Te dashur miq!
E hapa kete teme se shoh qe shume persona po abuzojne me termin Patriotizem. Disa thone se patriotizmi eshte vendi i horrave, gje qe une e kam lexuar ndryshe: Patriotizmi eshte bregu i fundit i frikacakeve. Por personalisht edhe pse i kam perdorur si shprehje ne raste joseroize jam kategorikisht kunder ketyre proverbave vulgare dhe te pavend. Problemi eshte se cfare koncepti keni ju per Patriotizmin, pasi shume abuzojne me Patriotizmin ne pergjithesi dhe ate Shqiptar ne vecanti. Disa hiqen patriote kur ne te vertete nuk jane, disa e mbrojne patriotizmin vetem me llafe, disa bejne bisht, disa duan te kalojne ne lufte pra nje lloj egzagjerimi. Shume emigrante flasin per patriotizmin dhe hiqen si te tille jashte vendit, por kur jane ne Shqiperi flasin ne gjuhe te huaj dhe shesin ashtu (p) sa per t'u dukur duke harruar per momentin patriotizmin e meparshem. Edhe pse dikush mund te mendoje se kam hyre ne nje fushe shume komplekse per t'a mbyllur do te deshiroja pergjigjet tuaja per pyetjen time ne menyre sa me te sinqerte:
A do te ishte mire nese ne shqiptaret do te ishim pa merak nacionaliste e patriote si USA, Francia, Canadaja e shume te tjere?
Ju Faleminderit!
Krijoni Kontakt