Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Për: Rama duhet të mbajë premtimin , mjaft me gënjeshtra !

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Nuk eshte 20% or jo, pasi aq qe ne kohen kur Berisha ishte ne pushtet. Sot eshte me i larte se 20% pasi nga 1 janari, Rama rriti taksat e konsumit te gjere, kafene, naften, benzinen, alkoolin, tarifat neper dogana, dhe kjo do te coje ne rritjen e cmimeve me shume se 20%. Dhe jo vetem kaq, por Berisha vertet i mbante TVSH mbi mallrat e konsumit te gjere, por u jepte edhe pensionisteve e buxhetoreve nje rritje rroge cdo korrik qe te balanconte fuqine blerese te konsumatorit me rritjen e cmimeve.

Albo
    Albo, këtu mëndjen

Po flasim për TVSH dhe jo për rritjen e çmimeve të produkteve. TVSH-ja është 20%, të tillë e bëri Berisha !!

Niveli i TVSH-ës për vëndet e rajonit !

Shqipëria - 20%

Kroacia - 10%

Rumania - 9%

Sllovenia - 8.5%

Serbia - 8%

Mali i zi - 7%

Bullgaria - 7%

Greqia - 6.5%

Maqedonia - 5%

http://www.ata.gov.al/ekon-ata-mbajt...mit-13540.html
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Ore veri cfare emri te duash takses. Ne fund te dites, te gjitha taksat mblidhen, qofte kjo takse TVSH-je, qofte kjo tatim ne dogane per ate mall, qofte kjo taksim per naften qe atij biznesit duhet te harxhoje per te transportuar ate mall, e te gjitha keto mblidhen ne nje cmim. Dhe ai cmim i ka te gjitha taksat qe mbledh Qeveria e Rilindjes ne cdo hap. Dhe ai cmim paguhet nga ty, qytetar i atij vendi. Nuk e paguan biznesi, biznesi zbaton rregullat e ligjet qe nxjerr qeveria, e ta rrit cmimin ty, e ato para qe ti vjel ty takse ia jep shtetit.

Ajo qe Albo po te thote, qe ti nuk kupton, eshte qe nga 1 janari TVSH-ja ka ngelur ne vend, por jane rritur te gjitha taksat e tjera biznesit. Dhe biznesi keto rritje po ti kalon ty si konsumator kur shkon e blen ate mallin me cmim me te larte.

Po ti vazhdo ne autobuz, tek TVSH-ja mbaju!

Albo

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Albo, këtu mëndjen

Po flasim për TVSH dhe jo për rritjen e çmimeve të produkteve. TVSH-ja është 20%, të tillë e bëri Berisha !!

Niveli i TVSH-ës për vëndet e rajonit !

Shqipëria - 20%

Kroacia - 10%

Rumania - 9%

Sllovenia - 8.5%

Serbia - 8%

Mali i zi - 7%

Bullgaria - 7%

Greqia - 6.5%

Maqedonia - 5%

http://www.ata.gov.al/ekon-ata-mbajt...mit-13540.html
    TVSH ne Kroaci nuk eshte 10%, por 25%...
    10% dhe 5% eshte TVSH e reduktuar, qe vlene vetem per produkte/sherbim te caktuara.
    E njejta vlene edhe per Greqine, ku TVSH eshte 23%, ndersa TVSH e reduktuar 13% dhe 6,5%
    Ne Rumani TVSH eshte 24%, ndersa TVSH e reduktuar 9%.

Nuk krahasohet TVSH e rregullt e Shqiperise (20%) me TVSH-te e reduktuara per disa produkte/sherbime ne vende tjera.

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Për ç'reduktim e ke fjalën ? TVSH mbi mallrat elektromekanike ?

Ne po flasim për ushqimin, Ilaçet dhe energjinë dhe për këto produkte vlen tabela e shifrave që solla më lart, për gjithë rajonin !

Nëse qeveria ballancon zbritjen e TVSH-ës për produktet ushqimore dhe Ilaçeve, me ngritjen e TVSH-ës për Alkol,cigare, bizhu etj mallra qefi , nuk më bëhet vonë fare se qefi paguhet më shtrejt gjithnjë lol. Bile do të ishte një zgjedhje e shkëlqyer për të mos e paksuar akumulimin e të ardhurave në arkën e shtetit !!

Por edhe sikur të ishte ashtu si thua ti, a mund të krahasohet niveli ekonomik i Kroacisë dhe Greqisë me tonën ? Sa është paga e një puntori të thjeshtë në këto dy vënde dhe sa është te ne ?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Wordless : 01-07-2014 më 04:34
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Wordless, nuk na u pergjigje:

- A jane rritur cmimet me rritjen e taksave nga qeveria ne 1 janar dhe sa jane rritur?

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Ketu mund te shikoni ndryshimet e cmimeve per cdo muaj qe nga viti 2007 e deri ne maj 2014

http://www.bankofalbania.org/web/Time_series_22_2.php?evn=agregate_detaje&evb=agreg ate&cregtab_id=626&periudha_id=1

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Për ç'reduktim e ke fjalën ? TVSH mbi mallrat elektromekanike ?

Ne po flasim për ushqimin, Ilaçet dhe energjinë dhe për këto produkte vlen tabela e shifrave që solla më lart, për gjithë rajonin !
    TVSH baze ne Shqiperi eshte nder me te lartat ne rajon dhe Evrope, por jo me e larta...
    Ne krahsim me shumicen e vendeve tjera, ne Shqiperi nuk ka TVSH me te ulet per produkte si buka, uji, ilacet etj.

Nëse qeveria ballancon zbritjen e TVSH-ës për produktet ushqimore dhe Ilaçeve, me ngritjen e TVSH-ës për Alkol,cigare, bizhu etj mallra qefi , nuk më bëhet vonë fare se qefi paguhet më shtrejt gjithnjë lol. Bile do të ishte një zgjedhje e shkëlqyer për të mos e paksuar akumulimin e të ardhurave në arkën e shtetit !!
    Qeveria apo ekspertet e qeverise dhe ministrive perkatese sigurisht se i kane te dhenat me te sakta se une dhe ti, se cilat do te ishin efektet buxhetore te zbritjes/rritjes se TVSH-se per produkte te caktuara...
    Buxheti i Shqiperise, edhe pse nuk kam informata te sakta apo te peraferta, sipas gjases eshte mjaft i varur edhe nga konsum i produkteve dhe sherbimeve me te nevojshme. Kur kemi parasyesh edhe traditen qe pagesa e cdo tatimi, edhe e TVSH-se, te mos kryehet ne rregull, me kohe, te manipulohet etj., atehere arsyja per moszbritjen e TVSH-se per produkte te caktuara mund te jete pikerisht edhe efekti negativ ne buxhet.

Nuk e besoj qe qeveria nuk do te kishte interesa te zbriste TVSH-ne per disa produkte ushqimore dhe sherbime.
    Eshte e mundur qe e kane lene per ndonje periudhe te zgjedhjeve te ardhshme lokale apo qendrore!

Por edhe sikur të ishte ashtu si thua ti, a mund të krahasohet niveli ekonomik i Kroacisë dhe Greqisë me tonën ? Sa është paga e një puntori të thjeshtë në këto dy vënde dhe sa është te ne ?!
    Pagat nuk jane faktor i vetem percaktues i nivelit te TVSH-se...
    Shembull i Zvicres, ku TVSH me e larte eshte vetem 8%, TVSH mesatar 5% dhe me uleta vetem 2,5% e ben te qarte se paga e larte nuk do te thote edhe TVSH e larte. E kunderta eshte ne Norvegji, ku edhe paga eshte e larte edhe kostoja e jeteses mbi 50% me larte se mesatarja e Evropes, dhe TVSH megjithate eshte 25%.
    Por, edhe ne Norvegji ekzistojne edhe TVSH me te uleta per produkte te caktuar (11% dhe 7%).

Sidoqofte, edhe Shqiperia do te duhej ta zbriste TVSH-ne per disa produkte ushqimore etj., per t'i ndihmuar se paku disa shtresa te caktuara te popullsise.
    Krahasimi i thjeshte i Shqiperise me vende qe kane TVSH te ndryshme, megjithate, eshte i padrejte. Sepse nga TVSH 20% sigurisht se perfitojne disa dege te industrise, te cilat eventualisht do te duhej te ngarkoheshin me 1-5% me shume, ngjashem si ne mjaft vende tjera, per te balancuar zbritjen e TVSH-se per produkte ushqimore.
    Nje mundesi tjeter do te ishte pergjysmimi ose zbritja e TVSH-se aktuale nga 20% ne 10%, 15% apo 17%. Kosova p.sh. ka TVSH 16%.
    Ndersa Kina dhe Kanada vetem 5%!
    Me vetem 5% Shqiperia sigurisht se do ta demtonte buxhetin dhe nuk do ta fitonte statusin si kandidate per anetaresim ne BE!

18 vende te BE-se kane TVSH normale me te larte ose dukshem me te larte se Shqiperia, 6 tjera ekzakt sa Shqiperia, 3 1-2% me te ulet dhe 1 (Luksemburg) 15%.
    Me perjashtim te Danimarkes (25%) te gjtha kane TVSH me te ulet per produkte te ckatuara ushqimore etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 02-07-2014 më 21:27

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897

prisni tha prisni, akoma nuk keni pare gje...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Su: Europe
    Postime
    143

Një pasagjer shqiptar që udhëton me avion nga aeroporti Nënë Tereza drejt destinacioneve europiane paguan të përfshirë në këtë biletë: taksën aeroportuale 19 euro, taksën e ngritjes së avionit 12 euro dhe atë të uljes së avionit 9 euro, plus koston e shtuar të karburantit, i cili në Shqipëri është 25% më i shtrenjtë se në Europë.

Këto janë disa prej arsyeve se përse shtetasit shqiptar kanë nisur gjithmonë e më shumë të prenotojnë fluturimet nga Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës, jo vetëm për destinacionet drejt Europës, por edhe drejt kontinenteve të tjera.

Madje, edhe agjencitë turistike shqiptare kanë filluar që të ofrojnë shërbime udhëtimesh turistike nga aeroporti i Prishtinës, duke siguruar udhëtimin me autobus nga Tirana në Prishtinë. Shkurtimi i distancës rrugore mes dy vendeve, po bën që aeroporti i Prishtinës të funksionojë si low cost, duke kryer atë funksion që realisht mund ta bënte Aeroporti i Kukesit, por ky i fundit nuk ka të drejtën e fluturimeve ndërkombëtare.

i/e regjistruar Maska e par
    Anëtarësuar
    10-09-2010
    Postime
    818

kulmi I korrupsionit neper spitalet tona, mbreme ne spitalin e durresit , marrin pacientin dhe e fusin dhe e bejne operacion vetem qe te marrin ca para, nderkohe qe analizat tregonin qe vuante nga melqia, dhe me keqja eshte se pacienti nuk kishte sherim dhe pranuan qe e hapen per operacion por kishte qene e kot, por ama leket I moren nga te afermit e pacientit qe e ka jeten me te shkurtuar nga ky operacion idiotesk doktorresh.

lum ai shqiptar qe eshte larguar nga ky vend I mbushur me pangopshmeri iluzionesh te parave te fituara padrejtesisht
    Morali & Miresia
    Virtyte te trazuara nga mendje te modifikuara.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •