Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Exclamation Pagat, 20.500 lekë në bankë dhe pjesa tjetër Cash !!!

Kam rreth 13 vjet që e mar rrogën në këtë mënyrë.. Njëzet mijë e pesëqind lekë (20.500) në bankë dhe të tjerat cash. Një ditë doja të merja një kredi prej 10.000 eurosh dhe ata të bankës më thanë që me aq rrogë sa mer, ti nuk paguan dot qerat e shtëpisë e jo më të paguash një kredi !! Në fakt paga ime i kalon 50.000 lekët, por ata të bankës nuk duan t'ja dinë, ata duan t'a kesh të dokumentuar.

Pastaj, edhe pensioni na del në bazë të kontributeve që ne derdhim në bankë , që do të thotë se do na dali pension kooperativistësh me aq lekë sa firmat private derdhin në bankë ! A thua kaq budalla të jetë ky shtet që nuk e kuptonka se njerzit nuk jetojnë me 20.000 lek që kompanit private derdhin nëpër banka ?!! Kur do ta ngrejë shteti minimumin jetik ??
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Për: Pagat, 20.500 lekë në bankë dhe pjesa tjetër Cash !!!

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Kam rreth 13 vjet që e mar rrogën në këtë mënyrë.. Njëzet mijë e pesëqind lekë (20.500) në bankë dhe të tjerat cash. Një ditë doja të merja një kredi prej 10.000 eurosh dhe ata të bankës më thanë që me aq rrogë sa mer, ti nuk paguan dot qerat e shtëpisë e jo më të paguash një kredi !! Në fakt paga ime i kalon 50.000 lekët, por ata të bankës nuk duan t'ja dinë, ata duan t'a kesh të dokumentuar.

Pastaj, edhe pensioni na del në bazë të kontributeve që ne derdhim në bankë , që do të thotë se do na dali pension kooperativistësh me aq lekë sa firmat private derdhin në bankë ! A thua kaq budalla të jetë ky shtet që nuk e kuptonka se njerzit nuk jetojnë me 20.000 lek që kompanit private derdhin nëpër banka ?!! Kur do ta ngrejë shteti minimumin jetik ??
    Shteti duhet te beje vetem nje gje ne kete rast; nese verteton se kompania per te cilen ti punon,ne bashkepunim me ju vete ben te mundur mashtrimin e shtetit duke deklaruar qe te pagon 25 mije leke dhe jo 50 mije dhe ne kete menyre i shpeton taksave si kompania po ashtu dhe ti atehere duhet tju akuzoje per ''mashtrim fiskal''.Kete duhet te beje qeveria.

Kur pranove kete lloj pagese nuk e mendove se kontributet qe kjo kompani do paguante per ty do kishin per baze ate 25 mije lekeshin.

Koka ben koka peson.
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Nje gje te tile e kam degjuar dhe ketu ne USA. Cave u pelqen se nuk u taksohet e gjithe gross pay.
    Sado ta ngreje shteti minimumin prape minimum do te ngelet per banken. Perseri do te te refuzoje po vazhdove te paguhesh ne kete menyre. Vetem po ju ofrove nje shume te mire lekesh ne dore mund ta japin.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Mendo se pensioni qe do te te jape shteti me vone do marre per baze rrogen qe ka deklaruar dhe jo anesoret, jo vetem shteti por edhe ti del i humbur
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Kshtu bojn shum njerez knej ne us punojn me cash ne fillim se kujtojn se po fitojn se nuk pagujn taksa. Po kur vje puna me ble shpi ose makin me kredi ngelin me gisht ne goj. Plus qe vitet e punes nuk u nifen per pension

Duhesh me menu per profitet afatgjata e jo ato te momentit
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e vergogc
    Anëtarësuar
    16-01-2012
    Vendndodhja
    Quala Bubu
    Postime
    49

Sa e cuditshme i duket Shqiptarit qe banka nuk e beson qe merr 50 mije dhe jo 20 mije te deklaron zyrtarisht.
    Ju lutem te me korrigjoni sa herë që shihni gabime në mënyrën qe shkruaj Shqip!

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,787

Prandaj dr. Berisha beson ne taksen e sheshte, sepse esht e vetmja menyre per t'ul evazionin....

Por kujt ja thu?!
    paqen, e sjell vetem drejtsia

i/e regjistruar Maska e vergogc
    Anëtarësuar
    16-01-2012
    Vendndodhja
    Quala Bubu
    Postime
    49

Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin

Por kujt ja thu?!
    E kam fjalen per Shqiptaret qe nuk kan emigruan ndonjeher ne ndonje shtet te zvilluar, dhe i duken si cudi keto.
    Ju lutem te me korrigjoni sa herë që shihni gabime në mënyrën qe shkruaj Shqip!

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,787

Citim Postuar më parë nga vergogc Lexo Postimin
    E kam fjalen per Shqiptaret qe nuk kan emigruan ndonjeher ne ndonje shtet te zvilluar, dhe i duken si cudi keto.
    Nuk ishte pergjigje per ty.
    Posti yt esht me vend, nuk i heq asnje presje.
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    Prandaj dr. Berisha beson ne taksen e sheshte, sepse esht e vetmja menyre per t'ul evazionin....

Por kujt ja thu?!
    Prandaj dr. Berisha nuk bëri asgjë për këtë problem në 8 vitet e tija ! Apo mos ju deshen edhe 8 të tjera ?
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •