Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 51
    El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    (me e dobet se pjsesa e pare, mu harxhu koha ne kafe .... teprica nuk me mjaftoji ta shkruaja si duhej)
    ....

Ne e kemi preardhjen prej Zotit, ose prej kafshes(majmunit). Mbasi ende besohet ne te dyja alternativat.Akoma njerezimi grumbull nuk ka zbritur, ose nuk eshte ngjitur ne nje pergjigje abolute.Ka ende nga ata qe zbulojne ne veten e tyre shenja te Zotit dhe pohojne se njeriu e ka prejardhjen nga Zoti, ashtu sic ka edhe nga ata qe zbulojne ne veten e tyre shenja te majmunit dhe pohojne rrjedhimisht se njeriu e ka prejadhjen nga majmuni. Kur te verbohet njera pale e te mos i shoh dot shenjat, ta zeme te majmunit, ka me u besu absolutisht preadhja nga Zti. Po ruajna o Zot prej verbimit ato qe shohin shenja te tuat ne vete.
    (kurse une ka gjasa te jem djalli se here here nuk shof asnje shenje as nga te majmunit as te Zotit, ose kur i shoh i shoh edhe te Zotit edhe te majmunit njeheresh.... megjithemend mund te jem djalli...lol)
    ...
    Megjitheate , sot ne kafe me punetoret, rrecitues te bibles dhe te kuranit, mbeta prap e dyzuar.Ndoshta bej mekat tiu tregoj, se te dy me shume kishin shenja te dukshme te majmunit se sa te zotit, ndonese zotin e pergojonin, si te ishte nje mbret qe i paguan(ta zeme me premtim per parajse), por qe mjaft pak folen per parajsen (ndoshta kaq sa edhe besonin ne te)
    Te dy rrespektonin Zotat e njeri tjetrit.Sipas asaj qe pashe kuptova (ndoshta keqkuptova)del se paska dy zota.(dmth disa...)Sa zota ka pra??????????
    Me duket se secili ka zotin e vet. ose perndryshe secili eshte Zot.

Hakmarrja*
    hak marr ja (ja=shife si marr hak)!!!

Njeri propozon me e vra hakmarrjen. Ne kanun thuhet .... "para se te nisesh me e vra dike, e pakta duhet me dite i biri i kujt eshte".Keshtu ndoshta edhe per hakmarjen , duhet me dite....!
    ...
    Fillojme prej atje ku e ka zanafillen propozimi. Ai qe tha i pari me e vra hakmarrjen kembengul se hakmarrja eshte shtazeri.Si rrjedhoje njeriu qe predikon per besim abolut te preardhjes nga zoti, pohon nje shenje te kafshes...Hakmarja shtazeri. dhe e ngas per nje shembull.
    Shembulli qe me ofroi; Luani.
    Ne nje familje te madhe luanesh, ne nje pyll te madh, afrohet nje luan tjeter prej nje pylli fqinj, dhe e shqyen nje kelysh. Luani prind sulet luanit sulmues.(ndoshta luani prind qe me te drejte iu sul sulmuesit, vritet, ndoshta luani sulmues e drejtesia mbyllet ciklisht.... nese nuk ndodh kjo e dyta.... te gjithe luanet perzihen e hakkmarrja vazhdon.... mish mash)

"mundet qe hakmarrja eshte kafsheri, po jo absolutisht....(shtoj une)

Nese Zoti na krijoj me shenja kafshesh 9si psh hakmarrjen ) i bie qe zoti ose nuk eshte i persosur, ose ka bere pune shkil e shko kur na beri ne.(si nganjehere shpesh une kur shruj ne forum....lol)
    (Puna ime shkil e shko, shenje e Zotitprej ku besokam nje minutse njeriu absolutisht e ka preardhjen nga Zoti, ne minutin tjeter i hamerrem atij qe ma shan punen...hakmarja shenje e kafshes.)

Qe kur filluan te ndaheshin njerezit ne grupe, fise....individe e qe kur lindi emri, gjejme plot njerez ne shume gjuhe , qe quhen luan, leone..etj.ndersa asnje njeri nuk quhet Zot(ndoshta ngaqe quhen te gjithe zoter, ndoshta ngaqe kam vetem nje Zot) ose Jezus. Pse?

"Hamkamrja e Zotit"
    Shembull;
    Ne nje fshat andej nga ne (per te mos thene ne fshatin tim), kur u shemben kishat dhe besimet, kur e vrane priftin, e kur ia grisen kemishen zotitpervecse deshmojne se , mbajti mot i keq(vaji qe zor se ka me pushu, ende thone e shihet se vajet s'kane pra')duhej nje njeri i pare qe te guxonte me e gjujt kishen, me i thy ikonat, e me e bind katunin se kisha eshte thjesht nje pale mure qe i kane ngrit njerezit dhe ikonat i ka punuar nje njeri si ne.(Si ai dmth).E mori ikonen e Shen Marise, prej lterit e e leshoj me force ne toke.E, megjithemend ikona u thy, prrrrrrrrrr, copa copa.(kushedi sa zemra u krisen , prrrrrrrrr!!!)
    E mor kryqin e drunjt e e hodh ne nje zjarr qe ulerinte ne oborr. U dogj kryqi.E shkuli rrumin e kembenos, mbasi kembona ish e rende sa as njeqind "trima" si ky nuk munden me e levize, shkul, megjithese nuk ishin njeqind si ai. E kembona mbeti.

Kaloji gjysma e njeqindvjetesisht e "trimi" qe kujtoji se ia mbushi mendjen katunditse ai qe e ka ngrit kishen e ai qe e ka punu ikonen ishte si ai qe e theu. U martu e lindi 8 vajza.U martu i vellai e lindi 5 vajza.U martu tjeteri vella e lindi 3 vajza.Njeri vella vdiq me kancer 28 vjec(c'djale flori ka qene) Vellai i vogel nuk ka as vajza.
    Me veshet e mij e kam degjuar plakun e kulles, kur erdh nje nate dimri, madje e mban mend ka qene nata mbas dites kur iu vu rrumi kembones te cilin e sollen nga vatikani,(rubik, 1994).
    Ate nate plaku i kulles erdh me sjelle nje gote te madhe me qumesht (mbasi i kish pjelle lopa, zakon me e nda bereqetin e bulmetin me fqinjin), tha; -Nikolle, hakmarrja e Zotit ka ra ne kullen time e jo vetem ne kulle po edhe ne vathe se as lopa nuk me ban vic mashkull.Po dal fare!!!
    Ne te vertete , jo vetem ai mendon ashtu, por te gjithe thone , se ka ra hakmarja e Zotit mbi to. E hakmarrja e Zotit eshte e madhe!
    Pra hakmarrja nuk mund te jete vetem shtazeri.

....
    v.o.
    Tiu them nje sekret?! besj ne Zot , MJAFT.Dhe besoj se zoti e ka kriju gjithesine, por nuk e di pse nuk mundem te besoj se bashke me gjithesine e ka kriju edhe njeriun.Te pakten njeriun , jo.Mua me duket se njeriu eshte krijuar vetvetiu si rival i zotit. Simbas meje te gjitha gjerat qe ka kriju zoti jane te persosura, more dhekafshet kane nje shkalle te paimagjinueshme persosjeje, vetem njeriu nuk eshte i persosur, pervec ne ate qe e ka kafsherore , trupin.

(kam shkrujt shkil e shko, mos te ngrihet ndonjeri me me sha, se hakmerrem....loooooooool).....

Ne biblen tone-kanun, hakmarrja eshte kapitull ne vete, cka domethene se hakmarrja mund te jete biblike, humane, dmth jo vetem shtazeri.
    (mos te guxoje kush me me sha kanunin,sidomos ato qe nuk e njohin....)----kjo , fjalia e fundit shume miqesisht, po sak terbohem me e sha kanunin pe e lexu te pakten!

vazhdon....(nuk e di kur)
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    Nuk ka shi sot

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Njeri me shpirt mace apo mace me shpirt njeriu?

Cfaredo te jesh, nje gje eshte e qarte. Vetem Zoti mund te te krijonte kaq te mire.
    Edi

Kacurrelsja Maska e Kiki
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Postime
    156
    Mace dua me te then nje sekret:
    Kur i zoti i dha nji qeni strehe dhe ushqim, ai (qeni) mendoi:
    Ky duhet te jete nje ZOT qe mua me trajton keshtu!!!!
    Kur i dha i zoti nje macej,e strehe dhe unshqim,ajo(macja) mendoi:
    Une duhet te jem nje Zot ,qe ky po trajton keshtu!!!!
    Mos e kruaj me tel me gjemba :D

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    shum i bukur shkrimi jot macja

Hena pse njerzit duhet ti shkruajne shkrimet si te pelqejne ty
    apo si tja u mori mendja atyre???????????
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

DeJaMe AmAr...! Maska e La rondine
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    Chihuahua
    Postime
    73
    O mace mos me thuaj qe ke lexuar kanunin time qafsh mua e merrje vesh?une e kam hapur njehere e nuk merrja vesh absolutisht asgje nga gegerishtja e perdorur aty.as durim ta lexoja nuk kisha fare se jo per gje po njelloj nuk kuptoja
    [size=0.6]DaCa O NoApTe As Fi PlEcAt
    DiMiNeAtA Ai StIi Ce-Ai Ce-Ai ViSa
    Si AdORmI aSa LaNgA InImA mEa!

Lasa LuMeA Sa ZiCa Ce VrEa
    N-o MaI cReDe AsCuLtA-Ti InImA
    StiI pReA bIne,NuMaI tIe Ti-As Da
    JuMaTaTe DiN pErNa MeA![/size]

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    la rondine, ndshta ngaqe jam gege. (eshte e vertete se ka gjuhe te vjeter, dihet se te gjitha gjerat qe sulmohen ...bahen te vjetra.... po gjitha cka mbetet bahet edhe ma e vlefshme se e gjitha)dmth e kam lexu, ty te kuptoj kur thua se nuk ke mund ta lexosh. Te kuptoj vertete !
    Kurdo qe do te mund ta lexosh , do besosh njesoj si une. Ose do te te duket thesar ne mos ashtu si me duket mua....
    perqafime, macia!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Maska e Liridona
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Mancester.Uk
    Postime
    165

la rondine

Edhe pse jam Dardane e kuptoj aq mire toskerishten.Pse?
    Sepse kam studiuar me deshire te tera dialektet e vendit tim.
    Ti qenke vajze e re dhe asgje ste mungon.Se paku mos trego injorancen tende.
    Liridona

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Liridona,

cdo njeri nuk ka studjuar dialektet e gjuhes shqipe dhe nuk eshte e domosdoshme. E domosdoshme eshte gjuha e sotme shqipe. NE e kuptojme , por per nje njeri qe flet toskerisht ne shtepi, per ate eshte shume i rende leximi se duhet te mirret jo me lexim (leximi behet rrjedhshem ), por me deshifrim, dhe aty humb vullneti per lexim.

Maska e Liridona
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Mancester.Uk
    Postime
    165
    Shen-Alban
    Me gjithese nuk eshte vendi ketu per te tilla diskutime,nuk mund te le pa te thene dicka:
    -Nese nuk e ke kembenguljen dhe deshiren te pakten mos fol.
    (per rendesin e te djeshmes apo te sotmes nuk po flas ketu)
    Liridona

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Spiro Prifti, mjeku qė shėroi me qindra pacientė ..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 03:07
  2. Prifti i Fiksit dhe misioni i gazetarit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-11-2005, 14:38
  3. Profesor Ilia Prifti, 40 vjet si mėsues fizike
    Nga Albo nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 02:50
  4. Prifti grek seks me djemt e Korces
    Nga altin55 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 04-04-2005, 17:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •