Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Su: Europe
    Postime
    143

Zbulohet ar në rrethin e Mirditës!!

Kërkimet për ar në zonën e Mirditës po japin rezultate pozitive. Emri:  arian_527040921.jpg

Shikime: 5371

Madhësia:  79.5 KB

http://scan-tv.com/v/index.php/kryesore/6134.html

Nga Ersuin Shehu 20/03/2014 13:44:00

Kompania “Arian” ka njoftuar se, në bashkëpunim me kompaninë nga Hong Kongu “Sinomine International Exploration” kanë bërë progres domethënës në kërkimet për rezerva ari në komunën e Kaçinarit.

Deri tani, ka përfunduar hapja e plotë e gropës së parë të kërkimit, me thellësi prej 351 metrash dhe kampionët e mbledhur do të dërgohen për analiza në laboratorë të specializuar. Sipas drejtorit të përgjithshëm të shoqërisë, Zarif Dhanani, bazuar në rezultatet gjeologjike, kimike dhe fizike të kryera deri më sot, kompania ka zbuluar shtresa që besohet se kanë përmbajtje të konsiderueshme ari.
    Analizat në 61 kampionë kanë treguar një përmbajtje të arit më të madhe se një gram për ton. Nga këta, tetë kampionë kanë rezultuar me përmbajtje ari 5 deri në 10 gramë për ton, ndërsa në 12 kampionë janë gjetur mbi 10 gramë ar për ton. Sasia më e lartë e arit në një kampion gërmimi ka arritur në 39.4 gramë për ton. Besohet përmbajtja mesatare e arit në kë shtresat e kësaj zone të jetë rreth 3.3 gramë për ton.
    Kërkimet për rezerva ari në zonën e Kaçinarit po kryhen nga nga shoqëria “Jab resources”, që është në pronësi të kompanisë minerare kanadeze “Arian”, por së fundmi, pjesë e projektit është bërë edhe kompania “Sinomine”, nga Singapori, që ka investuar një milionë dollarë në kërkimet e deritanishme dhe kundrejt kësaj shumë do të përfitojë 10% të aksioneve. Sipas vlerësimeve paraprake, besohet që rezerva totale e arit në këtë zonë të jetë rreth 2,435 kilogramë. Bazuar në çmimin aktual të arit në bursa, vlera e tregut të kësaj reserve është afërsisht 105 milionë dollarë amerikanë.

http://scan-tv.com/v/index.php/kryesore/6134.html

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Postime
    143

Për: Zbulohet ar në rrethin e Mirditës!!

'Jiangxi', gjiganti kinez i bakrit merr minierat shqiptare

Kompania kineze, “Jiangxi Koper” nëpërmjet blerjes së 50 % të aksioneve të kompanisë turke ‘Beralb” që ka me koncesion vendburimet e bakrit, hyn në tregun shqiptar. Ja rezervat shqiptare të bakrit

Gjiganti kinez i bakrit “Jiangxi Koper” do të operojë në gati të gjitha vendburimet e bakrit në vendin tonë, pasi ka blerë 50 për qind të aksioneve të kompanisë turke “Beralb”, që ka me koncesion shfrytëzimin e metalit në Shqipëri. Burimet nga Ministria e Energjetikës kanë pohuar për mediat se kompania kineze ka blerë në Turqi 50 për qind të aksioneve të “Nesco Metal”, e cila ka në pronësi 100 për qind të aksioneve të shoqërisë “Beralb”. Kjo e fundit ka me koncesion nga qeveria shqiptare vendburimet më të rëndësishme të bakrit në Shqipëri, si minierën e Munellës, Lakroshit, Karmës, por edhe Fabrikën e Pasurimit në Fushë-Arrëz.

Kush janë kinezët

“Jiangxi” është prodhuesi më i madh i bakrit në Kinë dhe kompania e dytë më e madhe në botë në këtë fushë. Operacionet e saj përfshijnë minierat të bakrit, bluarje, shkrirje dhe rafinim. Jiangxi prodhon 340 000 ton bakër në vit nga minierat e saj. Kompania kineze është gjithashtu e angazhuar në prodhimin, përpunimin dhe shitjen e bakrit, shufrave dhe telave të bakrit dhe produkteve të tjera të ngjashme.

Por kompania gjithashtu ofron metale të çmuara, të tilla si ari dhe argjendi, produkte kimike të tilla si, acidi sulfurik, squfuri, të cilat koncentrohen, si dhe metale rralla të tilla si: molibden, selen, renium, telur dhe bismut. “Jiangxi Koper” është përfshirë gjithashtu në eksplorimin dhe shfrytëzimin e bakrit, arit, argjendit, plumbit e zinkut, si dhe në ofrimin e shërbimeve financiare. Ajo “Copper” shpërndan produktet e saj në tregjet e brendshme dhe eksporton në Hong Kong, Tajvan, Australi dhe Tajlandë etj.

Rezervat e bakrit

Nga viti 2005 deri në vitin 2013, çmimi i shitjes së bakrit për eksport ka pësuar luhatje të vazhdueshme. Sipas përllogaritjeve të Open Data Albania, çmimi i bakrit në vitin 2013 është reduktuar në më shumë se 6% kundrejt vitit 2012. Bakri renditet sot ndër mineralet më të çmuara që eksportohet nga Shqipëria. Ai nxirret në zonën e Fushë-Arrëzit dhe përpunohet në formën e koncentratit të bakrit në fabrikën e kësaj zone që administrohet nga kompania turke “Beralb”.

Në total, në Shqipëri nxirren në vit rreth 300 mijë ton bakër, i cili më pas përpunohet si koncentrat për t’u eksportuar. Sipas të dhënave të autoritetit doganor, kompanitë blerëse të bakrit të eksportuar deklarojnë destinacione fillestare si Itali, Bullgari, Greqi etj., por kryesisht këto nuk janë tregjet përfundimtare, por segmente tranzit për një treg final si Kina. Gjatë periudhës së socializmit, ekonomia ka pasur një industri me kapacitete domethënëse të përpunimit të bakrit në vend. Rezervat kombëtare minerare të bakrit përllogariten të jenë 32 milionë tonë.

Kjo sasi rezervash gjendet në pesëdhjetë depozita apo miniera të ndryshme ekzistuese. Më konkretisht depozitat e njohura sot të bakrit ndodhen në zonën e Korçës, Mirditës, Pukës, Shkodrës, Kukësit dhe në zonën e Hasit. Vetëm në zonën e Munellës rrethi i Pukës janë rreth tetë milionë tonë të rezervave të njohura të bakrit. Mirdita dhe Puka kanë potencialin më të madh bazuar në sasinë e prodhimit dhe numrin e minierave të bakrit

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Ka vite e vite qe na placksin kompanite e huaja. Pasurite natyrore i nxjerrin dhe i eksportojne. Lideret pasurohen vet, populli me me varferit te Evropes.Kompanite turke, sllave, greke, kineze... na muer dreqi..
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar iliria e para për postimin:

Al.. (24-05-2014)

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Ja hodhem kesaj here me duket

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wordless për postimin:

Al.. (24-05-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Postime
    143

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Ka vite e vite qe na placksin kompanite e huaja. Pasurite natyrore i nxjerrin dhe i eksportojne. Lideret pasurohen vet, populli me me varferit te Evropes.Kompanite turke, sllave, greke, kineze... na muer dreqi..
    Ne 45 vjet diktature ne Mirdite jane nxjerre mineral i paster rreth 160.000 tone baker ne vit. Vlera e tregut sot eshte 10.000 dollare/ton e barabarte me 1.6 miliarde dollare ose 1.172.368.653 euro e mjaftueshme per te rindertuar strukturen e transportit-komunikimit dhe shumje projekteve te tjera paresore per shoqerine shqiptare.

Vjedhja ne kete rast eshte kolosale ne pasuri e shqiptareve dhe e gjitha ka kaluar per ndertime bunkeresh dhe prodhim armesh ne Polican e dikund tjeter dhe per te ndertuar dhe mbajtur pushtetin me cdo mjet ashtu sic ndodhi me sherbimin famekeq ishsigurimin e shtetit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Al.. : 24-05-2014 më 14:34

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Postime
    143

Citim Postuar më parë nga Unlimited Lexo Postimin
    Ja hodhem kesaj here me duket
    Mos u nxito se kompania kineze ka deklaruar se nga 150.000 tone baker ne vit do te nxirret rreth 300.000 ton baker qe supozohet te nxirret per nje vit kur te marre kinezi te gjithe minierat ne pronesi e barabarte me 2 miliarde dollare fitim neto ose bruto ne sherbim te firmes "Jiangxi". Pra artikullshkruesi nuk thote te verteten qe sot nxirret rreth 160.000 tone baker

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511

po thuaj me mire se po ja nxjerrin zorret edhe mirdites, dhe po I shesin kukurec neper bote! ah medet medet O shqipni e mjere , bijte e tu pasi nxoren nenat e motrat e tyre ne rruget e europes tani po te nxjerrin dhe TY,CFARE PO NDOTH KESHTU?
    Po populli me I varfer ne Europe cfare perfiton ne kete mes apo nje arsye me shume per te marre malet!
    failure is not an option!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Postime
    143

Ka nje gabim ne perllogaritje.

Nga nje ton baker del i paster rreth 40 gram ar. Vlera e 1 gram ar ne tregun e valutes europiane eshte 32.44 dollare.
    160.000 tone ne vit/baker shumezim me 0.040 kg ar/ton eshte e barabarte me 6400 kg ar prodhim vjetor. 6.400.000 gram ar shumezim me 32.44 dollare/gramin eshte e barabarte me rreth 200.000.000 dollare ne vit fitim bruto.

Firma e huaj investon disa milione dollare dhe ka premtuar per te nxjerre baker rreth 300.000 ton/ne vit. Neqoftese e shfrytezon pereth 5 vjet minierat e bakrit fitimi eshte 1 miliard dollare anasjelltas 2 miliard dollare domethene dyfishohet.

Le te kujtohet se per rruget e ndertuara tash vitet e fundit ne Shqiperi jane shpenzuar nga kredite e huaja rreth 1 miliard e 500 milione dollare(rruga A1). Firma turke ka disa vite qe e shfrytezon minierat nepermjet marrëveshjes koncesioni qe është miratuar nga Kuvendi i Shqipërisë me ligjin nr. nr. 8761 datë 02.04.2001.
    Sipas kësaj marrëveshjeje koncesioni, shoqëria “BERALB” sh.a ushton aktivitetin në minierat e bakrit Munellë, Lak-Roshi, fabrikën e pasurimit të bakrit Fushë-Arrëz etj.

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Al.. për postimin:

tessy (25-05-2014)

i/e regjistruar Maska e tessy
    Anëtarësuar
    18-05-2014
    Postime
    61

Un kam lindur ne mr familja ime ka qen e presekutuar ne kurbnesh ........ku kalon nje lume qe si di emrin sot pasi kam qen e vogel kur kemi ik dhe kerkoj falje mr qe se mbaj mend...por me kujtohet qe ishte llum i zi nga piritet e fabrikes...e babai im thoshte ari noton ne lume...per fat te keq deri tani asnje fabrik ne albani nuk esht ne gjendje te perpunoj bakrin ...pasi im ate we esht i atij zanati thote qe etapa e par esht ari... bakri...piriti...e cmbetet nga ktu del qimmento e ctepron akoma perpunohet ne pjata porcelani ..ndersa deri ne vitet 94' qe ishin fabrikat e pasurimit dhe uzina e shkrirjes arit ne rubik ka ber me sh humbje pasurie se perfitim.... deri ne at pik sa nuk kishte as nje rruge te asfaltuar dhe per te mbyll biseden ne fund jemi nje "moll "ku ne cdo shekull na esht marr cfar ju esht nevoit...e do vazhdojne te morin deri sa mos te ket njerez kopetent qe vendosin ne interes te vendit e jo te xhepit gje e pamundur kjo ndaj nr e llogarit do jen ne favor te te tjerve.....

13. Anetarët më poshtë kanë falenderuar tessy për postimin:

Al.. (25-05-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2014
    Vendndodhja
    Postime
    143

Tessy pershendetje!

Bakri eshte pasuri me vete pasi prodhohen tela, per transportim korenti, per kompjutera, per rrjetin e brendshem elektrik shtepiak, celularet, leku apo te hollat e ashtuquajtura te hekurit, televizori, motorret e makinave dhe sistemi elektrik i tyre
    Sa vjedhje u be pasurive te bakrit duke i derguar per Nikshiq te Malit te Zi? Shume fabrika qe qendronin te fjetura, u vodhen deri ne shinat e trenave

Përdorimi i bakrit. Emri:  d-euml-mtojn-euml-rrjetin-e-distribucionit-t-euml-energjis-euml-elektrike_hd.jpg

Shikime: 2911

Madhësia:  178.4 KB
    Bakri është i dobët, i lakueshëm dhe shumë përçueshmëri - Karakteristikat që e bëjnë atë një nga metalet më të rëndësishme të botës. Të gjitha qeniet e gjalla, si dhe të gjithë teknologjisë moderne kërkon baker. Bakri ka shërbyer njerëzimit për 7.000 vjet, por është ende një metal moderne. Energjia elektrike dhe elektronike - themeli i shoqërisë së sotme - të bazuar në aftësi të shkëlqyera të metalit për të sjellje të energjisë elektrike. Pothuajse gjysma e të gjithë bakrit është përdorur për këtë. Përdorime të tjera të mëdha përfshijnë ndërtimin, prodhimin dhe industrive të procesit. Në industrinë e automobilave bakri perdoret kryesisht me sistemet e ftohjes dhe elektronike. Ndërtimin e anijeve, në det të hapur dhe industritë bimët desalination janë sektorë të tjerë që përdorin një shumë të madhe te bakrit. Bronzi - një aliazh të bakrit dhe zinkut - ka fituar edhe përdorim të gjerë.

Bakri është një metal shumë i rëndësishëm riciklimi. Emri:  34271_450.jpg

Shikime: 4786

Madhësia:  64.0 KB
    Pothuajse 90 për qind e cdo gjeje të braktisur qe eshte baker, riciklohen. Bakri i pastër oxidohet shumë ngadalë. Prandaj, bombola e bakrit përdorur për ruajtjen e karburantit bërthamor. Një kuti bakri me mure 10 cm të trasha mban në 1 milion vjet para se të oxidohet.
    Konsumatorët marrin prodhime zakonisht marrin baker qe dorëzohet në formën e cathodes, shufra tela, temat katrore, pllaka apo ingots. Duke shtypur, terheqje, kodrina, derdhjes, shkrirjes, elektrolizë ose atomization përgatisin forma të ndryshme të bakrit të tilla si telave, shufra, tuba, pllaka, aktrime dhe pluhur.

Këto artikuj dhe lidhjet e bakrit janë dorëzuar më pas për prodhuesit që prodhojnë produkte që përmbushin nevojat e shoqërisë.Emri:  images.jpg

Shikime: 1448

Madhësia:  2.4 KB

15. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Al.. për postimin:

tessy (26-05-2014)

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •