Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 149
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Për: Konvertohen në katolikë 20 persona

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Mua me pengoi konvertimi i ketyre deleve te çorientuara ne oborr_te_kishes/goje_te_ujkut !

Pse ?

Sepse qe nga momenti qe s'pranon 1 Zot te vetem, eshte njesoj sikur t'ishe konvertuar ne budist, pagan, ateist, agnostik, apo çfar te duash perpos ne religjionin e vet te Jezu Krishtit, i cili ishte ISLAMI ! Kjo fe, qe daton nga i pari njeri, pra Ademi a.s. !

Kush kerkon fe tjeter pos Islamit, ai gjithsesi eshte i humbur ne kete bote dhe garant ne boten tjeter !

Tane çfar fituan keto 20 dele ? Te kremtojn 1x ne vite : Lindjën e Zotit, Vdekjen e Zotit & Ngjalljën e Zotit !

Hajdeluje, se me posht s'mund te binin !
    Selam ,

Ne kohen e profetit a.s besimtaret muslimane perkrahnin virtualisht te krishteret ne luften qe keta te fundit bene ndaj idhujtareve persiane. Mund te lexosh suren Room dhe tefsirin e saj dhe do kuptosh se kjo ishte dhe deshira e profetit a.s .Nuk mund ti fusesh te krishteret dhe jobesimtaret ne nje kategori. Te krishtereve Allahu xh.sh ne kuran u thote ''ehli l-kitab'' dhe fjala ehli ne arabisht do te thote familje. Pra eshte e qarte konsiderata e muslimaneve ndaj te krishtereve dhe absulutisht nuk mund ti fusim ata ne nje kategori me jobesimtaret. Allahu i pershkruan me tej te krishteret si te humbur por absolutisht jo si jobesimtare.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_...m_Christianity

Mos u merr me thashetheme, nese deshiron te shikojsh se kush eshte konvertuar islam, ja ku e ke linkun.

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Selam ,

Ne kohen e profetit a.s besimtaret muslimane perkrahnin virtualisht te krishteret ne luften qe keta te fundit bene ndaj idhujtareve persiane. Mund te lexosh suren Room dhe tefsirin e saj dhe do kuptosh se kjo ishte dhe deshira e profetit a.s .Nuk mund ti fusesh te krishteret dhe jobesimtaret ne nje kategori. Te krishtereve Allahu xh.sh ne kuran u thote ''ehli l-kitab'' dhe fjala ehli ne arabisht do te thote familje. Pra eshte e qarte konsiderata e muslimaneve ndaj te krishtereve dhe absulutisht nuk mund ti fusim ata ne nje kategori me jobesimtaret. Allahu i pershkruan me tej te krishteret si te humbur por absolutisht jo si jobesimtare.
    Eslem Alejkum vella !
    Ehli Kitab i quan Zoti sepse edhe ata kane pasur Liber te shpallur prej Tij . Kurse jobesimtaret apo fete tjera politeiste nuk kane pasure liber te shpallur . Ketu eshte dallimi mes nje te krishteri dhe jobesimtari politesit .
    Pyetjes nese shtrohet keshtu : se a jane jobesimtare te krishteret ? Pergjigja do te eshte shume e qarte se cdo kush qe e mohon Kuranin dhe te Derguarin Muhamed as eshte jobesimtare .

E neve Islami na obligon ti respektojme cdo jobesimtare ke apo nuk ke i krishtere ! Te ja respektojme fene e tyre , por edhe ti therrasim ne fene e Zotit , e pranuan apo e mohuan eshte e drejte e tyre . Vetem ata duhet ta dine se pa Islam nuk ka shpetim per asnje njeri ne kete bote dhe boten tejter . Sepse shtrohet pyetja : pse te mohohet feja e Zotit ? Keta me vete deshire po e mohojne fene e Zotit . Dhe nga mohimi i tyre behen jobesimtare , dhe po te mos e kishin mohu Zotin dhe e Derguarin e Tij , do te quheshin muslimane .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 23-04-2014 më 12:36
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Eslem Alejkum vella !
    Ehli Kitab i quan Zoti sepse edhe ata kane pasur Liber te shpallur prej Tij . Kurse jobesimtaret apo fete tjera politeiste nuk kane pasure liber te shpallur . Ketu eshte dallimi mes nje te krishteri dhe jobesimtari politesit .
    Pyetjes nese shtrohet keshtu : se a jane jobesimtare te krishteret ? Pergjigja do te eshte shume e qarte se cdo kush qe e mohon Kuranin dhe te Derguarin Muhamed as eshte jobesimtare .

E neve Islami na obligon ti respektojme cdo jobesimtare ke apo nuk ke i krishtere ! Te ja respektojme fene e tyre , por edhe ti therrasim ne fene e Zotit , e pranuan apo e mohuan eshte e drejte e tyre . Vetem ata duhet ta dine se pa Islam nuk ka shpetim per asnje njeri ne kete bote dhe boten tejter . Sepse shtrohet pyetja : pse te mohohet feja e Zotit ? Keta me vete deshire po e mohojne fene e Zotit . Dhe nga mohimi i tyre behen jobesimtare , dhe po te mos e kishin mohu Zotin dhe e Derguarin e Tij , do te quheshin muslimane .
    Alejkum Selam vella Cen ,

Allahu xh.sh mund te kish perdorur shume shprehje te tjere per ta por e specifikoi me fjalen ehl(familje). Ne si muslimane duhet te jemi te kujdesshem dhe te hulumtojme per cdo fjale qe Allahu xh.sh cek ne Kuran. Pse ehl (familje) dhe jo dicka tjeter p.sh fe, njerez,popull etj?

Pse Allahu xh.sh te lejon te hash nga mishi i kafsheve qe therin te krishteret por jo nga ai i besimtareve?
    Pse Allahu xh.sh te lejon martesen me te krishterat dhe jo me jobesimtaret?

Dmth ka nje dallim mes tyre . Kete ne duhet ta evindentojme , jo me kot keta gjera jane te ndara.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 23-04-2014 më 12:54

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Mua me pengoi konvertimi i ketyre deleve te çorientuara ne oborr_te_kishes/goje_te_ujkut !
    Cka te pengoi, goje e ujkut eshte feja islame qe dalengadale ka me te shkatrru me komb, me shtet, me miqesi me shtetet perendimore, dalengadale ka me na ngulur thiken ne shpine.

Pse ?
    Pse de, edhe une po pyes per shume gjera, po hajt ma me 'Pse' se sjom Sterjo Spasse...

Sepse qe nga momenti qe s'pranon 1 Zot te vetem, eshte njesoj sikur t'ishe konvertuar ne budist, pagan, ateist, agnostik, apo çfar te duash perpos ne religjionin e vet te Jezu Krishtit, i cili ishte ISLAMI ! Kjo fe, qe daton nga i pari njeri, pra Ademi a.s. !
    Te krishteret besojne ne tre zotera?! Po ne boten tende imagjinare ashtu eshte budalla. Ti ske lexuar as Bibel dhe ske kurrfare njohurie per krishterimin ndersa ti e di me mire se ata qe kane lexuar me shume se ti. Vlla boll ma keto gjera 2014 eshte viti qe duhet te mesoni, lexoni e pranoni realitetin, nuk jetohet injorant si 1 vjec e si 6, e si 18 e si 37 e si 80 vjecar, deri ne varr injorant. Jezusi ishte mysliman a?! Atehere pra Muhamedi sqenka mysliman. Ti i nenshtrohesh Zotit me bo seks me femi 9 vjecar apo dreqit? Besimtari normal (madje edhe nje mysliman qe beson sinqerisht ne Zot) qe beson ne Krijues, Zot thote se ky person i nenshtrohet dreqit, ju thoni se ky person i nenshtrohet Zotit.

Kush kerkon fe tjeter pos Islamit, ai gjithsesi eshte i humbur ne kete bote dhe garant ne boten tjeter !
    Edhe Aisha ishte myslimane, por feja islame se mbrojti asgje, pervecse ia lejoi nje njeriu 51 vjec te kryej seks me te. Ku eshte mencuria qe nje 51 vjecar te ia kerkoje doren e marteses shokut te tij per femiun 9 vjecar dhe i pari ka se paku 4 gra te tjera. Njeri pa kurrfare ndergjegje. Pse islami si ka mbrojte asnjehere shqiptaret qe 600 vjet?! As nuk u ka jep ndergjegje, as njohuri per shtet, as te ka jep komb, identitet kombetar, as shkolla e te mos flasim per me shume?!

Tane çfar fituan keto 20 dele ? Te kremtojn 1x ne vite : Lindjën e Zotit, Vdekjen e Zotit & Ngjalljën e Zotit !
    Po ti cfare perfiton duke praktikuar islam, qe 600 vite shqiptaret ne shumice jane myslimane dhe cfare perfituam ne si komb, kur popujt perendimore po hapnin universitete e akademi ty hoxha nuk te lejojke qe as ne shkolle 4 vjecare te shkoje, (po cfare shkolle 4 vjecare, as ne parashkollor ste ka lejuar). Edhe kur te lejon me mesu te ben xhihadist te gatshem per te prere e gjymtuar njerez. Ta lesh nje popull pa shkolle eshte njejte sikur me ja vjedhe ardhmerine atij populli. Nese jane per t'u kritikuar atehere edhe ateistet kane te drejte me shume t'i kritikojne sesa njerez te kote si ti.

Hajdeluje, se me posht s'mund te binin !
    Poshte asgje skane rene, keta mbesin shqiptare dhe vetem kane zgjedhur nje besim. Poshte keni rene tipa si ti qe dy lidhje me koke skeni per t'i bere kurre. Hiq hiq bile feja katolike identitetin kombetar e ruan. Me kend po flasim, me falni i nderuar se harrova se po flas me nje dhi. Ketij me i thene dele ofendohet delja, une se qes poshte delen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 23-04-2014 më 22:37

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Cka te pengoi, goje e ujkut eshte feja islame qe dalengadale ka me te shkatrru me komb, me shtet, me miqesi me shtetet perendimore, dalengadale ka me na ngulur thiken ne shpine.

Pse de, edhe une po pyes per shume gjera, po hajt ma me 'Pse' se sjom Sterjo Spasse...

Te krishteret besojne ne tre zotera?! Po ne boten tende imagjinare ashtu eshte budalla. Ti ske lexuar as Bibel dhe ske kurrfare njohurie per krishterimin ndersa ti e di me mire se ata qe kane lexuar me shume se ti. Vlla boll ma keto gjera 2014 eshte viti qe duhet te mesoni, lexoni e pranoni realitetin, nuk jetohet injorant si 1 vjec e si 6, e si 18 e si 37 e si 80 vjecar, deri ne varr injorant. Jezusi ishte mysliman a?! Atehere pra Muhamedi sqenka mysliman. Ti i nenshtrohesh Zotit me bo seks me femi 9 vjecar apo dreqit? Besimtari normal (madje edhe nje mysliman qe beson sinqerisht ne Zot) qe beson ne Krijues, Zot thote se ky person i nenshtrohet dreqit, ju thoni se ky person i nenshtrohet Zotit.

Edhe Aisha ishte myslimane, por feja islame se mbrojti asgje, pervecse ia lejoi nje njeriu 51 vjec te kryej seks me te. Ku eshte mencuria qe nje 51 vjecar te ia kerkoje doren e marteses shokut te tij per femiun 9 vjecar dhe i pari ka se paku 4 gra te tjera. Njeri pa kurrfare ndergjegje. Pse islami si ka mbrojte asnjehere shqiptaret qe 600 vjet?! As nuk u ka jep ndergjegje, as njohuri per shtet, as te ka jep komb, identitet kombetar, as shkolla e te mos flasim per me shume?!

Po ti cfare perfiton duke praktikuar islam, qe 600 vite shqiptaret ne shumice jane myslimane dhe cfare perfituam ne si komb, kur popujt perendimore po hapnin universitete e akademi ty hoxha nuk te lejojke qe as ne shkolle 4 vjecare te shkoje, (po cfare shkolle 4 vjecare, as ne parashkollor ste ka lejuar). Edhe kur te lejon me mesu te ben xhihadist te gatshem per te prere e gjymtuar njerez. Ta lesh nje popull pa shkolle eshte njejte sikur me ja vjedhe ardhmerine atij populli. Nese jane per t'u kritikuar atehere edhe ateistet kane te drejte me shume t'i kritikojne sesa njerez te kote si ti.

Poshte asgje skane rene, keta mbesin shqiptare dhe vetem kane zgjedhur nje besim. Poshte keni rene tipa si ti qe dy lidhje me koke skeni per t'i bere kurre. Hiq hiq bile feja katolike identitetin kombetar e ruan. Me kend po flasim, me falni i nderuar se harrova se po flas me nje dhi. Ketij me i thene dele ofendohet delja, une se qes poshte delen.
    Kur lexoj gomere si ty qe i thone vetes te krishtere i jap plotesisht te drejte Le dévoué. Gjynah qe e ke bere shqiptar kete o zot. Ky duhet te kishte lere ne Somali apo Afganistan.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Selam ,

Alejkum Selam vella,

E pranoj se e njeh fejen Islame me mir se un, dhe e pranoj keshillen.

Divergjencat e krishterizmit lindin ne kohen e Palit, atehere kur Pali devijon besimin Islam per ta quajtur ate "krishterizem" dhe idhnohet deri ne vdekje me Pjetrin. Me Kuran e dim se shoket e rrethit te Jezusit ishin musliman, por jo edhe jehudit qe krjiuan besimin politeist te krishterizmit. Kur shoh sot te krishter qe i perulen nene terzees, papes gjon pali, popit/priftit dhe i treogjn apo i blejn mekatet me pare per t'i shlyer ato neper kisha, s'kam si mos t'besoj se keta me besimet e tjera s'kan kurrfar dallimi ne thelb, perpos origjinen.
    … ///

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Pse tash hic s'ta ka ngul perendimi, jo ?! T'ka sakatu e t 'ka coptu duke len popullin me te perseketuar ne qosh te evropes dhe prap sheh andrra ti ?!

Ti as pyetje s'din te formulosh !

Ne fakt, te krishteret e sodit besojn me zota pa-kufinje,... çdo priftit i thuani "Mon seigneur" Im Zot (Zoti im), çdo kengtar, artist, futbollist me fame,.. ju e adhuroni ! Adhuroni statuja, adhuroni gur, kryça, vende te "shenjta" dhe "shenjtroni" njerez edhe ne kete shekull te shkences ! Pra ju, vetem monoteist nuk jeni !

Ne moshen e Ajshës, Merjemja lindi Isën a.s., e t'i belbzon injorancen tende ketu ?

Allahu i falt te krishteret e tan, qe nuk e njohen Islamin.
    Qe 600 vite, te gjithe ata qe besuan 1 Zot, e kan te garantuar xhennetin !
    Ata besuan 1 Zot !
    Ata u shkolluan, u bene hoxhallar te mir dhe transmetuan besimin deri ne diten tona !
    Xhihadi eshte detyrim per burra musliman, kurse tek ju,.. xhihadi s'egziston, por e kunderta e saj : Sulmi padrejtesisht !
    100% te shqiptareve musliman, kan qen te shkolluar ngase dinin te lexonin osmanishte, por pergjat 1500 vite sa ishim te krishter, as osmanishte e as latinishte ! Tash beri hesapet vet, ne nje qosh te kishes dhe shih se kush shkolloi me shume !

Allahu ka thënë: “E, kush kërkon fe tjetër përveç fesë islame, atij kurrsesi nuk i pranohet dhe ai në botën tjetër është nga të dëshpruarit.” (Ali Imran, 85)
    … ///

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Kot per kuriozitet, ju myslimanet e forumit postoni perdite lajme se kush konvertohet nga nje fe ne ate myslimane. Aq sa u kthye ne gallate. Se kujt i intereson te mesoje se cfare feje u konvertua njeri apo tjetri ate vetem ju e merrni vesh. Megjithate shkrimet postohen dhe jane ende ne forum.Tani pyetja ime eshte: pse e keni kaq problem kur njerezit konvertohen nga myslimanizmi ne katolicizem?
    Sot, per muslimanin qendrojne synonymet:

- i prapambetur
    - i pashkolluar
    - i manipulueshem
    - injorant
    - fukara

Kur nje njeri nga e ashtuquajtura bota perendimore, sidomos ndonje personalitet, VULLNETARISHT behet pjese e atij gruppi qe i attribohen ato cilesi me larte, atehere per nje njeri "normal" duhet te jete e qarte, se ISLAMI, nuk mund te jete ai qe duket dhe qe shitet ne mediume.
    Islamin ne pergjithesi te ketille sic e njeh TI e ben propaganda mediale. Muslimani deri para 100 vjeteve per te krishterin ne perditshmeri ka qene njeri i "kulturuar", i "drejte", i "sinqerte".....dallimin e ka bere vetem FEJA tjeter.....per kete mjafton me i pyet gjysherit ose prinderit e tu qe kane jetuar ne shoqeri te perzjera......mendimi i perendimoreve, qe jane therre e prere si kafshet deri para 50 vjeteve pikerisht per arsye fetare, nuk eshte domethenes ne vleresimin e realitetit te atehereshem.

Prandaj, ata musliman, qe ekzajtohen me faktin kur ndonje personalitet behet musliman, e kane ate si nje shperthim te ndonje ventili ne psikozen e tyre, ngase i ngarkon padrejtesia qe i behet islamit ne sferen mediale. Me nje fjale, ISLAMI nuk eshte ai qe JU e shihni, dhe kjo ju VERTETOHET nga mjedisi i juaj.....

Perndryshe, nuk eshte e vertete se muslimanet e kane PROBLEM kur dikush konvertohet nga islami ne ndonje fee tjeter (mund te jete per te afermit, per farefisin, per shoqnine e personit), perkundrazi, e sheh edhe ne reagimet e forumisteve musliman ketu se nuk eshte ketu problemi, por PIKERISHT ne kete qe shkruajta me larte, se KONVERTIMI eshte pjese e pandare, integrale, e asaj PROPAGANDES qe per TI islamit ja attribon ato cilesite e lartepermendura. NE, nuk kemi problem me konvertimin, ne kemi problem me propaganden qe behet me konvertimin....pra, ketu e kupton edhe pyetjen e angomokios kur thote, PSE nuk u konvertua para tre muajsh, PSE e priti diten e pashkeve, meqenese na qenka SHPIRTERISHT kaq i bindur ne besimin e rri.....PSE kjo pritje ???.....po pikerisht kjo SJELLJE, kjo POLITIKE fryn ne luften e ftohte te kishes qe e ka ndaj islamit, se islami eshte "eleksieri" i jetes te krishterimit.....sic e kame thane shume here, PA ISLAM, nuk ka krishterim....

Me me pyet mua se a ka te drejte kisha keshtu te veproje une them se PO.....natyrisht se ka te drejte, eshte ne natyren e saje te MBIJETOJE, ashtu sic eshte edhe ne natyren e islamit te mbijetoje.....dallimin e ben KUALITETI i kesaj lufte per mbijetese....dhe kete kualitet e sheh edhe tek realiteti qe pyet ti.....NE ISLAM konvertohen personalitete qe i kane te gjithe te mirat e dynjase, i braktisin ato per tu bere "te prapambetur, te pashkolluar, te manipulueshem etj...).....ne krishterim konvertohen te tille, qe kerkojne per te sigurar kafshaten e bukes....nje kontroverze e qarte dhe, per ata qe jane "normal", shume e thjeshte per ta kuptuar.

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Ne Privat me kishe shkruar qe te mos te citoj se po te kishte sheriat do te me hiqej koka, epo une i nderuar te citoj, madje veq per me thene ti pse.
    E vertete eshte !\

Shiko cfare thote Allahu per tipat si ty :

“E s’ka dyshim se ata janë, të cilët e fyejnë All-llahun dhe të Dërguarin e Tij, ata i ka mallkuar All-llahu në Dynja e në Ahiret dhe për ta ka përgatitur një dënim të dhembshëm.” (Kur’ani, El-Ahzab, 57).

Me tipin tend eshte e kot cdo fjale qe e shkruajme , sepse ty te ka mallkuar Zoti , kur ti shikojme te gjitha ato shkrime fyese dhe te felliqura qe ke shkruara ne kete forum .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 24-04-2014 më 05:05
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •