Te lumte Drini.
Pershendetje
Rrofshin Shqiptaret e Bashkuar dhe Shqiperia e Bashkuar
Te lumte Drini.
Pershendetje
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
NJE GJE E4SHTE E SIGURTE ... EDHE PAQK DHE CAMERI DO BEHET SHQIPERI
Revolution 1848
Pershendetje Dranoel, cfare do te thote PAQK.
Rrofte Shqiperia e Bashkuar dhe Shqiperia e Bashkuar
Rrofte Shqiperia Etnike
Ky shkrim eshte marr nga gazeta "Cameria" shkruar nga Z.Asllan Kondi
Ahmet Bollati, e mirepriti kerkesen time per te me treguar per masakren e Paramithie, te 27 Qershorit.
Shkruaja dhe tregoja te gjitheve me tha.
Ishim te qete , nuk na shkoi mendja qe do te ndodhte gjithe ajo kasapahne ate dite
Neve punonim dhe jetonim me Grekrit
Ishim gjitone ,si ne shtepite e banimit si dhe neper dyanet , qe kemi patur ne pazar
Qarkulluan fjale se Greket do te na vrisnin por nuk ja vurem veshin , se ne nuk kishim vrare Grek
Myftiu i Paramithise ja parashtroi kete gje Dhespotit te Paramithise, i cili e garantoi ,qe jane fjale dhe ne do te jetonim ashtu si para luftes
Diten qe erdhen forcat Greke, doli dhe Myftiu i priti .Ata qene aq shume sa u mbushen rruget e qytetit tone.U dha urdher te dorzoheshin armet Pas kesaj filluan te degjoheshin pushke
Bandat e Zerves , filluan te vrisnin njerezit ,qe dilnin rrugeve Paniku dhe llahtaria , pushtoi gjithe Shqiptaret
Te gjithe u mbyllen neper shtepi dhe nuk po dilnin jashte
Grekrit , hyne neper shtepite tona
Nako Dushku , vet i trete , shkoi ne shtepine e mikut tije Imer Muratit, i cili i priti shume mire , i mbajti dhe per dreke Pas pak erdhen dhe dy "miq" te tjerete shtepiseJorgaq Bocari dhe Nasho Gogo Qe te dy Paramithoit :Ne nje cast kur u largua i zoti i shtepise , ata mbeten vetem dhe e motra e Imerit , Nuria nje grua nja 60 vjec , degjoi biseden e tyre Greqishte -Duhet qeruar shpejt ky , se ka ca niper shume trima dhe.Pasi hengren dreke , Nashua dhe Jorgji iken .Nakua ra per pushimin e vapes Trokiti dera Brenda hyne Koco Bozako, Foto Evangjeli dhe dy te tjere Dy te paret te armatosur qendruan ne mes dhomes dhe thane:-Ohji dhen tha kcome, ei ise arvanitis, emis Elines "( Jo nuk do te qendrojme, Ju jeni Shqiptar dhe ne Grek dhe mos harro se sote eshte dita jone
Nakua nderhyri duke thene- Mos e ngisni se eshte me mua dhe miku im
Ata e shtyne dhe Nakon duke thene: Plaç ti palo Turk sot eshte dita jone dhe kemi bere betim ne Kryq
E lidhen Imerin dhe e shpun ne shkolle Shkolla ishte kthyer ne burg
Taq Strugari arrestoi Shaban Gazimin , te cilin e gjeten pas shtepise tije, nje plak ky 80 vjec dhe i semure me nefes
Ketu je ti mor qen? i tha Taqi dhe i nguli kamen ne bark.Kur ky u rezua mberdhe , e theri si te ishte bageti. Grate qe ishin te pranishme ne kete skene te llahtareshme ja dhane britmes Dolli me vrap Sali Hafuzi , te cilin e arestuan me te dy djemte e vet Ferhatin 32 vjec dhe Nuhiun 24 vjec , i martuar para nje muaj dhe i theren dhe keta sekur te ishin bageti dhe jo njerez, ne sy te grave dhe femijeve
Keshtu bashkebiseduesi im Ahmet Bullati , u shkreh ne te qar dhe une nuk munda te mbaj shenime te tjera
Ahmeti eshte 40 vjec
Ne mes lotve dhe ngasherimeve , degjoja qe flisteu kemi bere Pse na vran? pse jemi Shqiptar?Ne nuk vram njeri , qendruam ne punen tone
Dhash e mora per ta qetesuar , por ishte e pamundur, ai vazhdonte te ngasherehej...
Nuk lejohen adresa Interneti ne firme. Stafi i Forumit.
Drini.....per pyetjen tuaj......shume nga keto poezi i marr tek gazeta "Cameria"
Respekt
Gjithe bota le ta dije
Cameria nuk ka vdekur
Gjithe trimat qe jane vrare
Dheu akoma si ka tretur
vendlindja s'harrohet kurre
Kete e din dhe historia
Kush punon per Camerine
Do ta bekoj perendia
Gjuha jone nuk do heshte
ta din mire qafiri
Tek ti moj mu varrosen pleqte
Tek ti do vdes dhe une i biri
Soja Camit do te rroje
Do te shtohet sa te doje
Ti dali perball armikut
O te vdes o te rroje
Burrat trima treves tone
Kur s'e ndane shqiperine
Gjithmon ata leftuan
Per Kosove dhe Camerine
Une tani per ti po shkruaj
Nuk jam shkrimtar as poet
Por zemra ime te do forte
Dhe gjaku moj po ti therret
Ndaj mos mendo se te kam harruar
O bileza ime e shqiperise
Mos mendo se s'te kam shkruar
Ti o bileza e Arberise
Ti mbase do te thuash
Se rregjimi 50 vjecar
Na kish ndaluar per te kujtuar
As vjersha as poezi
E historine tende per te kujtuar
Por ne damaret tone ne heshtje
Zjente nje gjak shqipetari
As presioni ,burgu dhe ofendimi
Kete vullnet dot se ndali
Ah moj nena ime Cameri
Do te shkruaj do te shkruaj moj
Vetem per ti
Per malet per fushat
Per tabiet , plot vrreshta dhe ulli
Per rivieren e bukur
Si nusja me stoli
Kam shpres tek Zoti
Kam tek e madhe Perndia
Ashtu si Kosova moter
Do te benet Cameria
Arpice- Cameri
DEKLARATË PËR SHTYP E FRONTIT PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR
Sot, në datën 15 shkurt 2003, në Bruksel të Belgjikës, para Selisë së Këshillit të Ministrave të Bashkimit Evropian, u mblodhën disa qindra shqiptarë nga diaspora, të cilët protestuan fuqishëm për gjendjen aktuale të shqiptarëve në të gjitha hapësirat shqiptare. Protestuesit mbanin në duar flamuj të shumtë shqiptarë, të BE-së, të SHBA-së dhe të Belgjikës, vendit ku ndodhet selia e Këshillit të Ministrave të BE-së, si dhe banderola dhe portrete të shumëta të figurave historike kombëtare shqiptare. Protestën e udhëhoqën Kryesia e Frontit Për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe Shoqata Atdhetare Çamëria me qendër në Hollandë. Fjalën e rastit në këtë manifestim proteste e mbajti njëri prej udhëheqësve politik të FBKSH-së, av. Idajet Beqiri.
Zoti Beqiri bëri një sintezë të gjendjes së rëndë që po kalojnë shqiptarët në të gjitha hapësirat e tyre etnike në saj të dhunës dhe mohimit të të drejtave dhe lirive kombëtare prej kolonizatorëve serbo-sllavomaqedon, si dhe shtroi opcionin e vetëm për zgjidhjen e çështjes shqiptare, atë të ribashkimit të trojeve etnike dhe banorëve që jetojnë në to, në një shtet të vetëm demokratik e properëndimor shqiptar në Ballkan. "Shqiptarët, - tha zoti Idajet Beqiri, - dalin sot para Bashkësisë Ndërkombëtare për t'i thënë asaj se jemi në krahun e forcave përparimtare antiterroriste, se i jemi bashkuar FBKSH-së për të përzënë nga vatrat tona kolonizatorët serbo-sllavomaqedon, prodhuesit dhe aleatët e përhershëm të së keqes dhe terrorizmit, duke çliruar prej tyre jo vetëm gjysmën e një kombi prej mbi 8 milionë shqiptarësh në Ballkan, por edhe për të zhdukur përgjithmonë virusin helmues që e mbanë Gadishullin e Ballkanit vatër zjarri, konfliktesh dhe destabilitetesh."
Zoti Beqiri i bëri apel Këshillit të Ministrave të BE-së që ta detyrojnë anëtaren e saj, Greqinë, që t'i lejojë afro 300 mijë shqiptarët çamë të rikthehen në trojet dhe pasuritë e tyre nga u përzunë përmes një gjenocidi të paparë afro 60 vjet më parë.
Fjala e zotit Idajet Beqiri u përcoll me entusiazëm prej të pranishmëve të shumtë, të cilët hidhnin parulla të shumëta si: "Duam Shqipërinë e vërtetë", "Duam shtetin e ribashkuar shqiptar", "Jashtë kolonizatorët serbo-sllavomaqedon nga trojet tona", "Një komb-një shtet", "Çamëria është tokë e shqiptarëve çamë" etj. Në këtë protestë ranë në sy edhe banderola ku ishin shkruar "Rroftë AKSH" dhe shpeshherë protestuesit shpërthenin në brohoritje të fuqishme: "AKSH", "AKSH", "AKSH".
Pastaj, një delegacion prej 5 vetash, të dalë nga masa e protestuesëve, u pritën në Këshillin e Ministrave të BE-së, ku zhvilluan një bisedë dhe dorëzuan një notë-proteste.
Më poshtë po ju dërgojmë fjalën e plotë të av.Idajet Beqirit, mbajtur në këtë protestë masive, të cilin e prezantuan si një nga udhëheqësit politik të FBKSH-së.
FRONTI PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR
P R O T E S T Ë
E FRONTIT PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR
PARA PARLAMENTIT EVROPIAN NË BRUKSEL
Të dashur vëllezër dhe motra,
Fronti Për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe Shoqata Atdhetare "Çamëria", me qendër në Hollandë, organizojnë sot, këtu para Parlamentit Evropian në Bruksel, këtë protestë të fuqishme për t’i bërë me dije Bashkësisë Evropiane se, edhe pse kemi hyrë në vitin e 3-të të shekullit të 21, shekulli i rendit të ri botëror, shekulli i demokracisë, integrimeve, globalizmit, antiterrorizmit dhe antikolonializmit, shqiptarët, megjithëse i përkasin kombit më të vjetër të Evropës, përjetojnë ende tragjedinë më të rëndë që i krjuan Fuqitë e Mëdha në shekullin e 18-të dhe të 19-të. Më shumë se gjysma e popullit shqiptar dhe trojeve të tyre stërgjyshore ndodhen nën kolonializmin tipik serbo-sllavomaqedono-grek, të ndara e copëtuara në 5 shtete të ndryshme. Ata përjetojnë absurdin më të dhimbshëm dhe më tragjik, sepse në mesin e Evropës pa kufi, u duhet të marrin 5 viza, në 5 shtete të ndryshme, që të shkojnë në tokën e tyre, vëllai tek vëllai, prindërit tek fëmijët, gjaku tek gjaku.
Ne jemi mbledhur këtu për t’i thënë Bashkësisë ndërkombëtare që shqiptarët në Ballkan nuk do e durojnë më këtë situatë tragjike.
Ne jemi mbledhur këtu për t’i thënë Bashkësisë Evropiane se shqiptarët po i bashkohen masivisht Frontit Për Bashkim Kombëtar Shqiptar, sepse kjo Lëvizje gjithëshqiptare, është e vendosur të punojë, të luftojë dhe të sakrifikojë për zgjidhjen përfundimtare të çështjes shqiptare, për t’i ribashkuar të gjithë shqiptarët dhe trojet e tyre etnike në një shtet të vetëm demokratik, ligjor dhe properëndimor shqiptar në Ballkan, si e vetmja zgjidhje e pranueshme, si i vetmi mjet efikas që garanton paqen, stabilitetin dhe prosperitetin e Gadishullit të Ballkanit.
Pa u bërë Shqipëria e Ribashkuar, pa u mbledhur të gjithë shqiptarët dhe trojet e tyre etnike në shtetin e tyre të vetëm kombëtar, në shtetin që do të garantojë të drejtat dhe liritë e minoriteteve që jetojnë aktualisht në truallin tonë shqiptar, Ballkani dhe Evropa nuk do të kenë qetësi, paqe dhe prosperitet.
Ne jemi mbledhur këtu, Para Parlamentit Evropian, për t’i thënë Bashkësisë Ndërkombëtare se shqiptarët janë betuar dhe janë përgatitur të përballen me çdo vështirësi dhe të bëjnë çdo sakrificë për t’iu bashkuar Evropës së Bashkuar si komb shqiptar i ribashkuar, janë të gatshëm të bëjnë, po qe nevoja, edhe sakrifica sublime për të hedhur një herë e përgjithmonë posht zgjedhën kolonialiste serbo-sllavomaqedono-greke.
Sot, kur e gjithë bota i ka drejtuar sytë, mëndjen dhe potencialet e veta nga konflikti në Irak, Sllobodan Millosheviçët e rinjë të Beogradit dhe të Shkupit, këta aleatë të përhershëm të së keqes dhe terrorizmit, po u përgatisin një gjenocid të ri shqiptarëve nën Maqedoni, në Preshevë-Bujanoc-Medvegjë, në Ulqin, Plavë e Guci, në Mitrovicë etj. Ata po sajojnë lloje-lloje farsash për të na bërë ne, shqiptarëve, përgjegjës për skenarin ogurzi që po përgatisin, dhe kështu të na ndajnë nga miqtë tanë të mëdhenjë. Ne nuk do biem pre e këtyre provokacioneve. Ne jemi të vendosur në luftën kundër terrorizmit, jemi në krahun e aleatëve tanë të sinqertë, sikurse jemi të përgatitur të mbrojmë popullin tonë nga çdo llojë maltretimi serbo-sllavomaqedon.
Ne jemi mbledhur këtu për t’i bërë me dije Evropës së Vjetër që t’i përshtatet shekullit të ri në të cilin jetojmë, jemi mbledhur këtu t’i themi se çështja shqiptare zgjidhet duke korrigjuar të gjithë padrejtësinë e bërë, nuk zgjidhet me "bashkëjetesa" e "multietnicitete" artificiale. Përpos të drejtës natyrore e ligjore të ribashkimit të Shqipërisë, shqiptarët nuk pranojnë asnjë zgjidhje tjetër. Askënd të mos e gënjejë mendja se do na imponohen më me "ligjet e xhunglës", si në shekullin e 18 e 19-të, kur na ndanë e copëtuan. Parimet e lirisë dhe të demokracisë, e drejta e vetëvendosjes, janë të shenjta për ne shqiptarët, dhe në emër të tyre, ne jemi dhe po ndërgjegjësohemi më tej deri në shkallën e vetëflijimit për të zgjidhur përfundimisht tragjedinë që na imponoi Evropa e Vjetër.
Ne, shqiptarët, jemi popull, si gjithë popujt e tjerë, jemi njerëz, si gjithë njerëzit e tjerë. Ne sot, më shumë se kurrë, jemi të vendosur të mos pranojmë të mbetemi kombi i vetëm në botë i ndarë dhe i copëtuar, kombi i vetëm në botë i kolonizuar, kombi i vetëm në botë që ka kufijtë shtetrorë më absurdë, sepse rrethohemi ngado me tokë e popull shqiptar. Ne jemi të vendosur dhe të përgatitur të sakrifikojmë, por kurrë nuk do pranojmë më poshtërimin që na bën Bashkësia Ndërkombëtare, e cila vetëm për kombin shqiptar përdor një "mizurë" tjetër, ndryshe nga mizura që përdori për Gjermaninë, për 16 shtetet e reja të krijuara nga ish-BRSS, për shtetet e krijuara nga ish-Jugosllavia, për Çekinë, Sllovakinë e deri Hon-Kongun. Këmbanat shqiptare biejnë për Bashkësinë Evropiane, e cila ka obligimin moral e juridik të kontribuojë në zgjidhjen e çështjes shqiptare, të shërojë këtë plagë që shkaktoi Evropa e Vjetër, ndryshe, pa Shqipëri të Ribashkuar, nuk do të ketë as Evropë të Re të Bashkuar.
Ne jemi mbledhur këtu për t’i thënë Bashkësisë Evropiane që të korrigjojë vetëveten, sepse anëtarë të saj, sikurse është Greqia, i mohojnë një popullsie të tërë, 300 mijë shqiptarëve të Çamërisë, të drejtën për t’u rikthyer në trojet e tyre nga u përzunë me dhunë, përmes një gjenocidi të paparë.
Ne do e fitojmë Shqipërinë e Ribashkuar.
Ne do e fitojmë shtetin e bashkuar shqiptarë në Ballkan.
Ne do bëhemi një komb, një shtet.
Ne do i bashkohemi Evropës së Bashkuar, si komb shqiptar i ribashkuar.
Ne do i kthejmë çamët në trojet e tyre stërgjyshore.
Ne do i shporrim kolonizatorët serbo-sllavomaqedono-grekë nga trojet tona.
Rroftë Shqipëria e Ribashkuar !
Rroftë shteti i Bashkuar shqiptar në Ballkan !
Rroftë Fronti Për Bashkim Kombëtar Shqiptar, garancia e Ribashkimit të Shqipërisë !
Rroftë populli shqiptar !
Lavdi Heronjëve dhe Dëshmorëve të Kombit shqiptar !
Bruksel, më 15 shkurt 2003
Av. Idajet BEQIRI,
Një ndër udhëheqësit Politik të FBKSH-së
Rrofte Shqiperia Etnike
ÇAMERIA: An Albanian Region Divided Between Greece and Albania
The Epirus, or Çameria, area in southern Albania and northern Greece has constituted the main focus of potential dispute between Athens and Tirana. The Greeks consider the southern extremity of Albania to be northern Epirus, while the Albanians consider the northwest corner of Greece to be southern Çameria. Although neither government has pressed for territorial revisions in recent memory, both regions are inhabited by minorities whose conditions and treatment have given rise to some concern and interstate discord. Claims over Çam numbers have ranged from 90,000 to over one million but are believed to be understated because Athens has not considered the local Albanians to be a separate ethnic group and has completely hellenized the majority of Orthodox Christian Albanians. They have not been entitled to any special minority rights and have been prevented from establishing any educational, cultural, or political associations inside Greece.
Since the democratic breakthrough in Albania in early 1991, the Albanian Çams organized as a pressure group within Albania on behalf of their co-ethnics in Greece. In March 1991, the first national conference of the Çameria Political Association (CPA) was held in Tirana with many of its activists drawn from the Albanian community who had been expelled from Greece after the war. The CPA intended to bring to international attention the neglected linguistic, cultural, and educational rights of Orthodox Albanian Çams who have been subjected to a Greek policy of assimilation. The group has also launched campaigns on behalf of Çam exiles in Albania. It has encouraged the expansion of contacts with compatriots in Greece, the return of exiles to their family areas, and the payment of compensation for property and land that was illegally taken from them during their expulsion.
Since 1991, Albanian activists across the political spectrum have become more outspoken on the Çameria issue vis-a-vis Greece. Historic grievances over Greek repression of Orthodox and Muslim Albanians earlier this century have been aired, and Athens has been criticized for its ongoing assimilationist pressures against Orthodox Albanians who still reside in the Çameria/Epirus region. Although the Greek authorities have denied that any Çam problem exists, Çam representatives have continued to urge the Albanian government to take up the issue with Athens at the highest bilateral levels. Excerpted from pages 185 and 186, Nations in Turmoil by Janusz Bugajski, Westview Press, 5500 Central Ave., Boulder, CO 80301-2877
* * * * * * * *
A small section of Çameria consisting of 7 villages and the town of Konispoli belongs to Albania while the rest of Çameria was awarded to Greece by the Conference of Ambassadors in London in 1913. The main Çam towns in Greece are Filati, Gumenica,Paramethia, Margellici, and Parga. In the 16th to 17th centuries, Çameria turned into an area of fierce revolts against Ottoman rule. In the 18th century, the process of forced islamization began -- part of the Suli and Parga populations fled to Greek islands to escape conversion. During 1820-1850, the region again took part in uprisings against the Ottomans. In 1854 and 1877, the population successfully resisted attacks by Greek Andartes. During the Balkan Wars, Greek troops intervened in Çameria. Military troops were sent by the (provisional) government of Vlora (Albania) to assist the local population, but the decision of the Ambassadors Conference assigned Çameria to Greece.
After WWII, the Greek government expelled by force thousands of Muslim Albanians to Turkey on the pretext that they were Turks because of their religion. At the end of WWII, the terror exercised against the local population forced 25, 000 Çams of Muslim faith to leave their homeland and seek temporary asylum in Albania. Çam dances, especially men's dances, are renowned. Some Çam dances, called Çamiko, are also used by the Greeks. Excerpted from pages 149-50, Fjalori Enciklopedik Shqiptar, Akademia Shkencave e RPS te Shqiperise, Tirana, Albania, 1985
(Translated from Albanian into English by Agron Alibali)
Marre nga www.frosina.org/infobits/cameria.shtml
Pershendetje
Rrofte Shqiperia Etnike
Problemi Cam eshte nje problem i thelle, por qe kerkon nje angazhim shume me te madh te te gjithe shqiptareve sot, ku jane e ku sjane, per zgjidhjen me te shpejte te tij.
Ne qe te gjithe, qellimi jone tek ceshtja came, eshte bashkimi i Camerise me Shqiperise, por qe te arrihet kjo, neve nuk guxojme te dalim direkt para opinionit nderkombetar me qellimin tone perfundimtar, ne lidhje me ceshtjen came, por duhet qe te gjithe te bejme gjithe qe eshte e mundur qe atje te hapen shkollat shqipe dhe te kthehen te debuarit dhunshem, e drejte e cila na takon shikuar edhe nga aspektet e ligjesise nderkombetare dhe perkrahet e mbeshtetet nga te gjitha vendet.
Cfare mund te bejme, qe problemi cam te marre rrugen e zgjidhjes, qeveria dhe diplomacia shqiptare duhet te punoj me shume ne kete drejtim, si dhe gjithe shqiptaret te shfrytezojne te gjitha mundesite (qe jane me mijera) per te ndihmuar zgjidhjen sa me te shpejte te problemit cam ( pra hapjen e shkollave shqipe si dhe kthimin e cameve te shperngulur si hap i pare), dhe kete ne menyra te ndryshme me shkrime e botime te ndryshme, protesta ne gjithe boten, etj etj., gje qe do te krijonte baza qe me ndihmen e Zotit ne nje te ardhme jo te larget te benim edhe bashkimin me Shqiperine.
Pershendetje
Rrofte Shqiperia Etnike
O i nderuar Dodon dhe ju të nderuar miq, anëtarët tjerë të Forumit,
po si mund të pritet një e tillë me pro-grekët në krye?
nuk janë vetëm pro-grekë, por pro-armiq të Shqiptarëve. Nuk dua të sulmoj askë, por patjetër se janë objekt kryesor kritike.
Thjeshtë nuk po mund të kutpj disa gjëra.
Për mua (që për disa është e kundërta) çështja çame është "pothuaj" e një lloji sikurse Kosova në '90-tat.
Shkollimi i ndaluar, të drejtat elementare të jetesës të "anuluara me ligj".
Diku lexova se duhet së pari të pyesim a donë çamët bashkim apo jo.
Po si mund të bëhen pyetje të tilla kur edhe çamët janë si ne, po shqiptarë? Termi çam (se po më duhet të shkruaj gjëra të këtilla) është i njëllojtë sikurse me Kosovar, por në gjithë jemi Shqiptarë dhe jo vetëm populli që jeton në Shqipërine zyrtare të cunguar.
Dhe si përgjigje ndaj këtyre fjalëve dua të them një gjë.
Jam Shqiptar, sikurse kam të drejtë në Prishtinë, "duhet" të kem të drejtë edhe në Preshevë, Ulqin, Tetovë, Tiranë e Janinë.
Janë troje të të parëve tanë, pse të mos luftojmë?
Nuk dua të humb seriozitetin e temës por kisha dashur të vë në theks edhe disa thënie komike serbe.
Është një barcoletë shumë e përhapur ndër ne.
Dy serbë nisen për në Hënë, e kur mbërrijnë atje njëri i thotë tjetrit.
- "Më duhet të të vras!"
- "Pse?" - pyet tjetri i çuditur.
- "Sepse thonë "ku ka varr serbi është tokë serbe".
Kjo barcoletë është shpikur nga boshnjakët.
Me gjithë respektin më falni që dola nga tema.
Prandaj, kur të gjithë ne e dimë se sllavët nuk e kanë vendin në këto anë, pse ata të kenë të drejtë në trojet tona më tepër se ne?
Pse të mos luftojmë për troje tona?
Serbët thonë ku ka varr serbi është tokë serbe, pse ne të mos luftojmë për tokat e të parëve tanë?
Historia na jepë këtë të drejtë.
Dodon i nderuar, jam me ty në mendimet tuaja se si të ngrisim çamët.
Leka nga Prishtina
Ti Shqipëri më jep nder më jep emrin Shqipëtar.
Krijoni Kontakt