-
i/e regjistruar
Me thoni a ka probleme
Kur e mbaje laptopin me bateri porcesori freskusja punon dhe pastaje ndalone ndersa kur e mbaje ne spine pa bateri procesori freskusja punon gjate gjithe kohes nxjerr ajer te nxehte dhe te ftohte me thoni . Ashte probleme ta mbaje laptopin pa bateri ne korent me spine kam windows 7 ultimate 32 bit 2gr ram hard disk 298.09 giga . Toshiba satellite i pershtacem per 64 bit procesor AMD 1200 APU 1.40 HZ GRAPIHS HD RADeom ?
-
-
Pėr: Me thoni a ka probleme
Nje supozim po bej, nuk them se eshte keshtu sic them une..
-Ne pergjithsi, laptopi ka sjellje tjeter kur eshte ne priz dhe kur nuk eshte.
-Per te dit fiks cila eshte sjella ne c'do rast mundesh te shikosh tek "power option", "power plan"... dicka e tille, shkruaj "power" ne start menu ose ne control panel qe te dali menuja.
-Kur laptopi eshte ne bateri, i jepet prioritet kursimit te energjise, supozoj kjo eshte arsyeja perse ne bateri ventilatori fiket disa here.
-Normalisht kur laptopi eshte ne prize, ventilatori punon vetem po eshte nevoj, per deri sa tek ty punon gjithmon jam 99.999% i sigurt se kjo ndodh per arsye se ventilatori do pastrim.
-Pothuajse gjithmon, ne nje laptop me mbi 1-2 vjete jete, ventilatori ka nevoj per pastrim.
-Vetem nje gje eshte me e rendesishmja per jeten e laptopit dhe kjo gje neglizhohet nga te gjith, pastrimi i ventilatorit.
Ne behar, dhe sidomos ne qofte se luan ne facebook ose futesh ne youtube, duhet pa tjeter nje ventilator i paster, bashke me nje laptop pad (e cila ka ventilator nga posht), qe te dyja eshte mire ti kesh. Po nuk ke "laptop cooling pad" nje freskuse e vogel qe futet ne prize (ose ne usb) e drejtuar tek laptopi ben pune.
Disa procesora amd kur shikojn se laptopi eshte ne prize, e ngrejn performancen e tyre, kjo rezulton ne nxemje me te madhe dhe si pasoj perdorimin e gjithmonshem te ventilatori. Sidoqoft, e them prap, ventilatori i paster, te kursen lekun!! qe ke dhen per laptopin.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt