Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,410
    Postimet në Bllog
    22

Për: Nga 1 qershori, jo më transport urban falas për invalidët

Qeveria e Rilindjes ka leke te paguaje borxhin ndaj bizneseve te vendit, por nuk ka leke qe te paguaje biletat e urbanit per invalidet! Po pse me invalidet do merre Qeveria e Rilindjes? Le te merret Bashkia me ta. Tak fak, ndryshon ligjin Kryerilindasi yne, dhe ia faturon keto probleme Bashkise. Qe njerezit fatkeqe te vene e perplasen tek Bashkia e jo tek Qeveria jone e Rilindjes.

Po ju invalide mos u shqetesoni. Erion Dylber Veliaj, ai ministri qe do ti martoje homoseksualet e Shqiperise, do t'ua zgjidhi kete problem!

Eshte djale i zoti ai! Edhe rrogen e tij si minister ua jep te varferve. Se duke qene se eshte rritur jetim vete, ia ka lene e ema pasurine dhe tani nuk ka nevoje per leke.

Invalidet e Shqiperise, nuk do te ta harrojne kete nder te madh qe u bere shoku Rama, do ta japin voten me gjithe zemer ne zgjedhjet e ardhshme.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-06-2014 më 12:46

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Per pensionistet apo personat me aftesi te kufizuar ka ulje per gjysme. Ne shtetin ku jetoj une paguajne gjysmen e cmimit normal. P.sh bileta1 mujore kushton $27 per pensionistat, ndersa per moshat e tjera $54.
    Uroj qe dhe ne Shqiperi te zbatohet dicka e tille.
    Mia, per invalidet edhe mbi 65 vjec eshte falas edhe shpenzimet mbulohen nga qeveria federale. Nuk e kam iden perse paguajne gjysem cmimi ne shtetin tend??? I njejti sherbim duhet te ofrohet edhe ne Shqiperi sepse keta individ kane te ardhura me limit. Biles edhe ata qe jane te afte per pune por nuk kane te ardhura marrin transpasses ose token falas nga Welfare Department.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 03-06-2014 më 14:57
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Mia, per invalidet edhe mbi 65 vjec eshte falas edhe shpenzimet mbulohen nga qeveria federale. Nuk e kam iden perse paguajne gjysem cmimi ne shtetin tend??? I njejti sherbim duhet te ofrohet edhe ne Shqiperi sepse keta individ kane te ardhura me limit. Biles edhe ata qe jane te afte per pune por nuk kane te ardhura marrin transpasses ose token falas nga Welfare Department.
    Mbaj mend kur kam udhetuar me autobus ketu e goxha vite me pare kishin cmimet aty te shenuara. Dhe te moshuarit paguanin . Vetem studentet dhe femijet e vegjel di une e kane free qarkullimin me autobus. Token nga Welfare s'kam degjuar te kete ketu.
    S'me duket cudi xhanem qe shteti yne se ka free per pensionistet apo invalidet. Shquhet ky shtet per taksa. Imagjino $1200 me erdhi taksa vetem per nje makine kete radhe. Nderkohe qe kjo takse nuk ekziston ne shtetet e tjera.
    http://www.cttransit.com/SeniorDisab...FareIdCard.asp
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342

siukur e moren voten per ta bo jeten me te mir, jo per ta nxirr
    pastaj kur i lane pa pensione me muaj te tere se do zbukuronin km apo smund me len deputet e qeveritaret gjynaf pa rroga, te shkretet vuajn per buk goje duke bere theatro ne parlament e foltore TV....po ia vret shum per bileta transporti.
    eh mire mire kjo eshte qeveria e popullit ska llafe prit se i ka mbet pleshtit nje thrime dhjami
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,410
    Postimet në Bllog
    22

Mosnjohja e librezave nga Shoqata e Transporteve, invalidët: Qeveria të mbrojë të drejtat tona

Emri:  74726_3.jpg

Shikime: 204

Madhësia:  40.0 KB

TIRANË-Pas vendimit të Shoqatës së Transporteve për të mos njohur librezat e invaliditetit ka reaguar Shoqata e Invalidëve. Sipas kësaj shoqate është e disata herë që personat invalidë diskriminohen. Shoqata i bën thirrje qeverisë që të mbrojë të drejtat e invalidëve dhe të marrë masa për personat që shkelin ligjin.

Sipas vendimit të fundit të Shoqatës së Transporteve personat invalidë do të duhet të paguajnë për të përdorur transportin urban në kryeqytet. Ndërsa më parë kjo kategori personash nuk paguante biletë pasi u njihej libreza e invalidit.

(a.n/BalkanWeb)

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,410
    Postimet në Bllog
    22

Udhëtim me pagesë për invalidët, Veliaj: Kompanitë rrezikojnë liçencën

TIRANE-Inspektoriati i Punës do të kontrollojë të gjitha linjat e autobusëve që detyrojnë invalidët të paguajnë biletën dhe në ato linja që do ta vërehet kjo anomali, kompanitë do të rrezikojnë liçencën.

Urdhëri i Ministrisë së Mirëqënies Sociale dhe Rinisë është bërë sot me dije nga vetë Ministri Erion Veliaj lidhur me vendimin e marrë nga Shoqëritë e Transportit Publik të cilët kanë vendosur që duke nisur nga ky të mos i njohin librezat e invalidëve.

Lidhur më këtë problematike, Ministri Veliaj deklaroi gjatë një interviste televizive se Bashkia po shkel një të drejtë kushtetuese, të cilën ligji ua njeh invalidëve si të drejtë për të udhëtuar falas.

“Ajo që po bën Bashkia, duke zbritur invalidët nga autobusi, është çnjerëzore dhe e paligjshme”, tha Veliaj duke theksuar se çdo liçencë e dhënë për autobusët është firmosur nga kompanitë duke pranuar faktin se kjo liçencë jepet me njohjen e ligjit që invalidët të udhëtojnë falas.

Ministri sqaroi se operatorët dhe Bashkia kanë bërë qartazi një marrëveshje që duke i bërë presion qeverisë me zbritjen e invalidëve nga autobusi, të kenë mundësi të fitojnë më shumë para. “Ata duan të marrin grante nga qeveria, si rimbursim për këta njerëz. Por, këtu ka një problem: Bileta e autobusit në Berat kushton 100 lek, ndërsa në Tiranë 300 lek. Pra, qeveria qendrore nuk mund të rregullojë çmimin e biletave për çdo bashki sepse kjo është kompetencë e këshillave bashkiakë”, theksoi ministri.

Veliaj shtoi se kompanitë e kanë marrë licencën duke nënshkruar se në Republikën e Shqipërisë invalidët udhëtojnë falas ndërsa tani po mundohen të bëjnë presion me Bashkinë, për të marrë para të pamerituara nga qeveria.

(a.n/ata/BalkanWeb)

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,410
    Postimet në Bllog
    22

O Veliu minister,

Asnje njeri nuk "udheton falas", edhe ata invalide apo pleq qe udhetojne falas, eshte falas per ta, por pagesen e ben shteti. Bizneset e urbaneve nuk jane shoqata bamiresie, prandaj ose paguaju ketyre bizneseve parane per sherbimin ndaj invalideve, ose mbylle ate sqepin. Duhet te mbajne mbi supe bizneset koston e sherbimit ndaj invalideve, e jo ti si shtet qe te paguajne gjithe shqiptaret taksa, perfshi ata invalidet?

Shtet qe ka para te paguaje miliona euro "borxhe bizneseve" por nuk ka para te subvencionoje bizneset e urbaneve per koston e sherbimit ndaj invalideve.

Prioritetet i keni shume drejt, lart e me lart Qeveria e Rilindjes!

Albo

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Ne NY e kan me gjysem cmimi autobuzin dhe trenin ata mbi 65 vjec. Nuk e di per invalidet.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,410
    Postimet në Bllog
    22

“Invalidët”, Veliaj: Problemi në dy bashki të PD; Bashkia: Akt i turpshëm i qeverisë

Tiranë- Vijon delegimi i përgjegjësive mes pushtetit qëndror dhe atij vendor, lidhur me problematikën e transportit urban falas për invalidët.
    Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, Erion Veliaj, ndërsa foli sot për këtë çështje tha se përgjegjëse për situatën është bashkia, pasi ajo i ka kompetencat për transportin urban për invalidët.
    Veliaj shtoi më tej se problemi i trasnportit urban të invalidëve është vetëm për në bashki , Shkodrës dhe të Tiranës, të cilat drejtohen nga demokratët.
    Ndërkaq ai ka qenë i prerë kur tha se Ministria do të bëjë propozimet dhe kompanive që nuk zbatojnë ligjin, do t’u hiqet licenca.
    Një mesazh përcolli edhe për Bashkitë e dy qyteteve:“Nëse bashkia nuk i plotëson detyrat e saj, të japë dorëheqjen, sepse e drejtojme ne”.

Bashkia: Ministri i paaftë nuk mund të fshihet pas sulmeve politike

I menjëhershëm ka qenë dhe reagimi i Bashkisë së Tiranës, e cila e cilësoi një akt të turpshëm të qeverisë, e cila nuk zbaton ligjin e miratuar nga vetë ajo në Kuvend.
    “Është një akt i turpshëm i qeverisë, privimi i transportit falas për invalidët Qeveria duhet të marrë masa dhe të zbatojë ligjin që vetë miratoi në Kuvend. Në ligjin e ndryshuar nga qeveria, “Për transportet rrugore” është përcaktuar qartë se: “Fondet për kompensimin e tarifës së transportit të kategorive të personave që përfitojnë nga legjislacioni në fuqi për transportin qytetas, përballohen nga institucionet përgjegjëse, sipas ligjit. Masat, kriteret dhe procedurat për kompensimin e kësaj tarife përcaktohen me Vendim të Këshillit të Ministrave””.
    Bashkia thekson më tej në deklaratë se “Ligji i ri detyron ministrin e Mirëqenies Sociale dhe ministrinë e Arsimit të subvencionojë transportin falas dhe me tarifa te reduktuara. Ministri i paaftë nuk mund të fshihet pas sulmeve politike ndaj Bashkisë së Tiranës, pasi ligji e ngarkon atë me përgjegjësi. Në marrëdhëniet kontraktuale mes Bashkisë së Tiranës dhe operatorëve të transportit publik është e përcaktuar qartë se ndryshimet ligjore reflektohen menjëherë ne këto kontrata. Pra, Bashkia e Tiranës është e detyruar të zbatojë ligjin e miratuar nga qeveria”.
    Bashkia e Tiranës deklaron se mbetet e angazhuar për zgjidhjen e kësaj situate. Ajo kujton se me ndërhyrjen e saj, iu dha një muaj kohë qeverisë e cila refuzoi ta përdorë për të përmbushur detyrimet e saj ligjore të cilat rëndojnë sot pa të drejtë tek invalidët.

B. Kuçana/Oranews.tv

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,410
    Postimet në Bllog
    22

Bravo Qeveria e Rilindjes! Vazhdoni te beni politike edhe me jetet e invalideve te Shqiperise!

Albo

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •