Close
Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 123
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Brunei (Sulltanat ne Azine Juglindore) me sharia nga muaji maj

Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    Une po flas me fakte Nuh, ti po flet fjale kafenesh.

Po spjegona njehere, se cfare karakteri social ka poligamia ne islam, perpos asaj qe e perdhos vleren e femres?

Po tregona njehere, se si jane te mbrojtura te drejtat e femres ne islam?
    Ka te drejte te mos pranoje nje bigami?
    Ka te drejten te mos mbaje perca?
    Ka te drejten te punoje?
    Tregona cfare te drejta ka nje femer ne islam?

Natyrisht, liria e femres harmonizohet me vullnetin e popullit perkates.
    Perderisa ne perendim femres i lejohet te jetoje ashtu si do vete,
    ne vendet ku sundo sharia femra per mosbindje gurezohet, apo per mos mbajtje te shamise i hudhin acide fytyres, nga shtazaraket islamik.

Une s'kam nevoje ta kuptoj demokracine perendimore, une e jetoj demokracine perendimore.
    Perendimi, e njeh situaten e gruas muslimane dhe ne rast se vie deri tek te drejtat e saj edhe gruaja muslimane mbrohet me ligjet demokratike e nuk pytet sharia apo noj imam harap.

Une te tregova me fakte se nuk ka diskriminim te femres ne vendet perendimore, ne vendet demokratike diskriminimi i femres denohet me ligj.
    Problemi eshte se muslimaneve u pengon kjo barazi dhe deshirojne ta shofin femren perendimore te diskriminuar, per te perforcuar autoritetin e burrit ndaj femres muslimane.

Gruas perendimore i duhet ta perdore ligjin dhe eshte e privilegjuar se mund ta perdore ligjin, per te mbrojtur te drejtat e saj.
    Kurse gruas muslimane ne sharia nuk ka nevoje ta perdore ligjin, se ashtu keshtu s'ka asnje te drejte dhe asgje per te thene, jeton thjeshte si nje sherbtore e burrit dhe fjala e gruas s'ka vlere ne ligjet islamike.
    Prap me stereotipizma....rri ne teme, dhe nxjer fakte kunder diskriminimit, ske sjelle asnje fakt, pos pohimit se kane te drejte LIGJORE me u kundermbrojt kunder diskriminimit....por ato ligje deri sot nuk ju ndihmojne te kene te njejten rroge si meshkujt per te njejten pune.....rreth ketij muhabeti sillemi....norca te solli nje tabele me pagat per te njejten PUNE....pra, kunderargumentoje ate !!!

tung

PS:

kush ju hedh acdi ne fytyre ???..........me nje dokumentar nga egjipti ne do zona rurale MUSLIMANET e atjeshem nuk e dinin edhe emrin e Pejgamberit te muslimaneve....dhe ate, egjiptas, fare ARABE.....
    albanish by nature

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    E ke shume kollaj, sidomos kur e kemi para sysh talentin qe ke per ti kap realitetet, pyete nje femer qe mbulohet....nuk ka nevoje te beje une zevendesin....femrat ne islam guxojne VET te folin....jo tash e 50 vjet....por tash e 1400 vjet....

tungi

PS:

talento, e din se princi Philip i britanise sipas ligjit duhet te ec "DY HAPA" pas elizabetes ????
    Talentet ne kete forum nuk mungojnea.Japonezet na e kan zili. Mendoj qe ti je njesh fare, por edhe une jam me eliten.

Raliteti per ty, cili eshte eshte, ai i Austrise, a por i vendeve arabe?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Prap me stereotipizma....rri ne teme, dhe nxjer fakte kunder diskriminimit, ske sjelle asnje fakt, pos pohimit se kane te drejte LIGJORE me u kundermbrojt kunder diskriminimit....por ato ligje deri sot nuk ju ndihmojne te kene te njejten rroge si meshkujt per te njejten pune.....rreth ketij muhabeti sillemi....norca te solli nje tabele me pagat per te njejten PUNE....pra, kunderargumentoje ate !!!

tung

PS:

kush ju hedh acdi ne fytyre ???..........me nje dokumentar nga egjipti ne do zona rurale MUSLIMANET e atjeshem nuk e dinin edhe emrin e Pejgamberit te muslimaneve....dhe ate, egjiptas, fare ARABE.....

Nuh une ate liste e kam spjeguar me larte, se kam ndermend te perseritem si papagall,
    na e sjell ti nje liste prej sharive harapistaneze, ti krahasojme njeren me tjetren.

PS: Nuh, jo vetem nga ajo, ka me mijera raste ku shtazeria islamike ndaj femres shfrenohet lirshem pa ndalesa neper sharia.
    E gjithe bota islame eshte ne dyshime, se cilet jane islamiket me te devotshem. Ti do t'thuash se Arabet nuk jane me te devotshmit, nese kurani eshte shkruar arabisht?
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Talentet ne kete forum nuk mungojnea.Japonezet na e kan zili. Mendoj qe ti je njesh fare, por edhe une jam me eliten.

Raliteti per ty, cili eshte eshte, ai i Austrise, a por i vendeve arabe?
    Nuk te adressoje kot talent, jo me puēėn jo.....i kap ti situatat drejt ne vendin me te keq dhe jav tregon hallin ku e kan.....

Realiteti per mua eshte 45% te banoreve te vjenes me sfond kulturore te perzjere.....me xhamia, me kisha, me shamia......me duket kajher vetja sikur jam ne tetove....ate qe shqiptaret e gezojne tash e 600 vjet, u erdhe edhe popujve gjerman.....e din per cka e kam fjalen ???.....per sfiden qe ju del njerezve kur konfrontohen me popuj tjere dhe kultura tjera, dhe mundesite per progress qe i sjell ajo...

Si talent hasreti qe te kemi nuk kam piken e dyshimit se nuk e kupton kete qe te shkruaj.....

Tungi
    albanish by nature

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Nuk te adressoje kot talent, jo me puēėn jo.....i kap ti situatat drejt ne vendin me te keq dhe jav tregon hallin ku e kan.....

Realiteti per mua eshte 45% te banoreve te vjenes me sfond kulturore te perzjere.....me xhamia, me kisha, me shamia......me duket kajher vetja sikur jam ne tetove....ate qe shqiptaret e gezojne tash e 600 vjet, u erdhe edhe popujve gjerman.....e din per cka e kam fjalen ???.....per sfiden qe ju del njerezve kur konfrontohen me popuj tjere dhe kultura tjera, dhe mundesite per progress qe i sjell ajo...

Si talent hasreti qe te kemi nuk kam piken e dyshimit se nuk e kupton kete qe te shkruaj.....

Tungi
    Ate nuk e kupton njeri ne kete bote, as ti vet.
    Flisnim per Ligjin Sharia, a thue edhe ne Austri do ta bjene?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 06-05-2014 mė 08:43
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Nuh une ate liste e kam spjeguar me larte, se kam ndermend te perseritem si papagall,
    na e sjell ti nje liste prej sharive harapistaneze, ti krahasojme njeren me tjetren.

PS: Nuh, jo vetem nga ajo, ka me mijera raste ku shtazeria islamike ndaj femres shfrenohet lirshem pa ndalesa neper sharia.
    E gjithe bota islame eshte ne dyshime, se cilet jane islamiket me te devotshem. Ti do t'thuash se Arabet nuk jane me te devotshmit, nese kurani eshte shkruar arabisht?
    E ke fjalen per repliken #58 ???

Aty nuk shpjegove gje ti, vetem e nxore nje fjali e cila ne kontekst fole per "pagen" per zanate te uleta, ku ne pergjithesi paga eshte me e ulet, dhe se grate pikerisht me shume vende pune gjejne ne ato zanate.

Me thjeshte, nuk folet se per zanatin e frizeres i mer ne muaj 2000 € brutto, por folet per ate se per ate zanat gruaja paguhet 2000 €, kurse burri 2250 € !, ketu eshte pointa.

Problemi qendron ne realitetin se PAGA "negociohet", pra, behet PAZARE se sa e larte do te jete ajo per punetorin kur e merr kontraten e punes. Dhe qe ketu, per grate vlejne "tarifa" me te uleta ! Kuptohet se ato nuk ka nevoje ti PRANOJNE ato, por gjithesesi eshte ne doren e punedhenesit ta pranoje offerten e punetores ose jo. Ne shumicen e rasteve eshte ashtu qe femra nuk mund ti fitoje kushtet qe ajo i kerkon, por i pranon kushte qe i ofrohen. Gjithesesi kushtet jane MBI pagat minimale qe i kerkon LIGJI. Andaj edhe nuk ka hapesire per ligjin te veproje. E ceka, se ne gjermani diskutohet ketu dite per pagen minimale 8,50 €/ore, keshtu qe nuk do te kete mundesi nje ndermarje te paguaj nje punetore nder kete cmim......per kete qe folim do me thene, se nje femer nuk do te paguhet me pake se 8,50 €/ore, aman te jesh i sigurte, se per te njejten pune, mashkulli do te paguhet 8,85 €/ore....

tung

PS:

Ti mund te me referosh mua ketu SHTAZERIRA nga vete rrethi i jot familjare qe e ke musliman....nese ke shtazerira, atehere jav din atyre edhe berthamen, jav din edhe historikun, dhe, nese je i drejte, do te me mbeshtetesh kur them se nuk kane te bejne me islamin, por thjeshte me veset e keqija te NJERIUT, i cili kajher bjer edhe nen nivelin e kafshes........ju kam pyetur qindra here, se PSE MENDONI, se muslimanet jane melaqe, evlija, pika e devotshmerise ???, kush ju meson keshtu ???.....SHERIATI vlen EKSKLUZIVIKISHT per muslimanin, qe me krejt salltanatet e llogjikes do me thene: ne islam ka zullumqare, ergo, ka LIGJ kunder zullumit..........jemi me nje fjale kur them se zullumqari duhet te denohet ???, po kete ben sheriati....nese mendon se "denimi" nuk eshte "ne rregull", atehere folim per kete, por nuk mund te thuhet a priro se sheriati nuk ben....nese jo sheriat, PATJETER dicka tjeter !............pra, me shkurte, PASQYRA e islamit per TI, nuk eshte arabi e pakistanezi (shih historikune vajzes Malala qe talebanet i nxoren plumin ne kry, se cka thot ajo per islamin), por per TI, ekskluzivikisht nena jot, baba jot, familja jote, rrethi jot....qe kultivojne islamin me shekuj.....

Drejtesia nder shtetet me popullate muslimane eshte e njejte, diku me e mire, diku me e keqe, me drejtesine ne shtetet tona, ku e vret njeriun dhe e paguan me para....korrupsioni nuk njeh ALLAH, por e njeh vetem lekun. Pse kerkon ne pakistan LIGJIN kur nuk e ke edhe ne kosove ???
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Ate nuk e kupton njeri ne kete bote, as ti vet.
    Flisnim per Ligjin Sharia, a thue edhe ne Austri do ta bjene?
    aaaaaaah, ashtu........pra, une duhet tash te ja qelloje dhe te dal ne perfundimin e sakte nga ajo qe ti mendon, e shkruan dhe don te thuash ???.........eeeeh, per kesisoj "shkrirje te mendjes" nuk me mjafton talenti....aftesi per kete ke vetem ti, vetem ti e din se cka ne fakt thote njeri, edhe pse shkruan krejtesisht dic tjeter.....ti je enderra e sherbimeve sekrete, qe edhe ceshtjet me egnimatike me sigurine absolute i din dhe i zberthen....

Ergo...pse pyet, kur e din se cka don nuh musa ???.........don tash me na shfaq edhe ndonje talent qe nuk ta kemi zbuluar akoma ???

tungi.....
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

E ke fjalen per repliken #58 ???

Aty nuk shpjegove gje ti, vetem e nxore nje fjali e cila ne kontekst fole per "pagen" per zanate te uleta, ku ne pergjithesi paga eshte me e ulet, dhe se grate pikerisht me shume vende pune gjejne ne ato zanate.

Me thjeshte, nuk folet se per zanatin e frizeres i mer ne muaj 2000 € brutto, por folet per ate se per ate zanat gruaja paguhet 2000 €, kurse burri 2250 € !, ketu eshte pointa.

Problemi qendron ne realitetin se PAGA "negociohet", pra, behet PAZARE se sa e larte do te jete ajo per punetorin kur e merr kontraten e punes. Dhe qe ketu, per grate vlejne "tarifa" me te uleta ! Kuptohet se ato nuk ka nevoje ti PRANOJNE ato, por gjithesesi eshte ne doren e punedhenesit ta pranoje offerten e punetores ose jo. Ne shumicen e rasteve eshte ashtu qe femra nuk mund ti fitoje kushtet qe ajo i kerkon, por i pranon kushte qe i ofrohen. Gjithesesi kushtet jane MBI pagat minimale qe i kerkon LIGJI. Andaj edhe nuk ka hapesire per ligjin te veproje. E ceka, se ne gjermani diskutohet ketu dite per pagen minimale 8,50 €/ore, keshtu qe nuk do te kete mundesi nje ndermarje te paguaj nje punetore nder kete cmim......per kete qe folim do me thene, se nje femer nuk do te paguhet me pake se 8,50 €/ore, aman te jesh i sigurte, se per te njejten pune, mashkulli do te paguhet 8,85 €/ore....

tung

PS:

Ti mund te me referosh mua ketu SHTAZERIRA nga vete rrethi i jot familjare qe e ke musliman....nese ke shtazerira, atehere jav din atyre edhe berthamen, jav din edhe historikun, dhe, nese je i drejte, do te me mbeshtetesh kur them se nuk kane te bejne me islamin, por thjeshte me veset e keqija te NJERIUT, i cili kajher bjer edhe nen nivelin e kafshes........ju kam pyetur qindra here, se PSE MENDONI, se muslimanet jane melaqe, evlija, pika e devotshmerise ???, kush ju meson keshtu ???.....SHERIATI vlen EKSKLUZIVIKISHT per muslimanin, qe me krejt salltanatet e llogjikes do me thene: ne islam ka zullumqare, ergo, ka LIGJ kunder zullumit..........jemi me nje fjale kur them se zullumqari duhet te denohet ???, po kete ben sheriati....nese mendon se "denimi" nuk eshte "ne rregull", atehere folim per kete, por nuk mund te thuhet a priro se sheriati nuk ben....nese jo sheriat, PATJETER dicka tjeter !............pra, me shkurte, PASQYRA e islamit per TI, nuk eshte arabi e pakistanezi (shih historikune vajzes Malala qe talebanet i nxoren plumin ne kry, se cka thot ajo per islamin), por per TI, ekskluzivikisht nena jot, baba jot, familja jote, rrethi jot....qe kultivojne islamin me shekuj.....

Drejtesia nder shtetet me popullate muslimane eshte e njejte, diku me e mire, diku me e keqe, me drejtesine ne shtetet tona, ku e vret njeriun dhe e paguan me para....korrupsioni nuk njeh ALLAH, por e njeh vetem lekun. Pse kerkon ne pakistan LIGJIN kur nuk e ke edhe ne kosove ???

Po cfare thashe ne postimin 58,
    se pari thashe se:

1.) Femra eshte e hendikepuar ne mardhenjet e punes, kjo nuk eshte ndonje gje e re, te gjithe e dine dhe ishte edhe e cekur ne kriteret e formimit te listes.
    2.) Kam thene se ne nje ndermarrje, ku punojne femra dhe mashkulli ne te njejtin profesion dhe kjo ndermarrje eshte nen ombrellen e sindikatave, nuk ekziston nje diskriminim mes mashkulli dhe femres,
    2.) Ajo liste sherben per te sensibilizuar, qe e nderlidh hendikepimin e femres, nuk ka ndonje relevance diskriminuese,
    3.) Ajo liste eshte e perbere nga informacione, jo te nje nderrmarrje por me informacione vullnetare nga shume ndermarrje, ndermarrje nen ombrella te sindikatave, jashte ombrellave te sindikatave, firmav qe nderlidhin punetore (leihfirma),

Per ta sqaruar piken e trete, duhet nje shembull dhe ti si nje inxhinjer duhet ta kuptosh.

1.) E marrim, ne kete liste ne nje profesion te njejte kemi ndermarrjen X (qe ka nje perspektive te mire ne treg) dhe i paguan me shume punetoret, si meshkujt poashtu edhe femrat, ne anen tjeter kemi ndermarrjen Y (qe ka nje perspektive jo aq te mire ne treg), koeficienti i punetoreve meshkuj dhe koeficienti i punetoreve femra eshte i panjofshem nga ndermarrja X dhe ndermarrja Y, ky shembull ishte vetem nese keto dy ndermarrje gjinden nen ombrellen e sindikatave.
    2.) Ne kete liste duhet te ceket, se prej bashkimit te Gjermanise Lindore, pagat ne Gjermanine Lindore jane me te ulta se ne Gjermanine perendimore. Prej kesaj pikes, koeficienti kalon ne X².
    3.) Koeficienti rritet edhe njehere ne X³, nese i marrim edhe dallimet ne mes te ndermarrjeve dhe firmave qe ndermjetesojne punetoret (leihfirma dhe subunternehmer),

Une thashe edhe me larte, sjellma nje shembull ku ne nje ndermarrje, nje mashkull paguhet me shume se nje femer, nese te dyte nuk kane diference te madhe ne moshe,
    sepse pagat ne Gjermani paguhen edhe sipas moshes, p.sh. nje 29 vjeqar merr me shume se nje 23 vjeqar, nje 45 vjeqar me shume se nje 35 vjeqar, e keshtu me radhe.

E kam cekur edhe me larte se ligji i punes dhe ndaj diskriminimit, nuk mund ti detyroje te gjithe punedhenesit e nje kategorie biznesi te njejte te paguajne punetoret njejte,
    por ato ndermarrje duhet te paguajne njejte mashkullin dhe femren, ne qofte se punojne ne profesionin e njejte dhe ne firmen e njejte dhe paguhen me dallim kemi te bejme me diskriminim gjinor.

Kupton tani, apo duhet me e sjelle nje imam, ta transmetoje si hadith?

PS: Familjarisht dhe tradicionalisht, nuk ia kemi futur kurre fese islame, cfare t'them me shume per ato qe ke shkruar.
    Te gjitha njohurite e mia per islamin vijne nga perceptimet e shoqerise se afert islamike ne terrenin regjional dhe nga transmetimet e shoqerise se larget islamike.

E kuptove edhe kete? Nese jo, duhet ta gjejm nje imam, qe e ben hadith.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Po cfare thashe ne postimin 58,
    se pari thashe se:

1.) Femra eshte e hendikepuar ne mardhenjet e punes, kjo nuk eshte ndonje gje e re, te gjithe e dine dhe ishte edhe e cekur ne kriteret e formimit te listes.
    2.) Kam thene se ne nje ndermarrje, ku punojne femra dhe mashkulli ne te njejtin profesion dhe kjo ndermarrje eshte nen ombrellen e sindikatave, nuk ekziston nje diskriminim mes mashkulli dhe femres,
    2.) Ajo liste sherben per te sensibilizuar, qe e nderlidh hendikepimin e femres, nuk ka ndonje relevance diskriminuese,
    3.) Ajo liste eshte e perbere nga informacione, jo te nje nderrmarrje por me informacione vullnetare nga shume ndermarrje, ndermarrje nen ombrella te sindikatave, jashte ombrellave te sindikatave, firmav qe nderlidhin punetore (leihfirma),

Per ta sqaruar piken e trete, duhet nje shembull dhe ti si nje inxhinjer duhet ta kuptosh.

1.) E marrim, ne kete liste ne nje profesion te njejte kemi ndermarrjen X (qe ka nje perspektive te mire ne treg) dhe i paguan me shume punetoret, si meshkujt poashtu edhe femrat, ne anen tjeter kemi ndermarrjen Y (qe ka nje perspektive jo aq te mire ne treg), koeficienti i punetoreve meshkuj dhe koeficienti i punetoreve femra eshte i panjofshem nga ndermarrja X dhe ndermarrja Y, ky shembull ishte vetem nese keto dy ndermarrje gjinden nen ombrellen e sindikatave.
    2.) Ne kete liste duhet te ceket, se prej bashkimit te Gjermanise Lindore, pagat ne Gjermanine Lindore jane me te ulta se ne Gjermanine perendimore. Prej kesaj pikes, koeficienti kalon ne X².
    3.) Koeficienti rritet edhe njehere ne X³, nese i marrim edhe dallimet ne mes te ndermarrjeve dhe firmave qe ndermjetesojne punetoret (leihfirma dhe subunternehmer),

Une thashe edhe me larte, sjellma nje shembull ku ne nje ndermarrje, nje mashkull paguhet me shume se nje femer, nese te dyte nuk kane diference te madhe ne moshe,
    sepse pagat ne Gjermani paguhen edhe sipas moshes, p.sh. nje 29 vjeqar merr me shume se nje 23 vjeqar, nje 45 vjeqar me shume se nje 35 vjeqar, e keshtu me radhe.

E kam cekur edhe me larte se ligji i punes dhe ndaj diskriminimit, nuk mund ti detyroje te gjithe punedhenesit e nje kategorie biznesi te njejte te paguajne punetoret njejte,
    por ato ndermarrje duhet te paguajne njejte mashkullin dhe femren, ne qofte se punojne ne profesionin e njejte dhe ne firmen e njejte dhe paguhen me dallim kemi te bejme me diskriminim gjinor.

Kupton tani, apo duhet me e sjelle nje imam, ta transmetoje si hadith?

PS: Familjarisht dhe tradicionalisht, nuk ia kemi futur kurre fese islame, cfare t'them me shume per ato qe ke shkruar.
    Te gjitha njohurite e mia per islamin vijne nga perceptimet e shoqerise se afert islamike ne terrenin regjional dhe nga transmetimet e shoqerise se larget islamike.

E kuptove edhe kete? Nese jo, duhet ta gjejm nje imam, qe e ben hadith.

Shoku jem i nderuar,

Mos e mer si ofendim, aman ke nje kuptim siperfaqesore te ceshtjes, tamam si une kur isha femije mendoja se krejt kinezet jane karatista ngase shikjoja filma me "shpata" dhe "karate", keshtuqe lere me se per mua kinezet jane karatista, por as qe dalloja fare kush eshte kinezi, kush eshte japonezi, koreani, vientnamezi etj......edhe ne RAMBO 2 per mua ishin vietnamezet "kinez".....thjeshte te gjith ishin "kinez", dhe per kembe "karatista"......si pasoje edhe sot mbaje distance dy metreshe karshi "kinezeve" kur i takoj ne rruge !!!, kam nje traume, dhe e luftoje kete, kuptohet, me methoda mentale "kineze".....

Ti, duke e patur besimin e paluhatshem ne shtetin ligjore, dhe duke e dijtur edhe saktesisht se funksionon ligji, dhe se keqperdorimi eshte ne shkalle jorelevante (sidomos sot kur edhe nje Uli Hoeneß nuk shpeton), del ne konkluzionet qe i shkruan me larte, dhe kete, me bindje te plote !!!, pra, si per mua relacioni "kinez" - "karate", ashtu edhe per ti relacioni "ligj" - "drejtesi"....me perfundimin, krejt kinezet jane karatista vs. ne perendim nuk ka diskriminim !!!

Sa i perket ligjit dhe besimit ne funksionalitetin e sakte dhe te drejte te tije, natyrisht se ke te drejte, por kjo nuk e prek as tangencial ate qe diskutojme !!!

Ne folim per diskriminimin qe ndodh "brenda" kornizave ligjore, ku ceshtja mvaret nga VULLNETI i njeriut, e jo nga e drejta ligjore !!!.....nuk ka se si nje femer ta kerkoje rrogen e njejte me mashkullin, nese ajo e drejte nuk i jepet nga vet punedhenesi. Punedhenesi nuk e paguan me pak se cka i takon ligjerisht, ai e paguan me pak se nje mashkull per te njejten pune !!!, te eshte e qarte kjo ???.............dhe, edhe pse kjo ndodh brenda kornizave ligjore, prapeseprap eshte DISKRIMINIM, ngase ndersjelljen njerezore nuk e percakton ligji, por KULTURA e individit, "evlijalleku", qe aty ketu e cekim kajher.

Pra, eshte historikisht ose tradicionalisht e mbjellur kjo ceshtje, ngase gruaja ne kulturen perendimore eshte e "nenvleresuar" (jo se i mungojne te drejtat, thjeshte parimisht behet dallim gjinore)...........tek muslimanet ka plot mangesi, por ne ASNJE KOHE nuk eshte "nenvleresuar" per arsye te gjinise. Asaj i jane mare te drejtat, i jane mohuar te drejtat, i miren edhe sot te drejtat, nuk i jepet haku etj....por gjithesesi, ne mentalitetin e muslimanit gruaja eshte e barabarte para ALLAHUT, keshtuqe, nje musliman ASNJEHERE nje gruaje nuk do ja mohonte hakun po qe se te behej fjale per nje ceshtje ku gjinia nuk eshte relevante.....muslimanet dallojne mes DETYRAVE te gjinive, jo mes HAKUT.

Me nje fjale, ne perendim femrave duhet ligjerisht te ju REZERVOHEN vende ne parlament, te sigurohen kuota me ligj, qe ato vende DETYRIMISHT te mbushen me femra, ngase VULLNETARISHT asnje parti politike nuk eshte e gatshme te pranoje ne rradhet e saje FEMRA.....PO, sa per makulature, sa per "jernek", por JO, kur behet fjale per ceshtje kyce, vendimtare.....

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

...........tek muslimanet ka plot mangesi, por ne ASNJE KOHE nuk eshte "nenvleresuar" per arsye te gjinise. ......
    As kur behet fjale per ndarjen e trashegimise??!!
    Atyre "plot mangesive", shtoji edhe genjeshtren pa turp!!
    Jarigas

Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •