Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9

Irak : Ra Mosuli qyteti i tretë për kah madhësia në Irak.Rrafidat në panik...

Kryeministri i Irakut bën thirrje emergjente pasi Mosuli u konfiskua nga luftëtarët e inspiruar nga el Kaida

Nuri al-Maliki thotë se ai do ti armatos civilët pasi luftëtarët e frymëzuar nga al-Kaeda e kanë marrë qytetin e dytë për nga madhësia dhe provincën Ninivën.

Â

SHIISH ka nisur operacione të mëdha në Ninivë dhe në katër provinca të tjera [AP]

Kryeministri i Irakut ka bërë thirrje për një gjendje të jashtëzakonshme, pasi qyteti i Mosulit dhe provinca veriore e Ninivës ra në duart e luftëtarëve të frymëzuar nga el-Kaida.

Nuri al-Maliki tha të martën se ai do të kërkojë nga parlamenti të deklarojë gjendje te jashtëzakonshme pas marrjes së pushtetit nga grupet duke përfshirë SHIISH-in.

Ai tha: "Ne nuk do të lejojmë që Mosuli të jetë nën flamurin e terrorizmit, ne i bëjmë thirrje të gjitha organizatave ndërkombëtare për ta mbështetur Irakun dhe qëndrimin e tij në luftën kundër terrorizmit. E gjithë bota do të vuajnë nëse përhapet terrorizmi."

Ai deklaroi se qeveria do ti armatos civilët që paraqiten vullnetarë "për ta mbrojtur atdheun dhe mundjen e terrorizmit ".

Ushtria dhe policia irakiane i braktisën postet e tyre në Mosul kur filloi sulmi, veprimet e përshkruara nga Osama al-Nujaifi, zedhenesi i parlamentit, si "një braktisje e detyrës".

Nujaifi, i cili është vëllai i Atheel el-Nujaifi, guvernatorit të shtetit, tha se ai i kishte kërkuar ambasadorit të SHBA-ve në Bagdad për ndihmë për ta ndaluar atë që ai e përshkroi si "një pushtim të huaj nga SHIISH-i".

Një Twitter i pro SHIISH-it tha se grupi i kishte liruar rreth 3,000 njerëz nga tre burgjet, ndonëse vlerësimet e tjera ishin më të ulëta.

"Qyteti i Mosulit është jashtë kontrollit të shtetit dhe në mëshirën e militantëve," një zyrtar në ministrinë e brendshme të Irakut i tha agjencisë së lajmeve AFP.

Mosul është qyteti i dytë më i madh i Irakut, dhe qyteti i dytë që u kap këtë vit nga luftëtarët pas Falluxhes.

Imran Khani i Al Jazeera-s, raportoj nga Bagdadi, tha se thirrja për një gjendje të jashtëzakonshme, e cila do t'i japë kryeministrit fuqi gjithëpërfshirëse, nuk do të jetë e lehtë.

Khan tha: "Shumë politikanë kanë kritikuar me zë të lartë trajtimin e krizës nga Maliki. Shumica në Irak janë duke pyetur se pse një grup i armatosur lehtë si SHIISH kanë qenë në gjendje për të marrë qytete të mëdha..

"Për SHIISH-in sulmi në Mosul është një fitore e madhe propagandistike. Disa këtu gjithashtu shqetësohen se gjendja e jashtëzakonshme do ti japë Malikit fuqi gjithëpërfshirëse që një herë ai e kishte, ku ai vështirë do të heq dorë."

Burimi: Al Jazeera dhe agjencitë
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Për: Irak : Ra Mosuli qyteti i tretë për kah madhësia në Irak.Rrafidat në panik...

Imam Aliu radiallahu anhu për shijat thotë :
    See how Ali (ra) described them in their own books

Nahj ul Balagha - Peak of Eloquence- Sermons, Letters, Sayings by Immam Ali (a.s)
    O' people of Kufah, I have experienced in you three things and two others: you are deaf in spite of having ears, dumb in spite of speaking, and blind in spite of having eyes. You are neither true supporters in combat nor dependable brothers in distress. Your hands may be soiled with earth. O' examples of those camels whose herdsman has disappeared, if they are collected together from one side they disperse from the other. By Allah, I see you in my imagination that if war becomes intense and action is in full swing you would run away from the son of Abi Talib like the woman who becomes naked in the front. I am certainly on clear guidance from my Lord (Allah) and on the path of my Prophet and I am on the right path which I adhere to regularly.
    Pasha Allahun,ju shoh juve në imagjinatën time,nëse lufta nxehet deri në kulm ju do të ikni nga djali i Ebu Talibit sikur gratë e xhveshura....
    Subhanallah,rrafidat (shijat) gjithmon kan qenë të tillë dhe ashtu edhe sot...
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Irak : Ra Mosuli qyteti i tretë për kah madhësia në Irak.Rrafidat në panik...

Ku ra...?!

Edhe ne Siri ra Homsi, por n'fund cka?!
    Ne Egjipt ra Kairo dhe, pervec demeve dhe vellavrasjeve te kota, perseri cka?!

E njejta do te ndodhe edhe ne Irak.
    Ekzistenca afatgjate e nje shteti dhe pushteti te udhehequr nga islamistete kesaj kategorie eshte plotesisht joreale.
    Pervec eventualisht ne lufte permanente, e cila ne Irak nuk dihet a do te jete in interesin e fuqive dhe superfuqive.

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ku ra...?!

Edhe ne Siri ra Homsi, por n'fund cka?!
    Ne Egjipt ra Kairo dhe, pervec demeve dhe vellavrasjeve te kota, perseri cka?!

E njejta do te ndodhe edhe ne Irak.
    Ekzistenca afatgjate e nje shteti dhe pushteti te udhehequr nga islamistete kesaj kategorie eshte plotesisht joreale.
    Pervec eventualisht ne lufte permanente, e cila ne Irak nuk dihet a do te jete in interesin e fuqive dhe superfuqive.
    Po sillesh sikur nostradomusi i forumit.Ti e din ma mirë historinë islame ose ne?Dhe ti e din të ardhmen ma mir se Allahu?Mos ke ndonji libër të fshehtë?Rrafidat kështu kan qenë gjatë historisë islame dhe kështu do të jenë edhe në të ardhmen kur ata do të ndeshen me muslimanët e vërtetë sikur janë shteti islamik i irakut dhe levantit.Ata që i sundojnë rrafidat sigurt se janë nji shkallë më të keqe se ata.Por tani po ju vjen fundi i tyre...islami për to parasheh dënime të rrepta pra ose të pranojnë islamin para se të zihen rrobër,ose do të ndeshen me zhdukje totalle...rrofshim e qofshim ... sepse gjërat që do të ndodhin do jenë çudira të vërteta...
    173. Ata (besimtarë) të cilëve njerëzit (hipokritë) u thanë: “Vërtet, populli (pagan) ka
    grumbulluar kundër jush (një ushtri të madhe), kështu që frikësojuni atyre”, kjo në të vërtetë vetëm u shtoi Besimin dhe thanë: “Allahu Vetëm na mjafton neve dhe për ne Ai është Rregulluesi më i Mirë i punëve.”

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    ...Ti e din ma mirë historinë islame ose ne?
    Une.

Dhe ti e din të ardhmen ma mir se Allahu?
    Po.

Mos ke ndonji libër të fshehtë?
    Jo vetem nje...

Rrafidat kështu kan qenë gjatë historisë islame dhe kështu do të jenë edhe në të ardhmen kur ata do të ndeshen me muslimanët e vërtetë sikur janë shteti islamik i irakut dhe levantit.Ata që i sundojnë rrafidat sigurt se janë nji shkallë më të keqe se ata.Por tani po ju vjen fundi i tyre...islami për to parasheh dënime të rrepta pra ose të pranojnë islamin para se të zihen rrobër,ose do të ndeshen me zhdukje totalle...rrofshim e qofshim ... sepse gjërat që do të ndodhin do jenë çudira të vërteta...
    173. Ata (besimtarë) të cilëve njerëzit (hipokritë) u thanë: “Vërtet, populli (pagan) ka
    grumbulluar kundër jush (një ushtri të madhe), kështu që frikësojuni atyre”, kjo në të vërtetë vetëm u shtoi Besimin dhe thanë: “Allahu Vetëm na mjafton neve dhe për ne Ai është Rregulluesi më i Mirë i punëve.”
    Perralla negative nga 1001 nete...

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Une.

Po.

Jo vetem nje...

Perralla negative nga 1001 nete...
    Po ty nuk të beson kush,kurse Kur'ani ka me milijarda pasues....sepse ti ske kurfar argumenti dhe ti ske poashtu argument për ta kundërshtuar Kur'anin..Islami ka qen superfuqi dhe do bëhet përsëri kurse ti sje kërkushi ore mjeran kot luan derën ...

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Po ty nuk të beson kush,kurse Kur'ani ka me milijarda pasues....
    Nuk kam nevoje per nje besim te tille...
    Une mund te egzistoj edhe pa ate besim, ndersa kurani yt jo.
    Kurani yt eshte i varur nga besimi i tjereve ne te, une jo.

sepse ti ske kurfar argumenti dhe ti ske poashtu argument për ta kundërshtuar Kur'anin...
    Mendimi i yt dhe atyre qe besojne si ti...

Islami ka qen superfuqi dhe do bëhet përsëri...
    Mendim/besim yt...

kurse ti sje kërkushi ore mjeran kot luan derën ...
    Askushi s'ka mundesi te shruaj ne kete forum...

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Kjo eshte lufte vetevrasese, nuk ka baza ne Kuran dhe nuk ka baza ne mesimet e profetit a.s.
    Te gjithe ata qe e permbajne kete lufte kane vene veten e tyre ne sherbim te djallit!
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nuri Al Maliki kërkon ndihmë nga të vdekurit :
    Emri:  Nuri Al Amliki seeking help from dad.jpg

Shikime: 159

Madhësia:  46.3 KB

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •