Morali & Miresia
Virtyte te trazuara nga mendje te modifikuara.
Atehere e ke fjalen per Ardit Bidon,qe nuk eshte ortodoks,por cam mysliman.Ndersa kjo kerkesa pa kuptim per te bere nje meshe per nje person qe nuk e ka kerkuar kush,ska fare sens.Pershpirtjet behen per cdo person qe paraqitet ne nje kishe dhe e kerkon kete,dhe nuk di ti jete refuzuar dikujt,nuk behet me urdhera politike apo me provokime.
Ne emision ishte edhe nje person qe eshte mysliman,Ilir Kulla,qe tha fjalet me te mira per kryepeshkopin.
po dhe ilir kulla ishte dhe e komplimentoj per ringritjen e kishes, po ama kulla ishte qe pyeti pse nuk eshte shkruar asnje germe per 2 ish themeluesit e kishes autoqefale shqiptare,
zheji tha qe jam ortodoks dhe shkoj ne kishen e elbasanit, sa per binon tha shume manipulime per meshat qe behen ne gjuhen greke ne sarande dhe perreth.
Ndryshuar për herë të fundit nga par : 06-06-2014 më 11:00
Morali & Miresia
Virtyte te trazuara nga mendje te modifikuara.
meqenese duhet te komunikoje me SHQIPTARET i bie te doje nje shqiptar,historikisht kalate merren me mire nga brenda.Albo;
- Zoti Vete, ke do ne krye te Kishes Orthodhokse ne Shqiperi?
Ti ku je rritur mo albo?- vetem kuriozitet.Cfare pyetje ben edhe ti o Albo! Ky di paroja i rritur ne komunizem se c'eshte Zoti!
ai u prezantua si shqiptar nga krahina e camerise,kete mysliman po e shton ti.Archon
Atehere e ke fjalen per Ardit Bidon,qe nuk eshte ortodoks,por cam mysliman
prape me etiketime o Archon,keta jane shqiptare me pare.Pse cdo person jo te krishtere e quani ''musliman''.Shume mire keta mund te jene ateiste.Ne emision ishte edhe nje person qe eshte mysliman,Ilir Kulla,qe tha fjalet me te mira per kryepeshkopin.
Ky Iliri tha vertet fjalet me te mira per kryepeshkopin ne aspektin intelektual,profesional etj etj (te njejten gje e them dhe une) por nuk e pranonte si kryepeshkop te kishes shqiptare,njejt si Zheji i cili ne kundershtim me cfare thua ti u deklarua besimtar (laik dhe jo ateist).
MOS I NDY TEMAT no name
Cili eshte kriteri qe percakton se kur nje çoban eshte,dhe kur nuk eshte shqiptar , po minoritar grek kur mund te quhet nje çoban ?O shoku paro qe e dashke kaq shume cobanin e Elbasanit e na e ben shqiptar te vertete, nje pyetje kisha une per ty:
Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri
Zoteri Arbereshi patriarku Irinej se pari nuk eshte dashur hiq te lejohet te shkele ne Shqiperi, ky eshte gabim i Shqiperise dhe Kosoves, qe 100 vjet shtet as nuk ka diplomaci as nuk ka shtet e pa keto nuk ka perparim. Te lejohet te shkele ky njeri ne Shqiperi e Kosove eshte sikur me leju Bin Ladenin ta vizitoje Nju Jorkun ne vitin 2003. Ketu ska logjike te shendoshe, e per injorance shume shqiptareve ska kush jau kalon. A e di ti se ky ka bekuar njerez qe kane dhunuar gra e vajza te popullit tend?! Kjo s'eshte krishterim vlla, me dhunu seksualisht nje vajze apo nje grua te martuar eshte satanizem e jo krishterim. Feja ua ka marre mendet shume njerezve por per kete ne kete forum jane anetaresuar njerez si une qe te i qortojme keta njerez. Si mund ta bekoje Kishen e Krishtit nje njeri qe bekon kriminele qe te masakrojne njerez vetem se i perkasin kombit tjeter?! Keto pyetje shtrojani ndergjegjes suaj se pari pastaj ejani e na u pergjigjni. Ska faj Referi kur na flet per demonkraci, se ngjarje te tilla jane demonkraci e jo demokraci.
Krijoni Kontakt