Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Aryan-SS

Nje eshte. Ja te mendojme qe jane me shume se nje. Si mendon ti qe jane, te barabarte? Per mua eshte e veshtire te besoj qe ka forca krijuese ekzaktesisht te barabarta. Nuk e pranoj dot dhe nuk e ndjej dot ashtu.
    Nese NUK jane te barabarte, do te thote qe ka nje me te fuqishem. Pra mbetet NJE. Gjithsesi, kjo eshte pune preferencash dhe une pohova zgjedhjen time.
    Je dakord?

Sa per ate AI apo AJO, peremri rrjedh thjesht nga gjuha shqipe: Zot- Zoti, mbaron me germen i, eshte gjinia mashkullore dhe me duhet te perdor peremrin AI. Po te kisha perdorur fjalen PERENDI, qe eshte sinonim me ZOT, do te kisha perdorur perremrin AJO.
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Postuar mė parė nga ...just me
    Eshte vetem nje Zot dhe une besoj ne te. Pa Zotin, nuk do isha ketu qe tju shkruaja kete mesazh.

S'ka rendesi c'fare feje ndjek, ato te gjitha te cojne tek nje Zot. Eshte nje shprehje qe kam degjuar:
    "All the rivers flow in the same sea."
    "Te gjithe lumenjte rrjedhin ne nje det."
    Besoj se e gjeni kuptimin.
    Ne kohet e lashta thoshin (kur romaket ishin superfuqia e botes se atehershme) se te gjitha rruget te cojne ne Rome.
    Por, kujdes, jo cod rruge sot te con ne Rome (Zoti i vertete)
    Sigurisht qe Perendia eshte Nje por te mos harrojme se egzistojne me qindra perendi te rreme (dmth qe nuk jane perendi, por thjesht fantazi)....
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Postuar mė parė nga shpirtIfshehur
    Aryan-SS
    Nje eshte. Ja te mendojme qe jane me shume se nje. Si mendon ti qe jane, te barabarte? Per mua eshte e veshtire te besoj qe ka forca krijuese ekzaktesisht te barabarta. Nuk e pranoj dot dhe nuk e ndjej dot ashtu.
    Nese NUK jane te barabarte, do te thote qe ka nje me te fuqishem. Pra mbetet NJE. Je dakord?
    E ku ishte prova e padiskutueshme ketu qe zoti esht nje??
    Ti nuk e pranon dhe nuk e ndjen dot se nuk mund te kete shum forca krijuese te barabarta ne gjithesi, keshtu qe Zoti esht nje???
    Keto ishin provat?

Nje tjeter (un psh) mund te ndjej sikur ka shum forca krijuese qe e kane ndare gjithesine me komuna, dhe veprojne si kryetar bashkie.
    Ke prova ta hedhesh poshte kete?

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Nese ti beson dhe ndjen qe eshte ashtu, kjo varet krejtesisht nga ty, dhe ti nuk ke fare pse te kerkosh prova per te kunderten.
    Une jam e bindur ne ate qe besoj. Une ashtu e ndjej dhe une nuk kam nevoje per asnje prove per tu siguruar!
    Jam shume e sakte dhe e qarte ne veten time dhe ndjehem shume mire ne besimin tim. Une nuk besoj ketu ku besoj, per shkak te llogarive matematike, une nuk i kam kerkuar prova asnjeriu qe te me thote qe Zoti ekziston dhe qe krijuesi eshte nje. Une besoj sepse me ben te ndjehem mire, e mbrojtur, e shpetuar.
    Ti, ndjehesh mire duke besuar qe jane shume dhe veprojne si kryetare bashkie ne univers, dhe ti nuk ke pse kerkon asnje prove per kete. Je i pasigurte ti per besimin tend?
    Besimi eshte abstrakt, nuk eshte konkret dhe ndjehet dhe te ben te ndjehesh mire. Nuk duhet asnje prove. Jo po si disa qe pyesin "cfare forme ka Zoti, apo cfare ngjyre ose cfare ere". Pse pyetje jane keto? Sigurisht qe nuk paragjykoj asnjeri. Sejcili ka te drejten e tij te hapi tema dhe te beje pyetje po ashtu si kam une te drejten time ti lexoj dhe te me duken teper feminore.
    Ti me kerkon mua prova? Provat per ke i do, per mua apo per vete?????
    Po ta sqaroj pra perseri. Per mua mos u lodh te gjesh prova sepse une ndjehem jashtezakonisht mire, ketu ku jam. Sa per ty, me vjen keq, por nuk jam une personi i pershtatshem per te te mbushur mendjen ty te ngjitesh siper apo te zbresesh poshte qe aty ku je.
    Gjithesesi, jam e sigurt per nje gje. Ti me dukesh aq i inteligjent sa te kuptosh qe Universi, eshte teper unik dhe funksionon ne menyre teper unike dhe ne nje varesi reciproke, pra nuk mund te jete i ndare ne bashki dhe te qeveriset nga kryetare bashkie te ndryshem. Do ishte nje kaos i pashembullt.
    Megjithese une nuk te kam sjelle prova per ta hedhur poshte ate teorine tende, perseri mendoj qe ti me aq intelekt sa ke, e ke thene ketu ate teori vetem per te kundershtuar.
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    18
    po une besoj ne nje zote dhe eshte gjeja qe me ben te jetoj me mire te ndihem me i sigurte ne vete. ZOTI ESHTE VETEM NJE DHE UN E BESOJ NE TE .

*KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    Une besoj dhe gjithnje do te besoj ne Zotin sepse ai eshte vetem Nje!!

te
    fala
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •