ardhurat e tyre apo të farefisit të tyre.

Si i thoni jektij absurdit,i kuj asht Shteti,kû âsht pavarsija,i kuj âsht kushtetuti.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •