Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 69
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Pėr: Skulpture: Muslimanet te nenshtruar,c'fare ndodh nese ngrihen?!

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Si s'ka rendesi ore ? Cfare po te shtyte ty ta mohojsh fjalen e Tij (kuranin) , cilesit e Tij , Emrat e Tij , Profetin e Tij ? Lopes te ju drejtosh me lutje eshte eshte shume e palogjiekshme , sepse ajo eshte Lop ska si ta kthene pergjigjen ty ? Ta bej une ty nje te mire dhe shko ti thuaj Lopes apo njeriut faleminderit per te miren qe ma bene ! E ajo Lopa as flete as dine cfare bene besimtari i saj , kete e bejne disa besimtar indian . Thu se kjo eshte e drejte ??? Zoti kur e ka krijuar Gjithesin ka ven ligje dhe parime , dhe ligje e ka bere per njerezit te adhurohet vetem Ai . E jo te adhurohet lopa apo ndonje krijese tjeter si njeriu psh . Sepse ne jemi krijesa edhe shpirterore edhe njerzore , e per mungesen e kesaj shpirterores njeriu devijon nga rruga e vete , dhe bene crregullime pastaj vrete njerez , e padrejtesi te tjera .... Sepse Zoti ka ven parime , e nga thyerja e ketyre parime sot eshte gjendja sic eshte ne shoqeri . E po te kishin besuar ne Nje Zot njerzit , idet , punet , shoqeria asnjere nuk do te kishte perqarje dhe konflikte ndermjet vete . Sepse do ta kishin Nje Zot , do ta kishin Nje kushtetut-Ligje , nje Kibel , e do te jetojshin ne paqe .
    Idiotesit qe gjenden aty

Po e paramandoj Allahun tani si eshte nervozu me mu ,a thote veq mos vdeksh se ke me pa mire ti qe spo ma beson Librin ,profetat dhe sidomos ate profetin pede
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Me thoni ju ekstermet fetar se me cfare e treguar Allahu deri me sot se i ka shperblyer ose i ka respektuar muslimanet?N e anen tjeter, me cfare i ka ndeshkuar te tjeret? Mendoni njehere pa u pergjigjur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 04-04-2014 mė 12:19
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Kam njohuri me shume per islamin ,prandaj edhe e gjykoj jo se mendoj se fete tjera jane me racionale
    Ti ke njohuri vetem nga google ! Dhe dije kete , besimi ka gjera qe nuk mund te perceptohen me logjike . Zoti nuk mund te perceptohet si duket Ai , sepse eshte Ligje i Zotit qe ne s'mund ta shohim Ate ne kete bote . Dhe nuk e ka pare askush Ate , ndoshta te krishteret e kane pare , ata bejen perjashtim !
    Une per vete besoj sepse Zoti ma ka mundesuar ta njohe Ate permes disa parashenjave te Tij ! S'do ta kisha kete besim kaq te forte vetem permes te lexuarit .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Me thoni ju ekstermet fetar se me cfare e treguar Allahu deri me sot se i ka shperblyer ose i ka respektuar muslimanet?N e anen tjeter, me cfare i ka ndeshkuar te tjeret? Mendoni njehere pa u pergjigjur.
    Ne ekstremet jemi te shperblyer sepse jemi 100% te sigurte se feja e Tij eshte Islami . Me adhurimine qe bejme , me leximin e fjales se Tij pra Kuranit ndjejme qetesi shpirterore , ndjehemi te lumture qe e njohemi Ate , cilesit e Tij , emrat e Tij qe e ka pershkruar veten ne Kuran . Dhe jam shume i sigurt se cdo njeri qe nuk e njehe Zotin e Tij Allahun e Madheruar nuk eshte i lumture , nuk eshte i kenaqur , ka shprazti shpirterore . A nuk eshte keshtu nese nuk jeni musliamane te vertete ?!

Une per vete Iliria , jam shume i lumture , dhe cdo njeri e ftoj ti besoj Allahut dhe profetit te Tij te fundit Muhamedit as , nese e deshiron lumturin paqe ne kete bote dhe ne boten tjeter .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ceni-1 : 04-04-2014 mė 12:29

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Ne ekstremet jemi te shperblyer sepse jemi 100% te sigurte se feja e Tij eshte Islami . Me adhurimine qe bejme , me leximin e fjales se Tij pra Kuranit ndjejme qetesi shpirterore , ndjehemi te lumture qe e njohemi Ate , cilesit e Tij , emrat e Tij qe e ka pershkruar veten ne Kuran . Dhe jam shume i sigurt se cdo njeri qe nuk e njehe Zotin e Tij Allahun e Madheruar nuk eshte i lumture , nuk eshte i kenaqur , ka shprazti shpirterore . A nuk eshte keshtu nese nuk jeni musliamane te vertete ?!

Une per vete Iliria , jam shume i lumture , dhe cdo njeri e ftoj ti besoj Allahut dhe profetit te Tij te fundit Muhamedit as , nese e deshiron lumturin paqe ne kete bote dhe ne boten tjeter .
    Me vjen mire qe je i lumtur edhe pse te lumtur jane edhe te droguarit kur jane ne efektin e droges por shpresoj lumturia jote te mos shkaterroj lumturine e tjereve ,kaq !
    Madeleine Albright

6. 2 antarėt mė poshtė falenderuan ane pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

iliria e para (05-04-2014),WesternBlot (05-04-2014)

Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Me vjen mire qe je i lumtur edhe pse te lumtur jane edhe te droguarit kur jane ne efektin e droges por shpresoj lumturia jote te mos shkaterroj lumturine e tjereve ,kaq !
    ane , ti a je e lumtur ? Behu e sincerte dhe tregome cfare tableta kunder depresionit perdore ?! Sepse sot njerzit me miliona euro shpenzojne per kete gje ! Kam deshire ta dije nje ateiste a eshte njera prej tyre ! Nese deshirone mund edhe te mos pergjigjesh !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

ane , ti a je e lumtur ? Behu e sincerte dhe tregome cfare tableta kunder depresionit perdore ?! Sepse sot njerzit me miliona euro shpenzojne per kete gje ! Kam deshire ta dije nje ateiste a eshte njera prej tyre ! Nese deshirone mund edhe te mos pergjigjesh !
    Sinqerisht do te pergjigjem ,ne te shumten e kohes jam e lumtur ose ndryshe ndihem mire ,ka raste qe nervozohem ,apo nuk ndihem mire por nuk shkon pak kohe e me kalon ,keto gjera jane pjese te jetes ndersa tableta kunder depresionit apo per qetesim kurre ne jete skam perdore ,se paku deri ne kete moment ,bile nuk e di as si quhen,per kete te betohem ne femijet e mi .
    Madeleine Albright

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Nuk te pyeta per lumturine, se te lumtur ndihen shume nga ata qe nuk kan tru,ata qe bejen sulme kamikaze, narkomanet kur marrin droge, de dashuruarit etj. Ketu ishte pyetja per kete.
    Pra me thuaj kete se ku i ben Allahu dallimet tek popujt?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    C'fare lodh trurin me te or vella. Per injorante te tille te tipit te anes te ka folur Allahu xh.sh ne kuran ne suren bekare kur thote se . ''All-llahu ua mbylli atyre zemrat, veshėt e tyre dhe nė tė pamurit e tyre ka njė perde, e ata kanė njė dėnim tė madh''

Fol me anen njesoj sikur fol me murin.
    Dy pyetje,1 per citimin dhe 1 per temen :
    1.Sipas kuranit te angmokios, injoranteve si puna ane-s ua ka mbyllur syte e veshet e zemrat allahu dhe i priska 1 denim hiperbolik.
    Tani pse allahu duhet ta denoje ane-n per dicka qe ajo nuk e ka bere ? A nuk ia mbylli ai syte e veshet e zemren ?
    Si qenka ane-ja mekatare ne kete rast ?
    2.Per temen: Kush [edhe kur] i nenshtroi muslimanet ?
    Ps. Dhe 1 te trete per cenin : A mundet zoti yt i plotfuqishem, i kudogjendshem, gjithplotekrijues te krijoje nje gur aq te rende sa te mos te jete i afte ta ngreje ne peshe ?

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga JuliusB Lexo Postimin
    Dy pyetje,1 per citimin dhe 1 per temen :
    1.Sipas kuranit te angmokios, injoranteve si puna ane-s ua ka mbyllur syte e veshet e zemrat allahu dhe i priska 1 denim hiperbolik.
    Tani pse allahu duhet ta denoje ane-n per dicka qe ajo nuk e ka bere ? A nuk ia mbylli ai syte e veshet e zemren ?
    Ne boten qe jetojme na rastis qe te njihemi me njerez te ndryshem. Ka nga ata te cilet jane naive teresisht ndaj islamit. Ka prej tyre qe nuk e pelqejne islamin por po ashtu ju intereson ta sulmojne. Ne rastin e anes eshte komplet ndryshe , ajo ka zgjedhur jo vetem qe mos ta pelqeje islamin por dhe ti behet armike islamit duke ju armiqesuar dhe tallur me praktikat islame. Vetem ne kete rast vlen verseti kuranor i permendur me siper. Denimi i saj eshte pikerisht per statusin armiqesor qe ajo ka zgjedhur ti perkushtrohet me devotshmeri.

Si qenka ane-ja mekatare ne kete rast ?
    Besoj se pergjigja ime me siper te jep mundesine per te gjykuar nese ane eshte mekatare apo jo. Ti hapesh lufte zotit eshte nje nga mekatet me te medha ne fene islame. Nese te del shpirti dhe nuk i kerkon falje Allahut xh.sh atehere ferri eshte vendi i garantuar per individe te tille. Nuk eshte Allahu xh.sh ai qe e detyroi anen ti kundervihet atij por eshte vete vullneti i saj .

2.Per temen: Kush [edhe kur] i nenshtroi muslimanet ?
    Muslimanet i nenshtrohen vetem Allahut xh.sh dhe askujt tjeter. Skulptura me siper eshte veper simbolike e realitetit te sotem musliman ndaj botes se civilizuar duke i pershkruar ata si fundin e kavallit. Une si musliman e pranoj kete realitet. Fatkeqsisht nga te gjitha fete apo sektet qe egzistojne ne bote vetem muslimanet nuk kane nje lider qe ti mbroje te drejtat e tyre.

Ps. Dhe 1 te trete per cenin : A mundet zoti yt i plotfuqishem, i kudogjendshem, gjithplotekrijues te krijoje nje gur aq te rende sa te mos te jete i afte ta ngreje ne peshe ?
    Zoti yne eshte dhe i gjithdijshem gjithashtu. Vetia qe ti permend me siper nuk i shkon per shtat nje njeriu me pak llogjike e jo me krijuesit te gjithesise Allahut xh.sh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 05-04-2014 mė 05:56
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •