e kuptova ne c'kuptim e kishe... por prape preferova ta theksoja qe disa te tjere ndiejne e veprojne pa llogaritje...pa i peshuar "plusat" apo "minusat", pa bere krahasime, per te vendosur...por thjesht duke ndjekur ndjenjat e tyre...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga broken_smile : 26-06-2014 mė 16:36
Per cfare llogaritje e ke fjalen o diskoteka?
Feelings change - memories don't.
Interesante ne kete artikull eshte qe kryefjala eshte "AI" dhe "AJO" nuk zihet ne goje fare. Pra besoj se artikullshkruesi paragjykon se mashkulli eshte problemi i moslidhjes ne martese dhe femra eshte gjithmone gati, gjithmone e pergatitur per martese. Ne fakt, asnje njeri nuk eshte i pergatitur sic duhet per martese pasi asnje njeri nuk e di se cfare e pret kur martohet. Mund te kete krijuar nje ide duke vezhguar martesat e te tjereve, por asnje njeri nuk e di se cfare e pret te perjetoje ne martese dhe sa veshtiresi duhet te tejkaloje e japi zgjidhje.
Problemi qe une shoh me njerezit sot kur vjen fjala tek martesa eshte se ata kane humbur edhe vetedijen e marteses, dhe kur humb vetedijen, ke humbur gjithe te tjerat qe vijne me te, respektin ndaj njeriut e vete natyres se tij. Martesa nuk eshte thjeshte nje "akt ligjor" dhe as nje "akt shoqeror" e as nje "akt i diktuar nga natyra e njeriut". Martesa eshte e shenjte pasi eshte Zoti ai qe e ka bekuar ate dhe bashkimin e nje burri e nje gruaje, duke i bere nje. Martesa nuk eshte as mjeti me te cilin sjellim femije ne jete, eshte ushtrimi me i madh shpirteror i nje njeriu qe jeton ne bote. Nese Zoti i ka thirrur e bekuar nje cift ne martese, princi i kesaj bote perpiqet ne cdo menyre qe ti ndaje ata te dy nga njeri-tjetri.
Njerezit humbin besimin ne Zot, humbin dashurine hyjnore, dhe boshllekun e saj e mbushin me dashurine e vetvetes. Dhe ne kohen qe jetojme, pjesa derrmuese e njerezve jane te dashuruar me vetveten, qofshin keta djem apo vajza. Dhe ne mendjen dhe syte e nje njeriu te dashuruar me vetveten, martesa eshte sa e pa nevojshme edhe nje taksirat i madh per jeten e tyre. Si mund te jetoj une me nje njeri-tjeter e te prish rehatin tim? Si mund te martohem une me nje njeri-tjeter qe kerkon te sjelle femije ne jete? Pse te sakrifikoj une jeten time per bashkeshorten time dhe per femijet e mi? Jane vetem disa prej mendimeve qe degjon e lexon nga brezi i te rinjve sot.
Dhe kemi arritur ne ate pike, ku sot ne Amerike ka me shume njerez te vetmuar se sa njerez te martuar. Ka me shume shtepi me qen e me mace, se sa shtepi me femije.
Albo
Krijoni Kontakt