Close
Faqja 16 prej 30 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 292
    i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Për: Siri, grupe shqiptarësh në luftë kundër Assad-it

Historiani nga Siria Muhamed Mufaku- Arnauti : shqiptarët nuk kanë çfarë kërkojnë në luftën e Sirisë.

Gjatë një interviste në emisionin Info Magazine të Klan Kosovës me gazetarin Kushtrim Sadiku, Arnauti deklaroi se shqiptarët po luftojnë krah për krah me fundamentalistët islamikë dhe grupet terroriste siriane.
    “Kemi shqiptarë të armatosur që luftojnë me motive fundamentaliste për të krijuar një shtet islamik në Siri. Ata po stërviten dhe po luftojnë atje. Ndonjë ditë do të kthehen në Kosovë me po të njëjtat ide dhe kjo është shumë e rrezikshme”, theksoi historiani Arnauti ; ... “ Fushëbeteja e shqiptarëve nuk është në Siri, por është këtu. Për tu inkuadruar në jetën e Kosovës, për të krijuar vende pune dhe ambient të mirë”, porositi ligjëruesi aktual në Universitetin e Amanit në Jordani.Këtë kërkesë Arnauti e bëri për shkak se në shtetin aziatik nuk po dihet kush me kë po lufton.

“Kush me kë po lufton, nuk dihet. Kemi grupe josiriane që kanë ardhur. Kanë ardhur grupe nga Tunizia, dhe Libia, Ballkani dhe vendet tjera. Me fjalë të tjera Siria është shndërruar në një Afganistan. Por përmend rastin e vrasjes të një hoxhe nga Shkupi në betejë me kurdët. Si është e mundur që personi i njejtë që ka luftuar për pavarësinë e Kosovës, të luftojë kundër kurdëve që kërkojnë të drejtat e tyre, të cilat pa dyshim se i meritojnë”,potencoi ai.
    Arnauti tha se Bashkësia Islame dhe institucionet tjera nuk duhet të rrinë indiferentë karshi këtij zhvillimi.

“Më së pari media, Bashkësia Islame e Qeveria e Kosovës duhet urgjentisht të mblidhen dhe ta diskutojnë një gjë të tillë. Të ndërmarrin diçka. Unë nuk e kam dëgjuar askënd përvec deputetit Amir Ahmeti ta ketë përmendur këtë zhvillim”, përfundoi Arnauti.

^^ Keshille e mencur nga vendi i ngjarjes per " shqiptaret " e perdhunuar nga ideologjija vehabiste,sepse marrezite te shqiptaret nuk kane fund !
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 15-08-2013 më 16:37

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Me falni po kra shqiptaret "guximtare" qe shkojne per te luftuar ne vendet arabe vullnetarisht a kan pare ndonje gjerman suedez francez anglez ose nga ndonje vend tjeter te zhvilluar te bej te njejten gje?

Citim Postuar më parë nga MaqoKorca Lexo Postimin
    Me falni po kra shqiptaret "guximtare" qe shkojne per te luftuar ne vendet arabe vullnetarisht a kan pare ndonje gjerman suedez francez anglez ose nga ndonje vend tjeter te zhvilluar te bej te njejten gje?
    Sido qe te jete edhe vendet e tjera jo me standart jetese si ato qe permende, por jo me pak te avancuara ndaj nesh,
    kurre nuk kane per te shkuar ne Siri.
    Une sinqerisht dyshoj fort qe, te kete shqiptar te vertete te shkojne vullnetare ne lufte perkrahe talebaneve...
    Ata qe kane shkuar, nuk jane shqiptare, kjo eshte llogjike pasi po te shtroheshin kushtet, keta nuk do te hezitonin te kthenin
    armet kunder shqiptarit..., midis nesh nuk ka as hezbolle e as talebane..., jane import/abort arabo-turko-persian!
    Pra jepuni çdo gjeje amrin qe ka, mos i ngaterrojme gjerat, pasi dizinformimi ( keqinformimi ) eshte i demshem, pasi dikush
    mund te perfitoje nga panjohuria ne kete rast...
    Me vjen shume keq, nuk pranohet qe te kete shqiptar midis atyre qe shkojne vullnetar ne nje vend te huaj, sidomos ne vitin 2013!
    Ata jane mishi i huaj, dosa zhgerryhet ne lluc dhe rri me kelyshet e saja, asnje krijese tjeter nuk do ta afronte...
    Po keshtu shqiptari rri me shqiptarin!
    Ndersa jevgjiterit po largohen per te qene afer vellezerve te tyre ne Jevgjitostan.
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Armiku shqiptareve nuk jane muslimanet qe vriten neper bote por keto qe i kemi brenda

Ti Arberesh Niko meso te flasesh ....
    Zoti i vraft ! Ballafaqimit me keta m** nuk mund t'i shmangemi, do t'vie dita ku do t'fluturojn nga jan ardhe !
    … ///

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Une nga ky forum kam mesuar tre gjera shume te rendesishme.
    1- Orthodokset ne pergjithsi jane njerez shume destruktiv dhe me tendenca e potencial aktiv dhe latent per te minosur tolerancen e mrekullueshme nder shqiptare. Kurrsesi fatet e kombit tone nuk duhet te jene ne duart e tyre.
    2-Nqs muslimanet shqiptare do kishin qene te pakte ne numer do e kishin pasur punen pisk.
    3- Tani arrij te kuptoj frymezimin e masakres se Srebenices, masakren e Koshares e masakren e Recakut. Masakrat ndaj popullsise came dhe ndaj shqiptareve te Ilirides.

Jam krenar qe i perkas komunitetit paqesor dhe tolerant, komunitetit musliman shqiptar. Komunitet me kryetar shqiptar.
    E ke gabim or mik!
    Mos u mjafto vetem me pak postime, por te keshilloj te lexosh e te harxhosh pak nga koha jote e çmuar...
    Kurre nuk ka patur armiqesi ndaj nesh ne Shqiperi, por vetem kur erdhen nga jashte njerez qe flasin shqip por qe zemra u rreh tyrkçe,
    keta na sollen pak çoroditje, por qe harmonia midis nesh eshte e konsoliduar me kohe, nuk mjaftojne provokime e pohime idiote per
    te ç'orientuar masat, pasi shqiptari ( R Sh ) qe ka pak shkolle ka te pakten 8-12 vjet, krejt ndryshe nga shqiptaret pertej kufijve, aty ndoshta flasin mire
    turqishten, por qe shqipen jane te paket ta shkruajne e kendojne lirshem..., pra duhen shume furra buke te perballohen me neve, ne çdo drejtim!
    Kur dikush do te shkoje mire si vella, nuk nis me provokime, e me pas del ne konkluzione, por ben nje apel aktual gjendjes, ben nje fare
    autokritike, pasi qe nuk eshte faji yne qe jemi lindur ne kufij te ndryshem, por qe mos te pretendohet te ndryshojme neve per hater te tyre!
    Kaq, per te tjerat, jemi dakort....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Sido qe te jete edhe vendet e tjera jo me standart jetese si ato qe permende, por jo me pak te avancuara ndaj nesh,
    kurre nuk kane per te shkuar ne Siri.
    Une sinqerisht dyshoj fort qe, te kete shqiptar te vertete te shkojne vullnetare ne lufte perkrahe talebaneve...
    Ata qe kane shkuar, nuk jane shqiptare, kjo eshte llogjike pasi po te shtroheshin kushtet, keta nuk do te hezitonin te kthenin
    armet kunder shqiptarit..., midis nesh nuk ka as hezbolle e as talebane..., jane import/abort arabo-turko-persian!
    Pra jepuni çdo gjeje amrin qe ka, mos i ngaterrojme gjerat, pasi dizinformimi ( keqinformimi ) eshte i demshem, pasi dikush
    mund te perfitoje nga panjohuria ne kete rast...
    Me vjen shume keq, nuk pranohet qe te kete shqiptar midis atyre qe shkojne vullnetar ne nje vend te huaj, sidomos ne vitin 2013!
    Ata jane mishi i huaj, dosa zhgerryhet ne lluc dhe rri me kelyshet e saja, asnje krijese tjeter nuk do ta afronte...
    Po keshtu shqiptari rri me shqiptarin!
    Ndersa jevgjiterit po largohen per te qene afer vellezerve te tyre ne Jevgjitostan.
    Po rendesi ka qe ata jane shtetas Shqiptare dhe per kte nuk ka dyshim. Ata konsiderohen Shqiptare dhe kjo mjafton.

Te mjafton ty, por mua njerez qe llomotisin ne harapçe, e pastaj shtin xixat per te reklamuar ekstremizmin
    si nje stil jetese, ku duke derdellitur devijojne realitetin, shtremberojne historine tone te lavdishme, flas per ate 500-vjeçare,
    ku sa i jepet mundesia flasin keq per shqiptaret e Shqiperise, pasi fajtore qe u mbeten besnik paraardhesve...
    si te duket ty, normale?! ndoshta eshte vella nje me ty, qe mendon kesisoji???!
    Per mua jo, pasi nuk fshihem pas kopiutrit, e nuk tregoj rrena ( genjeshtra ), sa per tu treguar patriot!

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Per ty s'jan rrena, por nga jasht goxha hipokrit po na dukësh.

Dakord, e kuptuam qe per ty shqiptaret e besimit Islam jan : "Jevgji" sic i quan. Por si kirstian i mir qe je, çfar i bie qe t'i kesh serbet qe i masakruan "jevgjit" nga kosova qe flisnin shqip ? A nuk eshte e vertet qe synoni po te njejten parajs me ta (serbet) ? A nuk eshte e vertet qe i merrni po te njejtet direktiva sa i perket orientimit fetar ?

Niko,

Para se ta ndryshosh boten, fillo ta ndryshosh vetveten. Ti na shan, dhe pastaj ankohesh se pse nuk te duam ?! Mos mor njeri, se sikur t'ishit pak me shume ne numer, kjo harmonia fetare qe egziston sot ne Shqiperi, qysh moti do kishte perfundue !
    … ///

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Per ty s'jan rrena, por nga jasht goxha hipokrit po na dukësh.

Dakord, e kuptuam qe per ty shqiptaret e besimit Islam jan : "Jevgji" sic i quan. Por si kirstian i mir qe je, çfar i bie qe t'i kesh serbet qe i masakruan "jevgjit" nga kosova qe flisnin shqip ? A nuk eshte e vertet qe synoni po te njejten parajs me ta (serbet) ? A nuk eshte e vertet qe i merrni po te njejtet direktiva sa i perket orientimit fetar ?

Niko,

Para se ta ndryshosh boten, fillo ta ndryshosh vetveten. Ti na shan, dhe pastaj ankohesh se pse nuk te duam ?! Mos mor njeri, se sikur t'ishit pak me shume ne numer, kjo harmonia fetare qe egziston sot ne Shqiperi, qysh moti do kishte perfundue !
    Flas per jevgjiterit me origjine gjithfar sojit, por jo per shqiptar..., mua nuk me shqeteson fare se ç'fare feje je boll shqiptar!
    Nuk thashe qe nuk te dua, por qe ti e pohon vete se ç'provon karshi meje...
    Jam shqiptuar qarte, kush shkon per te luftuar per dhe te huaj sot nder shqiptaret, probabiliteti qe ky i ashtuquajturi "shqiptar", 'çdo
    gje mund te jete por vetem SHQIPTAR NUK ESHTE! Ti e te tjere si ty, me kot kerkoni te mjergulloni mendjen me ane te fese e duke
    u treguar viktima mendoni se kori i ngjirrur qe mbani, do te ndryshoje kursin qe shqiptaret me besim islam te futen ne orbiten e vendeve
    ekstremiste ku heret o vone do te bejne hesapet me boten mbare...
    Nuk ka shqiptar thashe, qe te shkoje per lufte si ne kohen e kuzbabes..., sot nuk ka shqiptar qe ta beje, pasi eshte ngritur ndergjegja
    kombetare, liria qe gezojme sot nuk detyron me shqiptarin te shkoje neper shkretetirat per lavdi te jevgjiterve, kur them shqiptar,
    nuk bej dallim, si nga Kosova si nga Shqiperia! - Kete ta kesh te qarte ti e kush spekullon pas fjaleve................

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Faqja 16 prej 30 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •