Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 94
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Pikė sė pari, unė nuk jam ateist, unė besoj nė Zotin por jo nė fetė asnjėrėn, dhe kėtė e kam shkruar dhe thėnė me mijėra herė deri mė tani kėtu nė forum dhe e them gjithkund, kjo ėshtė e drejtė e imja personale, dhe aspak antikombėtare.
    Komuniteti Shqiptar nė botė pėrbėhet nga nėnkomunitete si ai shqiptaro-ortodoks, shqiptaro-katolik, shqiptaro-protestant,shqiptaro-islam, shqiptaro-bektashinj, shqiptaro-budist, shqiptaro-Zot, shqiptaro-ateist e ku ta di unė se ēfarė tjetėr, dhe njohja e nėnkomuniteteve nga njė anėtar i komuniteteve edhe pa qenė anėtar i tė gjithave ėshtė i domosdoshėm sepse ka tė bėj gjithė kohėn me ta. Kėshtu qė nuk mund ta pėrdorėsh kėtė arsye sepse nuk ėshtė arsye fare pėr tė mbrojtur e pėrkrahur njė tė huaj antishqiptar nė krye tė njė institucioni shqiptar.
    Mbrojtja ime e kėtij institucioni shqiptar mund tė konsiderohet fyerje vetėm pėr antishqiptarėt por jo pėr shqiptarėt, e nėse jeni antishqiptar (ashtu sikur paraqiteni me mbrojtjen dhe pėrkrahjen e tij) edhe e konsideroni fyerje kėtė, dhe do ta keshė,keni kėtė lloj fyerje gjithmonė jo vetėm ju por kushdo tjetėr qė pėrkrah dhe mbron njė antishqiptar tė huaj nė krye tė njė institucioni shqiptar.
    Kurse shqiptarėt-shqiptar dhe jo anti-shqiptar pjesė e drejtpėrdrejtė e kėtij komuniteti nuk e kanė konsideruar dhe nuk e konsiderojnė fyerje kėtė, bile pėrkundrazi vlerėsojnė lart dhe ēmojnė shumė ndihmesėn dhe pėrkrahjen time sa do tė vogėl nė largimin e tij nga institucioni ynė, gjė qė padyshim se do tė bėhet shumė shpejt.
    Rrofshin vėllėzėrit shqiptaro-shqiptar ortodoks, se ata do ta dijnė ta bėjnė kėtė gjė shumė shpejt siē kanė ditur gjithmonė tė mbrojnė fenė e tyre dhe interesat kombėtare.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Qe kur feja eshte futur ne interesat kombetare?

Nese nuk e ke vene re, feja i percan shqiptaret dhe nuk i bashkon dhe detyrimisht nuk ka se si te jete brenda interesave kombetare por brenda interesave individuale te cdo shqiptari qe zgjedh e mbron ate fe qe i pelqen.

Nese do te ndiqnim te njejten llogjike sic ndjek ti, atehere do te na duhej qe tu mesonim besimtareve muslymane shqiptare te luten ne gjuhen shqipe dhe jo ne ate arabe, katolikeve te mos perdorin fjalet latinisht dhe orthodokseve te mos perdorin fjalet e greqishtes se lashte. Te gjitha keto do ti benim ne kuadrin e "interesave kombetare" ku Shqipja eshte gurr i themelit apo jo? Pra me pak fjale do te "shqiptarizonim fete", ato fe qe nuk i besojne vetem shqiptaret por mbare bota.

Mendoje pak me thelle dhe asnjehere mos e bej ate gabim qe te futesh fene brenda interesave kombetare pasi shqiptaret nuk ndajne te njejten fe. Pike.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113

Me vjen keq......

Djema me duket se kemi arritur ne nje nivel qe te prodhojme shume politike dhe nuk jemi ne gjendje te konsumojme as 1/10 e asaj qe prodhojme...Ajo qe doja te thoja eshte se Greqia dhe Shqiperia ose me sakte greket dhe shqiptaret jane dy popuj qe bashkejetojne ne keto troje qe nga lashtesia e deri ne ditet e sotme dhe sigurisht qe do te vazhdojne te jetojne edhe ne te ardhmen..Degjohen zera ketu ne Greqi per "Vorio Epir" dhe degjohen zera ne Shqiperi per Cameri etj...Per mendimin tim do te ishte me e vlefeshme qe para se te merreshim me fete te merreshim pak me Shqiperine dhe antarsimin e saj ne familjen EUROPIANE, se nese nje dite Shqiperia arrin te futet ne Europe do te pushoje se egzistuari ideja 'vorio Epir" pasi Shqiperia dhe Greqia do jene dy vende te Bashkimit Europian dhe nuk do kishte kuptim njera te kishte pretendime territoriale ndaj tjetres kshu qe do pushonte se egzistuari frika dhe dyshimi i disave nga te dyja anet e kufirit....Prandaj besoj se eshte me e rendesishme qe te bisedojme per menyren se si do te ariijme ta zhvillojme Shqiperine tone, sepse realiteti eshte me te vertete i hidhur dhe pasi te kemi analizuar gate e gjere kete teme qe eshte shume prioritare me vone te merremi nese ia vlen sigurisht me kishen ortodokse dhe me konkretisht me Kryepeshkopin Anastasios....

E kam theksuar dhe me siper qe Kryepeshkopi Anastasios nuk eshte nje njeri i zakonshem eshte nje njeri qe mban mbi vehte shume tituj shkencore, gjithashtu eshte antar i Akademise se Athines etj...Sa per punen e tij ne Shqiperi di qe ka punuar mire dhe persa i perket akuzave dhe dyshimeve ndaj tij nuk kam informacion kshu qe nuk mund te jap mendimin tim mbi kete ceshtje.Nese vertete qendrojne keto akuza atehere pse nuk publikohen ne shtypin shqiptar, dhe pse shteti shqiptar nuk merr masa?
    GEZUAR PASHKET TE GJITHE BESIMTAREVE KRISTIANE!

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar mė parė nga Albo
    Qe kur feja eshte futur ne interesat kombetare?

Nese nuk e ke vene re, feja i percan shqiptaret dhe nuk i bashkon dhe detyrimisht nuk ka se si te jete brenda interesave kombetare por brenda interesave individuale te cdo shqiptari qe zgjedh e mbron ate fe qe i pelqen.

Nese do te ndiqnim te njejten llogjike sic ndjek ti, atehere do te na duhej qe tu mesonim besimtareve muslymane shqiptare te luten ne gjuhen shqipe dhe jo ne ate arabe, katolikeve te mos perdorin fjalet latinisht dhe orthodokseve te mos perdorin fjalet e greqishtes se lashte. Te gjitha keto do ti benim ne kuadrin e "interesave kombetare" ku Shqipja eshte gurr i themelit apo jo? Pra me pak fjale do te "shqiptarizonim fete", ato fe qe nuk i besojne vetem shqiptaret por mbare bota.

Mendoje pak me thelle dhe asnjehere mos e bej ate gabim qe te futesh fene brenda interesave kombetare pasi shqiptaret nuk ndajne te njejten fe. Pike.

Qė tė mos lejojmė pėrēarjen e shqiptarėve nėpėrmjet feve nuk duhet tė lejojmė tė huaj nė institucionet fetare shqiptare, sepse ėshtė njėlloj sikur tia lėsh nė duar financat njė hajni tė njohur shumė mirė nga tė gjithė.
    Mos tė harrojmė se jo vetėm shqiptarėt kanė shumė fe, ka shumė popuj qė kanė shumė fe por ata nuk pėrēahen sepse nuk lejojnė tė huaj nė krye tė institucioneve fetare, dhe kjo ėshtė ajo ēfarė duan dhe kėrkojnė shqiptarėt-shqiptar dhe shqiptarėt-ortodoks.
    Askush nuk tha qė tė ndėrrohen gjuhėt me tė cilat luten besimtarėt shqiptarė tė feve tė ndryshme dhe tė shqiptarizohen fetė, por ne jemi duke thėnė dhe kėrkuar largimin e atij bastardit nga institucionet fetare, por edhe kėrkesa e gjuhės nė institucionet fetare ėshtė shumė e drejtė pėr aq sa mund tė zbatohet, nė maksimum.
    Nuk e fus fenė brenda interesave kombėtare ashtu siē ju qėllimshėm e keqinterpretoni, por pėrkrah dhe ndihmoj me aq sa kam mundėsi pėr tė mos lėnė fenė qė tė dal kundėr interesave kombėtare, si nė rastin e atij bastardit sė bashku me pėrpjekjet e tija tė dėshtuara pėr tė helenizuar shqiptarėt besimtarė tė kėsaj feje.
    Edhe njėherė rrofshin vėllėzėrit shqiptaro-ortodoks me plotkuptimin e fjalės se shumė shpejt do tė dijnė tia tregojnė rrugėn atij bastardit nga ka ardhur.

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Dhe edhe njė gjė, shqiptarėt tė ēfarėdo besimi qofshin ata, kanė interesa kombėtare tė njėjta sepse i pėrkrahin njė kombi, pra janė vėllėzėr nga gjaku, gjuha e tė gjitha, prandaj edhe i kanė pėrdorur, do ti pėrdorin edhe besimet e tyre pėr interesa kombėtare, dhe kjo ėshtė njė gjė normale dhe bėhet nga tė gjithė.

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    25% e popullsise shqiptare eshte orthodokse dhe te gjithe keta perbejne komunitetin orthodoks shqiptar. Te gjithe keta qindra mijra, kane 12 vjet qe mbeshtesin dhe respektojne Kryepeshkopin Janullatos fale punes se tij. Tani dalin 10 veta qe numerohen me gishtat e dores dhe kerkojne largimin e kryepeshkopit se nuk iu pelqen atyre se eshte "grek" dhe e lidhin kete me "interesat kombetare". Ju genjen mendja per kete.

Eshte e kote te argumentoj me gjate, Zoti qofte me ju!

Albo

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Postuar mė parė nga Albo
    Vleresimin per punen e Kryepeshkopit e bejne anetaret e Kishes Orthodokse Autoqefale Shqiptare dhe vetem ata. Eshte njesoj si une te pretendoj te di punen e Sabri Kocit, kur une nuk kam hyre ndonjehere ne xhami dhe te ulem e te flas me besimtaret muslymane.

Autoqefalia nuk presupozon "pavaresi nga Patriarkana", por pavaresi nga ndikimet e faktoreve jo-orthodokse te jashtem qe prekin interesat e komunitetit orthodoks shqiptar. KOASH eshte nje dege e Kishes Boterore Orthodokse (Patriarakana) me qender ne Stamboll.

Dhe pika e dyte qe ti duhet te kuptosh, kur Janullatos ka shkelur ne Shqiperi ne 1991, ai nuk gjeti nje Kishe Orthodokse Autoqefale Shqiptare, gjeti vetem renojat e saj dhe besimtaret orthodokse qe i mbijetuan 30 vjet ateizem dhe persekutim. Janullatos nuk zaptoi, por e NGRITI ne KEMBE KOASH, sipas Vullnetit te Zotit.

Eshte e lehte tia futesh kot si te vjen per mbare apo jo? Vetem ne qytetetin e Permetit, ne vitet 91-97 ka patur 3 prifterinj qe iu nenshtruan seminareve ku mesuan te behen Dhiake, e me pas prifterinj. Asnjeri prej tyre nuk eshte minoritar, ashtu si At Pelushi ne Korce, me aq sa kam degjuar, rrjedh nga nje familje muslymane shqiptare qe iu afrua me besim kishes orthodokse. Pretendimi yt eshte kryekeput i pavertete.

Keto jane perralla me mbret pasi nese Janullatos do ta bente kete me urdher nga lart sic pretendon ti, te paret qe do ti kunderviheshin do te ishin keshillet lokale te cdo Kishe Orthodokse ne Shqiperi. Keta nuk jane greke, keta jane shqiptare qe njihen shume mire nga komuniteti lokal orthodoks.

Kryepeshkopi Janullatos nuk jeton ne Greqi por jeton ne Tirane. Ai nuk eshte kryepeshkop i kishes orthodokse greke, por asaj shqiptare dhe ai nuk "dergon" me komande prifterinj greke qe te bejne propagande ne Shqiperi. Aktet dhe sjelljet antishqiptare te nje prifti te vecante grek nuk mund ti faturohen automatikisht Kryepeshkopit, kjo esht thjeshte dashakeqesi dhe mendjelehtesi nga ana juaj.

C'lidhje ka Janullatos me qendrimet e Patriarkanes? Mos kujton se Imzot Fan Noli ka qene Shenjt? Hidhi nje sy autobiografise se tij dhe kujtimeve te atyre qe e njohen nga afer. Noli ka qene figure komplekse poliedrike dhe perkushtimi i tij ndaj KOASH ka qene minimal krahasuar me perkushtimin e tij ndaj ceshtjes kombetare dhe ambicies personale politike. Ai gezon merita te padiskutueshme ne krijimin e Kishes Autoqefale, por mos harro, qe greket nuk prene koken e Imzot Fan Noli por te At Stath Melanit qe vinte po nga Amerika. Noli mori meritat kryesore pavaresisht se shume klerike orthodokse shqiptare sakrifikuan ne kete ceshtje madhore.

Ti merr persiper te flasesh "per gjithe jugun", une te them se ne Permet, vendlindjen time, asnje prift nuk eshte me origjine greke dhe asnje prift nuk psall ne greqisht. Sa per Saranden deh Gjirokastren, keto jane rrethe qe mbajne minoritare me shumice dhe kisha eshte vendi i fundit ku flitet shqip, pasi greqisht degjon edhe ne klube, kafene, rruge. Arsyet mos ia fatyroni Janullatos, faturojani emigrimit masiv drejt Greqise dhe politikave pro-greke te atyre qe jane ne pushtet.

Perseri ti perserit te njejtat fjale boshe, po do emrat e 3 prifterinjve orthodokse ne Permet, me thuaj, se mbase bindesh qe nuk jane as minoritare dhe as greke, por shqiptare.

Pensionet greke per "voiro-epirotet" nuk i paguan KOASH por shteti grek nepermjet organizatash te vecanta. Kisha nuk ka gisht fare ne to.

Edhe Muhamedi eshte Arab, por kjo nuk do te thote se shqiptaret nuk duhet te heqin dore nga feja islame apo jo? Edhe Jezu Krishti ishte mbret i popullit te Izraelit, por kjo nuk do te thote qe ne popujt jo-hebrej duhet te heqim dore prej besimit tek Ai apo jo? Te tilla komente tregojne ligeshtine dhe urrejtjen qe ka pushtuar mendjen dhe zemren tuaj karshi grekerve si popull ne pergjithesi. Ne shqiptaret kemi 1000 arsye per ti urryer greket, por nese ua kthejme me te njejten monedhe racizmin dhe diskriminimin, atehere une te them ty, qe ti nuk je shume ndryshe nga ai greku qe perbuz shqiptaret ne rruget e Greqise vetem se jane shqiptare.

Jo vetem qe kjo nuk eshte e vertete, por per cudine tende, une do te them qe Janullatos eshte nje teolog qe njeh nga afer edhe besimin muslyman, me mire se sa mund ta njihni shumre prej jush. Per Orthodokset dhe te krishteret ne Shqiperi besa ndaj Perendise nuk shprehet me "lufte" dhe "xhihad" ndaj feve te tjera, por me predikimin paqesor te Lajmit te Mire.

Cdo shtetas, cdo institucion, cdo organizate, cdo shoqate ka te drejten e shprehjes se mendimit kur vjen fjala tek kushtetura pasi eshte ligji themeltar i atij vendi qe ndan pushtetin dhe te drejtat qe gezojne institucionet fetare. Mendimi i Kishes ne kete drejtim, eshte sa me vend edhe i drejte. Shteti mbron interesat e gjithe shtetasve, KOASH mbron interesat e komunitetit orthodoks ne vend! Ti po e akuzon Janullatos per dicka qe asnje burre shteti deri me sot nuk e ka akuzuar.

Kam qene ne Sarande ne 1992 dhe kam degjuar te flitet me shume greqisht se shqip. Kam qene ne Sarande e Ksamil ne 1996 dhe porosine duhet te dije ta beje ne greqisht e jo ne shqip pasi nuk te besonte njeri. Saranda eshte nje nga ato qytete shqiptare ne Jug te Shqiperise qe ka perjetuar emigrimin me masiv drejt Greqise se cdo qytet tjeter dhe kjo ka luajtur rol ne asimilimin e pjesshem te qytetit. Kisha eshte vendi i fundit ku flitet greqisht ne kete qytet!

Per cilen shtepi e ke fjalen, ate shtepi ku ty nuk te ka shkelur kemba ndonjehere? Kisha eshte per besimtaret orthodokse ashtu si xhamia dhe teqeja eshte per ata muslymane.

Shteti shqiptar dhe SHIK ne ato vite ka formuluar akuza direkte per ata qe i kane organizuar te tilla akte, jane bere gjyqe dhe jane shpallur edhe disa persona te padeshiruar, qe cuditerisht i pame te shkelnin ne Tirane para disa muajsh. Shteti shqiptar, gjykatat apo SHISH nuk ka formuluar deri me sot asnje akuze ndaj Janullatos personalisht dhe cdo fjale qe ti shkruan ne kete drejtim eshte vetem trillim e shpifje.

Akuzat tuaja i merr era dhe me shume se sa akuza qe qendrojne keto jane trillime qe justifikojne anti-patine tuaj patologjike ndaj grekerve. Ke cdo te drejte ti urresh greket, thjeshte mos i fut hundet ne punet e Zotit, atij Zoti qe ti nuk e beson.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Albo!
    E pjeten Aristotelin :
    Cfare fiton kur mendohesh?
    Qe te mos jesh kreditor kur thua te verteten .
    I dituri Aristotel shpesh thoshte :
    O miqt e mi,nuk ka miq!

E nisa pergjigjen me kete pjese te Aristotetelit, me teper per te te treguar (ti) se, eshte mire qe para se te flasesh te mendohesh njehere,para se te thuash brockulla.
    Dhe se nuk ka "MIQ" ,dhe aq me teper grek.

Ti pretendone, se me ke kthyer pergjigjigje per te gjitha akuzat qe kam bere me larte per Janullatosin, dhe se akuzat e mija jane trillime qe me vine mua nga atipatia ndaj grekve dhe nga qe une i perkas nje besimi tjeter, nga ai joti ,ose e thene me shkurt e me sakt ("turko musliman")!!!
    NE fakt ajo qe te bene per te qeshur ne pergjigjet e tua eshte se :kur une ("turko muslimani")flas per Janullatosin......ti ma kthen pergjigjen per Muhametin!Kur une ("turko muslimani") flas per prifterinjte spiun te Janullatosit....ti ma kthene pergjigjen per qindra arabet e Sabri Kocin!Kur une (turko muslimani) te thom per shtepin time (dhe nenkuptoi SHQIPERINE NE CDO MILIMETER )....ti ma parcelizone Shqiperine ne Ortodokse qe une sduhet te fute "hunden time prej turku musliman"!Kur une ("turko muslimani")te flase per Jugun dhe konkretishte flas e ve ne ()kllapa Saranden e Gjirokastren....ti me pergjigjesh per Permetin!
    Etj...etj...etj...Pra sic e shikone Albo pergjigjet e tua, vetem pergjigje nuk jane.Po nejse...
    Ne kete perplasje opinjonesh ,une nuk pretendoje te te mbush ty mendjen,dhe as te "fute hunden time prej nje (turko muslimani)ne punet e Ortodoksise tende;por dua te hedhe poshte ate(Janullatosin) qe (ti) dhe ndonje vorjo-epirot mundohesh ta shesesh si nje "shpetimtar"te Ortodoksizmit Shqiptar.
    Ti dhe ndonje tjeter MENDON se une SI ("turko musliman") jame i shitur tek "ANKARAJA",se po mundohem te perdhos -tet zot-Janullatosin e punen e "mire"te tije ne rindertimin e Ortodoksise Shqiptare!Jo ..Jo or mik, dua thjeshte mos ta cenoje te verteten,dhe te ve ne dukje rrezikun qe vjene nga ky PESHKOP GREK.
    Tani Albo, te gjitha atyre pikave qe thashe me larte ti vertetojme ,qe (ti) e ndonje tjeter mos te thuash qe jane "trillime nga atipatija"e nje ("turko muslimani").
    Mekati me i rende e i pafalshem, eshte ai i fshehjes dhe trillimit qe i behet vringellimes se thikes se Janullatosit, qe e ka futur pabesishte mbrapa krahve te shqiptarve.
    faktet
    Me pikat kisha parasyshe keto:
    #Janullatosit ju kerkuae mos vihej ne diskutim A.K.O.SH dhe e dyta te respektohej kontributi i F.Nolit ne ndertimin e kishes.
    Premtimi i Janullatosit ishte:...Per Autoqefaline ishte i nje mendimit me ne, ndersa per F.Nolin tha se e vleresonte kontributin e tije jo vetem ne ceshtjen e kishes por dhe ne ate letrare e studimore!!
    Tani, munde te me thuash Albo, me argumenta, se ne cfar raportesh qendrojne sot Atoqefalija e themeluesi i saje F.N me Janullatosin?
    E dyta:
    #Kisha drejtohet nga greket anullatosi,arqimandritet Justinos,Dhimitros,Theologos e Kristosomos qe u kapeduke shperndare harta te vorjo-epirit; plus nje tufe me minoritare qe ka rreth vetes Janullatosi e disa spiune te tjere si Piro Kondili (i njohur per veprimtari antishqiptare gjat viteve 1991-1996 ne greqi si aktivist i shoqates vorjo-epirote "stefa") drejtojne shkollat fetare ne Gjirokaster.Po nuk duhet te harojme dhe arqimandritin Efrem Simonopetritis nje klerik i ushtrise greke me graden Mjor.Ha.. se arova dhe perthkthyesin per 5vjete te Janullatosit Kryetarin e Omonjas Vangjel Dulen.Do me Albo?
    E treta:
    #Ne Juge ,Sarande e Gjirokaster e jo ne (Prmet),ne te gjitha kishat drejtojne minoritare,dhe nuk flitet e predikohet shqyp.
    Prifti i Sarandes eshte karjoceri Papa Kristo...psallti i kishes eshte djali i Papa Kristos ,Leonidha....pastruesja e kishes eshte gruaja e Papa Kristos ...roja i kishes eshte dhendri.....etj...etj
    Ne keshillin kishtar jane vetem minoritare e asnje shqiptare.
    Ne te gjitha kishat e ketyre dy rretheve drejtojne minoritaret dhe nuk gjene asnje prift shqiptar.
    E katerta:
    #Spiunlleku dhe propaganda asimiluse qe vjene nga politika e Janullatosit dhe implikimi i keshillave kishtar ne asimilimin e shqiptarve.
    Ne Jug te shqiperise jepet nje ndihme (pensjon) per te gjithe Ortodoksit qe deklarojne shtetesine e tyre vorjo-epirote!
    Per te fituar kete "pensjon" i interesuari duhet te mari dy vertetime,nje nga keshilli i kishes ..qe tregone se ky eshte nje i pagezuar Ortodoks qe ka nje kontribut ne ceshtjen vorjo-epirote, e nje vertetim tjeter nga omonja qe vertetojne shtetesine e deklaruar "vorjo-epirote" te te interesuarit!E te gjitha keto dokumenta paraqiten ne greqi ne sillogjet vorjo-epirote e ato i kalojne ne qeverine greke.E more veshe tani Albo se si eshte e implikuar kisha?
    E pesta:
    #Heshtja e Janullatosit kur nderhyjne greket ne ceshtjen e Ortodoksise Shqiptare dhe parimi se 'te gjithe Ortodoksit jane Grek"!
    Euro deputeti grek Stavros Ksarhakos kerkone te mbroje arsimin greke dhe Kishen Orthodokse Shqiptare.. nga shqiptaret!!!!Janullatosi heshte dhe nuk pergjigjet ..i vjen mire si duket.
    E gjashta:
    #Deri ku ka haritur asimilimi i Ortodoksve Shqiptare
    Nje shoqate e fshatrave te Zagorise ka kerkuar nga Ministri i Jashtem Greke Jorgo Papandreu qe te njihet kombesija greke e ketyre fshatrave te kesaje zone.
    Po ashtu ,fshatrat si Muzina, Sopiku, Mursija, Cuka,Shkalla (vllahe) e tjera, jane deklaruar greke me kohe.
    E shtata:
    Lufta e Janullatosit per te percare shqiptaret
    #At Nikoll Marku tregoneur Janullatosi zbriti per here te pare ne ajroportin e Rinasit,fjalet e para qe nxori nga goja ishin;"Mirsejugjeta. Lufte kunder islamit ne Shqipri.
    E teta:
    #Janullatosit nuk i takone te mari pjese ne formulimin e ligjeve shqiptare,per arsyen se nuk eshte shtetas Shqiptar.Dhe tjetra;pse vetem ai dhe jo kryetaret e komuniteteve te tjera fetare! A ekupton kete Albo?
    E nenta:
    #Patriarkana e "djallit"(sipas Nolit)ben ligjin dhe nuk pyet fare per kishen shqiptare
    Ne vitin 1996 AT Justino u propozua ne Patriarkane nga Janullatosi per tu shuguruar peshkop asistente. Kjo u hodhe poshte nga Patriarkana e cila vendosi menjehere shugurimin si peshkope te tre prifterinjve greke dhe emerimin e tyre ne Shqipri! Per kete "lidhje" e kishe fjalen Albo?

E keshtu o Albo.o.o...Te me falesh qe une ("turko muslimani")nuk te degjova dhe futa hunden time te "madhe" ne punet e tet zoti Janullatosit . Ne qofte se do me FAKTE per belulin, me thuaj, une ktu jame.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Vendndodhja
    michigan
    Postime
    15
    albo thote qe autoqefalia eshte arritur me koka prifterinj shqiptaresh te prera....etj....kush i ka prere keto koka albo..jo shqiptare ata ....kam idene se e ke pasur fjalen per greke....askush nuk e mohon qe orthodoksia shqiptare ne perpjekjet e saj per autoqefali ka hasur rezistence te forte nga kisha greke...dihet qe harta te voio epirit jane shperndare ne jug edhe nga perfaqesuese te kishes greke (pavaresisht nga rangu i tyre ne kishe).... 90% e popullit grek ka bindjen se ne shqiperi jeton nje minoritet 400 000 -500 000 grek....se greqia ka te drejte historike te padiskutueshme mbi vorio epirin........ se hapur eshte kerkuar deri ne parlamentin evropian nga europarlamentaret greke qe te kete standarte te njejta ne trajtimin e ceshtjes se kosoves dhe vorioepirit.....pra te gjithe kemi sy dhe veshe dhe mendje qe te gjykojme se politika greke dhe pse jo dhe opinioni grek eshte me pretendime te hapura mbi jugun...arrihet te kerkohen shkolla greke dhe atje ku ska asnje grek....nderkohe qe numuri i shqiptareve sot ne greqi eshte shumfish i numrit te minoritareve ne greqi dhe femijet e tyre nuk mund te mesojne shqip ne shkolle...shumica jane te detyruar te vene ne kisha greke per te ndjekur rituale fetare....te gjitha keto kane bere qe opinioni shqiptar me te drejte te jete sensibel ne lidhje me greket dhe cdo gje eshte greke .....dhe per te mosmjaftuar gjithe kjo ne sot kemi kryepeshkop te kishes nje njeri te kombesise greke.....nuk kam asgje kunder janullatosit sepse te them te drejten nuk kam informacion per punen e tij...e vlersoj si njeri te perendise dhe nqs ka bere pune te mire ne krye te kishes ortodokse...zoti e bekofte dhe besimtaret shqiptare do ti jene mirenjohes......pra duke pare kontestin nacionalist grek, pretendime dhe bindje te palekundura mbi "vertetisine" e vorio epirit qe duhet cliruar...dhe te qenit te kryepeshkopit grek...shqiptaret sot jane te trembur mbi te ardhmen e expansionit grek..nese janullatosi vertet eshte jashte ketij kontesti....ai duhet te beje shume per te qetesuar shqiptaret se nuk ka rrezik....duhet te denancoje veprimtarine vorioepir....dhe te tregoje me vepra konkrete se krahas punes se tij per ngritjen e besimit cfare po ben per te pergatitur zevendesuesin e tij shqiptar dhe mire do ishte dhe nje afat i parafert....keshtu do mbylleshin dhe fjalet dhe shqiptaret te ishin te qete per ate qe shume kane frike sot expansionin grek ..

dhe dicka albo ..thua qe nuk duhet shqiptarizuar feja ..sepse po te mos perdornim fjalet nga greqishtja e lashte na qenka shqiptarizim....kam qene ketu ne toronto ne kish orthodokse serbe rumune dhe skam degjuar fjale ne greqisht....dihet qe bibla eshte ne origjinal ne dy gjuhe ebraisht dhe greqisht ....po sdi te qe anglezet apo italianet te perdorin greqisht te vjeter ne kishat e tyre...apo ruset apo serbet apo rumunet...po kjo sdo te thote qe ata kane anglizuar apo italianizuar fene apo rusizuar.....ti je besimtar dhe qellimi i atij qe predikon krishtin eshte te percoje frymen e shenjte qe ai ka marre nga perendia ..tek bashkesia e kishes ....dhe kjo smund te behet me mire se sa ne gjuhen qe bashkesia kupton .....keshtu eshte kryer me mire dh e misioni i klerikut qe e ka bere me te qarte me te kuptueshme fjalen e perendise tek bashkesia.....analoge ..sa me shume shqip te predikohet ne shqiperi...me shume besimtare do kemi...
    dhe kur te dergjem nen' dhe te zi
    dhe kur te behem prape balte e hi
    sillmeni vere mbushmeni dolli
    dhe shihni po s'u ngjalla perseri....

fytyren vajzes ja stolis me gaz
    me lule yje diell dhe ma perqas
    pastaj me porosit te mos e ngas
    tamam permbys dolline dhe mos zbraz

Zog Shqiponje Maska e Iceberg
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    212
    Postuar mė parė nga Albo
    25% e popullsise shqiptare eshte orthodokse dhe te gjithe keta perbejne komunitetin orthodoks shqiptar.
    ...70% muslimane! (e ke shkruar dike tjeter Albo). Po ne katolikeve na reduktove ne 5% keshtu?
    Shqiperi te qofsha fale, te kam Nene e me ke djale

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Honeizmi, orthodokset shqiptare mbajne fene e parardhesve te tyre, fene e Gjergj Kastriotit dhe jo fene e pushtuesit. Nuk ishte Greqia qe e pushtoi Shqiperine per 500 vjet por ishin Otomanet qe u luajten fene nga vendi shqiptareve.

Mos i trego Albos per "Autoqefaline" e Kishes pasi Fan Noli ka patur mbeshtetjen Greke si ne politike edhe ne nismen e tij per Autoqefaline e Kishes, pra Noli nuk ka qene nje "anti-grek" por nje filo-grek pasi ai ka studiuar edhe greqishten e lashte ne shkolle.

Edhe Ismail Bej Vlora ngritjen e Flamurit ne Vlore ne 1912 e beri me mbeshtetjen e grekerve, qe i trembeshin ngritjes se jugut te Shqiperise ne mbeshtetjes te kryengritjes se veriut dhe Kosoves qe do ti sillnin Shqiperise pavaresine e sigurt nga Turqia. Vetem ministri i jashtem grek e "njohu" pavaresine e Qemalit ne leter, asnje shtet fqinj apo superfuqi. Lexo rrefimet e Edhit Durrham per kete.

Ajo qe me ben mua te qesh eshte fakti se ju kujtoni se keni te drejten morale atdhetare per tu diktuar besimtareve orthodokse, kur ne fakt ju nuk keni asnje te drejte per ta bere kete. Prapambetja Shqiperise nuk i ka ardhur as nga katoliket dhe as nga orthodokset por nga qyteterimi islamik qe trasheguam per 500 vjet. Kjo eshte nje e vertete e hidhur.

Ju shqetesoheni per nje prif me origjine greke ne krye te KOASH por nuk shqetesoheni per ata qindra arabe qe jetojne ne mes te komunitetit islamik ne Shqiperi. Janullatos nuk mban rreth vetes greke apo arabe, por klerike te rinj shqiptare te dale nga komuniteti orthodoks shqiptar.

Mos u mundoni te shikoni qimen ne syrin e tjetrit kur nuk shihni dot traun ne syrin tuaj. Janullatos eshte ne krye te KOASH me pelqimin dhe mbeshtetjen e shumices se komunitetit orthodoks shqiptar, dhe ka qene ne kete post per 12 vjet. Nuk iu takon ju te diktoni se kush duhet te jete ne krye te KOASH ashtu sic nuk me takon mua te fut hundet ne punet e komunitetit islamik apo katolik ne Shqiperi.

Une i respektoj keto komunitete pikerisht duke mos bere asnje koment per punen e tyre, jo se nuk kam ndonje gje per te thene, por se e di qe uniteti kombetar i shqiptareve mbahet nga nje fije peri kur vjen fjala tek feja.

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēėshtja e varrezave greke nė Shqipėri
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 296
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 10:08
  2. Kontributi i Kryepiskopit +Anastas ne ushqimin e tolerances fetare
    Nga ilia spiro nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 07-05-2011, 07:18
  3. Kryepeshkopi Anastas ende pret nėnshtetėsinė shqiptare
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  4. Kryepeshkopi Janullatos prononcohet per tolerancen fetare
    Nga Agim Bardhi nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-09-2004, 05:58
  5. Ndėrroi jetėn Haxhi Hafiz Sabri Koēi
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 28-07-2004, 15:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •