Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 46
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

Për: Zbulohet virusi që vë në rrezik fjalëkalimet e përdoruesve të internetit

Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    mua nuk me rezulton qe keto qe permenda me lart mund t'i paguaj ne tabacchino. behet bonifico ne tabaccheria? nejse..
    ketu ku jetoj une po, te gjitha qe me vijne ne shtepi i paguaj ne tabacino,pervec qerase se shtepise ate e paguaj me lek ne dore vjen i zoti shtepise dhe e merr ketu ne shtepi
    Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 10-04-2014 më 15:57

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Citim Postuar më parë nga ATMAN Lexo Postimin
    ketu ku jetoj une po, te gjitha qe me vijne ne shtepi i paguaj ne tabacino,pervec qerase se shtepise ate e paguaj me lek ne dore vjen i zoti shtepise dhe e merr ketu ne shtepi
    cfare quan te gjitha? bollette po mund t'i paguash...por keto nuk jane te gjitha. edhe bolletta nese e pagon me vonese ne tabacchino paguan shtesen, ndersa ne internet ose ne poste paguan aq sa eshte shkruar te fatura...

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Heartbleed nuk eshte nje virus por nje ''difekt'' i librarive te protokollit OpenSSL i cili nese shfrytezohet lejon pergjimin e te dhenave qe shkembehen midis serverit dhe klientit e ne te kundert,si dhe krijon mundesine e vjedhjes se ''celesave private'' per te dekodifikuar kembimet e kriptuara. Problemi eshte tek serverat ku bazohen sitet web dhe jo te klientet (cdokush nga ne ).Nga disa eksperte hipotizohet qe ky ''sabotim'' te jete veper e sherbimeve sekrete (nsa ju kujton gje) perderisa ky problem eshte shfaqur pikerisht ne momentin qe librarive openSSL u eshte inkorporuar ky aplikacion. Serverat qe jane te ekspozuar nga ky lloj problemi jane ata qe kane te implementuar protokollin openssl,kryesisht serverat Apache.

Kush arrin te shfrytezoje kete difekt te ketij protokolli (me drejt do ishte; kush ka arritur te shfrytezoje) eshte ne gjendje te vjedhe jo vetem te dhenat e llogarive bankare por cdo te dhene qe transferohet ne menyre te kriptuar dhe ta dekodifikoje ate,pra popullorce te te vjedhe accountin ne Facebook,Google,Yahoo, Forumishqiptar, ekeshtu me radhe nese sitet apo portalet mbeshteten ne servera qe jane (ishin) te ekspozuar ndaj ketij problemi.

Per pagesat e bera ne internet mjafton te jesh pak i kujdeshem dhe nuk ka asnje problem te kryesh pagesa sa te duash duke kursyer kohe,para dhe fituar ne komoditet. nese ndjek disa hapa te thjeshte eshte mese e sigurt te besh pagesa ne internet, sidomos nese perdor menyren e verifikimit te identitetit dhe te pageses me ane te paswordeve me nje perdorim OTP.

I zgjuari apo inteligjenti perdor webin dhe nuk ka asnje problem,celesi i suksesit eshte te jesh i ndergjegjshem per ate qe po ben,jo te mos e besh fare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga freeopen : 11-04-2014 më 10:21
    MOS I NDY TEMAT no name

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Cfare eshte perdorimi OTP?

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

One Time Pasword. (per me teper Wikipedia)
    Nje tjeter menyre eshte ajo qe perdorin ''Posteitaliane'' me ane te lettore BancoPosta
    Ndryshuar për herë të fundit nga freeopen : 11-04-2014 më 10:18
    MOS I NDY TEMAT no name

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar freeopen për postimin:

broken_smile (11-04-2014)

Lista e siteve qe jane testuar,prekur dhe nuk jane prekur nga heartbleed

http://www.cnet.com/news/which-sites...eartbleed-bug/

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

Citim Postuar më parë nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Lista e siteve qe jane testuar,prekur dhe nuk jane prekur nga heartbleed

http://www.cnet.com/news/which-sites...eartbleed-bug/
    qenka bug nje arsye me shume per te justifikuar ato qe thashe ma lart

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Heartbleed nuk eshte nje virus por nje ''difekt'' i librarive te protokollit OpenSSL i cili nese shfrytezohet lejon pergjimin e te dhenave qe shkembehen midis serverit dhe klientit e ne te kundert,si dhe krijon mundesine e vjedhjes se ''celesave private'' per te dekodifikuar kembimet e kriptuara. Problemi eshte tek serverat ku bazohen sitet web dhe jo te klientet (cdokush nga ne ).Nga disa eksperte hipotizohet qe ky ''sabotim'' te jete veper e sherbimeve sekrete (nsa ju kujton gje) perderisa ky problem eshte shfaqur pikerisht ne momentin qe librarive openSSL u eshte inkorporuar ky aplikacion. Serverat qe jane te ekspozuar nga ky lloj problemi jane ata qe kane te implementuar protokollin openssl,kryesisht serverat Apache.

Kush arrin te shfrytezoje kete difekt te ketij protokolli (me drejt do ishte; kush ka arritur te shfrytezoje) eshte ne gjendje te vjedhe jo vetem te dhenat e llogarive bankare por cdo te dhene qe transferohet ne menyre te kriptuar dhe ta dekodifikoje ate,pra popullorce te te vjedhe accountin ne Facebook,Google,Yahoo, Forumishqiptar, ekeshtu me radhe nese sitet apo portalet mbeshteten ne servera qe jane (ishin) te ekspozuar ndaj ketij problemi.

Per pagesat e bera ne internet mjafton te jesh pak i kujdeshem dhe nuk ka asnje problem te kryesh pagesa sa te duash duke kursyer kohe,para dhe fituar ne komoditet. nese ndjek disa hapa te thjeshte eshte mese e sigurt te besh pagesa ne internet, sidomos nese perdor menyren e verifikimit te identitetit dhe te pageses me ane te paswordeve me nje perdorim OTP.

I zgjuari apo inteligjenti perdor webin dhe nuk ka asnje problem,celesi i suksesit eshte te jesh i ndergjegjshem per ate qe po ben,jo te mos e besh fare.
    Mire e ke shpjeguar...

Por, sipas mendimit tim, 80-90% te perdoruesve te rendomte te internetit (edhe te sherbimeve bankare dhe te ngjashme) jane mjaft te pakujdesshem dhe nuk kane as njohuri minimale per disa rreziqe qe kanosen gjate perdorimit te internetit dhe sherbimeve te caktuar. Shumices i intereson vetem te futen ne internet (ne banke, Facebook, Youtube&Co) dhe asgje me teper.
    Dhe kete e dine edhe mashtruesit e ndryshem apo krijuesit e viruseve etj. Ky eshte klienteli i tyre kryesore, jo perdoruesi i kujdesshem dhe me i informuar.
    Ngjashem qendron edhe ne rastin e mashtrimeve tjera jashte internetit. Edhe ketu synohet nje klientel i caktuar, jo secili...

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Kur hap nje llogari bankare zakonisht bankat perkatese te japin nje paisje elektronike qe te jep mundesine qe pas cdo transaksioni te marresh paswordin perkates.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Kur hap nje llogari bankare zakonisht bankat perkatese te japin nje paisje elektronike qe te jep mundesine qe pas cdo transaksioni te marresh paswordin perkates.
    Dicka e tille me sa kuptova..

Emri:  okey.jpg

Shikime: 399

Madhësia:  16.9 KB

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •