Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 56
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Tahiri: Do shmangim korrupsionin, kamera në rrobat e policëve

Citim Postuar më parë nga NIKOLA TESLA Lexo Postimin
    Gjithsesi djema duhen te jene me te arsyeshem, fjala vjen ne disa akse qe jane dhe nyje kyçe nuk duhet te tolerojne, por ne disa raste ka gabime trashanike. Psh, Te gjitha rruget e tiranes kane nje tabele karakteristike E HENE-PREMTE ndalim qendrimi ORA22:00-08:00, me thoni te keqen ku ta çoj makinen, ta marr ne dhome te fleje me mua. Sepse nuk ka rruge tjeter, te behen me tolerante, njehere nje rruge dhe njehere nje tjeter me orare te ndryshme sepse egziston mundesia.
    Del i ziu njeri te filloje diten e punes dhe shikon nje fature ne xham ne pike te sabahut, sa si bie pika te shkretit se doli te punoje e jo te vjedhe dhe gjoba 3000 mijeshe te reja e pret per ti uruar mireseardhjen.
    Ore te jemi te sinqerte aty i kemi lene makinat nder vite dhe skemi gjetur kurre gjoba, ok ishte gabim por nuk fillohet me sepate, ndergjegjesoni njerezit me nje njoftim ne tv per disa dite dhe pastaj merrjuni shpirtin, jane mesuar ndryshe, mire/keq ashtu ishte. pak humanizem si ben keq njeriu.
    Ja kishin kercitur makinave ne myslym shyri ne krahun e rregullt te parkimit ne oren 1 pas mesnate gjoba gjoba gjoba deri tek albtelekomi, te gjitha 3000 lekeshe te reja, bejeni hesapin vete tani dhe me thoni normale eshte.
    Me kujtove ate skecin e famshem te Tano Banushit ne kohen e komunizmit, ku luante rolin e fotografit dhe mundohej ti gjente klientin foton me gruan me majmun. E kur i jep nje foto me majmun, ky i thote: "Po gruaja, ku eshte ne kete foto?" Po kur nuk e di ku e ke gruan mor shok, me kerkon mua te ta gjej ku e ke!

Edhe kjo puna e gjobave te makinave qe ti ze ne goje. Ti thua: ku ta fut une i varfri makinen po nuk e parkova ne rruge? Qeveria e Rilindjes te thote: "Fute ku te duash, une di qe une do te te pres gjoben cdo mengjes!" Policet duan rritjen 20% ne 2014, dhe ajo rritje do dali nga xhepi yt. Te njejten gje bene edhe me furgonat. Kur ata hallexhinjte qe marrin furgonin perdite per te zbritur nga fshati ne qytet, thone se me se te vi une ne qytet po me hoqe furgonin? Keta i thone: merr taksine ose prit autobuzin me ore te tera. Edhe pse pagesa me taksi apo autobuz eshte shume here me e larte per xhepin e tij se pagesa per furgonin.

Fytyra e Rilindjes eshte Fytyra e Policit! Dhe polici i Rilindjes do te haje! Do ta mbushim Tiranen e mbare Shqiperine me gjoba, se me ato gjoba do marrim rritjet e rrogave 20% kete vit! Keshtu na premtoi Kryerilindasi yne Rama!

Albo

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Gjithsesi djema duhen te jene me te arsyeshem, fjala vjen ne disa akse qe jane dhe nyje kyçe nuk duhet te tolerojne, por ne disa raste ka gabime trashanike. Psh, Te gjitha rruget e tiranes kane nje tabele karakteristike E HENE-PREMTE ndalim qendrimi ORA22:00-08:00, me thoni te keqen ku ta çoj makinen, ta marr ne dhome te fleje me mua. Sepse nuk ka rruge tjeter, te behen me tolerante, njehere nje rruge dhe njehere nje tjeter me orare te ndryshme sepse egziston mundesia.
    Del i ziu njeri te filloje diten e punes dhe shikon nje fature ne xham ne pike te sabahut, sa si bie pika te shkretit se doli te punoje e jo te vjedhe dhe gjoba 3000 mijeshe te reja e pret per ti uruar mireseardhjen.
    Ore te jemi te sinqerte aty i kemi lene makinat nder vite dhe skemi gjetur kurre gjoba, ok ishte gabim por nuk fillohet me sepate, ndergjegjesoni njerezit me nje njoftim ne tv per disa dite dhe pastaj merrjuni shpirtin, jane mesuar ndryshe, mire/keq ashtu ishte. pak humanizem si ben keq njeriu.
    Ja kishin kercitur makinave ne myslym shyri ne krahun e rregullt te parkimit ne oren 1 pas mesnate gjoba gjoba gjoba deri tek albtelekomi, te gjitha 3000 lekeshe te reja, bejeni hesapin vete tani dhe me thoni normale eshte.
    Me ni fjal tabela asht aty. Dhe ti zgjedh ta injorojsh nan pretekstin se ske ku te parkojsh makinen? Edhe pastaj qahesh se pse ke gjob?

Ja thuj kti albos ta pusi lul tramvajin se ku te parkohen makinat se me sa di un kjo asht ni kompetence e bashkis
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Qeveria e Rilindjes eshte shume e zgjuar! E lufton korrupsionin me kamera ne trupin e policeve. Kete gje qe nuk e arrin dot ta beje nje shtet si Italia apo Gjermania, e ben Qeveria e Rilindjes qe ka aq shume leke ne banke sa iu desh te merrte hua nga FMN $330 milion.
    Kjo nuk do te kushtoje shtrenjte, pasi do te mund te behet vetem kur ka kontrolla policie, p.sh. kur ndalin automjete per te shikuar se a ka konsumuar ngasesi alkool.

Po e bukura fare eshte qe ne gazeta e ne pamje te jashtme duket si Qeveria e Rilindjes po e "lufton korrupsionin" ne rradhet e Policise, por ne fakt ajo po ben te kunderten. Ajo po e institucionalizon korrupsionin ne rradhet e Policise se Shtetit duke e bere ate te ligjshme. E ben kete gje shume me lezet:

- Kryeministri yne i nderuar Rilindasi Edi Rama u tha 6000 policeve te tij: Te gjithe parate qe do te mblidhni nga gjobat, do t'ua jap ne 2014 si rritje rroge 20%! Asnje punonjes tjeter i administrates nuk do te shohi rritje rroge as 2% por ju policet e mi te dashur do te shihni rritje rroge 20%.
    O zoteri polici nuk mund te veje gjobe nese personi ne fjale eshte brenda ligjit. Polici nuk mund te veje gjobe per ngasje ne gjendje te dehur nese ai nuk ka pire alkool. Aty duhet te kete mundesi te behet edhe nje testim nese vertete ngasesi ka konsumuar alkool. Paramendoje jane 3 police ne nje patrulle qe ndalin automjete dhe 1 polici i teket qe t'i veje gjobe nje personi qe nuk ka konsumuar alkool. Kjo eshte jo e logjikshme.

Nga do te dali ky lek?

Do te dali nga xhepi i qytetareve qe ngasin makina.
    Mos e shkel ligjin hiq nuk do te qesin gjobe, here e fundit kur une kam marre gjobe per parkim ne vend te gabuar ishte para nja 6 muajve, mos me shume.

Pasi degjojne keto fjale policet, si mendoni ju, do te jene me pak apo me shume te prirur per tu vene gjoba qytetareve?

Kjo eshte arsyeja qe qytetaret po zgjohen ne mengjes per te gjetur gjoba parkimi ne xhamat e makinave.

A eshte ky korrupsion?
    Do te jene me te prirur per ta zbatuar ligjin, do te motivohen per pune me shume, keshtu e ke ne vendet perendimore, nuk e ka rrogen te njejte si nje polic i ri si nje polic qe ka punuar 10 vjet si polic, per cdo gje te jashteligjshme qe ndodhe e qe e kap keqberesin atij i rritet rroga dhe hyp me lart ne hierarkine policore.

Ti vlla spo dijshe cka d.m.th. fjala korrupsion, ne boten tende imagjinare korrupsion qenka me zbatu ligjin ndersa 'zbatim i ligjit' qenka kur e shkel ligjin.

Keto gjera Shqiperia do te duhej t'i zgjidhte qysh me 1995 po them me se largu, aha po e kuptoj, por jo pastaj ska kush me djege shtetin e me u largu 1 milione shqiptare ne vende te huaja.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2014
    Vendndodhja
    BOSH
    Postime
    102

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    Me ni fjal tabela asht aty. Dhe ti zgjedh ta injorojsh nan pretekstin se ske ku te parkojsh makinen? Edhe pastaj qahesh se pse ke gjob?

Ja thuj kti albos ta pusi lul tramvajin se ku te parkohen makinat se me sa di un kjo asht ni kompetence e bashkis

Aiiiii tu befsha, ma ktheve ne politike edhe ti edhe albo, po prisni or te uruar se qava hallin si njeri jo si politikan. me thua e shikon tabelen dhe e injoron! O xhan por kam 8 vjet qe e shoh tabelen dhe aty e mbeshtesja makinen e gjemb sme hyri! ku di une i varfri qe çdo rruge e tiranes nga e Hena ne te Premte qenka e zene ne ato oret qe shkruan! o derman dua te parkoj ne darke, me thuaj ku? apo ta coj makinen ne sauk e te vi deri ne myslym shyr ne kembe. He te keqen arsyetoni pak jo bamp. U pa kjo pune do shkoj neser ti them rojes ke drejtoria policise se e kam aty ne myslym shyr TE LUTEM A KA MUNDESI TE MA BLLOKOSH SOT MAKINEN SE VI E MARR NESER?

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Aiiiii tu befsha, ma ktheve ne politike edhe ti edhe albo, po prisni or te uruar se qava hallin si njeri jo si politikan. me thua e shikon tabelen dhe e injoron! O xhan por kam 8 vjet qe e shoh tabelen dhe aty e mbeshtesja makinen e gjemb sme hyri! ku di une i varfri qe çdo rruge e tiranes nga e Hena ne te Premte qenka e zene ne ato oret qe shkruan! o derman dua te parkoj ne darke, me thuaj ku? apo ta coj makinen ne sauk e te vi deri ne myslym shyr ne kembe. He te keqen arsyetoni pak jo bamp. U pa kjo pune do shkoj neser ti them rojes ke drejtoria policise se e kam aty ne myslym shyr TE LUTEM A KA MUNDESI TE MA BLLOKOSH SOT MAKINEN SE VI E MARR NESER?
    Ku u bë edhe Shqiptari të vi në punë me makinë !!! Hipi ore furgonit se është zgjidhja më e mirë ... sipas Lul Berishës

p.s

o derians

Tramvain do ta vërë Lul Berisha se e ka premtuar, por problemi është se nuk ka më lekë... Lekët e "rrogës" që kishte grumbulluar i investoji te ai hoteli në Vlorë që i vajti për lesh

Si nuk i erdhi turp, e zuri mat Blendi Fevziut kur e kishte thirrur në studio për punën e Tramit/Metros dhe i tha se kështu si e argumenton ti punën e të bërit të Tramit do të të duhen 6 mandate
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Tahiri: Do shmangim korrupsionin, kamera në rrobat e policëve
    Ide diktatoriale...
    Sipas gjitha gjasave edhe antikushtetuese.
    Shteti i deshtuar nuk mund te zevendesohet thjeshte me "Big brother is watching you-shtet" apo me diktature.
    Shteti i deshtuar i Enver Hoxhes eshte shembulli me i mire (dhe me konkret) qe edhe diktatura me e rrepte nuk eshte ne gjendje t'i edukoje qytetaret per respektim te duhur te rregullave dhe ligjeve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2014
    Vendndodhja
    BOSH
    Postime
    102

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ide diktatoriale...
    Sipas gjitha gjasave edhe antikushtetuese.
    Shteti i deshtuar nuk mund te zevendesohet thjeshte me "Big brother is watching you-shtet" apo me diktature.
    Shteti i deshtuar i Enver Hoxhes eshte shembulli me i mire (dhe me konkret) qe edhe diktatura me e rrepte nuk eshte ne gjendje t'i edukoje qytetaret per respektim te duhur te rregullave dhe ligjeve.
    Dmth amerikanet apo Anglezet qe i kane policet me kamera qenkan shtete diktatoriale? Ups kete se dija.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Dmth amerikanet apo Anglezet qe i kane policet me kamera qenkan shtete diktatoriale? Ups kete se dija.
    Jo...

"Amerikanet apo anglezet" nuk i kontrollojne policet dhe qytetaret me kamera, per te luftuar korrupsionin dhe dukuri te ngjashme.
    Kamerat e tilla dhe te ngjashme perdoren per mbrojtje te policve, per zbulim te dhunes se tepruar policore ose per dokumentim te veprimeve policore ne raste te renda dhe kritike, jo per te parandaluar apo "shmangur" korrupsionin.

Lexo edhe nje here arsyetimin, pastaj komento.

Do të vendosim kamera në trupin e punonjësve të policisë, si një praktikë standarte për të shmangur korrupsionin”, u shpreh Tahiri duke marrë fjalën e tij në Kuvend...

Perndryshe, kjo nuk eshte fare praktike standarde, sic pohon ministri, por nje parktike mjaft e re, se paku nese flasim per perdorim masiv dhe nga patrullat normale.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 04-04-2014 më 19:20

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2014
    Vendndodhja
    BOSH
    Postime
    102

sipas teje policet shqiptare jane engjej, por jane qytetaret pisa se po ju shqyejne xhepin duke ju dhene leke, bile biles po i kapin policet me zor duke i fut ne pijetore apo duke ja hapur gojen me zor per ti fut mishin e qengjit.

Çi ke keto he te keqen! nuk vjen asnje e keqe nga ato kamera por thuaj do ja gjejne ilaçin edhe atyre se ne shqipove mendja na shkon vetem si te bejme kollare.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

sipas teje policet shqiptare jane engjej, por jane qytetaret pisa se po ju shqyejne xhepin duke ju dhene leke, bile biles po i kapin policet me zor duke i fut ne pijetore apo duke ja hapur gojen me zor per ti fut mishin e qengjit.
    Jo...
    Sipas teje eshte sipas teje, jo sipas meje.
    Tema ime s'ka asnje lidhje me kete qe shkruan ti.

Çi ke keto he te keqen! nuk vjen asnje e keqe nga ato kamera por thuaj do ja gjejne ilaçin edhe atyre se ne shqipove mendja na shkon vetem si te bejme kollare.
    Kamerat e tilla guxojne dhe duhet te perdoren vetem ne raste te jashtezakonshme, jo per kontrollim direkt dhe indirekt te sjelljes se qytetareve dhe policise ne situata te rendomta te jetes se perditshme. Patrullimet policore nuk jane dhe nuk mund te interepretohen si situate e jashtezakonshme, pervec ne raste te vecanta.
    Incizimi i policise dhe qytetareve gjate veprimtarise se perditshme nder tjerash perben shkelje te te drejtave dhe lirive te njeriut dhe te privatesise. Korrupsioni nuk mund te jete justifikim i vlefshem per shkelje te te drejtave, lirive dhe privatesise se qytetareve. Por as te punetoreve te policise, nese behet fjale per incizime dhe vezhgime masive pa ekzistencen e dyshimeve te bazuara dhe konkrete.
    Nese do te ishte i lejueshem "luftimi i korrupsionit" dhe dukurive te ngjashme permes kamerave qe vezhgojne dhe incizojne mundesisht cdo levizje dhe veprim te cdo punonjesi shteti dhe qytetari, atehere jo vetem qe do te duhej te vendoseshin kamera ne cdo byro dhe korridor te cdo ndertese publike, por praktikisht edhe ne rrobat e cdo punonjesi shteti gjate orarit te punese, edhe kur ben pauze apo eshte i angazhuar jashte byrose.
    Kryetari, Kryeministri, Ministrat dhe Deputetet do te duhej gjithashtu te bartin kamera gjate gjithe aktivitetit te tyre, ne menyre qe pastaj te kontrollohet nese ne cfaredo forme kane vepruar ne kundershtim me rregullat, kane tentuar te korruptojne, jane korruptuar, kane kryer vepra qe mund te cilesohen antikombetare e keshtu me radhe.
    Madje do te ishte edhe me mire nese kto kamera do te ishin live, te lidhura ne internet dhe te shikueshme nga cdo i interesuar...
    Nese ti deshiron te jetosh ne nje shtet te tille apo te ngjashem eshte problem yti, por shumica nuk deshirojne nje shtet te tille. Tejkalimet dhe shkeljet ligjore qe ndodhin edhe ne shtetet me te zhvilluara dhe me demokratike gjate pergjimeve te tilla nuk jane as argument dhe as justifikim i vlefshem per te kerkuar te njejten per Shqiperine apo cilindo shtet tjeter.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •