Pikė sė pari, unė nuk jam ateist, unė besoj nė Zotin por jo nė fetė asnjėrėn, dhe kėtė e kam shkruar dhe thėnė me mijėra herė deri mė tani kėtu nė forum dhe e them gjithkund, kjo ėshtė e drejtė e imja personale, dhe aspak antikombėtare.
Komuniteti Shqiptar nė botė pėrbėhet nga nėnkomunitete si ai shqiptaro-ortodoks, shqiptaro-katolik, shqiptaro-protestant,shqiptaro-islam, shqiptaro-bektashinj, shqiptaro-budist, shqiptaro-Zot, shqiptaro-ateist e ku ta di unė se ēfarė tjetėr, dhe njohja e nėnkomuniteteve nga njė anėtar i komuniteteve edhe pa qenė anėtar i tė gjithave ėshtė i domosdoshėm sepse ka tė bėj gjithė kohėn me ta. Kėshtu qė nuk mund ta pėrdorėsh kėtė arsye sepse nuk ėshtė arsye fare pėr tė mbrojtur e pėrkrahur njė tė huaj antishqiptar nė krye tė njė institucioni shqiptar.
Mbrojtja ime e kėtij institucioni shqiptar mund tė konsiderohet fyerje vetėm pėr antishqiptarėt por jo pėr shqiptarėt, e nėse jeni antishqiptar (ashtu sikur paraqiteni me mbrojtjen dhe pėrkrahjen e tij) edhe e konsideroni fyerje kėtė, dhe do ta keshė,keni kėtė lloj fyerje gjithmonė jo vetėm ju por kushdo tjetėr qė pėrkrah dhe mbron njė antishqiptar tė huaj nė krye tė njė institucioni shqiptar.
Kurse shqiptarėt-shqiptar dhe jo anti-shqiptar pjesė e drejtpėrdrejtė e kėtij komuniteti nuk e kanė konsideruar dhe nuk e konsiderojnė fyerje kėtė, bile pėrkundrazi vlerėsojnė lart dhe ēmojnė shumė ndihmesėn dhe pėrkrahjen time sa do tė vogėl nė largimin e tij nga institucioni ynė, gjė qė padyshim se do tė bėhet shumė shpejt.
Rrofshin vėllėzėrit shqiptaro-shqiptar ortodoks, se ata do ta dijnė ta bėjnė kėtė gjė shumė shpejt siē kanė ditur gjithmonė tė mbrojnė fenė e tyre dhe interesat kombėtare.
Krijoni Kontakt