Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 33

Pėr: Zgjedhjet evropiane

Sigurisht dhe Europa i ka keq punet si shume vende te tjera. Eshte krize globale. Gjermanet punuan sic duhet dhe ecen perpara. Te tjeret nuk e bene. Dhe s'ke pse u ve faj pse kerkojn nga gjithe te tjeret qe mos jetojne me borxhe, por te ndjekin shembullin e tyre. Per krizen venden e tjera ta kthejne gishtin nga politikanet e tyre, jo nga Gjermania. Interesat e pabesueshme jane mese normale. Shko ne nje banke dhe kerko borxh kur je pa asnje te ardhur dhe shiko cfare interesi te japin e shko pastaj prap e thuaju qe ke nje pune shume te mire, shiko cfare interesi te japin. Nje borxh qe e jep pa asnje shprese per ta marre prap, normale qe do e japesh me interesa shume te larta.

O qyfyre,
    ti vazhdon te besh nje sy qorr dhe nje vesh shurdh!
    O une nuk kam qene fare i qarte ose ti vazhdon te mos me kuptosh...
    Po ishte Gjermania e para qe theu rregullat, pastaj sot mos harro, e ka krizen brenda,
    pikerisht si gjithe Evropa.
    Gjermanine nuk e ben te madhe emri..., por bashkimi evropian!
    Pasi pa BE, Gjermania eshte nje shtet qe sado industri te kete, bota flet me super industri, gjermania ka mbi 100 miljon banor,
    bota kaq ka vetem rrethet ..., Gjermania ka emigracjonin me te madh ne Evrope por kjo se ben ngadhnjimtare, pasi qe edhe problemet
    do te fillojne po nga aty, kujtoni historine... (mqs dikush na kujtoi historine )..., ndaj pa Evrope gjermanet jane te paperfillshem.
    Bashkimi ben fuqi! Kete e di me mire Merkel, ku dje zgerdhihej, sot i shtrin doren kyeministrit italian, 40-vjeēar...
    Ja kalofsh mire.
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Cameron thote; “ Evropa te nderhyje me pak ne politiken e shteteve.”
    “ Evropa nuk mund te injoroje votimet e fundit,e te vazhdoje sikur s’ka ndodhur gje.”

Renzi thote; “ Po deshem ta shpetojme Evropen, duhet me pare ta ndryshojme.”

Hollande thote; “ …, duam nje ri-orientim te Evropes. Fakti qe 25% e francezeve ka votuar te djathten
    Ekstreme, nuk eshte nje problem vetem per Francen por per gjithe Evropen.”

Draghi thote; “ Kriza tashme ka mberritur edhe ne Gjermani.”

Partite e djathtes ekstreme antievropiane kane fituar gati ne gjithe Evropen 1/3 e votave!
    France – 24,9%
    Angli – 31 %
    Danimarke – 26,6 %
    Austri – 19,7 %
    Hollande – 13,2 %
    Greqi – 9,3 %
    Gjermani – 8 %
    Finlande – 12,9 %
    Suedi – 9,7 %
    Belgjika – 4,1 %
    Itali – 6,1 %
    Po keshtu ne Hungari, Spanje, Portogali,etj…

Dhe ketu flasim per parti qe prezantohen me ide ekstreme, kunder Evropes, qe pretendojne te
    nderrojne kursin, por qe kemi lene jashte kesaj liste, parti qe kane marre shume perqindje te votuesve, por
    ndonse jane euro-skeptike nuk konsiderohen te djathte…, psh ne Itali M5S qe ka mbi 21 % te preferencave.
    Ndaj raporti 1/3 me ata qe nuk duan BE-ne sot ne Parlamentin Evropian nuk eshte nje loje fjalesh,
    eshte me teper serioz se sa nje zbavitje per te tretur ushqimin.

Ndersa ,

Kryeministri italian takon kryeministrin Englez dhe ate gjerman, pastaj kane nje telefonate te gjate ne lidhje
    Me votimet dhe strategjine qe ka per te ndjekur BE-ja…
    Pra nuk eshte qe rane dy fiq nga pema dhe kaq! Pasi eshte me shume serioze se sa prezantohet …….

Pershendetje

Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    O qyfyre,
    ti vazhdon te besh nje sy qorr dhe nje vesh shurdh!
    O une nuk kam qene fare i qarte ose ti vazhdon te mos me kuptosh...
    Po ishte Gjermania e para qe theu rregullat, pastaj sot mos harro, e ka krizen brenda,
    pikerisht si gjithe Evropa.
    Gjermanine nuk e ben te madhe emri..., por bashkimi evropian!
    Pasi pa BE, Gjermania eshte nje shtet qe sado industri te kete, bota flet me super industri, gjermania ka mbi 100 miljon banor,
    bota kaq ka vetem rrethet ..., Gjermania ka emigracjonin me te madh ne Evrope por kjo se ben ngadhnjimtare, pasi qe edhe problemet
    do te fillojne po nga aty, kujtoni historine... (mqs dikush na kujtoi historine )..., ndaj pa Evrope gjermanet jane te paperfillshem.
    Bashkimi ben fuqi! Kete e di me mire Merkel, ku dje zgerdhihej, sot i shtrin doren kyeministrit italian, 40-vjeēar...
    Ja kalofsh mire.
    Ti me flet mua gjith mllef per Gjermanine, se te ka demtuar Greqine. Sikur jam gjerman une. Me tregon se Gjermania nuk qenka perfekte. Me tregon se eshte nje hic pa Europen. Shume dakort. Por vendet e tjera europiane jane dicka me pak se hici atere me nje llogari te thjeshte. Popujt e zgjuar dhe punetore ecin perpara, dembelet ngecin mbrapa. Keshtu puna e Gjermanise, Kines, Indise, Amerikes njehere e nje kohe.

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ti me flet mua gjith mllef per Gjermanine, se te ka demtuar Greqine. Sikur jam gjerman une.
    Ti ketu e dhjeve fare!!!
    Une jam grek sa ti je harap!
    Une fola per tere Evropen..., po ty te dogji kur une permenda midis 480 miljone njerez, greket..., pse jo per irlandezet o hungerezet...?
    Po perse keshtu flitet...?!

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

...

Partite e djathtes ekstreme antievropiane kane fituar gati ne gjithe Evropen 1/3 e votave!
    France – 24,9%
    Angli – 31 %
    Danimarke – 26,6 %
    Austri – 19,7 %
    Hollande – 13,2 %
    Greqi – 9,3 %
    Gjermani – 8 %
    Finlande – 12,9 %
    Suedi – 9,7 %
    Belgjika – 4,1 %
    Itali – 6,1 %
    Po keshtu ne Hungari, Spanje, Portogali,etj…

Dhe ketu flasim per parti qe prezantohen me ide ekstreme, kunder Evropes, qe pretendojne te
    nderrojne kursin, por qe kemi lene jashte kesaj liste, parti qe kane marre shume perqindje te votuesve, por
    ndonse jane euro-skeptike nuk konsiderohen te djathte…, psh ne Itali M5S qe ka mbi 21 % te preferencave.
    Ndaj raporti 1/3 me ata qe nuk duan BE-ne sot ne Parlamentin Evropian nuk eshte nje loje fjalesh,
    eshte me teper serioz se sa nje zbavitje per te tretur ushqimin.

...
    Fillimisht, partite e djathta ne Evrope nuk jane te krahasueshme me njera tjetren...
    Shumica kane prioritete te ndryshme.
    Front National ne France eshte e pakrahasueshme p.sh. me AfD ne Gjermani, dhe ne disa pika e krahasueshme me NPD.

Kur flitet per parti te djathta nuk flitet per nje fraksion te perbashket.
    Edhe brenda te mjates evropiane ka evroskeptike, armiq te Evropes dhe miq te Rusise apo Putinit etj.
    Fraksioni zyrtar i evroskeptikeve ne Parlamentin Evropian aktualisht ka fituar vetem 7 mandate me teper se 2009 ( nga 31 2009 ne 38 2014).

Pervec ketij fraksioni, ne Parlamentin Evropian ekziston edhe nje fraksion tjeter i partive konzervatore dhe te djathta, te cilat nuk jane kunder Evropes, por per ndryshime te caktuara dhe pergjithesisht per "me pak Evrope" (me pak nderhyrje te Evropes ne politiken dhe ekonomine kombetare), ku bejne pjese p.sh. edhe Partia e David Cameron te Britanise (Conservative Party) me 26 deputete dhe Ulster Unionist Party me 1 deputete. Ky fraksion i quajtur European Conservatives and Reformists kishte 2009 deri sot 46 deputete, 27 nga Britania, 10 nga Polonia, 9 nga cekia dhe nga 1 prej disa shteteve tjera.

Parlamenti Evropian nga 2009 deri sot kishte 766 deputete, ku se paku 601 jane anetare te fraksioneve qartazi pro-evropiane.
    92 deputete jane pjese fraksioneve konezrvatore dhe te majta, te cilat pergjithesisht llogariten si pro-evropiane, pavaresisht kerkesave per reforma, per me pak Evrope, per skepticizem me te theksuar etj.
    31 deputete jane pjese e fraksionit e evroskeptikeve dhe pa fraksion, ku nder tjerash ndodhen edhe deputetet e deritanishem te Front National te Frances.

Ne zgjedhjet 2014, nga gjithsejt 751 deputete (15 me pak se 2009) 521 do jene pjesetare te fraksioneve qartazi pro-evropiane dhe 91 te fraksioneve te konzervatoreve reformiste dhe te se majtes.
    38 do te jene anetare te fraksionit te evroskeptikeve, ku nder tjerash ben pjese UKIP e Britanise, por jo p.sh. Front National e Frances.
    Deputete pa fraksion momentalisht do te jene 41 dhe deputete tjere (te zgjedhur per here te pare etj.) do te jene 60.
    AfD e Gjermanise e cila per here te pare ka marre pjese ne zgjedhje dhe ka fituar 7 vende, edhe ne mesin e saj ka kundershtar te evropes, me teper kundershtar te Euros, eshte duke tentuar te futet ne fraksion te perbashket me partine e David Cameron te Britanise, jo ne ate te evroskeptikeve etj.

Rezultati i Frances per shume arsye nuk eshte i krahasueshem me ate te Britanise...

31%-shi ne Britani eshte shume me jodomethenes se 25%-shi ne France.
    UKIP e Britanise edhe ne zgjedhjet e kaluara kishte mbi 16%. Dhe pjesemarrja ne votime per PE ne Britani tradicionalisht ka qene dhe eshte nje nder me te uletat ne Evrope. UKIP ne asnje zgjedhje te deritanishme nationale nuk ka arritur as perafersisht rezultate te ngjashme si ne shume zgjedhje per PE. Pra, kemi te bejme me nje fenomen qe nderlidhet ngushte me llojin e zgjedhjeve.
    Ne France situata eshte me ndryshe, pasi qe FN jo vetem qe eshte edhe me radikale se UKIP, por nuk ka rritur kurre rezultate as peraferisht te ngjashme me rezultatin e zgjedhjeve per PE 2014. Shkurt, FN ka shansa reale qe edhe ne zgjedhjet e ardhshme nacionale ne France t'i afrohet rezultatit te arritur ne zgjedhjet per PE, se paku te fitoje gjysmen e perqindjes se arritur, ndersa UKIP veshtire.
    Britania edhe keshtu ka qene dhe mbetet pergjithesisht "evroskeptike", pavaresisht perkatesise partiake. Rasti i Frances eshte shume me ndryshe.

Sa i perket Danimarkes, 9 nga 13 deputetet, minimalisht 8 jane pjese e fraksioneve qartazi pro-evropiane. Pra reth 70% (min. 62% jane pro-evropian.) Ne vitin 2009 11 resp. 10 ishin pjese e fraksioneve pro-evropiane, 2 evroskeptike apo anti-evropian. D.m.th. fraksioni evroskeptikeve nga Danimarka ka fituar 2 ulese me teper se 2009.

Ne rastin e Austrise kemi te bejme me humbje te evroskeptikeve apo anti-evropianeve, pasi qe ne vitin 2009 kishin 5 deputete dhe si rezultat i zgjedhjeve 2014 do te kene vetem 4 deputete. Nga 18 deputete te Austrise, 14 jane pjese e fraksioneve pro-evropiane, 4 aevroskeptike apo anti-evropian. Ne vitin 2009 ishin 5 anti-evropiane.

Edhe ne Holande situata nuk ka ndryshuar shume...
    Ne vitin 2009 20 nga gjithsejt 25 ose minimalisht 17 nga 25 ishin pjese e fraksioneve qartazi pro-evropiane, 1 pjese e fraksionit te konzervatoreve reformiste dhe 2 pjese e fraksionit te te majteve. Pjesa tjeter apo 4 ishin evroskeptike apo anti-evropian. pas zgjedhjeve 2014 5 ose eventualisht 6 deputete do te jene ne grupin e evroskeptikeve d.m.th. 1 ose 2 me shume se ne vitin 2009.

Ne Greqi situata eshte me e komplikuar, sepse per shkak te krizes ka ndryshuar dukshem edhe peisazhi politik.
    Sidoqofte edhe ketu nuk ka ndryshim dramatike sa i perket orientimit pro-evropian te deputeteve. Greqia edhe 2009 kishte 2 evroskeptike apo anti-evropian ne PE. Tani mund te kete 3 ose 4.

Rasti i Gjermanise gjithashtu kerkon analize, dhe nuk mund te thuhet se 8% jane evroskeptike apo anti-evropian.
    Gjykata Kushtetuese e Gjermanise pak para zgjedhjeve e kishte rrezuar pragun zgjedhor per Parlamentin Evropian, gje qe ende eshte e diskutueshme atje. Kjo ka mundesuar qe ne keto zgjedhje ne Gjermani te fitojne edhe parti te vogla, te djathta, humoristike etj. Megjithate shumica e 12 deputeteve qe kesaj radhe nuk jane te partive te etabluara, me perjashtim te njerit nga NPD, do te jene ose si grup ose individualisht ne fraksione pro-evropiane. Se paku 5 deputete, perfshi ate te partise neonaziste (NPD) jane rezultat direkt i heqjse se pragut zgjedhor nge GJK e Gjermanise, jo e rritjes se numrit te evroskeptikeve etj. ne Gjermani.

Ne Finlande numri i anti-evropianeve ne PE eshte shtuar per 1. 2009 ishte 1 tani jane 2.

Ne Belgjike numri i evroskeptikeve apo anti-evropianeve ka rene nga 2 ne 1.

Ne Itali gjendja eshte me e komplikuar.

Pervec kesaj, per nje analize me te drejte dhe me te plote duhet te merret parasyesh eshe pjesemarrja ne zgjedhje si dhe vecori tjera nacionale qe kane te bejne me sistemin zgjedhor apo ndonje ngjarje nacionale dhe te ngjashme.
    Ne pergjithesi, nese perjashtojme Francen, nuk ka ndonje ndryshim dramatik. Se paku jo aq dramatik sic pershkruhet nga disa....

Pas pak muajve do te dihet se ku dhe si do te pozicionohen shume deputete te ri. Vetem atehere mund te dihet numri me i sakte i evroskeptikeve, anti-evropianeve etj. Edhe pse pozicionet dhe pozicionimet mund te ndryshojne gjate legjislatures 5-vjecare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 29-05-2014 mė 19:10

Ti ketu e dhjeve fare!!!
    Une jam grek sa ti je harap!
    Une fola per tere Evropen..., po ty te dogji kur une permenda midis 480 miljone njerez, greket..., pse jo per irlandezet o hungerezet...?
    Po perse keshtu flitet...?!
    Po dihet me kohe se ku e ke hallin ti o niko. Qe kur u gropos Greqia je ber keq e ke filluar shan Europen, por me shume Gjermanine qe i dha borxhet Greqise. Po deshe vazhdojme luajm sikur se ke hallin te Greqia po e dime te dy qe eshte loje fallco

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321

Po dihet me kohe se ku e ke hallin ti o niko. Qe kur u gropos Greqia je ber keq e ke filluar shan Europen, por me shume Gjermanine qe i dha borxhet Greqise. Po deshe vazhdojme luajm sikur se ke hallin te Greqia po e dime te dy qe eshte loje fallco
    Nuk e kane me Gjermanine, e kane posaēerisht me Merkel. Se po te mos qe per Gjermanine, per ate kryeministrin e majte te Gjermanise, Greqia kushedi ku do ishte dhe sot, neper duar gjeneralesh e oficeresh, shtet ushtarak.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Per ēfare loje e ke fjalen ti!?
    Ore paske dale fare nga fiqiri ti djalosh!
    Po ēa leshin je duke llomotitur..., po pse po ta kisha me hungrezet, prap do te thoje se jam me greket une...
    Shko mer, se nuk po e du ta prish me shume kete teme, qe me juve grekofobet dhe serbofobet e forumit, ēdo teme e katandisni si mendja juaj ...
    E bete ēorbe fare, nga na dole ti me grek e budalliqe, bah sa prapa bote kemi ngele..., po jeni edhe moshe e re, nuk ju ka faje buka e misrit, ose pagjumesia tek bregu i gjolit.
    Lere fare, se e dreqose!
    Une flas sa shkruajne gazetat, o ti qe je duke "lojtur" (pas fjales tende)...
    Per mua Greqia eshte nje shtet si shume shtete te tjera te BE-se..., or ti i kshillit.
    Une jetoj prej me shume se 24 vjet larg Ballkanit...
    S'ka gajle, ti e sheh keshtu, puna jote, por une te them qe Gjermania i theu e para rregullat..., ti po deshe hajde e na meso te kunderten,urdhero.
    Por qe si une ka me shume se 1/3 e popullates me te drejte vote ne BE, qe me nuk e duan keshtu kete Evrope qe rregullat i ben me i forti,
    ku Ligji i xhungles gllaberon edhe kursimet e popujve qe dhane te njejtin kontribut per kete Bashkim ( Shpelle kusaresh -sot ).
    Mos valle ti di gje me shume? Qe Gjermania ka dhene me shume kontribute per BE-ne!? perjashto faktin qe jane ne perqindje te popullates edhe detyrimet... (sikunder avantazhet)
    Na jep disa fakte, hajde, por mos u kap pas venizellos, se mua aq me ben, nuk kam shkelur kurre ( shume fatkeqesisht ) truallin grek, pasi do te perfitoja
    te pakten njohuri te KULTURES HELENE, BAZE TE ASAJ EVROPIANE..., Kete e thone e gjithe Evropa, perjashto ketu , derdimene me halle shume qe vuajne
    ende nga propaganda e pacipe e forcave te politikes antike dhe te asaj moderne te shpelare nga ēdo permbajtje...
    Ta leme Greqine se nuk eshte 480 miljone, por flasim per Evropen, pasi tema eshte per votimet e Parlamentit te Evropes e jo te Greqise.
    Pershendetje

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

...

Por qe si une ka me shume se 1/3 e popullates me te drejte vote ne BE, qe me nuk e duan keshtu kete Evrope qe rregullat i ben me i forti,
    ...
    Jo 1/3 por me shume se gjysma "nuk e duan keshtu kete Evrope" ... "qe rregullat i ben i forti"
    Keshtu ka qene cdo here. Me te vetmin dallim qe Parlamenti Evropian dhe BE ne te kaluaren jane trajtuar me relevante nga shumica e votuesve dhe politikaneve.
    Tani kur shume politikane deshtimet e tyre personale dhe te vendeve te tyre cdo here e me teper i justifikojne me kinse nderhyrjet apo fajet e BE-se, votues te caktuar natyrisht se ndjehen te thirrur te votojne per kundershtar te BE-se, dhe jo vetem ne zgjedhjet evropiane.

Por kjo eshte dicka tjeter e votimi per parti tradikale te djathta eshte krejtesisht dicka tjeter.
    Partite radikale, sidomos ato te djathta, s'kane qene kurre per Evropen apo per Bashkimin Evropian -ss ne vitin 1979, as ne vitin 2009, as ne 2014 dhe s'do te jene as ne 3014.
    Nese nuk bejme diferencimet e nevojshme ne mes te partive te ndryshme radikale te djathta, atehere mund te thuhet se ato pas ketyre zgjedhjeve kane prafersisht 10% deri 12% ne PE. Ne vitin 2009 kishin rreth 8%.
    Edhe nese i llogarisim te gjithe te majtet dhe te djathtet me radikal dhe radikal ne PE se bashku, perseri nuk jane me shume se rreth 20%.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •