Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 69 prej 69
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pėr: Skulpture: Muslimanet te nenshtruar,c'fare ndodh nese ngrihen?!

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Si mund te mesosh, kur Allahu ta ka mbyllur zemren,- kjo eshte pyetja!!!
    Ti nuk ke pse prokupohesh. Ty mashallah , nuk te ka lene gje pa te hapur Jezusi. Apo jo ?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Ti nuk ke pse prokupohesh. Ty mashallah , nuk te ka lene gje pa te hapur Jezusi. Apo jo ?
    Duke i bere bisht pyetjeve, nuk i ben nder kauzes se Allahut !!....apo e ka per nder?!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Ta shpjegova pjeserisht dhe ne pergjigjen me siper kur te fola per vullnetin. Megjithate do te te pergjigjem me qarte me poshte;

Pamvaresisht se zoti eshte i dijshem per te ardhmen tende ai te ka dhene mundesine e zgjedhjes. Pra , vullnetin e lire ne zgjedhjen e miliona opsioneve per gjithcka ne jeten tende. Ja ku po te te jap nje shembull qe te ta qartesoj kete qe po te them.

Imagjino nje mesues i cili gjithe vitin i ka shpjeguar nxenesve te tij nje lende. I ka dhene atyre dhe nje liber qe ne menyre te vazhdueshme ta lexojne ate dhe te keshillohen nese kane paqartesi. Gjate gjithe kohes ka qene ne gjendje te kuptoje nivelin dhe kapacitetin e secilit nxenes. Ne fund vjen koha e provimit. Mendon se nje nxenes qe gjithe vitin ka qene i 5-se te marre noten 10? Pra mesuesi ne rastin konkret ka dije per nivelin mesimor te secilit nxenes pasi eshte ne kontakt te vazhdueshem me to. Ne rastin kur dikush prej nxenesve ngel mesuesi i cili ka pare vazhdimisht gjendjen e tij eshte mese i sigurte qe ai do ngele. Dikush prej nxenesve me vullnetin e tij zgjedh te mos mesoje sic duhet , te mos perkushtohet sic duhet por dhe gjate kohes kur mesuesi shpjegon ai nuk e ka mendjen. Por ne fund kur nxenesi ngel a behet mesuesi fajtor?

Zoti i gjithesise te ka dhene mendjen per te llogjikuar dhe bere dallimin ndermjet te mires dhe te keqes. Ty nuk te detyron kush te besh nje zgjedhje te caktuar por e ben ate me vullnetin e lire. Pikerisht ne baze te ketyre zgjedhjeve ti do te gjykohesh.
    Ky shembulli i mesuesit eshte paksa fyes per Allahun ,veq nejse ,shpresoj te te fal ,sipas Kuranit, Allahu prej momentit te ngjizjes e din si do jete jeta e nje njeriut ,bile edhe vdekjen ai ta cakton dhe pa e caktuar ai ,nuk vdes dot ,ndersa mesuesi nuk e din dot se cili nxenes do nxe dije e cili jo ne diten e pare te shkolles .
    Para disa muajve e kam bere kete pyetje por asnje nga ju islamiket sme jeni pergjigj ndaj po te pyes edhe nje here .
    A mund te bej nje veper te mire apo te keqe pa vullnetin e Allahut,p.sh une dua te bej bamiresi ,a mund ta bej ate pa vullnetin e Allahut apo p.sh mund ti iki vullnetit te Allahut nese eshte ne vullnetin e tij qe une te te vras ty,mund ti iki kesaj vepre te shemtuar apo meqe eshte ne vullnetin e tij une duhet patjeter te te vras ty sado qe nuk dua ?
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Ky shembulli i mesuesit eshte paksa fyes per Allahun ,veq nejse ,shpresoj te te fal ,sipas Kuranit, Allahu prej momentit te ngjizjes e din si do jete jeta e nje njeriut ,bile edhe vdekjen ai ta cakton dhe pa e caktuar ai ,nuk vdes dot ,ndersa mesuesi nuk e din dot se cili nxenes do nxe dije e cili jo ne diten e pare te shkolles .
    Para disa muajve e kam bere kete pyetje por asnje nga ju islamiket sme jeni pergjigj ndaj po te pyes edhe nje here .
    A mund te bej nje veper te mire apo te keqe pa vullnetin e Allahut,p.sh une dua te bej bamiresi ,a mund ta bej ate pa vullnetin e Allahut apo p.sh mund ti iki vullnetit te Allahut nese eshte ne vullnetin e tij qe une te te vras ty,mund ti iki kesaj vepre te shemtuar apo meqe eshte ne vullnetin e tij une duhet patjeter te te vras ty sado qe nuk dua ?
    Krahasimi ne siper ishte specifik per nje fragment te caktuar dhe jo per nje telenovele apo serial ngjarjesh sic po mundohesh ti ne rastin konkret. Jo po te flasim dhe per gruan e mesuesit tani hajde tru qe me ke

Mundohu te tregohesh me e kulturuar te pakten kur drejton nje pyetje. Ketu nuk ka islamike por ka muslimane. Nese kerkon respekt trego qe te pakten vete din te jesh e respektuar.

Ti paske muaj qe qenke munduar te besh bamiresi. Si perfundim a e bere bamiresine? Nese po atehere i tille ka qene vullneti i Allahut. Nese se ke bere sot e kaq muaj as per ta bere nuk ke.

Nuk ka gje qe del jashte vullnetit te Allahut xh.sh pamvaresisht shembujve qe sjell ti me siper . Perfundimi sido qe te jete ai eshte percaktimi i Allahut pamvaresisht luftes qe ben ti me vetveten per te bere zgjedhjen..

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Vullnetin e Allahut te Lartesuar , ane mund ta kuptosh me se miri ne rasatin e babes tone , kur ai ka dashure te kete femijen e pare djale , por vullneti dhe deshira e prindit nuk eshte realizu , sepse Zoti te ka kriju ty ne vend te 'djalit' te prinderve tuaj . E kupton , Vullnet i Zotit ka qene qe ti te jesh vajze dhe jo djale , vullnet i Zotit ka qene qe ti ta kesh kete shendet , sepse ka mundur Zoti te krijoj me te meta psikike ! Ke mundure te lindesh e paralizuar , por Vullneti i Zotit ka qene te jesh kjo qe je . E kupton , pastaj Vullneti i Zotit eshte qe ti te jetojsh sa e cakton Ai , e jo sa deshirone ti . Sepse ata te cilet nuk besojne kane qef te jetojne shume . Por Vullneti i Allahut sic i ka krijuar ata , dhe do ti bene te vdesin . Pastaj ushqimin qe e hajme na , eshte Vullneti i Zotit qe e leshon shiun dhe Toka i bene te gjitha te mirat e saj . Vullenti i njeriut tek ushqimi , tek shiu , tek jeta , tek vdekja , tek lumturia etj etj , eshte vetem i ALLAHUT . Sepse Ai eshte Sundues Suprem , Krijues i Gjithesise . Te gjitha keto pa Vullnetin e Allahut nuk mund te behen e nderuar . E nese pretendoni qe ska Zot , krijoni njerzit , ashtu si deshironi , caktojani gjinin , ngjyren , shendetin , krijone shiun kur te ju nevojittet ai , largoni vdekjen dhe largoni merzin qe ju kaplon ?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ceni-1 : 06-04-2014 mė 06:26
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Duke lexuar keta islamistet e vetmja gje pozitive eshte sepse fillon dhe kupton si mendojne.Pak a shume keshtu e nisi edhe ai fatkeqi nga Kosova qe perfundoi ashtu si perfundoi duke marre me vete edhe 50 vete te pafajshem.Megjithese une besoj se problemi dhe fatkeqesia jone si shqiptare nuk jane keta 2-3 vete qe po shkruajne ketu.Fundi i fundit kur diskutoje apo edhe kur shahem me ta eshte pak a shume sic beje kur debatoje me miqte e mi per skuadrat e futbollit.Islami nuk jane keta.Islami eshte ai cuni qe thash pak me lart dhe ata tipat e tjere qe hidhen me ere sepse ashtu i kane bere te kuptojne se cfare do te thote -nenshtrim-.Kam parasysh nje skene kur dy nga keta "te genjyerit" i prene koken nje regjizori danez meqe ky i fundit ne nje film te tij ofendonte allahun.Para se ta vrisnin ai u thote-Nuk mund ta zgjidhim ndryshe kete problem?? Ky eshte celsi .Keta te forumit tone mund ta zgjidhin ndryshe .Por ja qe keta nuk jane islami pamvaresisht se nganjehere marrin persiper te sqarojne gjera te cilat as ata vete nuk i miratojne.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga WesternBlot Lexo Postimin
    Duke lexuar keta islamistet e vetmja gje pozitive eshte sepse fillon dhe kupton si mendojne.Pak a shume keshtu e nisi edhe ai fatkeqi nga Kosova qe perfundoi ashtu si perfundoi duke marre me vete edhe 50 vete te pafajshem.Megjithese une besoj se problemi dhe fatkeqesia jone si shqiptare nuk jane keta 2-3 vete qe po shkruajne ketu.Fundi i fundit kur diskutoje apo edhe kur shahem me ta eshte pak a shume sic beje kur debatoje me miqte e mi per skuadrat e futbollit.Islami nuk jane keta.Islami eshte ai cuni qe thash pak me lart dhe ata tipat e tjere qe hidhen me ere sepse ashtu i kane bere te kuptojne se cfare do te thote -nenshtrim-.Kam parasysh nje skene kur dy nga keta "te genjyerit" i prene koken nje regjizori danez meqe ky i fundit ne nje film te tij ofendonte allahun.Para se ta vrisnin ai u thote-Nuk mund ta zgjidhim ndryshe kete problem?? Ky eshte celsi .Keta te forumit tone mund ta zgjidhin ndryshe .Por ja qe keta nuk jane islami pamvaresisht se nganjehere marrin persiper te sqarojne gjera te cilat as ata vete nuk i miratojne.
    Cte krruhet kot te kuptosh muslimanet ? Duke kuptuar ata do kuptosh dhe islamin or ditzi. Me kaq tru sa ke islamiket do te te promovojne direkt per kamikaz

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Cte krruhet kot te kuptosh muslimanet ? Duke kuptuar ata do kuptosh dhe islamin or ditzi. Me kaq tru sa ke islamiket do te te promovojne direkt per kamikaz

Me kete fjalin e FUNDIT ti tregon se nuk Je por Ben...

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Kjo po qe ishte e forte, hallall a. Angmokion e ke sakatu me kete.
    Zonja ane ne kemi vullnetin e lire, Perendia nuk mund te na detyroje te bejme mire apo keq, Perendia na urdheron te bejme mire, te jemi te mire me te tjeret, por ne e kemi mundesine te zgjedhim, ose mund te jetojme duke i shkelur urdherimet e Perendise por edhe nese vendosim mund te zbatojme urdherimet e Tij.... kalofsh mire

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •