Fakti qe ju mbeshtesni njeri-tjetrin s'do te thote qe keni te drejte. Me pjesen me te madhe te anetareve qe mendojne ndryshe nga une ketu ne kete teme, une nuk puqem ne shume tema te tjera, keshtuqe....e leme me kaq.
Fakti qe ju mbeshtesni njeri-tjetrin s'do te thote qe keni te drejte. Me pjesen me te madhe te anetareve qe mendojne ndryshe nga une ketu ne kete teme, une nuk puqem ne shume tema te tjera, keshtuqe....e leme me kaq.
Feelings change - memories don't.
Kurse une do te te citoj nje bashkefshatarin tend qe kish ardhur ne Amerike si emigrant. Nga qe ishte dembel, nga qe nuk donte te punonte, thosh gjithmone kedo qe takonte: "Ik o me gjithe Amerike! Nuk eshte gje Amerika! Te kam dh..re mu ne Amerike! Shqiperia eshte lule!" Shqiptaret e tjere e degjonin dhe e injoronin. Te njejten gje bente edhe me amerikanet ne punen ku filloi, ne shqip se anglisht nuk dinte. Nje dite nje nga amerikanet me te cilet punonte, u be kurioz pasi ky te njejtat fjale nxirrte nga goja dhe pyet mikun e tij shqiptar qe punonte po aty dhe i gjeti punen:
- Cfare po thote se nuk e kutoj? - i thote amerikani.
- Nuk eshte shume i lumtur me jeten ne Amerike! - ia kthen shqiptari.
- Po kur nuk i pelqen Amerika, perse nuk shkon ne Shqiperi?! - i thote amerikani.
Keshtu edhe puna tende, qe na citon Dostojevskin. Te pelqen te shikosh te metat e popullit grek, por nuk shikon te metat e popullit tend. Para disa javesh, nje durrsak u vra me 10 plumba nga policia shqiptare, me plumb snajper ne koke dhe me trup te bere shoshe, dhe askush nuk u hetua, askush nuk u arrestua, askush nuk doli te thosh kjo eshte nje shkelje flagrante e lirive te njeriut dhe ligjeve te vendit. Dhe me e bukura ishte qe ministri i rendit shqiptar doli ne facebook e tha: "Bravo cuna!" Me fjale te tjera, mire ia bete qe e vrate, e neser vrisni ca te tjere.
Kuptohet, ti nuk ke kohe per shqiptaret qe vriten e dhunohen nga policia shqiptare. Ti hallin e ke tek kriminelet shqiptare ne burgjet greke, qe vrasin dhe vriten.
Po ta bej akoma me te qarte shqip qendrimin tim, qe ta kesh te qarte ti, ta kene te qarte edhe ata qe lexojne:
- Nje shtetas shqiptar qe kryen krime, nuk eshte vellai im! Qofte i krishtere apo musliman. Une nuk kam vellezer kriminele!
- Nje shtetas shqiptar qe merret me akte terroriste te cdo lloji, nuk eshte vellai im! Qofte ky i krishtere apo musliman. Une nuk kam vellezer terroriste!
Ata qe mbrojne kriminelet shqiptare jane ose njerez qe vuajne per mend, ose njerez qe jane marre me krime vete. Sidomos kriminelet qe nuk njohin pendim per krimet e tyre por bejne edhe krime akoma me te medha.
Albo
Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 10-04-2014 më 19:41
hajde krahasim ordiner hajde
tamam si ordineri qe bon krahasimin.
krahason ni te vram qe vritet ne kallash ne dor ne perleshje e siper me policin me ni tjeter qe vritet i lidh ne pranga mrena ni institucioni shteteror nga punonjs shteteror ne menyren me makabre dhe ma qnjerzore te mundshme.
nana greqi ka mor fun, qaj qaj e qirru
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
nje gja skuptoj pse sulmojme njeri tjetrin kot ketu
ju qe ja q... nanen grekekve ne Forum cju pengon te futeni ne greqi e tja fusni dinamitin nje rajonit policor????
mos harxhoni fryme kot ketu meqe ju dhimbset aq shume patrioti nderrmenrrni dicka per te marr hak
JO SEKS PARA MARTESE
Shqiperia zyrtarisht i'a kremtoi festen kombtare Greqise !
Kurse Greqia, zyrtarisht torturoi ne vdekje bijt e Shqiperise !
Zoti i Madhe, e shkaterroft ne themel kete "shtet" te ndyte !
… ///
Pershendetje Meriamun,
po mire kjo eshte demokracia e politikes nderkombetare, ku secili shtet mund te raportoje ne keshillet e qarqeve te caktuara per problemet apo shqetesimet e ndersjella. Nese greqia e ka ngritur larte rastin e Permetit, atehere edhe politika shqipetare ne kete rast duhet te beje nje raport profesional te rastit dhe ta paraqet hovshem dhe me vendosmeri kete rast ne keshillin europian e edhe ta beje te njohur rastin ne keshillin e kombeve te bashkuara.
Ne kete menyre do te njoftoheshin vendet anetare te keshillit perkates me gjendjen e politikes se ndersjelle ndershtetnore, me fakte te perpiluara mire e jo me deklarata te pabazuara ne fakte, si ishte rasti i presidentit Berisha, i cili mire qe ngriti situaten albanofobe ne keshillin europian, por nuk e bazonte fjalimin e tij ne fakte.
Tani eshte rasti dhe koha e duhur ne politiken shqipetare, qe nje minister qe perfaqeson Shqiperine ne kontaktin e radhes, te shpalose raportin profesional dhe te informoje keshillin. Atehere vendet anetare te keshillit perkates, nga intuita profesionale do e perceptonin qarte situaten e rastit dhe shteti grek do mirrte pergjigjen dhe vendin e duhur ne keto qarqe.
Ndryshuar për herë të fundit nga hot_prinz : 11-04-2014 më 03:08
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Foleja_ (11-04-2014)
Albo po te pergjigjem per here te fundit se po vazhdon me kokefortesi duke perseritur llogjiken e barazimit.
Krahason sjelljen e policeve shqiptare me nje te arratisur shqiptar qe u vra nga plumbat { veprim i denueshem} me nje shqiptar te burgosur ne greqi, me duart te lidhura dhe torturohet nga 20 autoritetet greke. A krahasohet situata e nje te arratisurit ne aksion e siper edhe pse vritet nga plumbat me situaten e nje te burgosuri qe torturohet dhe vritet brenda ne burg ? Fakti qe llogjika jote e barazimit ne kete argument si kunderargument per ta barazuar veprimet e te dyja paleve, vjen per shkak se nuk ben dallimin qe veprimet e nje individit qe kryen krime nuk eshte njesoj me veprimet e autoriteteve shteterore.
Une ta kam shpjeguar me lart se morali i te drejtit sic e mendon veten nuk eshte qe meqe nje i burgosur qe ka bere krime eshte kriminel qe duhet te torturohet dhe vritet nga autoritetet shtetit. S'mund te barazohet kurrsesi veprimet e nje individi qe ka bere krime me veprimet e autoriteteve te shtetit qe kane per detyre ta burgosin. Shteti ka per detyre burgosjen, jo hakmarrjen.
Me llogjiken e barazimit atehere edhe ai norvegjezi qe ka vrare mbi 70 veta te vritet me torture nga autoritetet, edhe ata qe kane vrare ne vende te ndryshme, te gjithe ata qe kane bere krim .Te gjithe vendet e civilizuar te ndryshojne ligjet , ta bejne me ligjet e mesjetes ; vrasje me torturim . Se keshtu nga llogjika e gomarit do perparojme ne rrugen e mesjetes.
Etiketime qe ne mbrojme kriminele e vuajme per mend nuk pijne me uje. Ketu s'po mbrohen kriminele shqiptare, ketu po denojme sjelljen e autoriteteve shteterore .
Une nje pyetje kam per ty ; Po mir mor Albo po si ka mundsi se duke pare videon vazhdon akoma te thuash " ishte kriminel, e meritoi " ? !!! E ke pare videon se c'torture kane ushtruar , as nazistet se kane bere ate qe i kane bere atij.
Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 11-04-2014 më 05:17
Larguar
Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri
Etna Etna (11-04-2014),Foleja_ (11-04-2014),NIKOLA TESLA (11-04-2014)
Jetoj me rastesin sepse asgje nuk eshte e rastesishme
Ftoje gjithe shqiptaret te mblidhemi sebashku te shtunen ne ora 16 : 30 per te protestuar ndaj vrasjes se Ilia Kareli.
Le te mblidhemi te gjithe sebashku dhe ti kthejm ne kerma Grekoqiret
Krijoni Kontakt