Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 69
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Pėr: Skulpture: Muslimanet te nenshtruar,c'fare ndodh nese ngrihen?!

Megjithese i kam lexuar keto temat ne lidhje me fene nuk kam marre pjese ne to sepse me sa kam kuptuar besimtaret jane me kokeforte se jo-besimatret (si puna ime) dhe keshtu eshte e kote per ti mbushur mendjen e aq me pak per ti bere ta shohin boten sic e shoh une.Ate qe doja te pyesja keta ,qe kane njohje te thella te islamit ishte se : po si more zoteri beson dhe predikon se islami eshte feja e paqes dhe dhe e nenshtimit ne nje moment kur i shikon qe dalin ne TV njerez me arme ,thika ,antitanke te gatshem per te shkaktuar dhembje tek te tjeret.Kur shikon fytyra te ngerdheshura dhe plot urrejtje nga njerez te armatosur deri ne dhembe si mund besosh se ajo qe ata mbrojne ka te beje me paqen dhe me nenshtrimin??Si mund te quhet feja e paqes ajo qe i ben njerezit te besojne qe te duan vdekjen? Te gjitha besimet kane teperime por jo ne kete mase.Roli i fese ,atehere kur nuk kishte as shkolla e as organizim shoqeror ,ishte qe ti qetesonte njerezit dhe te kishin nje frike nga dicka per te mos bere te keqija dhe jo ti egersonte dhe ti hidhte kunder njerezve te tjere sic po ben silami radikal sot .

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Ne boten qe jetojme na rastis qe te njihemi me njerez te ndryshem. Ka nga ata te cilet jane naive teresisht ndaj islamit. Ka prej tyre qe nuk e pelqejne islamin por po ashtu ju intereson ta sulmojne. Ne rastin e anes eshte komplet ndryshe , ajo ka zgjedhur jo vetem qe mos ta pelqeje islamin por dhe ti behet armike islamit duke ju armiqesuar dhe tallur me praktikat islame. Vetem ne kete rast vlen verseti kuranor i permendur me siper. Denimi i saj eshte pikerisht per statusin armiqesor qe ajo ka zgjedhur ti perkushtrohet me devotshmeri.

Besoj se pergjigja ime me siper te jep mundesine per te gjykuar nese ane eshte mekatare apo jo. Ti hapesh lufte zotit eshte nje nga mekatet me te medha ne fene islame. Nese te del shpirti dhe nuk i kerkon falje Allahut xh.sh atehere ferri eshte vendi i garantuar per individe te tille. Nuk eshte Allahu xh.sh ai qe e detyroi anen ti kundervihet atij por eshte vete vullneti i saj .

Muslimanet i nenshtrohen vetem Allahut xh.sh dhe askujt tjeter. Skulptura me siper eshte veper simbolike e realitetit te sotem musliman ndaj botes se civilizuar duke i pershkruar ata si fundin e kavallit. Une si musliman e pranoj kete realitet. Fatkeqsisht nga te gjitha fete apo sektet qe egzistojne ne bote vetem muslimanet nuk kane nje lider qe ti mbroje te drejtat e tyre.

Zoti yne eshte dhe i gjithdijshem gjithashtu. Vetia qe ti permend me siper nuk i shkon per shtat nje njeriu me pak llogjike e jo me krijuesit te gjithesise Allahut xh.sh.
    Nuk kam asgje kunder teje apo kunder cdo lloj besimtari. Cdo njeri eshte i lire te besoje ne te verteten qe ai do te besoje, dhe per mua jane 7 miliard te verteta ne kete bote.Secili ka te verteten e tij sipas menyres
    se tij dhe mua nuk me takon ta gjykoj pasi jam ne nje nivel me te gjithe.
    Persa i perket pyetjes se pare i bere bisht shume bukur. Mendoja se citatet kuranore ishin gjithmone te verteta e vlenin ne cdo rast e jo te ishin relativee te vlenin
    vetem kur islamit i hyn ne pune.(Nuk e di si funksionon).
    Persa i perket pyetjes se dyte atehere mund te them qe dhe skulptori ia ka fut kot dhe titulli i temes eshte pa pike lidhje me islamin e per pasoje tema thjesht
    do ti nxjerre myslimanet si viktima.
    Kurse persa i perket te tretes pyetja kishte kuptim dhe ishte shume llogjike por vecse nuk perputhej me llogjiken e egzistences se nje zoti te plotfuqishem ti e hodhe ne kosh.
    Ashtu sic bere me rastin kur te citova punen e mekatarit me zemer te mbyllur ne pyetjen e pare. Nuk te pelqeu e thjesht e hodhe ne kosh.Gjithsesi ta zeme se ke te drejte persa me siper.
    Do te te bej edhe nje pyetje te fundit por te lutem mos iu shmang me shpjegime relative por ji i drejtperdrejte.
    Ne fund thua qe zoti eshte edhe i gjitheditshem.Pra ai di gjithcka. Dakort. Po nese zoti di gjithcka pra eshte i gjitheditur ai duhet detyrimisht ta dije te ardhmen time.
    Po nese zoti e di te ardhmen time se si eshte atehere kjo do te thote se e ardhmja ime eshte e percaktuar.(E percaktuar nga vete ai pasi ai eshte krijuesi.)
    Por nese e ardhmja ime eshte e percaktuar atehere do te thote qe une nuk kam ndikim ne jeten time e per pasoje une nuk mund ti shmangem mekateve
    e nje jete te padevotshme(nqs bejne pjese ne jeten time te parapercaktuar) .
    Por si mundet zoti yt te me denoje per dicka qe ai vete e ka bere e jo une ? A nuk ma krijoi ai mua ate fat ?
    Por ja ta zeme se e ardhmja ime nuk eshte e percaktuar dhe ate e krijoj vete une, atehere a do te ishte zoti i gjitheditur ?
    Per pasoje i plotfuqishem e i kudondodhur ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JuliusB : 05-04-2014 mė 06:59 Arsyeja: Shkruar gabim.

Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Citim Postuar mė parė nga WesternBlot Lexo Postimin
    Megjithese i kam lexuar keto temat ne lidhje me fene nuk kam marre pjese ne to sepse me sa kam kuptuar besimtaret jane me kokeforte se jo-besimatret (si puna ime) dhe keshtu eshte e kote per ti mbushur mendjen e aq me pak per ti bere ta shohin boten sic e shoh une.Ate qe doja te pyesja keta ,qe kane njohje te thella te islamit ishte se : po si more zoteri beson dhe predikon se islami eshte feja e paqes dhe dhe e nenshtimit ne nje moment kur i shikon qe dalin ne TV njerez me arme ,thika ,antitanke te gatshem per te shkaktuar dhembje tek te tjeret.Kur shikon fytyra te ngerdheshura dhe plot urrejtje nga njerez te armatosur deri ne dhembe si mund besosh se ajo qe ata mbrojne ka te beje me paqen dhe me nenshtrimin??Si mund te quhet feja e paqes ajo qe i ben njerezit te besojne qe te duan vdekjen? Te gjitha besimet kane teperime por jo ne kete mase.Roli i fese ,atehere kur nuk kishte as shkolla e as organizim shoqeror ,ishte qe ti qetesonte njerezit dhe te kishin nje frike nga dicka per te mos bere te keqija dhe jo ti egersonte dhe ti hidhte kunder njerezve te tjere sic po ben silami radikal sot .
    Nuk e ka fajin islami se ca budallenj kokeshkrete te etur per gjak e pushtet keqinterpretojne islamin e per pasoje vrasin e presin.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga JuliusB Lexo Postimin
    Ne fund thua qe zoti eshte edhe i gjitheditshem.Pra ai di gjithcka. Dakort. Po nese zoti di gjithcka pra eshte i gjitheditur ai duhet detyrimisht ta dije te ardhmen time.
    Po nese zoti e di te ardhmen time se si eshte atehere kjo do te thote se e ardhmja ime eshte e percaktuar.(E percaktuar nga vete ai pasi ai eshte krijuesi.)
    Por nese e ardhmja ime eshte e percaktuar atehere do te thote qe une nuk kam ndikim ne jeten time e per pasoje une nuk mund ti shmangem mekateve
    e nje jete te padevotshme(nqs bejne pjese ne jeten time te parapercaktuar) .
    Por si mundet zoti yt te me denoje per dicka qe ai vete e ka bere e jo une ? A nuk ma krijoi ai mua ate fat ?
    Por ja ta zeme se e ardhmja ime nuk eshte e percaktuar dhe ate e krijoj vete une, atehere a do te ishte zoti i gjitheditur ?
    Per pasoje i plotfuqishem e i kudondodhur ?
    Ta shpjegova pjeserisht dhe ne pergjigjen me siper kur te fola per vullnetin. Megjithate do te te pergjigjem me qarte me poshte;

Pamvaresisht se zoti eshte i dijshem per te ardhmen tende ai te ka dhene mundesine e zgjedhjes. Pra , vullnetin e lire ne zgjedhjen e miliona opsioneve per gjithcka ne jeten tende. Ja ku po te te jap nje shembull qe te ta qartesoj kete qe po te them.

Imagjino nje mesues i cili gjithe vitin i ka shpjeguar nxenesve te tij nje lende. I ka dhene atyre dhe nje liber qe ne menyre te vazhdueshme ta lexojne ate dhe te keshillohen nese kane paqartesi. Gjate gjithe kohes ka qene ne gjendje te kuptoje nivelin dhe kapacitetin e secilit nxenes. Ne fund vjen koha e provimit. Mendon se nje nxenes qe gjithe vitin ka qene i 5-se te marre noten 10? Pra mesuesi ne rastin konkret ka dije per nivelin mesimor te secilit nxenes pasi eshte ne kontakt te vazhdueshem me to. Ne rastin kur dikush prej nxenesve ngel mesuesi i cili ka pare vazhdimisht gjendjen e tij eshte mese i sigurte qe ai do ngele. Dikush prej nxenesve me vullnetin e tij zgjedh te mos mesoje sic duhet , te mos perkushtohet sic duhet por dhe gjate kohes kur mesuesi shpjegon ai nuk e ka mendjen. Por ne fund kur nxenesi ngel a behet mesuesi fajtor?

Zoti i gjithesise te ka dhene mendjen per te llogjikuar dhe bere dallimin ndermjet te mires dhe te keqes. Ty nuk te detyron kush te besh nje zgjedhje te caktuar por e ben ate me vullnetin e lire. Pikerisht ne baze te ketyre zgjedhjeve ti do te gjykohesh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 05-04-2014 mė 07:40
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2013
    Postime
    246

[QUOTE=angmokio;3729691]Ta shpjegova pjeserisht dhe ne pergjigjen me siper kur te fola per vullnetin. Megjithate do te te pergjigjem me qarte me poshte;

Pamvaresisht se zoti eshte i dijshem per te ardhmen tende ai te ka dhene mundesine e zgjedhjes. Pra , vullnetin e lire ne zgjedhjen e miliona opsioneve per gjithcka ne jeten tende. Ja ku po te te jap nje shembull qe te ta qartesoj kete qe po te them.

Imagjino nje mesues i cili gjithe vitin i ka shpjeguar nxenesve te tij nje lende. I ka dhene atyre dhe nje liber qe ne menyre te vazhdueshme ta lexojne ate dhe te keshillohen nese kane paqartesi. Gjate gjithe kohes ka qene ne gjendje te kuptoje nivelin dhe kapacitetin e secilit nxenes. Ne fund vjen koha e provimit. Mendon se nje nxenes qe gjithe vitin ka qene i 5-se te marre noten 10? Pra mesuesi ne rastin konkret ka dije per nivelin mesimor te secilit nxenes pasi eshte ne kontakt te vazhdueshem me to. Ne rastin kur dikush prej nxenesve ngel mesuesi i cili ka pare vazhdimisht gjendjen e tij eshte mese i sigurte qe ai do ngele. Dikush prej nxenesve me vullnetin e tij zgjedh te mos mesoje sic duhet , te mos perkushtohet sic duhet por dhe gjate kohes kur mesuesi shpjegon ai nuk e ka mendjen. Por ne fund kur nxenesi ngel a behet mesuesi fajtor?

Zoti i gjithesise te ka dhene mendjen per te llogjikuar dhe bere dallimin ndermjet te mires dhe te keqes. Ty nuk te detyron kush te besh nje zgjedhje te caktuar por e ben ate me vullnetin e lire. Pikerisht ne baze te ketyre zgjedhjeve ti do te gjykohesh.[/QU

Ky shpjegimi me siper me kujton pak a shume ate budallalleken tjeter te fese kristiane qe nese ben nje mekat te caktuar ne jeten ne toke atehere ne ferr do te marresh denimin e merituar per ate qe ke bere.Jo te gjitha mekatet kane te njejtin denim.Nese dikush nuk ka bere asnje mekat ne jete dhe ka qene i pangateruar me punet e te tjereve por thjesht ka pare punen e tij atehere ne ferr denohet per mekatin e "indiferentizmit" .Qellimi eshte NJE- njerezit te gjithe duhet te jene te trembur ose ne rastin tjeter kur frika nuk se ze vend vjen prmetimi.... qellimi eshte i njejte ,ndryshon vetem menyra e arritjes
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga WesternBlot : 05-04-2014 mė 08:09

Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Po shkon ne kontradiksione me vetveten. Shembulli i dhene nuk kishte lidhje fare me gjithedijesine e zotit. Dhe serish iu shmange asaj qe thash. Gjithsesi.
    Ne rastin e atij nxenesit . A e di mesuesi se ai nxenesi pothuaj nuk e ka ndjere fare prezencen e prindit ne jeten e tij ? A e di mesuesi se ai nxenesi nuk e pati nje shembull te mire per te nxene ?
    A e di mesuesi se ai nxenesi si nxenes qe ishte nxuri fodullekun, mendjemadhesine etj etj sepse ne momentin qe duhet te nxinte miresine nuk e gjeti ?
    A mund te fajesohet nje nxenes qe eshte bosh dhe nxuri gjene e pare qe iu dha edhe pse nuk e zgjodhi ai sec do ti jipej ?
    Vazhdojme.
    Un kam vullnet te lire. Po nqs un kam vullnet te lire atehere zoti nuk e di se cdo jem un ne te ardhmen time.
    Atehere ai nuk eshte i gjitheditur .Po nqs ai nuk eshte i gjitheditur atehere i nuk eshte i plotefuqishem etj etj...deri tek fundi i paevitueshem...etj etj. Dicka sec nuk shkon.

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Nuk te pyeta per lumturine, se te lumtur ndihen shume nga ata qe nuk kan tru,ata qe bejen sulme kamikaze, narkomanet kur marrin droge, de dashuruarit etj. Ketu ishte pyetja per kete. Pra me thuaj kete se ku i ben Allahu dallimet tek popujt?
    Ti nuk e kuptove ose nuk deshte ta kuptosh , sepse pergjigjen shume mire dhe thjesht ta thash . Neve , Allahu na ka respektuar dhe na ka shperblyer me Islam me kuptimin e fese se Tij . Kete privilegj e kane shume pak njerez ne bote . Dhe ne me kuptimin e fese e ndjejm ket e lumturine qe po ta theme , kur falemi , kur agjerojme e ndjejm kenaqesin e ketyre veprave . Dhe jeten dhe sprovat e saj i kuptojme dhe ia dalum me suksese ti kalojme . Kur na sprovon Allahu me te mira dhe begati e falenderojme , dhe tjetra kur na sprovon me ndonje semundje ne bejme saber/durim dhe shpresojme ne shperblimin e Tij . Mund ta konceptosh kete menyre te jetes ? E nje pabesimtare kur e sprovon Zoti me te mira nuk eshte falenderues , kur e sprovon me semundja apo ndonje sprove tjeter me te rend ai gjene e pare qe e bene eshte vetevrasja ! Jo rralle ndodhine keto raste fatle nga pabesimtaret .

Dhe ate qe thash me larte e ke konfirmu me pergjigjen tende ..Ti i permende se te droguarit dhe ata qe vrasin jane te lumture ! Seshte e vertete , i kemi rastet e fresketa te ushtareve amerikane qe kane bere krime ne Irak , qe nga depresioni i tyre e i vrasin te tjeret dhe ne fund bejne vetevrasje , po ashtu edhe te droguarit kur ti leshon droga ata nuk ndjehen te lumture po e kunderta .
    Vetem shikoi shtetet e botes sa miliona shpenzojne per barera kunder depresionit dhe semundjeve psiqike . Une si muslimane nuk perdore asnje loj bari per qetesim , sepse une besoj ne Zot , jam i lidhure drejteprdrejte me Zotin e Gjithesise , mu nuk me shqeteson asgje ne kete bote , kurse nje jobesimtare problemin me te vogel po ta kete do ta shqetsoj , sepse ai nuk e dine qellim e jetes , ai nuk e dine aellimin e sproves , ai jeton si nje kafsh hane pine dhe flene ! Zoti i drejtofte te gjithe njerzit e drejte dhe te cilet e pranojne keshillen .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ceni-1 : 05-04-2014 mė 10:13
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Sinqerisht do te pergjigjem ,ne te shumten e kohes jam e lumtur ose ndryshe ndihem mire ,ka raste qe nervozohem ,apo nuk ndihem mire por nuk shkon pak kohe e me kalon ,keto gjera jane pjese te jetes ndersa tableta kunder depresionit apo per qetesim kurre ne jete skam perdore ,se paku deri ne kete moment ,bile nuk e di as si quhen,per kete te betohem ne femijet e mi .
    Ketu eshte dallimi i nje besimtari dhe i nje jobesimtari . Se si kalon nga nje sprove te jetes ? Dallim konsiston se besimtari e dine urtesin e sproves , kurse jobesimtari duron si kafsha dhe nuk e dine pse po sprovohet ! Mendja po me shkon tek ti , 'kur po te shohe se kur nervozohesh' , si po na ofendon ketu neve fene , ata qe i ke perpara lame i bene !!! E nje besimtare eshte i udhezuar se si te dal nga nje gjendje e tille sprovuese .Nese deshiron ti tregoj edhe metodat e ballafaqimit me momemtet e tilla ?!
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

A e di mesuesi se ai nxenesi si nxenes qe ishte nxuri fodullekun, mendjemadhesine etj etj sepse ne momentin qe duhet te nxinte miresine nuk e gjeti ?
    Le te bejme nje krahasim tani ne lidhje me subjektin qe po flasim , lidhja me krijuesin e gjithesise zotin. Pikerisht per kete njerezit do ta meritojne denimin per fodullekun dhe mendjemadhesine. Te gjithe nxenesit ishin te paisur me librat perkates. Te gjithe nxenesit ishin prezente ne klase kur mesimi shpjegohej. Te gjithe nxenesit i kishin kushtet per te studiuar neper shtepite e tyre. Disa zgjodhen te mesonin dhe disa te tjere jo. Te gjithe e dinin perfundimin se nese do mesonin do kalonin klasin dhe shperbleheshin ne baze te notes qe do merrnin disa e pranuan kete fakt dhe disa te tjere qeshen e luajten gjate gjithe kohes e ne fund mbeten ne klase. Pra e njejta gje eshte edhe ekzistencen e zotit dhe kerkesen e llogarise prej tij. Nese ti me fodullekun tend dhe mendjemadhesine tende nuk pranon ti bindesh rregullave dhe dispozitave te jetes , familjes , fese etj do pergjigjesh per cdo gje qofte e madhe apo e vogel.Per veprat e mira edhe te keqija.

A mund te fajesohet nje nxenes qe eshte bosh dhe nxuri gjene e pare qe iu dha edhe pse nuk e zgjodhi ai sec do ti jipej ?
    Absolutisht jo , edhe ne fe askush i cili nuk eshte i afte menderisht nuk do gjykohet. Biles edhe gjykimi do te behet ne baze te intelektit dhe diturise se secilit person. Une si besimtar besoj qe zoti eshte ai i cili eshte me i drejti dhe se nuk i hyn ne hak askujt padrejtesisht.

Vazhdojme.
    Un kam vullnet te lire. Po nqs un kam vullnet te lire atehere zoti nuk e di se cdo jem un ne te ardhmen time.

Atehere ai nuk eshte i gjitheditur .Po nqs ai nuk eshte i gjitheditur atehere i nuk eshte i plotefuqishem etj etj...deri tek fundi i paevitueshem...etj etj. Dicka sec nuk shkon.
    Je duke perseritur te njejtat gjera. Lexoje me vemendje krahasimin qe te bera ne rastin e mesuesit dhe nxenesit. Vullneti i lire i nxenesve nuk e privoi absulutisht mesuesin qe te ishte ne gjendje te dinte nivelin dhe rezultatet e nxenesve .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 05-04-2014 mė 11:44
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Dy pyetje,1 per citimin dhe 1 per temen :
    1.Sipas kuranit te angmokios, injoranteve si puna ane-s ua ka mbyllur syte e veshet e zemrat allahu dhe i priska 1 denim hiperbolik.
    Tani pse allahu duhet ta denoje ane-n per dicka qe ajo nuk e ka bere ? A nuk ia mbylli ai syte e veshet e zemren ?
    Si qenka ane-ja mekatare ne kete rast ?
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Le te bejme nje krahasim tani ne lidhje me subjektin qe po flasim , lidhja me krijuesin e gjithesise zotin. Pikerisht per kete njerezit do ta meritojne denimin per fodullekun dhe mendjemadhesine. Te gjithe nxenesit ishin te paisur me librat perkates. Te gjithe nxenesit ishin prezente ne klase kur mesimi shpjegohej. Te gjithe nxenesit i kishin kushtet per te studiuar neper shtepite e tyre. Disa zgjodhen te mesonin dhe disa te tjere jo.
    Si mund te mesosh, kur Allahu ta ka mbyllur zemren,- kjo eshte pyetja!!!
    Jarigas

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •