Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 55 prej 55
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Për: Ja cfare flet nje "hoxhe"!!!

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Aww ... me terheq verejtjen para kujt qendroje dhe e ke gati akuzen e "inkonsekuences" !!
    Cka kupton ti me kete kercenuesen tende "inkonsekuencen" e tmerrshme ? haha
    Inkonsekuenca kuptohet ne dhjetra variante - nese mendon ne rrjedhshmerine logjike,atehere ate qe shkruan TI eshte e mbushur me inkonsekuenca te llojllojshme,... nese mburresh me etiketime inkonsek.,atehere une te them qe konsikuenca eshte fortesa e fundit e njerezve pa imagjinate ... haha.Te gjithe njerezit konsekuent jane inatcor dhe kokeforte,te ngurte.Ky eshte tentimi i fundit i kokeforteve qe qendrimet e tyre ti cojen deri ne fund,nese me vec nuk jane te bekuar me imagjinate dhe logjike.hehe ... Njerez te till kosekuent deri ne fund kalojn ne ngurtesi te rendomte (nuk eshte me virtyt),cka eshte menyre e shkelqyer per mosmarreveshje te gjithanshme me gati tere njerezit dhe me vet Jeten (kjo shihet ashiqare te Ti)...te jesh konsekuent eshte shume bukur,gjersa nuk takohesh me deshmite te cilet kerkojne ti ndryshosh opinionet.
    Mund lirisht me ma terhjek verrejtjen (cka jam tash, selef, vehabi, apo ekstremist militant ???)......konesekeunce pres ne qendrimet qe i keni, qe te jeni te qarte ne ate cka mbeshtetni. Une nuk dua nga ty muhabete kafehanesh, tifozlleqe, por muhabet me substance qe e prekin ceshtjen qe e diskuton.

Flet dicka nje Hoxhe i nje xhamije ne nje lagje te Mitrovices,dhe ngrihen forumistet dhe thone ndonje fjale.Zakonisht thone fjale te ashpra,shume te tjere e perqeshin disa bejne humor me hoxhen ...",dhe ti nga krejt kjo nxjerr pefundimin qe Uniteti shqiptar shkaterrohet...wow ... po te jete ashtu,vetem gazeta Tema (Mero Bathycka) me retoriken e komentuesve qe sillen aty, do e kishin shkaterruar kombin shqiptar njemije here.
    E gjith kjo eshte supkulture...Edhe TI e din qe kjo nuk eshte serioze,por merakosesh per dicka tjeter( e jo per unitetin shqiptar),nuk don te ti prekin hoxhallaret.Aty te dhemb.
    Te ishe pakez me konsekuent, do te dije se per cka flet ki shoku jot...pra, tamam, une nuk merrakosem per asgje, e me pak se po i shani hoxhollaret, sma nin aman hic per ta....jo une merakosem per ndonje Arid Uka, ose rasti konkret Mehdi Nemmouche...rhetorika qe perdoret ne relacione me ndjenjat e POPULLIT ja plas dikujt filmin....kete me GARANCE....prandaj une nuk kerkoj hic me shume, se nje senzibilizim per keto ceshtje delikate, dhe nje maturi te jashtzakonshme...jo per shume gje, thjeshte per ta mbrojt prapanicen tone.....

Te kunderargumentoj me Fakte !!
    E pse ?
    Per mua Fakti nuk eshte dic rrenjesisht e ndryshme me argumentimin e rendomte ! ... Ne praktike,FAKTE te verteta egzistojne (ndoshta) vetem ne Matematike.Ne segmentet e tjera te mendimit njerezore ,ideja qe te vertetohet me fakte me duket arrogance e pa pare lol ... Ndersa sa i perket "Argumentit" une e kuptoj disi ne menyre te vecante - si nje proces kur nje pohim (kompleks) e shenderron ne premisa,kuptohet permes mekanizmave logjike,te cilet ndoshta mbas kesaj munde te jene te perbashketa per bashkebiseduesin.Gjithsesi pa nenkuptuar qe kjo premise te jete e pranueshme per te gjithe (ndryshe pra,sic eshte me te ashtequajturin "fakt","deshmi")...nejse.
    Nuk e pata idejen qe Arsimi laik shqiptar eshte i larte,ai gjindet ne toke.Por te krenohesh qe Hoxhallaret jane me cilesor,me te arsimuar ne tere shoqerine shqiptare eshte per te qeshur.
    Si krijohet nje Hoxhe shqiptar ... kalon neper medresen Alaudin (Prishtine),cfar cilesije ofron kjo shkoll - ne minimum mesohen shkencat dhe studjohen hadithet max.... zakonisht neper medrese shkojne nxenes nen-mesatare ... kalojne Aludinin dhe shkojne te themi ne Al-Azhar (Kajro),dhe ?

E pranon krahasimin si Fakt ?
    Epo,ka plot org. qe klasifikojne Univerzitetet me te mira ne Bote,permes shume faktoreve ( punime shkencore hulumtuese,ndikimi ne shkence dhe shoqeri,citimi i punimeve,et)...dhe renditja del keshtu :
    Al-Azhar i renditur (ne nivel boteror) ne vendin e 4.141,ndersa ta marrim nje Univerzitet te Maqedonise "Kiril dhe Metodij" rradhitet ne vendin e 1.259 per nga cilesija.
    Pergjithesisht Univerzitetet e renditura nen vendin e 500 nuk vlejne shume,por mbas vendit te 1.500 thjesht nuk e kryejne misionin e tyre.
    Al-Azhar konsiderohet Univerziteti me me renome ne Boten Islame....Mos harro,ne Univerzitetet prej 1 deri me 500 gjinden se paku 4 Univerzitete katolike !
    Nje hoxhe shqiptar me se shumti munde te pretendoje te perfundoj Al-Azharin e 4141,ndersa sot shume shqiptar perfundojne studimet ne Univerzitetet me te mira ne Bote...prej Harvard (1) deri ne Haidelberg (62).

Shefqet Krasniqin ma quan te arsimuar ??
    Krahasime jokausale.....nuk mund te krahasohen institutet arsimore TEOLOGJIKE islame me institutet perendimore qe jane univerzale.....
    Ta qartesoj edhe njehere: Hoxhollaret jane per nga arsimi, shtresa me "kualitative" nder te arsimuarit ne trojet tona. Pra, nese don te krahasosh, atehere krahaso nje JURIST te diplomuar ne shkup, prishtine ose tirane, me nje jurist te diplomuar ne oxford.....nje teolog te diplomuar ne al azhar, me nje ne medine.....etj....

Ngrej tash perpjesetimet e JURISTEVE ne njeren ane (te diplomuar ne vendin tone vs. te diplomuar jashte).......dhe hoxhollareve ne anen tjeter (te diplomuar ne vendin tone vs. te diplomuar jashte).

Kjo nenkupton se kualiteti i hoxhollareve sa i perket arsimit specifik te tyre, eshte me i larte, se kualiteti i absolvenetve te cfaredo drejtimi specifik ne vendet tona.....kjo me tej nenkupton, sa i perket kompetencat socilae (qe eshte nje dege themelore e teologjise), hoxhollaret kane "KODRA" karshi cfaredo absolventi te ndonje drejtimi tjeter....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-08-2013
    Postime
    55

Për: Imami kosovar: Përmbytjet në Serbi, ndëshkim i Allahut

Une jetoj ne SHBA. Sa here ndodh ndonje katastrofe natyrore ktu ngrrihet ndonje prift e thote se eshte ndershkim i zotit. Kta truthare vec ket gje din me be, rrin gjith diten e predikojne se cfare ben e thot zoti.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Me intreson ta dije Albo , ai Zoti i juaj eshte denues , apo eshte vetem i dashure !? Zoti ne te cilen besojme ne eshte edhe denues por edhe i dashure . Denues per kriminelet dhe fe-mohuesit , e i dashure dhe i meshireshem ndaj besimtareve dhe njerezve veper mire . Sepse mos te ishte zoti juaj denues ferrin nuk do ta kishte krijuar ashtu kote !
    Zoti yne Krisht na meson ne te krishtereve: "Mos gjyko fqinjin tend, qe mos te te gjykoje as ty Perendia!" Qe me fjale te tjera do te thote: Mos trego me gisht nga fatkeqesia e serbeve e mos u gezo per ate qe ndodhi, se i ndjell nje fatkeqesi akoma me te madhe kokes tende!

Kur e pyeten Krishtin se cfare duhet te bejne njerezit per te shkuar ne parajse e jo ne ferr, ai u dha dy ligje te thjeshta:

- Duajeni Zotin tuaj ne Qiell me gjithe forcen e qenies tuaj (mendje + shpirt + zemer)

- Duajeni fqinjin tuaj ashtu sic doni edhe vetveten.

Si thua ti, do shkojne ne "xhenet" ata qe gezojne per fatkeqesine e fqinjeve tane, serbise?

Albo

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Zoti yne Krisht na meson ne te krishtereve: "Mos gjyko fqinjin tend, qe mos te te gjykoje as ty Perendia!" Qe me fjale te tjera do te thote: Mos trego me gisht nga fatkeqesia e serbeve e mos u gezo per ate qe ndodhi, se i ndjell nje fatkeqesi akoma me te madhe kokes tende!

Kur e pyeten Krishtin se cfare duhet te bejne njerezit per te shkuar ne parajse e jo ne ferr, ai u dha dy ligje te thjeshta:

- Duajeni Zotin tuaj ne Qiell me gjithe forcen e qenies tuaj (mendje + shpirt + zemer)

Si thua ti, do shkojne ne "xhenet" ata qe gezojne per fatkeqesine e fqinjeve tane, serbise?

Albo
    Nese nje vellau muslimane nga Kosova ka te vrare familjen , ka te dhunuar motren , vajzen , gruan etj., nga serrbet dhe nje komb si Serbia nuk e shohe si mekat shprehjen e tille : ''mire ja ka bere Zoti'' . Dhe me kete fjale se besoj se do ta kene problem se do ta fitojne Xhennetin nese bejne vepra te mira dhe besojne Allhaun si Zot te tyre dhe Muhamedin a.s lajmetarin e fundit te Zotit .

Kusht per ta fituar Xhennetin per cdo krijes njerezore eshte besimi ne Allahun si Zot te tij dhe besimin ne te derguarin e fundit te Zotit , Muhamedin a.s .

Po te ishe ti Albo ne vendin e tyre besoj se reagimi i njejte do te ishte edhe nga ty . Sepse po supozojme nese ta dhunon motren/vajzen ndokush se besoj se do te kesh dashuri dhe meshire per ate njeri . E gjithe kjo mungese e dashurise per kombin serrb eshte si shkak i masakrave dhe krimeve te tyre per popullin tone . Dhe eshte e kuptueshme . Mos te harrojme individet nuk kane bere krime mbi popullaten shqiptare , por ka bere shteti serrb ortodoks , dhe asnjehere nuk kane kerkuar falje , dhe populli serrb eshte pergjegjes per krimet e tyre . Dhe sic thote fjala e urte : ''sic eshte mbreti eshte mileti'' !

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Thenia e tille eshte shume e ngjajshme me kete thene te Profetit Muhamed : ''nuk ka besuar askush perderisa nuk ja done te miren vellait te tij sikur ja done te miren vetvetes'' !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 26-06-2014 më 05:09
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Imami Latifi: Parku mbi Ibër është “park i dreqit”, nuk duhet të ndodh pajtimi me serbët --- si gjithmon mesazhe paqeje

Imami i Bashkësisë Islame të Kosovës në Mitrovicë, Fatmir Latifi e quan parkun e paqes që ndërtuar kohë më parë minoriteti serb mbi urën Ibër, si “parku i dreqit”.
    Ai me një gjuhë të ashpër urrejtjeje ndaj komunitetit serb, që i quan “shkije” ka thënë që nuk duhet të lejohet të ndërtohet parku i Car Llazarit mbi themelet e një xhamie që ka qen po në atë vend shumë vite më parë.

Ai një ligjëratën e tij ka thënë se kurrë nuk duhet të ndodh pajtimi, dhe ka kujtuar se çfarë po ndodhë në Maqedoni ndaj shqiptarëve.

Ky imam mbahet mend si personi i cili përmes xhamisë pati përkrahur kandidatin e PDK’së për kryetar në Mitrovicë, Avni Kastrati, por edhe për të folurën e tij që shpesh është qesharake.

BOTA SOT
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •