Close
Faqja 11 prej 21 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 201
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Pėr: ISIS : Shteti i djallit dhe i krimineleve.

Une skam qen ne qabe por kam pa ne tv se si vrapoj drejt disa gurve per ti prekur e perqafuar pasi mendojn se jan te shejt,mundesh me hi ne arkivat e rtk e ke ne youtube mund ti gjesh,edhe pse jan rojet polic qe ju meshojn me shkop duke tentu te mos ilejojn

Qabe eshte vetem objekti katror ,ndersa mediat dhe njerzit e tjer qabe i thon te gjith vebdit

Para se te filloj te praktikoj fen kam fillu te mesoj fen keshtu qe kam fitu shum njohuri rreth fes,dhe kam arrit ta kuptoj dhe te behem praktikus i islamit ,keshtu qe nuk jam hy symbyllur ne fe sepse i di mir rregullat e fes ,e di mir ta ndaj hallallin nga harami,dhe e di mir obligimet qe kam ndaj zotit,dhe qdo musliman duhet ta mesoj fen e tij para se te flas per te,kshtu qe nuk kam nevoj mepyt hoxhen qe a beb ta prish agjerimin pasi luj futboll apo punoj

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga Shtimjanii Lexo Postimin
    Une skam qen ne qabe por kam pa ne tv se si vrapoj drejt disa gurve per ti prekur e perqafuar pasi mendojn se jan te shejt,mundesh me hi ne arkivat e rtk e ke ne youtube mund ti gjesh,edhe pse jan rojet polic qe ju meshojn me shkop duke tentu te mos ilejojn

Qabe eshte vetem objekti katror ,ndersa mediat dhe njerzit e tjer qabe i thon te gjith vebdit

Para se te filloj te praktikoj fen kam fillu te mesoj fen keshtu qe kam fitu shum njohuri rreth fes,dhe kam arrit ta kuptoj dhe te behem praktikus i islamit ,keshtu qe nuk jam hy symbyllur ne fe sepse i di mir rregullat e fes ,e di mir ta ndaj hallallin nga harami,dhe e di mir obligimet qe kam ndaj zotit,dhe qdo musliman duhet ta mesoj fen e tij para se te flas per te,kshtu qe nuk kam nevoj mepyt hoxhen qe a beb ta prish agjerimin pasi luj futboll apo punoj
    E shikon qe flet percart ? Ti as vete nuk e ke idene se per c'gure behet fjale. Nese e ke fjalen per policet qe godasin njerezit atehere behet fjale pikerisht per qaben , dhe kjo jo per ceshtje adhurimi absolutisht jo por thjeshte qe mos shtyjne dhe kercenojne jete njerezish. Muslimanet nga gjithe vendet e botes kerkojne te prekin me dore murin e qabes jo per adhurim por thjeshte per kujtim qe kane qene ne qabe dhe po i jepet mundesia ta prekin murin e qabes me dore. E nese kjo quhet adhurim ndaj gurave sipas ISIS atehere vertete ata mendojne te shkaterrojne qaben.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Ja nje hadith i jashtezakonshem qe ben fjale pikerisht per kohen tone ;

Thote i derguari i Allahut ,

“Para Kiametit do tė paraqiten shumė vrasje, por jo vrasje tė pa besimtarėve, por vrasje mes pasuesve tė mi, kėshtu qė personi do ta takojė vėllanė e vet dhe do ta vras. Nga shumica e njerėzve nė atė kohė do tė ngrihet mendja, do tė pasohen ata qė janė mendjelehtė dhe shumica do tė mendojnė se janė nė tė drejtė, ndėrsa ata nuk do tė jenė nė tė drejtėn!”.
    (Ibn Maxheh, Ahmed, El-Bezzar, Ebu Ja’la i Ibn ebi Shejbe )

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Po de vetmesues i Islamit dhe spiun i Mosadit dhe CIA-es,reputacion i japin keto dy qendra.
    Cka pret prej nje njeriu i cili i shkaterroi dy shtete arabe-muslimane (Irak & Siri) dhe vret vetem fukarenj musliman - sunit,shiit,alavit ?Ai fshehet,mbulon fetyren ndersa luftetaret e tij mbajne maska....Por,duhet pranuar qe njeriu ka krijuar karizme dhe ka minimum 15.000 fanatik qe jane ne gjendje te japin jeten per idetet e tij.Edhe ketu ne forum shihet autoriteti i tij,qe pervec ketij @angmokio nuk distancohet askush haptas nga ky/keta kriminel,por na ofrohen varientet si ky me poshte qe na jep Ti,ne stilin : Al-Bagdati nuk ka reputacion dhe mentor nga dijetaret islam dhe nuk munde te pretendoj te jete Kalif,nje dijetar tjeter me perfomanca me te mira munde te shpallet Kalif ,me te edhe te themelohet Kalifati.Kjo eshte monstruoze,nje sistem i tille ku zhduket shteti nacional dhe tere pushteti eshte ne dore te nje Njeriu eshte anakroni,prapambeturi dhe primitivizem i llojit te vet,qe me merite ka ngorrdhur me 1924.
    Nje.....te mendohet se pas bagladadit ka sistem, rrend, ndonjecfare kulture te larte ushtarake ose ndonje dore te sherbimeve sekrete, eshte thjeshte nje hamendje per ta drejtuar nje realitet te kapshem. Bagladadi eshte thjeshte nje warlord arab, i cili nuk ben hic me shume sec kane bere edhe qindra e mijera tjere para tije te fares arabe. Nje nder ta e njeh krejt dynjaja, osama bin laden.....ki eshte karakteri i bagladadit. Dhe ki karakter, kur i ka mundesite teknike, eshte VET KONTROLLI, nuk ka kontroll tjeter, dhe kjo eshte arsyeja pse amerikanet e tolerojne ne njeren ane rrusia ta furnizoje irakun me schrott-arsenalin ushtarak te saje, dhe ne anen tjeter i japin shtypje malikit ta gershetoje qeverine sipas perberjes etnike, kulturore te vendit vet, qe mos te dominoje minoranca kunder margjorances, sikur qe ishte nen saddamin....sistemi ala SADDAM funksionin vetem me ndonje SADDAM tjeter....amerika ka interess ta "demokratizoje" irakun, ki interess eshte i sinqerte, ngase niset nga premisa se ka mundesi qe edhe shoqeria arabe te funksionoje si shoqeria perendimore, kuptohet, nder parimet kulturore islame, duke i mare si model vete muslimanet qe jetojne ne perendim !!!, edhe pse duket si nje "projekt" i rrende, nuk eshte edhe aq larg i sjellur !!!, sic e kam cek dhjetra here ketu, islami njeh sekularizem te qarte, ngase eshte racional dhe a priori e vret njeriun ne mendje, jo ne ndenja.

Dy..... une nuk ta justifikoj "hilafetin", por te jape nje mesim qe nuk e gjen ne wikipedia.........hilafeti figuron si IDEAL, nuk eshte a priori cak i muslimanit mbi rruzull, muslimani adaptohet ne cdo rrend politik dhe shoqerore. Posti i "dijetarit" musliman nuk eshte i predestinuar te jete ai i halifit. Dijetaret me se shumti mund te figurojen si nje gremium keshillues dhe kontrollues, nje organ rrendore. Pikerisht ashtu edhe sic i njeh historia islame. Ata miren me processin e adaptimit te shoqerise islame ne rrethanat e kohes (dicka qe ju mungon muslimaneve aktualisht, ose qe aktualisht nuk eshte e kthjellet, ngase thjeshte NUK KANE GUXIM, jane FRIGACAKA....te kuptohena, JO PARA NJERIUT, por para ALLAHUT !!!).............nje shprehje thot: "nga friga mos e marr vendimin e gabuar, nuk morri vendim, dhe pikerisht ki ish gabimi".....pak a shume kjo e pershkruan gjendjen e ulemave musliman. Natyrisht se nje nder arsyet kryesore pse ulemate musliman e kerkojne justifikimin ne "taklid" eshte mungesa e koordinimit te tyre ndermjet veti., kur nuk NDAHET FRIGA, atehere je i paralizuar, as mer vendime, as pranon vendime..........Muslimaneve ju mungon nje organizate e ulemave ku do te shqyrtoheshin problemet e muslimaneve, ashtu sic kane vepruar ulemate e medhenj qe i njeh historia islame. Dhe me kete, nuk e kam ndermend ndonje institut si ai i papes te romes, por nje institut teknik. Dyert e ixhtihadit nuk jane te mbyllura........nje nder problemet kryesore eshte "kush jane muslimanet" ???, arabet ???, turqit ???, aziatiket ???, afrikanet ???, ne te ballkanit ???, te kaukazit ???....pra, ketu shfaqet problemi i pare !............shpejtesi a e kohes, mvaresite e medhaja ekonomike dhe politike qe sote e prekin krejt GLOBIN, tregojne nje rruge shume te qarte.....problemi i jot, eshte edhe i IMI.....nuk mund ta injoror, qe do me thene se don ose nuk don, do te ulesh me mua ne nje tavoline, dhe do te diskutojme. Pra, me islamin duhet te ulemi ne tavoline dhe te diskutojme !!!

Kurse kjo qe ndodh sot ne arabi, kjo eshte nje intermeco jorelevant, qe i njeh koha, dhe qe me saktesine e sahatit hoxhes perseriten dhe perseriten.....si zakonisht, kur nuk meson nga gabimet e tjereve, do te mesosh nga vet pervoja jote e hidhur.....arabet ne kete kontekst jane si femija.

Hehe ... jo ne Shkup,por ne lagjen Butel ndersa do ta pushtojme edhe Cairin.Kalifati Butel-Cair !!...cka jari,kush me perkrah ? ... nuk te kuptoj gje !!
    Logjike do te ishte te me perkrahin mjekrroshat e Cairit dhe Butelit....Une,Kalifi i tyre.
    Nese e arrij kete do te beje teje oferte te me behesh keshilltar,se bashku ta perhapim Kalifati ne lagjet tjera te Shkupit dhe me vone ta marrim edhe tere Pollogun tend ... inshallah me vullnetin dhe lejen e te lartemadherrishmit,misheruesit,gjithfuqishmit,cudi beresit, do ja arrijme ketij qellimit.
    Ai filmi ku ti je kalif dhe une keshilltari jot, mund te jete vetem nje film i xhangrit slapstick.....ai film ku une jam kalif e ti ndonje sekretare i imi ose dicka me poshte, vetem ai mund te jete aspirant per cmimin oskar, si filmi me i mire i shekullit (pasiqe jam njeri moderat po mbahem pakez, se perndryshe gjasat jane per film i mileniumit).....tjeret filma do ishin vetem trash....

Po,por jo me ide dhe sfond fetare.Eshte e tmerrshme kur fetaret synojne dhe luftojne te marrin pushtet dhe te bejne ligje dhe politike.Kjo eshte rruga per ne ferr.Deshmi e ke boten tende arabe dhe historine gjate shekujve.
    Feja ???, ku e sheh fene si protagonist ne kete skeneri ???....feja eshte vetem se OPIUMI, hic me shume......musliman jane 1,5 mrd. njerez, jo vetem 350 mio arab......akoma nuk ju eshte e qarte se cka do te thote SELEF !!!......si shembull, selefizmi eshte shkalla para vehabizmit, dhe thuajse krejt tarikateve qe i njeh historia islame. Selefizmi a priori eshte IDEAL i admirueshem, dhe sejcili musliman per vete duhet te jete selef i kulluar, ngase kjo do te deshmonte nje senz te larte devotshmerie, ku ne kallepin e kesaj devotshmerie i ke krejte elementet pozitive te nje njeriu paqesore........problem, si cdo here, eshte politizimi i ceshtjeve per qellime krejt te thjeshta te instinkteve te uleta te njeriut.

Arabet jane popull I MADH !!!, jane ata qe njerezise ja ndane monoteizmin, jane ata qe njerezise ja ndane kulturen e popujve, diturine (me tregetine e tyre), jane ata qe njerezise sot i bejne probleme.....cka me bo...keshtu jane arabet....ne gjithe ate qe bejne duan te jene nder te paret.....ti ndoshta nuk te pelqen barku i madh dhe fustani qe e mban arabi, aman me beso, nuk mer notic nga ekzistenca e jote arabi, ai mendon se eshte epiqendra e dynjase (apo nuk eshte qabeja mjedisi i dynjase ???)....edhe deri ne fyt te jete ne ndonj "grop me pleh", do ta ndinte vetveten me te vlefshem se ti qe qendron larte, ai te rrespekton vetem si musliman, dhe kete, me rrezerva (natyrisht ne pergjithesi hakun nuk ta han, por nuk te sheh si te barazvlefshem).

Po kesaj lufte ne Lindjen e Aferte i jep impuls Feeja.Feeja po doli nga jeta intime dhe kerkon me shume do hasesh ne njerez qe ne fillim te kundershtojne,me vone haptas te kundervihen dhe ne fund te luftojne.
    Ja p.sh. enderra e cdo besimtari te sinqerte te Islamit eshte vendosja e sherijatit dhe te jetojne ne nje kalifat islamik,nese vie situata deri aty, UNE jam i pari qe e marr kalashin dhe do te luftoja me vendosmeri sikur kunder cetnikeve serb...e qarte ?
    Une jam per PAQE ne ate rajon (lindja e Aferte),por Paqja eshte shkaterruar nga miqte tane amerikan.Pax americana nuk egziston atje,Por Pax Judaica....Shba-ja eshte ne pozita skizofrene atje,eshte Pro per shkaterrimin e ISIS nga irakienet-sirianet-perset ,por nga njera ane eshte Kunder (!!!) ,sepse shkaterrimi i kesaj organizate terroristesh do te thonte fitore dhe forcim i Iranit ne rajon (lexo: Pax Russiana)...pra,rrofte Pax Judaica ,e cila nenkupton me mire ISIS,me mire Lufte,gjakderrdhje,krime,gjenocid se sa arritja e Paqes !
    Te kuptohemi - Pax americana eshte kamuflim i Pax Judaica ne ate pjese te Botes,sepse Hebrejet si popull me i mencur ne Bote nuk shkojne direkt ti sulmojne armiqte e Qeverive te shteteve fqinje te tyre,sepse do te rrisin perkrahjen dhe forcimin e tyre.Per kete arsye ata ne maximum e evitojne konfliktin me ta...Pax americana dhe Pax judaica kane tendenca te njejta (nese me kupton cka dua te them ?!).

TOTALISHT gabim......kuptoni se ne lindjen e afert nuk luftohet per aspirata fetare, por thjeshte per PUSHTET !!!, arabi nuk do ta toleroje cifutin ti dal mbi kry....kufini i arabit arrihet aty ku e zoteron nje tjeter me kuran dhe sunnet ne dore (sic jav bene osmanet), por me tej thot STOP se ta kajta semene breeeeee......FEJA nuk i justifikon asgje, FEJA vetem se ja jep VLEREN si njeri qe e ka !!!, ne ISLAM, njeriu eshte krijesa me e dashuruar nga Krijuesi, kurse nder njerezit muslimani eshte TOP....ngase ISLAMI eshte FEE e vetme e pranuar........njeriu cdo veprim e kryn vetem atehere kur e ka nje win/win situate para sysh.....cfare faji ka islami ne kete kontekst ???...........pse eshte superiore per te motivuar njerezit ti marrin vendimet e tyre ???...........sa here ju kame thane, se ISLAMI njeriun e ben INDIVIDUALIST te perkryer......per te vetmen arsye, sepse edhe atje larte, ne ahiret, do ta var poashtu po ate njeri VETEM per kemben e atije......e kap natyren e ceshtjes ???....njeriu nuk ka arsye ne ahiret te justifikohet se "po aman, hmmm, po, keshtu, une nuk desha, por nuk kisha rrugedalje tjeter, aman, e bera se u detyrova....hmmm....äääätsch....päätsch....gluck gluck....." ---- jo baci....do hapet tefteri, dhe aty shkrun haku, dhe me ne fund do thuhet "nuho - hajde andej, ja ura e siratit....dhe mbaja tash....."

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

I lutem anetareve jo muslimane te bejne kujdes ne komentet e tyre. Ky eshte nenforumi musliman dhe nuk lejohen komente ky fyhet islami apo libri i shenjte i tyre kurani.

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    I lutem anetareve jo muslimane te bejne kujdes ne komentet e tyre. Ky eshte nenforumi musliman dhe nuk lejohen komente ky fyhet islami apo libri i shenjte i tyre kurani.
    Jam me ju, per sa kohe nuk ka argument... Pra fyerjet nuk duhen lejuar.
    Aman, nuk mund t'i ndalosh njerezit qe te ngrene kritika te arsyetuara dhe te argumentuara ndaj nje fenomeni, qofte edhe sikur te kete te beje me Kuranin, Biblen, apo cilindo liber apo simbol te cilitdo komunitet.
    Po flas ne parim, meqe nuk kam kohe te lexoj komentet e mesiperme.
    Shendet!

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Halifeja i SHIISH ne Irak eshte dexhall - Shejkh Suhejmi

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Video me poshte tregon se si luftetaret e ISI vrasin me plumb pas koke disa ushtare te ushtrise se lire Siriane dhe me pas i masakrojne trupat e tyre duke i hedhur ne humnere.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Video me poshte tregon se si luftetaret e ISI vrasin me plumb pas koke disa ushtare te ushtrise se lire Siriane dhe me pas i masakrojne trupat e tyre duke i hedhur ne humnere.

Kur te shkojsh ne luft duhet mu mundu mi shkaktu deme sa mashum armikut,ti vrasesh sama shum ushtar deri sa te derzohet ,

Ti mos mendove qe armikun ta varrosim me nderimet me te larta

Ne betrjen e bedrit muslimanet nxun rob 70mushrik,dhe muhamedi a.s. pyti ebu bekrin cfar te bejm me robrit,ai i thot i kemi kusheri kshtuqe le te pagujn demshperblim dhe do ti lirojm ,ndersa kur e pyti omerin ai tha ti vrasim ndersa muhamedi a.s. veproj sipas mendimit te ebu bekrit ,por nuk i tha omerit se e kegabim qe dmth se ben exhe tivrasesh,ke edheajete kuranore ku thot kudo qe ti zini kapni dhembytni

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga Shtimjanii Lexo Postimin
    Kur te shkojsh ne luft duhet mu mundu mi shkaktu deme sa mashum armikut,ti vrasesh sama shum ushtar deri sa te derzohet ,

Ti mos mendove qe armikun ta varrosim me nderimet me te larta

Ne betrjen e bedrit muslimanet nxun rob 70mushrik,dhe muhamedi a.s. pyti ebu bekrin cfar te bejm me robrit,ai i thot i kemi kusheri kshtuqe le te pagujn demshperblim dhe do ti lirojm ,ndersa kur e pyti omerin ai tha ti vrasim ndersa muhamedi a.s. veproj sipas mendimit te ebu bekrit ,por nuk i tha omerit se e kegabim qe dmth se ben exhe tivrasesh,ke edheajete kuranore ku thot kudo qe ti zini kapni dhembytni
    Ajo qe ti nuk ke kuptuar nga islami eshte se trupi i te vdekurit duhet respektuar , ti besh nje varr qe ta qajne femijet , gruaja , nena , babai e familja e jo te hidhet si qen ne humnere.

Pastaj edhe dicka tjeter , keta me siper nuk jane mushrike or truthare por jane muslimane. Muslimani nuk vritet por dhe po e pe te vdekur i lahet trupi dhe i falet dhe xhenazja se ka deklaruar shehadetin. C'fare dreqin jeni ju vetem nje zot e din.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 08-07-2014 mė 06:07

Faqja 11 prej 21 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •