-
Për: Pesë pyetje për të Krishterët, Dëshmitarët e Jehovait, Adventistët, Evangjelistë
Ti sillesh brenda atyre 5 minutave duke e injoruar natyren e atyre 23:55 ore
Adami / Patriarket dhe krishteret e sotem adhurojne te njeten Perendi, nuk po te marr vesh??? me keto 23:55 minuta manget, nga po i nxjer? Izraelitet adhuronin Perendin qe adhuronte Adami, disa prej tyre (pra izraeliteve) bashk me shume te tjere e besuan/pranuan Perendine kur Ajo vet Zbriti ne toke dhe derdhi gjakun per ta. Pra kete njerez qe jan pjese e zinxhirit qe niset prej Adamit, quhen me specifikisht Krishter tani pas ardhjes te Perendise.
Ku e shikon ti shkeputjen? Me mire lexo, ose sill ndonje gje konkrete, se mbase ti ke durim pa fund por une nuk mund te perseris te njejtat gjithmon!
Shkurt e shqip, krishterimi besohet,
Shkurt e shqip, ti nuk njeh asgje, njeh 2 gjera te shtrebta dhe aq! me pe gje mua ta shqep gje gojen per islamin??? jo! sepse nuk njoh, 5 gjera di dhe aq. Lexo/meso pastaj hap biseda.
Krishterimin me nje tradite te shenjte qe prej adamit, me libra te pa fund te frymezuar nga fryma e shenjte, me diaten e re, me diaten e vjeter, profetet, patriarket etj etj e quan ti dicka qe nuk mesohet? Me permend ti mua ca ke lexuar per Krishterimin? Cilet patriark, profet, teolog, kalogjere etj etj, si i hedh posht gjithe keto, jane te pa fund biblotekat me libra teologjie, boll me keto gjera te pa verteta, nuk ben mire keshtu!
Po faktet dhe mrekullirat qe perjetojn krishteret, po lipsanet qe nuk jan prishur akoma (i kam par me syte e mi), po drita qe jepet vetem tek patriarku ortodoks ne pashke, po martiret e njerzit e shenjte, e plot gjera te tjera, si hidhen keto posht kaq leht.
islami mesohet....pra, ti nuk kerkon hic me shume pos qe te shnderrohemi ne vegla te pavullnetshme te dikujt....
Mjaft fole per gjera qe nuk njeh, "vegla te pavullnetshme" eshte nje thenie pa baze, ta them prap, sill dicka konkrete, nje pik konkrete! Fundja fundit, po do te mesosh dicka, mos prit ta mesosh ne forum nga mua, respekto kohen qe prish, me mir shko hap nje liber apo pyet dike qe eshte teolog p.sh.
Ndryshuar për herë të fundit nga user010 : 17-06-2014 më 09:52
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt