Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Për: Tableti më i mirë !?

meqe tema ishte per tabletin me te mire dhe mua me interesonte ajo qe nuk e dispononte as NASA kisha ndermend te blija nje te tille:
    http://store.apple.com/it/buy-mac/im.../A&step=config (qe i perfshin te gjitha me duket)
    Meqe tema eshte per tabletin me te mire linku qe ke sjelle nuk hyn fare ne kete mesele,me vjen keq.NASA-n e kam permendur meqenese ti kerkon qe te funksionojne ne te njejten kohe ne nje pc te gjitha programet grafike,artistike,video etj,etj.
    dua te them qe tableti per cfare dhe kujt i duhet??? kalamaqeve, pasi nje qe shpenzon ose shpenzon ose hic...
    Kalamaqeve u duhet nje pene dhe nje fletore,nuk u duhet nje tablet,megjithate ke te drejte,tabletat me android dhe Ipad kalamaqerve u shkojne per shtat,mund te luajne candy crash gjithe diten.
    sa per videon idiote demostrative e pashe dhe s'vlen hic fare dhe e kuptova qe as e ke pare fare ti vete se ndryshe nuk do e postoje...e kam per ata qe duan te bejne piktura digjitale si intuos etj....
    Mos prisje video te realizuar nga Spilbeerg,videoja eshte demostrative per faktin se u tregon ''inteligjenteve '' qe ai tipi i videos po punonte me ane te tabletit me Photoshop,Adobe Ilustrator etj (ka plot video ne youtube qe tregojne te njejten gje),pra me ato programe te cilat ti i kerkon te funksionojne ;( p.s. a sherben per grafiken (photoshop, coreldraw, premiere, illustrator, indesign, 3d max, cinema 4d etj keto jane fjalet e tua jo te miat prandaj kujdes me etiketimet)
    nese e keni mendjen per Word-in punon dhe xhiron akoma shume mire edhe ne windows 98....
    Mos shih vetem ate qe deshiron te shohesh!!
    kur une shkruajta, nuk ju referova lojerave pasi nuk me interesojne gje qe ja vlen per kete tablet (apo te gjithe versionet e rinj qe kane dale)
    Pikerisht per lojrat nuk eshte i pershtatshem as ky tablet dhe as te tjeret e rinj qe kane dale nese do te flasim per lojera te verteta si Crysis,Forca Motorsport apo te tjera,nese do te flisnim per lojra ''idiote'' po.
    sa per topin e lalit kete e preferoj akoma se ka monitorin 15'' dhe jo 10'' gje qe per grafiken ka rendesi...kurse per peshen s'besoj te jete problem per te rriturit...
    Ndoshta je rast unik por te shkosh ne xhiro neper kantiere,male,qytet apo ku di une per nevoja pune te mbash ne shpine per disa ore rresht 5-kg nuk eshte maksimumi,nese do kishe cilesuar Ultarabook do t'isha dakord me ju,por do kishe gjithnje problemin qe keta te fundit kane monitor 12-13''.

Ky tablet prezantohet si zevendesues i notebook per profesionistet ne levizje,pasi ka permasa dhe peshe kompakte dhe te jep mundesine te punosh me cdo lloj programi sepse eshte nje kompiuter me Windos 8.1 Profesional si sistem operativ dhe per momentin ne fushen produktive mobile eshte nga me te miret.
    .e kam per ata qe duan te bejne piktura digjitale si intuos
    Po flet per tavoleten intuos duke mos e ditur qe Surface Pro 2 perdor te njejten teknologji dhe software te intuos,si dhe penen Wacom qe perdor kjo tavolete.

ps; e kote te te them duke pare qe je fans apple por shih njehere ''Dell Precision T7610'' dhe me pas mund te flasesh per '' o shpenzo o mos shpenzo fare'' sepse te kerkosh maksimumin gabon kur shkon ne drejtim te molleve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga freeopen : 04-04-2014 më 09:54
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Çfarë dua të bëj me një tablet ?

1 - Më duhet që të punoj me programin e punës Autodesk

2 - Bateria t'i mbajë sa më gjatë që të jetë e mundur

3 - Webcam të ketë një megapixel të lartë

4 - Hapja e programeve të jetë sa më e shpejtë

dmth gjëra të vogla kërkoj
    1,Autodesk, Programe grafike profesionale si autodesk apo ato audio si cubase apo pro tools harro se mund te punojn ne nje tablet, Surface 2 hap te njejta programe qe hap windows po nuk vjen nje shprehje nje autodesk apo photoshop e programe te ngjajshme ne Surface, ky i fundit ka vones me hap nje microsoft word e leje me shume. mundesh me perdor sketching aplikacione qe jan me minore ose mund te gjesh plugins qe mund te hyn ne pun ne menyr sekondare po jo si program primare siq jan programet CAD.

2,Bateria, me shum se iPad qe mban baterin nuk e mban asnje tjeter dikun 6 ore pune ose me modelin e fundit iPad air 9 ore. mese paku mund te gjesh qe dikush qe esht ankuar tek baterit ne Tablete si iPad. Un kam 3 lloje iPad duke fillu prej iPad2 i cili mos gaboj kaloj 4 vite dhe esht ne gjendjen thuaj se te njejt nga koha kur esht hy ne perdorim.

3,Performanca, Shiko testet Benchmark, pasi e keni kap shum per goje Surface shembull i mire te jep video si ketu
    Gjithashtu iPad ka rezolucion 2048 x 1536 kunder Surface edhe pse ka ekran me te madh rezolucioni esht 1920 x 1080

4,Webcam, personalisht nuk kam ndonje ide se cili tablet ka nje kamer me te mire, sepse thjesht nuk me ben pershtypje kamera ne nje Tablet.

Cili esht me i mire, asnjeher nuk besoi se mund ta jep dikush nje pergjegje te sakt, un punoj nje nje kompani ketu zvicer dhe te gjith kto paisje iOS,Android,Windows kemi ne shitje dhe qfar mund te them esht se iPad kalon te gjitha per 20x me shum ne shitje. Sikur te ishte tema per smartphone dot ishte shum me e veshtir se cilin ta rekomandojme kurse per Tablet duket me e leht, hap google dhe shiko nese mundesh te gjesh ndonje web qe rekomandon para iPad zgjedhjen, jam kureshtar per kete te fundit. Kurse per personat qe folin nga ky web chinavasion.com/china/wholesale/Android_Tablets/8-9_Android_Tablet_PC/?sortby=1 un kam vetem nje thenje; kur Dhelpra e uritur aq shum nuk mundte ta mri nje koker rrushi ta haje tha leje se e prisht qenka.

Per kete habitem dhe une,Surface 2 me i mire gjenerata e iPad dhe nje pjese e mire e Android ?! Psh sesa Xperia Z tablet,apo ndonje gje tjeter ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Mos u ngaterro me reklama qe te shesin sapunin per djathe. Ato qe te duhen nga tablet i kane 90% e gjithe atyre qe shiten etje tek 100 euro.Shto edhe 100 dhe merr nje samsung 8 .Te gjitha te tjerat jane pa asnje ndryshim thelbesor.

Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

autotune;...1,Autodesk, Programe grafike profesionale si autodesk apo ato audio si cubase apo pro tools harro se mund te punojn ne nje tablet, Surface 2 hap te njejta programe qe hap windows po nuk vjen nje shprehje nje autodesk apo photoshop e programe te ngjajshme ne Surface, ky i fundit ka vones me hap nje microsoft word e leje me shume. mundesh me perdor sketching aplikacione qe jan me minore ose mund te gjesh plugins qe mund te hyn ne pun ne menyr sekondare po jo si program primare siq jan programet CAD.
    si i thone nje fjale ''ja ke fut kot plako'' dhe kjo per faktin se po flet pa u informuar,pra ne hava.
    Po e perseris dhe nje here per here te fundit,Surface eshte nje aparat me procesor Arm e sistem operativ Win RT dhe ne te xhirrojne vetem aplikacionet mobile,pra te gjithe tabletat ne qarkullim si ata qe montojne Android,iOS apo Windows RT
    kane te inkorporuar nje procesor te platformes Arm dhe si te tille mund te funksionojne vetem aplikacionet e instaluara nga AppStore,Google Play apo Microsoft Store (mund te instalosh dhe aplikacione te te treteve)

Surface Pro (1-2) eshte nje aparat qe ka te montuar Procesor i5 Hasvell dhe sistem operativ Windows 8.1 Pro me arkitekture x86,pra eshte nje kompiuter me te gjitha efektet dhe si i tille mund te instalosh software.exe njejt si ne nje kompiuter.
    Te japesh mendimin tend eshte e drejta jote por te besh disinformacion nuk ke te drejte.

Ka sa te duash video ne Youtube qe tregojne se mund te instalosh Photoshop,Adobe Acrobat Suite,Autodesk etj,te luash biles dhe me lojra qe kerkojne nje potenze grafike te larte si Batfield apo Skyrim.

Problemi eshte qe tabletat per vete madhesine e display mund te jene jo komode per te punuar me programe grafike si Ps apo Ai,por te thuash qe nuk mund te punosh me keto programe eshte e genjeshtert.

ps; se mos harroj,ti thua se dhe Word mezi e hap,te pakten e ke pare videon qe ke posuar kur ai tipi hap Wordin se sa kohe kalon,me duket as nje sek. (min 4:14, provo te besht te njejtat veprime ne multitasking me nje iPad qe po ben tipi nga min 4 deri te e 5-sta duke pasur parasysh qe ky eshte Surface RT dhe jo Surface Pro ")

pps;une per vete zoteroj nje Kindle Fire HDX 8.9'' dhe per mua ky eshte me i miri,hardware top gama,kualita e materialeve top gama cmim jashtezakonisht konkurrues( sa gjysma e konkurences)
    Ndryshuar për herë të fundit nga freeopen : 05-04-2014 më 08:05
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Po flet per tavoleten intuos duke mos e ditur qe Surface Pro 2 perdor te njejten teknologji dhe software te intuos,si dhe penen Wacom qe perdor kjo tavolete.

ps; e kote te te them duke pare qe je fans apple por shih njehere ''Dell Precision T7610'' dhe me pas mund te flasesh per '' o shpenzo o mos shpenzo fare'' sepse te kerkosh maksimumin gabon kur shkon ne drejtim te molleve.
    persa i perket tavoletes ka edhe biciklete 90euro, por ka edhe 7000euro...ceshtje penelash, shpejtesie, zgjedhjesh, precizionesh, rrotullimesh, si u pergjigjet etj...etj...

nuk jam fans i applet, gje qe me pelqen te kem nje te tille(ate qe adresova), por kam DELL Studio 1537...dhe peshon jo aq sa thua ti edhe pse s'besoj te shkoj maleve me te....e vetmja e keqe e laptopit tim eshte se ka sistemin operativ 32Bit...kur programet qe nenvizova kerkojne shume tertipe te reja e te tjera....

pastaj sa vdiq steve jobs billi po ben money...

per dell-in qe me sugjerove me ze gjysmen e shtepise dhe nuk eshte per mua....
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Mjaft na mbushet mendjen per tablet. Apple o shok, iPad desha me thene!
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    si i thone nje fjale ''ja ke fut kot plako'' dhe kjo per faktin se po flet pa u informuar,pra ne hava.
    Po e perseris dhe nje here per here te fundit,Surface eshte nje aparat me procesor Arm e sistem operativ Win RT dhe ne te xhirrojne vetem aplikacionet mobile,pra te gjithe tabletat ne qarkullim si ata qe montojne Android,iOS apo Windows RT
    kane te inkorporuar nje procesor te platformes Arm dhe si te tille mund te funksionojne vetem aplikacionet e instaluara nga AppStore,Google Play apo Microsoft Store (mund te instalosh dhe aplikacione te te treteve)

Surface Pro (1-2) eshte nje aparat qe ka te montuar Procesor i5 Hasvell dhe sistem operativ Windows 8.1 Pro me arkitekture x86,pra eshte nje kompiuter me te gjitha efektet dhe si i tille mund te instalosh software.exe njejt si ne nje kompiuter.
    Te japesh mendimin tend eshte e drejta jote por te besh disinformacion nuk ke te drejte.
    Ngadal djalosh se po lendohesh duke nxitu me secilin antar ketu edhe pse nickname me shum pot shkojka freeclosed!. Thash sod te pushoj se vikend por pja dha nje dore ne kti forumi qe moti skam shkruar. Kur thash se punoj ne nje kompani te len me kuptu qe qdo ore kam te njejtat pytje dhe nuk ben te behesh aq injorant me plot kuptimin e fjales me spjegime fillestare me ma humb kohen koti kur ti djale vetem mund te lexosh por jo ti testosh ne praktike siq po duket, dhe pergjegja vjen e njejt pra PO, mundesh qdo EXE ta ekzekutosh nje nje RT(pot ndihmoj pak, ama vetem ksaj radhe googlohu me emer clrokr dhe mesohesh me xhirru edhe EXE) kete e din qdo RT perdorues, ty te paska ik :S dhe prap ta perseris se ter kohen kam pas fjalen per RT per te cilin personalisht nuk mendoj se esht as Tablet, me shum duket sikur nje ultrabook, dhe i kam 999 arsye per kete dhe kam filluar te pritoj te flas per kto gjera e leje me te shkruaj sidomos tipave si ty.

Kurse per Surface pro me duket vetem peshen e ka afer 1KG dhe ti merr guximin ti thuash tablet!!!, edhe ky esht nje ultrabook me touchscreen dhe me i miri ne treg per punen qe ben sepse edhe esht i vetmi ne menyren se si punohet ne te me touch dhe nese don ti rivalizosh me iPad nuk esht e drejt dhe po hajt guxo rivalizo me paisjen krejt ne aluminium Macbook Air??? si pot dalin testet benchmark???, marri e pa pare!!

Pastaj a esht ky Surface duke u prezantu nga Microsoft? qfar esht kjo video BSOD 2.0 ?

dhe 2 fjale per android
    Tabletet android nuk jan para apple dhe me ket politike vepruese duke ber vetem kopje sikur esht be mode me pagu miljarda para denim ne gjirollogarit e apples, edhe pse per kete te fundit mese paku duhet te interesoi nje perdoruesi por me befason qe nuk mund as te kopjojne me rezulltat me mir se vet apple kurse apple nese dot kopjoj nga kto sigurisht qe me mir dot punoj ne paisjet iphone/ipad kur dihet se SW e HW “gatuhen” ne te njejten tavoline. Pastaj siguria qfar duhet te thuhet me shum se vet nga Cisco: http://www.cisco.com/web/offers/lp/2...ort/index.html ketu ne firme po duhet ti rekomandojme paisjet apple sepse ketu 99% perdorin karta bankare dhe kur kem parasysh se ne nje paisje android mundesh me run edhe “muti.apk” ateher nuk po esht veshtir me u mbush qdo sekond kto forumet www.*****.com me CC qe mese shumti jan raportuar se behen steal nga paisjet android dhe gjitheher me pak te windows. Personalisht nuk kam problem me vetem nje click te ju jep shembuj duke ju thith te dhenat por se “frigohem” me nje BAN nga forumi, ata te cilt dhe disa prej tyre jan ketu ne forum e din shum mir se per qfar konkretisht e kam fjalen!.

edhe nje her,per programet profesionale Video/Audio dhe un shkoj shum me larg me kerkesa me programet CAD e Photoshop nuk punojn as ne laptop Haswell i7 sa duhet kurse ti rekomandon me kto paisje femijore si ipad apo surface, mendoje nese din te mendosh kur fut plugins CPU fillon te vloje nga nxehtsia dhe i ter sistemi fillon vonesen bile edhe mer freeze dhe gjithmon gjithmon te gjith artistet qofshin grafike/video/audio kan te njejtat kerkesa dhe te njejtat pytje bejn qdo dite, kam nje shok dhe esht plak ne kete “sport” me video produksion gjithashtu me plaki edhe mu me kerkesa. Kur vjen puna me programe te ksaj natyre un te dha shembull veten time qe punoj me Audio prej kohes Atari cubase, sod perdori MAC OSX ne nje mobo GA-Z87X-UD7, CPU E5-1650 HexaCore i clockum ne 4.8GHZ, 48GB RAM, PCIe-SSD512GB me read/write 800MB/ps, edhe pse shumicen e pluings perdori UAD te cilat prosecojn CPU te veten extra dhe prap programet jan te uritura aq shum sa me bejn nervoze dhe dal OUT me iden e realizimit per ate qe dua ta bej dhe un mendoj kjo esht arsyeja kryesore qe gjat punes sa me shpejt dhe sakt te realizohet ideja aq me mir mund ta shprehesh ate.

Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Ngadal djalosh se po lendohesh duke nxitu me secilin antar ketu edhe pse nickname me shum pot shkojka freeclosed!. Thash sod te pushoj se vikend por pja dha nje dore ne kti forumi qe moti skam shkruar. Kur thash se punoj ne nje kompani te len me kuptu qe qdo ore kam te njejtat pytje dhe nuk ben te behesh aq injorant me plot kuptimin e fjales me spjegime fillestare me ma humb kohen koti kur ti djale vetem mund te lexosh por jo ti testosh ne praktike siq po duket, dhe pergjegja vjen e njejt pra PO, mundesh qdo EXE ta ekzekutosh nje nje RT(pot ndihmoj pak, ama vetem ksaj radhe googlohu me emer clrokr dhe mesohesh me xhirru edhe EXE) kete e din qdo RT perdorues, ty te paska ik :S dhe prap ta perseris se ter kohen kam pas fjalen per RT per te cilin personalisht nuk mendoj se esht as Tablet, me shum duket sikur nje ultrabook, dhe i kam 999 arsye per kete dhe kam filluar te pritoj te flas per kto gjera e leje me te shkruaj sidomos tipave si ty
    Pergjigja eshte vetem nje JO,nuk mund te instalosh EXE ne surface (arm) dhe shembulli qe sjell ti nuk tregon qe mund te instalosh .exe por mund te besh nje tip zhbllokimi (jailbreak) per te pasur mundesine te instalosh aplikacione duke mos kaluar neper Microsoft Store.Keto aplikacione jane exe ne baze,por duhen rikompiluar (rishkruar) dhe ti kthesh ne app versione desktop duke ditur se Microsoft lejon te shkruash app vetem per versionin Modern Ui (versionin mobile).Pra jane gjithnje aplikazione per platformen Arm dhe jo.exe.Ky zhbllokim te jep mundesine te instalosh dhe te perdoresh app ne versionin desktop dhe jo aplikazione x86 aplikacione te krijuara nga te trete dhe kryesisht te apasionuar mbas open source. (pak a shume sic ndodh me ''store'' paralele te Google Play dhe Apple store)Megjithate me versionin e ri te windows problemi kryesor i svilupuesve te cilet duhet te krijonin aplikacionin tre here per te tre platformat Arm,WP e Windows Pro eshte zgjidhur dhe mjafton te shkruajne nje here te vetme aplikacionin per arm dhe do funksionoje ne te tre platformat.
    Mos u lodh shume duke kerkuar ne google se nuk ja vlen te sjellesh si shembull raste unikale dhe te pavlera.
    Tipave si une nuk ke pse u shkruan sepse nuk ta kerkuan,por atyre qe kerkojne nje keshille jepu keshillen qe i ndihmon dhe jo ti drejtosh drejt njeres apo tjetres platforme simbas shijes tende personale.

Kurse per Surface pro me duket vetem peshen e ka afer 1KG dhe ti merr guximin ti thuash tablet!!!
    te pelqen apo jo ky eshte nje tablet,nuk jam une qe e kam quajtur keshtu e quajne te gjithe.
    edhe ky esht nje ultrabook me touchscreen dhe me i miri ne treg per punen qe ben sepse edhe esht i vetmi ne menyren se si punohet ne te me touch dhe nese don ti rivalizosh me iPad nuk esht e drejt dhe po hajt guxo rivalizo me paisjen krejt ne aluminium Macbook Air??? si pot dalin testet benchmark???, marri e pa pare!!
    Je vertet i cuditshem,s'me kujtohet te kem bere konfrontim midis te dy aparateve,mos trillo.
    Testet e benchmark po ja le atyre qe merren me statistika,provo ti thuash nje here klienteve qe vijne te dyqani ku ti punon; bli kete tablet se ky arrin rezultate me te mira ne testet e benchmark dhe shih reagimin e tyre. Ndodh qe te te pergjigjen ne menyre te cuditshme apo te miratojne vetem per te mos u dukur injorante.

Se mos harroj,mund te perdoresh pa frike nje surface Rt dhe me kartat e bankave,jane te imunizuar.

kete e din qdo RT perdorues, ty te paska ik
    Kur paskam thene qe jam perdorues i surface Rt !!! e cuditshme.Te postimi i meparshem kam thene qe zoteroj nje Kindle Fire HDX ku sistemi operativ nuk eshte windows rt por nje android i rikompiluar nga Amazon.Ti si punonjes i nje kompanie te madhe nuk duhet te besh keto gabime.

Wordles kerkoi nje keshille per nje tablet qe ploteson kerkesat e tij dhe tablet te tille jane ato qe montojne nje sistem operativ x86,te tille nuk jane vetem Surface Pro 2 por dhe shume te tjere si Dell Venue 11 Pro,ASUS VivoTab Smart,Tablet Miix 2 Lenovo etj etj.

ps; nuk kam me ndermend te te pergjigjem,se behem i bezdisshem per forumistet e tjere,po te le te ''te kesh te drejte''
    Ndryshuar për herë të fundit nga freeopen : 05-04-2014 më 17:58
    MOS I NDY TEMAT no name

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •