Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 51
    i/e regjistruar Maska e deti_bajri
    Anėtarėsuar
    03-05-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    224

...

E nisa leximin e kesaj teme se prapthi, pra duke filluar nga komentet, derisa arrita aty ku duhej; ne vet esen e mrekullueshme! Kur mbarova, me erdhen ne mendje shume ide, pothuajse krejt jeta shqiptare e nderthurur mjeshtrisht, jeta e vjeter dhe e re, e vendosur ne medyshjet dhe mjedisin e paqartesuar gjeopolitik...

Elinda,

Ndoshta eshte gjeja me e bukur qe kane shkruar ndonjehere duart e tua. Sinqerisht, per mendimin tim, nuk ia vlen te ndalesh tek disa "komente kompetente", qe nuk jane te shkruara drejt, as ne planin morfologjik e sintaksor, pa menduar per sistemin e mendimit, qe eshte kryekeput i pakuptueshem.

Ne Tirane po botohet revista "Mendimi", nje reviste filozofiko-politike. E rralle ne llojin e saj, eshte vertet nje perpjekje serioze per te evidentuar mendimin filozofik dhe politik, shqiptare dhe te huaj...ne sherbim te vlerave me te mira, pikerisht te atij mendimi se cfare i duhet me shume vendit tone, ku jemi, dhe ku duam te shkojme. Marrin pjese emrat me te njohur te mendimit shqiptar.

Te ftoj te bashkpunosh me kete reviste, duke filluar pikerisht me kete ese filozofike.
    Shtepia e vjeter

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    pritni
    se hoxha e prifti hala s'kane pi kafe
    pa shku she nalbani e me hy n'llafe
    presin me ardhe Mendimi nga Tirana
    e me iu ndie zani ne shtat' ballkana

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    illirian.... nuk me njeh kujton se me njeh. Ti tash ke harruar edhe gruan qe dikur i thonin gruaja jote.... jo me te me njohesh mua....
    ...
    mos rri ma vetem... mos thuj se e njeh kanunin , katunin, etj etj...se ka gjasa as veten nuk e njeh...
    ....
    flm Bel Ami (me dolen fjalet e tua te kahreshme )
    flm Shen Alban, e besoj krejt shumeate fjalen tende te fundit (se po te me thote illirani "bukur" duhet me patjeter te mos jem ne rregull)
    det' flm per mendimin dhe ftesen....
    ...
    Zana e Vizitorit, te pershendes dashamiresi, dhe krejt dashamiresisht te kam kuptuar edhe une (jo vetem illiriani) ose duhet te them te kam kuptuar ne menyren time, krejt ndryshe me Illiranin... (ilriani eshte i ashtuquajturi, "poet" i ashtuvequajturi "gjuhtare" I ashtuvetquajturi "mendja e kombit"
    edhe per pak desh thashe nezir m.uti....
    he he he
    Nezir, kam pyet per ty intelektual nga kosova ...me beso, e para duhet me dite se as nuk e kishin iden se kush eshte nezir myrtaj.... dhe ndonjani qe e kishte ide rreth emrit nezir myrtaj thonin "ku dreqin e njeh, ai eshte nje skizofren monstruoz, nje medioker dhe nje llapaqen"""""
    besoje se kete pershtypje kane ato qe te njohin .
    ....hajt plak shko ke gruaja e ke kalamajt e lene forumin se nuk behesh se nuk behesh ai qe kujton se je.
    ik.....turru!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    ha mace elinda, ha mu nen hambar

ta kuptoj shqetesimin tend, e perseri te them me fal...
    nuk eshte veshtire te kuptohesh edhe nga lexuesi me i thjeshte edhe ketu ne forum... mos e dvet se te kallxon vet, macia

sa per hulumtimin tend macia elinda & co, per njohjen time ne Kosove, qe paske bere, atje ka edhe magjup shkije, po ti paske harruar te pyesesh per mua ne universitet e institut albanologjik, ne Lidhjen e shkrimtareve te Kosoves...ne revistat letrare ne Kosove JETA E RE /disa vjet i kam prij revistes me krijime artistike, FJALA etj., nga viti 1972, nga mosha 18 vjecare, ne theatrin popullor... - moj macia elinda & co - edhe ne Shqiperi poashtu ne arkivat e rrejtit teveviziv, 1 ore portret filmik ne eter e arkive, ne Radio Tirane (1992) nje ore ne eter e arkive, audiokasete me recitime poezishe te mia, me redaktoren, Eliza Musten, e aktorin Kastriot Ēaushin, ne Lidhjen e shkrimtareve e artisteve te Shqiperise, edhe ne Shkup poashtu ne Shoqaten e botuesve shqiptare... nuk paske pyetur ku duhet macia elinda&co...

per te gjitha keto ekzistojne dokumente te gjalla, moj macia_blu elinda&co....edhe ekzistoj une ne kulmin e fuqise se jetes - po ti paske fole ndoshta me magjup shkije...e ato informata tuaja ndoshta jane te rrejshme, paske pyetur ndoshta spiujt e shqipfolesit, ndoshta edhe ne Gracanice e Mitrovice veriore, po pse jo edhe ne Tirane
    ke plot shoke tuaj me comp., qe keto dite po lidhen me biznesmen serb, e cka ta don shpirti ty...ti ende nuk po din me kend po flet...te paskan bere vegel macjo elinda...se nuk pate zor te hyjsh ketu...

edhe sot jam plot vrull e energji, me te gjitha te mirat e kesaj bote qe i duhen njeriut, me dhunetine e natyres...djale kosove e djale shqiperie me thone, sinqerisht ta them, per hire te lexuesve e kunder informatave tua te rrjeshme...

tjeterhere kur te shkruaj te behet terrsysh,...po mos e qo me gjat... pis macio e ha, se ke kohe, prifti me nje hoxhe ende nuk kane pire kafene...

te thashe, mos e zgjat me shume se ta bej terrsyshe, ngase u bere vegel elinda&co...

perseri te them me fal...se une kam me kend te rrij, te flas, te bashkepunoj, te jetoj, te dashuroj, te aktroj, te studjoj...edhe e kam deren hapur ne Kosove e Shqiperi, ne te gjitha trojet shqiptare ballkanike, sepse atdheun e ndjej, si trupin tim, cdo pjese e atdheut shqiptar eshte pjese e trupit tim, qe ku ta theresh me dhemb...maciooooooo paske hyre nen sofer te huaj...

udhambare, pa mua elinda!

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    se desh harrova e paske ngaterruar adresen elinda marku, macia_blu&co...une nuk jam ai Nezir Myrtaj (me j), sepse ai eshte tjeter ne Prishtine a ku eshte...redaktor i nje radioje ne Prishtine, e ish-gazetar, e gazetar i gazetes ''Zeri i Kosoves''

kurse,

une jam prof. Nezir Myrta, ku edhe ne internet, mjafton te shkruash emrin e mbiemrin (pa j), e dalin disa shkrime te mijat...ne dy faqe (1,2...)

terhiqu macua_blu&co, elinda marku!

i/e regjistruar Maska e Andrra e Jetes
    Anėtarėsuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Mace,pergezime ne levrimin e esese e cila eshte nje nder zhanret me aristokratike ne mbreterine e letrave.E shoh se ke pse te kerkosh ne kete fushe,mos u ndiko nga theniet e ndryshme,vazhdo po te them se me ke pelqyer.Problemi eshte se shqiptaret duan patjeter te identifikojne deri edhe artin me vetveten dhe nga kjo lloj perspektive bien ne pozita subjektive e nganjehere qesharake,psh eseja eshte zhaner letrar me shume se kritik dhe si e tille eshte fiksion,krijim dhe nuk i duhet nenshtruar atyre parametrave te gjykimit logjik sepse nuk eshte ne asnje banke te te akuzuarve,eshte art,ndijohet ose jo,nese dikush nuk e ndijon duhet te fajesoje shqisat e veta dhe jo artin!Per ata qe ēoē thane per gegnishten e tjera diskutime u duhet kujtuar se gegnishte flasin nja pese milione shqiptare dhe po ashtu shkrimi i pare e shume shkrime tjera mbas tij ishin gegnisht,nese nuk mund te lexojne sot eshte faji i tyre!Ndersa prifti e hoxha ne traditen shqiptare kane pire kafe ndonjehere edhe raki fshehtas neper qela por e kane pire...

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    te terhiqem apo te them emrat e magjypeve qe me kane treguar se kush eshte nezir myrta(.... bash anetare te lidhjes se shkrimtareve te kosoves, dhe njeri nga bashkepunetoret e revistes ne fjale. I dashtun nuk terhiqem aspak, ai qe duhet te terhiqesh je ti. Kot e ke sjell biografine dhe titullin e vetvendosur profesor....(sikur te ishin profesoret si ti, medet hallit)
    tadish qe nuk te lexova krejt se je i neveritshem, me shkon bark kur te lexoj keshtu qe lih sate dush, desha vetem me te ba me dit se ato qe kam pyet per ty jo vetem qe nuk jane magjyp por jane pikerisht ato qe te njohin krejt nudo.
    tjetra...se si i ke hyre ne TV shqiptare e di mjaft mire....ke pagu do kokrra markash e ke dal dhjet min ne tv, ete kane recitu dy vargje (...) shif me cka mburresh!piha.
    Besoje se je Hic ..... shyqyr qe u takove me internetin per te genjyer veten ngushellueshem , duke i mbushur mendjen vetes se po botohesh e po lexohesh.... (ato qe merren vertete me gjuhesi e peshtyn gjuhesine tende, ato qe merren me letersi e pjerdhin krijimtarine tende, e ato qe merren me skenen e urinojne rrolin tend dhe aktorllekun....le me pastaj po te flasim per shqiptarizem .... qe ti je zosia e shkaut rastesisht i lindun ne vendin ku folet shqip.
    .....
    .....
    pra je
    SKIZOFREN, LLAPAQEN, MEDIOKER.....mos me nxit ma .... se u lodha duke ndejt ne terrin tend.(se ma imponon kur me thu mbylle gojen)
    Une jam elinda marku.......pa asnje titull pa asnje epitet nga ato qe i ve ti vetes. Thjesht elinda marku (plas nga inati se emrin e kam shume te bukur, mbiemrin shume te fisshem)
    Macia blu eshte ajo qe te nxjerr syte ose qe te ve syte per te pare te verteten lakuriq.... ja keshtu si po te shoh ty....lakuriq me vec lekuren e qelbur pucrra pleshtash...
    Pra edhe nje here.... Jam thjesht elinda marku, qe me vjen marre me e genjy veten duke thene ashtu si thu ti per nezirin.
    O burre e keqja jote eshte se ti nuk justifikon as shkollen ("universitetin " qe ke ba , me mendimet , krijimet, apo studimet e tua)Universitetin e pakta qe te ka mbet ta justifikosh eshte me heshtjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
    Eshte burreri edhe heshtja....(po ku di ti pune burrash, ti je llappaqen)
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    Nihma e Zotit!

" Prej nj' shpatit t'i lshova syt'
    e kur t'i pash' o rruzat nė fyt
    .............................................
    .............................................
    djal' i dadės o mos u habit, eeeee"

xingli-xingli-xingli-xingliiiiiiiiiiii

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Mace,

profesori ne nje polemike me mua tha: folja me qepe dhe bima qepė jane sinonime. Une i thash se jane homonime, ai nuk e pranoi. Pastaj homonimin qe vjen nga greqishtja e quante Njeri, nga latinishtja. Tani jemi ne polemike dhe une them se kompozita Idoevropiane ( per gjuhet ) dhe indogjermane jane sinonime, ai thot jo! Une i solla citatet, ai me ofendoi.

Keto t“i permenda vetem per te treguar se nje njeri i shkolles fillore e din se me qepe dhe qepa nuk jane sinonime, por homonime, por kryealbanologu nuk e din...etj

Une jam perpjekur tash e tre muaj ta edukoj, dhe nuk i kam humbur shpresat, nje dite do t“i arrije, mirepo tani se shpejti do t“i mbaje mesminin e nėntė nga linguistika e te dhjetin nga edukata! Se ka nevoje! Mos u lodh me te se ky eshte kryeprovokatori i internetit! Ky nuk i pranon faktet shkencore, e si do te pranoje disfata morale! Ky nuk ka te botuar askund asgje! Kjo eshte e verteta. Ai qe ka lexuar shkarravinat e tija gjuhesore , e konsiderojne te dalldisur!

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    prifti pinkafe me nje hoxhe e klyshet kthisin mbi filxhana
    ja thema juaj horak klysh te mbushur pleshta

macia elinda marku edhe kete fjalor tendin perseri mbaje ne balle
    se e atille je ti, plas se ti nuk vjen ne shprehje...

poashtu vlen edhe me kete tjetrin shen si ti...

prifti e hoxha pine kafe
    e klyshet kthisin n'llafe..............................

tjeter pritoj me i preke germat per juve

hahahaaaaaaaaa kendo lumi kendo se e paske zerin piskaje

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Spiro Prifti, mjeku qė shėroi me qindra pacientė ..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 03:07
  2. Prifti i Fiksit dhe misioni i gazetarit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-11-2005, 14:38
  3. Profesor Ilia Prifti, 40 vjet si mėsues fizike
    Nga Albo nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 02:50
  4. Prifti grek seks me djemt e Korces
    Nga altin55 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 04-04-2005, 17:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •