Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Shkrime eseistike...

‘‘Jete e re ‘‘
    I vetem si gjithmon dhe sot . Nje dhome me kater mure ,nje laps dhe nje leter, nje histori tragjike ,nje hero frikacak ,nje princeshe e harruar dhe nje rremuje ne nje hapesire boshe .
    Frymezohem nga aroma jote, te puth , te perqafoj, me fal buzeqeshje dhe une fluturoj.
    Koha nuk premton gjithmone dashuri ,me duhet te iki ,te iki larg , nuk dua dhimbje ,nuk dua lot .Jetoje jeten ashtu si vjen e nesermja do te shkelqeje me ty ose pa ty .
    Kaluan muaj, kaluan vite (kam dhimbje)... askush s‘don t’ja dije .Shohin punen e tyre dhe me heshtje te injorojne ...
    Perseri dimer. Kesaj here me larg se kurre .Nje dashuri e venitur .
    Ku gabova ?
    Mos valle nuk duhet te largohesha nga ti ,apo ti mos largoheshe nga une.
    Apo mos valle jeten duhet ta kisha planifikuar dhe kurresesi mos ta jetoja ashtu sic vjen … s’po kuptoj, largesia vret.
    Jam vone ,shum vone O ZOT ,,KAM NEVOJE PER TY…..heshtje , qetesi iluzionet shuhen dhe kthehem perseri ne realitet ,perseri I njejti ambjent, por vetem disa vargje me shume …
    Nje hapesire boshe ,nje abstraksion ,nje rremuje dhe UNE arkitekti dhe inxhinieri me i rendomte duhet te bej cdo gje te duket bukur .
    Sa e lodhshme eshte jeta ,,,Pse gjerat e bukura duhet te jene gjithmon me para ?Ndonjehere me duket vetja si krijuesi i gjithckaje ,madje madje arrij deri ne arrogance por pastaj kur e perjetoj s’di asgje thjesht teori dhe aspak praktike…
    Kujtoj kohet qe kam kaluar . E shkuara ime s‘eshte gje tjeter vecse nje histori e trrilluar, askush sdo ta besonte ose te gjithe do me thonin se genjej. Gjithsesi eshte thjeshte nje enderr e keqe dhe vete kam frike ta kujtoj.
    Kujtoj ngritjen time ose perpjekjet e nje djaloshi per te mesuar c‘eshte jeta .Ishte bukur atehere, cdo gje qe mesoja me dukej sikur jam njeri i vecante ndryshe nga te tjeret ,ndonjehere dhe mendjemadh .
    Arroganca vazhdonte deri ne momentin kur arrita te kuptoj c‘eshte jeta ,deri ne momentin, kur u zgjova nga endrra e perjetshme dhe atehere kuptova qe jam thjesht nje i shpetuar nga injoranca arrogante . Duke menduar arrita te kuptoj qe nuk jam thjesht nje i shpetuar, por i privilegjuar sepse shoh shoqerine time te dikurshme qe jane akoma ne enderra dhe limiti kohor u ka kaluar per te bere ndryshimin. Me vjen keq per ta ...
    Tani-me po perjetoj te tashmen , kam arritur shume dhe si nje i babezitur dua te arrij akoma me shume .
    Por kam mesuar ligjet e natyres dhe rregullat e shtetit ,kam mesuar c‘eshte respekti kam mesuar se c‘eshte me i madhi kam mesuar shume, por nuk di asgje ,kam mesuar shume dhe do vazhdoj te mesoj sepse nuk di asgje per cdo gje .
    Jeta eshte e bukur tashme sepse e di cila eshte detyra ime. Jam vone e di, por do mundohem te arrij turmen nuk jam shum larg ,tani me jam me i sigurt shoh drite ne horizont ,dielli po me buzeqesh. Nje jete e re nje abstraksion me kuptim ,nje pikture, nje mozaik, nje pazell,nje labirint ,qe po u vjen fundi ...
    Tani me eshte koha e nje te ardhme te sigurt mos u ndiko nga jeta e perditshme populli im, por ul koken sepse arroganca, mendjemadhesia, fjelet e teperta ,zilia ,interesi vetjak , na kan bere te tille ....
    Nje popull i vogel ben gjera te vogla, por nje njeri i vetem behet shkak i nje revolucioni boteror .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eraldo Poliēi : 30-04-2014 mė 15:10

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Pėr: Shkrime eseistike...

Tė lumtė Eraldo dhe faleminderit qė e ndave me ne !!
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

3. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Wordless pėr postimin:

Eraldo Poliēi (30-04-2014)

Citim Postuar mė parė nga Wordless Lexo Postimin
    Tė lumtė Eraldo dhe faleminderit qė e ndave me ne !!
    faleminderit ty gjithashtu

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2014
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    3

Duket si nje shperrthim mllefi...mbart shume ndienje,bukur!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Valia : 30-04-2014 mė 23:30

Citim Postuar mė parė nga Valia Lexo Postimin
    Duket si nje shperrthim mllefi...mbart shume ndienje,bukur!
    eshte nje shkrim mllefi po kam pershtypje se peshon me shume nga e bukura

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2014
    Postime
    1

Shume e ngarkuar

i/e regjistruar Maska e Etniku
    Anėtarėsuar
    25-12-2008
    Postime
    252

Gjeta veten te lumte shoku

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •